Algorand (ALGO) forklaret

Hvad er Algorand?

Algorand er en højtydende næste generations blockchain, hvis mål er at skabe et gennemsigtigt system, hvor alle kan opnå succes gennem decentrale projekter og applikationer. Mange har kaldt dette projekt “Blockchain 3.0”, da det løser Bitcoins velkendte skalerbarhedsproblemer og samtidig opretholder sikkerhed og decentralisering. Algorand har det oprindelige token $ ALGO, som vil blive brugt som en overførsel af værdi på netværket. Med hensyn til teknologiryggraden bruger Algorand et Pure Proof of Stake (PPO’er) og pseudorandom-funktioner for at forhindre ondsindede angribere i at kollidere på netværket.

Algorand skiller sig ud fra andre højtydende blokeringer ved troværdigheden af ​​dens grundlægger, MIT-professor Silvio Micali. Professor Micali har modtaget den prestigefyldte Turing-pris for datalogi, og mange af hans opfindelser har direkte påvirket kryptovaluta-scenen.

Grundlægger af Algorand: Silvio Micali

Silvio Micali er modtageren af ​​Turning-prisen (den højeste pris fra computerforskere) med innovationer bygget op omkring hans forskning inden for kryptografi, nul-viden, pseudorandom generation, sikre protokoller og mekanismedesign. Oven i dette er Dr. Micali medopfinder af sandsynlig kryptering, nul-vidensbeviser, verificerbare tilfældige funktioner og mange af de protokoller, der er grundlaget for moderne kryptografi

Algorand forsøger at overvinde Blockchain Trilemma

Blockchain kan kun have maksimalt 2 af disse egenskaberVitalik Buterin foreslog, at en Blockchain kun kan have maksimalt 2 af disse egenskaber

I øjeblikket er transaktioner på blockchain meget langsomme på grund af “Blockchain-trilemma”. Dette er et udtryk opfundet af Vitalik Buterin, grundlæggeren af ​​Ethereum.

Ifølge denne idé har en blockchain tre hovedfunktioner: decentralisering, skalerbarhed og sikkerhed.

Blockchain Trilemma foreslår dog, at det er meget svært for et projekt at have alle tre funktioner i en tilfredsstillende tilstand. Et netværk, der er decentraliseret og har en hård sikkerhed, ville ikke være skalerbart. Tilsvarende vil en blockchain, der er decentral og skalerbar, have ringe sikkerhed osv.

Buterin mener på et grundlæggende niveau, at et blockchain-netværk kun kan opnå to af de tre funktioner til enhver tid. Blockchain Trilemma kan være kilden til problemer med skalerbarhed på de fleste kryptokurrencybloketter. De fleste kryptokurrencyprojekter kan ikke håndtere et stort antal transaktioner, samtidig med at der sikres decentralisering og sikkerhed på netværket.

Hvad er Algorand – Er det virkelig en næste generations blockchain?

For at forsøge at overvinde dette valgte Algorand en Pure ProS of Stake (Pure PoS) konsensusmekanisme. Interessant nok anvender mekanismen en anden tilgang sammenlignet med andre ændringer af PoS-mekanismen.

For eksempel, i stedet for at kræve 100% konsensus fra alle validerende parter, er Algorand fortrolig med en to tredjedels flertalskonsensus. Dette betyder, at du for at angribe Algorand bliver nødt til at købe mere end en tredjedel af den samlede levering af Algorand. Dette vil alligevel være uøkonomisk, og hvis du holder en så stor mængde af udbuddet, betyder det, at du har en stor andel og ikke ønsker at se det mislykkes.

Algorands hemmelige sauce: kryptografisk sortering

Da dagens blockchain-platforme kræver hastighed som en integreret komponent, har Algorand en hurtig transaktionstid ved at muliggøre hurtig transaktionens finalitet gennem kryptografisk sortering.

Ifølge dens internet side:

”Alle transaktioner er endelige i Algorand. Når en blok vises, kan brugerne stole på de transaktioner, den indeholder med det samme, da de kan være sikre på, at blokken for altid vil være en del af kæden. Selvom Internettet er opdelt i flere puljer af brugere, vil der kun være en sikker og konsistent Algorand-kæde. [Derudover] er hverken få delegerede brugere eller et fast udvalg ansvarlig for at foreslå blokke i Algorand. I stedet vælges alle brugere tilfældigt, hemmeligt og kontinuerligt til at deltage i Algorand-konsensusprotokollen. ”

Processen med at bekræfte blokke på platformen involverer to faser; forslaget og afstemningsfasen. I løbet af forslagsfasen vælges et token tilfældigt, og dets ejer foreslår, at den næste blok skal bekræftes. På afstemningsfasen vælges 1000 tilfældige tokenejere til at danne et udvalg, der godkender den foreslåede blok.

Sådan indsættes Algorand?

En Algorand-transaktion i aktionEn Algorand-transaktion i aktion

Alle kan deltage i Algorand-platformen som en blokforslag ved blot at skifte deres adresse fra offline til online på Algoexplorer. Heldigvis afhænger denne mulighed ikke af mængden af ​​indsatte Algo-tokens. Minedrift er ikke påkrævet, alt hvad du behøver, er at placere dets ALGO-token og have noderne online.

Algorand-platformen understøtter to typer noder; stafet og deltagelse. Et vigtigt punkt at bemærke er, at relæknuderne ikke deltager i afstemning eller beslutningstagning. I stedet letter de kommunikation mellem deltagelsesnoder. Relæknudepunkter er også hardwareintensive sammenlignet med deltagerknudepunkter.

Selvom Algorand er designet til at være fuldt decentraliseret, er Algorand Foundation har mange ALGO-tokens og dermed kontrol. Imidlertid forventes platformen at være mere decentraliseret i de kommende måneder, da fonden fortsætter med at afvikle sin position. 

Du kan også stake Algorand ved hjælp af din Ledger-kryptovaluta-hardwaretegnebog. Tjek vores Ledger Nano X anmeldelse.

Algorand 2.0-protokolopgradering

22. november 2019, Algorand-stiftelsen annoncerede det næste store spring for Algorand – kaldet Algorand 2.0. Denne udgivelse bringer omkring 3 hovedfunktioner: Native token-udstedelse (Algorand Standard Asset), Atomic swaps for interoperabilitet og smart kontraktstøtte via TEAL-scriptingsproget.

Algorand Standard Asset (ASA) skaber let tokenoprettelse og -udstedelse direkte i Algorands hovedkæde. ASA understøtter en bred vifte af tokens, såsom fungible tokens (svarende til Ethereums ERC-20, og også ikke-fungible tokens (bruges til digitale samleobjekter). Algorands implementering af tokeniserede aktiver ligger direkte på protokollaget (“Lag 1”) , der giver mulighed for direkte adgang til aktiver med maksimal sikkerhed. Dette er en væsentlig fordel i forhold til lag 2-skalering, som kræver betalingskanaler for at fungere.

”Algorand leverer den innovation med dette nye sæt funktioner, der giver en imponerende mulighed for decentraliseret finansiering.

Shay Finkelstein (CTO for Securitize)

Algorand er noteret på Coinbase, prisstigninger over 30% på en dag

I en fuldstændig overraskelse for kryptokurrencyentusiaster blev Algorand noteret Coinbase den 17. juli 2020. Folk fandt først, da de så meddelelsen den Coinbase’s blog, hvorved børsen sagde, at deres kunder nu kan købe, sælge, konvertere, sende, modtage eller gemme $ ALGO i alle Coinbase-understøttede regioner. Sørg for at tjekke vores Coinbase-udvekslingsanmeldelse og nogle hacks og tip for at undgå Coinbase-gebyrer.

Folk blev helt fanget af denne meddelelse, da de få uger før Coinbase havde talt om 18 andre kryptokurver, de måske overvejer at notere. Alligevel var Coinbase ikke en af ​​de 18 kryptokurver.

Denne fortegnelse skabte en hel del aktivitet for $ ALGO, især hvad angår priserne. Siden noteringen steg priserne for $ ALGO med 30% siden meddelelsen og handlede endda til 0,367 $ på sit højeste.

Algo-priser møntbase notering$ ALGO-priserne steg efter den overraskende Coinbase-notering den 17. juli 2020

Den samlede stemning for fremtiden i Algorand er også positiv, idet 84% brugere på Coingecko indikerer, at de har positive udsigter for projektet den 17. juli 2020.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan miner du Algorand?

Det er i øjeblikket ikke muligt at udvinde Algorand ved hjælp af computerhardware. Algorand bruger en konsensus om bevis på indsats, så det er muligt at optjene ALGO-belønninger ved blot at satse Algorand i tegnebogen.

Hvor ligger Algorand?

Algorand er et decentraliseret projekt grundlagt af MIT-professor Silvio Micali. Grundlaget, der er ansvarlig for vedligeholdelse af Algorand, ligger Algorand Foundation på 888 Boylston St, Boston.

Hvordan køber jeg et Algorand?

Du kan købe Algorand på populære børser som f.eks Binance eller Coinbase med tickeren $ ALGO

Hvordan satser du algorand

Algorand kan placeres direkte via applikationen til mobil tegnebog, som kan installeres på både Android- og iOS-enheder. For at satse mønten skal du deponere ALGO direkte i tegnebogen. Tegnebogen akkumuleres automatisk ALGO over tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner