RAMP DEFI: Hur låser det upp värdet på insatta tillgångar?

RAMP DeFi strävar efter att öppna fler avkastningsodlingsmöjligheter för användare som redan har lagt in sina tokens på icke-ERC20-plattformar och därmed möjliggöra för dem att maximera sina hävstångspositioner. Insättning är praxis att låsa in medel i antingen smarta kontrakt eller genom att köpa tokens från decentraliserade finansieringsplattformar (DeFi) för att tjäna vinst vid ett senare tillfälle. Detta innebär dock också att de insatta tillgångarna inte kunde användas för vilket ändamål användarna vill om de inte är villiga att släppa sina positioner. RAMP DeFi syftar till att förändra detta och låta användare fortsätta att använda sin likviditet på ett flexibelt sätt även när deras kapital är låst i insatsarrangemang..

Bakgrund

Den explosiva framgången med DeFi-ekosystemet, som överstiger 13 miljarder dollar i värde, har gjort det möjligt för flera projekt att blomstra som svar på dess växande krav. Problemet existerar dock fortfarande när det gäller bekvämlighet, tillgänglighet och flexibilitet.

Lawrence Lim, grundare av RAMP DeFi ledde skapandet av ett ekosystem som försöker lösa dessa problem. Med tanke på deFi-rymden i åtanke, konceptualiserades RAMP för att ge användarna möjlighet att maximera värdet på sina insatta tillgångar med optimerad flexibilitet..

Från och med nu har RAMP potential att låsa upp 22 miljarder dollar i tillgångar placerade i DeFi-rymden. Emellertid är dess ödmjuka mål i slutet av 2021 att nå minst 1 miljard dollar i Total Value Unlocked (TVU). TVU hänvisar till de insatta tillgångarna som RAMP försöker öppna för potentiellt större hävstång.

Kolla in vår intervju med Lawrence Lim nedan:

Lås upp värde på varje blockchain-intervju med Lawrence Lim

Vad är RAMP DeFi?

RAMP är en plattformsplattform för likviditet på / av-ramp som fokuserar på att ge spelare av icke-ERC20-token möjlighet att använda dessa tillgångar ovanpå Ethereum blockchain. Detta görs genom RAMP: s stablecoin, rUSD, som fungerar som en gateway-bro mellan plattformar som inte är ERC20 och Ethereum-kedjan. Dessutom kan användare också sätta in sina ERC20-token i RAMPs likviditetspooler för att mynta eUSD.

Båda innehavare av rUSD och eUSD har tillgång till RAMP: s finansiella tjänster såsom utlåning, upplåning och utbyte mellan rUSD och eUSD. Denna av / på-ramp gör det möjligt för användare att få ut mesta möjliga av sina insatta tillgångar även om de är låsta på icke-ERC20-plattformar.

Hittills har den första privata försäljningen kunnat samla in över 1 miljon dollar. Några av dess privata försäljningsinvesterare inkluderar Alameda Research, Blockwater Capital, IOST, ParaFi Capital, Ruby Capital, Signum Capital och Arrington XRP Capital.

RAMP Ekosystem

RAMP-ekosystemRAMP-ekosystem

rMint och rStake

Detta är plattformen där icke-ERC20-tokens kan säkerställas till mint rUSD. Säkerheter som är avsedda att rStake aggregeras av olika noder på partnerkedjor som inte är ERC20. De tjänar också insatsbelöningar för det.

eMind och eFarm

eMint tillåter deponering av ERC20 stablecoins att skapa eUSD, en token som representerar värdet av det belopp som deponerats av användarna. Det insatta beloppet överförs till eFarm för att skapa avkastningsmöjligheter för användarna.

rFinans

Plattformens utlåning och upplåningstjänst tillhandahålls av rFinance. rUSD- och eUSD-innehavare kan fritt låna ut och låna från varandra. Orakel hjälper dessutom till att hålla ränteinställningen på en rättvis nivå genom formler som kretsar kring efterfrågan och utbud och marknadsrelativitetsindikatorer.

rPool

RAMP har sin egen likviditetspool som gör det möjligt för användare att bygga värde för sina tillgångar, säkerhetsförsäkring, likvidationsutförande och tvärkedjebyte. rPool får värde genom att satsa belöningar, ge jordbruksbelöningar och intäkter från avgifter, som sedan distribueras till innehavarna av RAMP-tokens.

I händelse av att rUSD lider av en krasch används rPool först för att stödja dess värde. Om värdet på en användares säkerhetsposition sjunker under det tillåtna säkerhetsförhållandet som anges inom de specifika parametrarna, likvideras deras positioner till rPool.

rSwap

Användare kan byta ERC20-stablecoins med andra icke-ERC20-token förutsatt att dessa tokens är en del av RAMP: s blockchain-partners. De gör detta genom att underlätta utbytet av ERC20-stablecoins med kryptovalutorna som lagras i rPool. Omvandlingsfrekvensen bestäms av prisorakler.

RAMP-token

RAMP är det ursprungliga verktygetoken som används för att driva hela ekosystemvärdet och anpassa välbefinnandet för alla nätverksdeltagare. På RAMP DeFis offentliga försäljning kommer 10 miljoner RAMP-tokens att säljas till deltagarna. Datumet för denna offentliga försäljning har ännu inte meddelats. Efter försäljningen ska RAMP listas på Uniswap.

RAMP drivs av ett ekosystem bestående av olika DeFi-projekt som också möjliggör dess kedjevärdeutveckling. Delar av dess ekosystem är utformade för att svara på varje transaktionsinteraktion mellan användarna och blockchain.

RAMP Token offentlig försäljning

RAMP-tokens offentliga försäljningsdatum har inte meddelats ännu. Kontrollera deras officiellt telegram för de senaste nyheterna.

rUSD Stablecoin: Vad är det??

rUSD är RAMP: s stablecoin som stöds av icke-ERC20-tokens som är utformade för att interagera med ERC20-stablecoins som USDC, USDT och TUSD. Minting rUSD följer ett säkerhetsförhållande som liknar MakerDAO för att säkerställa att de har fullt stöd.

Minsta säkerhetsgrad är 200%. Till exempel kan ett $ 200-värde av icke-ERC20-token användas för att mynta $ 100 i rUSD.

Likvidationsförhållandet börjar vid 120%. Om likvidation utlöses så säljs de kollateraliserade tokens till rPool. Därefter kommer dessa tokens att användas för att köpa tillbaka den rUSD som präglats av användaren vars position likvideras.

Fördelar med att hålla rUSD och eUSD på RAMP

För rUSD-innehavare:

 • Utnyttja värde från icke-ERC20-tokens som satsas i andra blockkedjor utan att ge upp sina befintliga positioner.
 • Få tillgång till ERC20-möjligheter, såsom avkastningsodling eller handel, utan att behöva lägga in fler av sina tillgångar.
 • Få insatsbelöningar även när de har präglat rUSD.
 • Behåll potentiella intäkter från befintliga positioner och säkerhetsportföljer.
 • Farm RAMP-tokens efter att ha kollaterat sina kryptovalutor till mint-RUSD.

eUSD-innehavare kan njuta av:

 • Ränteavgifter från utlåning av tillgångar.
 • Delta i flera avkastningspooler för att odla.
 • Möjlighet att odla avkastning från andra DeFi-projekt som samarbetar med RAMP.
 • Farm RAMP tokens genom att tillhandahålla tillgångar till RAMPs likviditetspool.

Fördelar med RAMP DeFi

RAMP erbjuder några unika fördelar jämfört med andra DeFi-plattformar med flera kedjor.

rUSD har ett tydligt syfte

RAMP-teamet har insett att det inte är någon lätt uppgift att initiera adoption av en stablecoin. Till exempel tog det väsentligt lång tid för Makerdao att driva DAI: s breda marknadsaccept.

Av den anledningen har de utfärdat stablecoin rUSD med ett kärnverktyg som en värdestabilitetsbro.

rUSD kräver ingen stabilitetsavgift

Att betala stabilitetsavgifter är vanligt bland DeFi-protokoll eftersom det hjälper till att dämpa från massiva störningar på marknaden. Och vi har bevittnat avgifterna för att bli extremt höga, särskilt under en björnmarknad.

Lyckligtvis åtar sig RAMP DeFI-plattformen inte en stabilitetsavgift vid prägling av RUSD. Detta gör det möjligt för användare att få åtkomst till RAMP med mindre friktion och spara mer.

Har oförutsedda händelser i händelse av ett flashkrasch

En snabbkrasch är en osannolik händelse där värdet på tillgångarna sjunker avsevärt på mycket kort tid, vilket resulterar i underskridande av rUSD. I ett sådant fall kommer RAMP att använda den universella likviditetspoolen som säkerhetsförsäkring för stablecoin.

Rapid Scaling Integration Layer

Att vara en bro till isolerade blockkedjor ökar värdet på RAMP-nätverket med varje ny kedja som läggs till den. Av denna anledning har RAMP-ekosystemet gjorts tillgängligt för olika utvecklare från olika blockchain-stiftelser för att uppmuntra dess antagande.

Detta gör det möjligt för stiftelserna att enkelt integrera sina inhemska stablecoins i RAMP-ekosystemet, vilket skulle resultera i RAMP: s snabba tillväxt.

Slutsats

Syftet med DeFi är att frigöra blockchainens potential och pengarnas kraft till förmån för samhället och dess användare. RAMP är en lovande utveckling i just den aspekten.

Funktionen öppnar upp möjligheter för ERC20 och icke-ERC20-tokens att interagera med varandra för att ge användare en ny möjlighet att tjäna på de tillgångar som de lägger i DeFi-protokoll. Det lockar inte bara befintliga spelare till plattformen utan utvidgar också kanalerna där kryptoanvändare kan göra jordbruk.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: handledning, guider och mer

Med innehåll för både nybörjare och mer avancerade användare, kolla in vår YouTube DeFi-serie som innehåller handledning om de VÄSENTLIGA VERKTYGEN du behöver för att handla i DeFi-utrymmet, t.ex. MetaMask och Uniswap. Förutom en djupdykning i populära DeFi-ämnen som Reef.finance ($ REEF) och Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på denna webbplats täcker också ämnen som inte utforskas på YouTube. För en introduktion om vad som är DeFi, kolla in Decentralized Finance (DeFi) Översikt: En guide till den hetaste trenden i kryptovaluta

Självstudier och guider för ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hur ställer jag in ett konto? PLUS-tips och hack för avancerade användare
 • Uniswap-granskning och handledning: Nybörjarguide och avancerade tips och tricks
 • Serum DEX guide och recension
 • SushiSwap ($ SUSHI) förklaras
 • 1-tums utbyte, Mooniswap och Chi GasToken: Den ultimata recensionen och guiden

För djupgående information om andra specifika DeFi-projekt, kolla in våra DeFi-token-guider. Här är några av våra mest POPULÄRA guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) recension: Den väsentliga guiden till detta DeFi-protokoll
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nyckellänk i DeFi-rymden
 • Cream Finance ($ CREAM): Vad är det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolutionerande likviditetsleverantör på kedjan
 • Linear Finance ($ LINA): Framtiden för syntetiska utbytesplattformar?
 • Polkadot ($ DOT): Allt du behöver veta om DeFi-älsklingen i Kina
 • RAMP DeFi: Hur låser det upp värdet på insatta tillgångar?
 • Reef Finance ($ REEF): Allt-i-ett Defi-plattformen
 • Förklarade Solana ($ SOL)
 • Diagrammet ($ BRT) – Nästa nivå av decentraliserade appar
 • Trustswap ($ SWAP) förklarade- Nästa generation av DeFi-transaktioner
 • Yearn.Finance slå samman DeFi-ekosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaserad DeFi-utlåningsplattform

Fler videor och artiklar kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så var noga med att prenumerera på vår Youtube-kanal och (för nu) GRATIS nyhetsbrev varje vecka så att du kan meddelas så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner