Post-Blockchain: Vaihtoehtoja Blockchain-tekniikalle

Blockchain-tekniikkaa voidaan käyttää monin tavoin. On olemassa monia eri teollisuudenaloja, jotka voivat hyötyä sen käytöstä.

kuitenkin, sen ei tarvitse olla vain yhden ketjun käyttö ja kaikki estoketjut eivät toimi samalla tavalla.

Kokeilemalla blockchain-tekniikkaa ja käyttämällä sitä eri tavoin, skaalautuvuus, nopeus ja turvallisuus voidaan toivottavasti voittaa.

Jotkut algoritmit käyttävät useampaa kuin yhtä lohkoketjua ja viime aikoina myös jotkut vaihtoehdot lohkoketjuille ovat alkaneet näkyä.

Todiste työstä ja todiste panoksesta

Ensinnäkin meidän on ymmärrettävä, että useimpien estoketjujen toiminnassa on perustavanlaatuinen ero.

Suurin osa kryptovaluutoista käyttää kumpaakin Työtodistus (PoW) tai osoitus vaarnasta (PoS). Voit lukea lisää näistä kahdesta täältä.

Ensisijainen ero näiden kahden välillä on se, että PoW käyttää kaivostyöläisiä, mikä tekee siitä erittäin turvallisen, mutta on myös kallista, koska kaivostyöläiset käyttävät paljon virtaa.

PoS ei vaadi kaivostoimintaa, vaan lohkon vahvistaminen riippuu siitä, kuinka suuri panos henkilöllä on tai pohjimmiltaan kuinka monta kolikkoa hänellä on ja vastaava panoksen ikä.

Julkiset ja yksityiset ketjut

julkiset ja yksityiset ketjut

Olet todennäköisesti tietoinen siitä, että useimmat kryptovaluutat toimivat a hajautettu pääkirja.

Useimmissa tapauksissa tämä pääkirja on täysin avoin yleisölle, ja kuka tahansa voi tarkastella tapahtumia eri henkilöiden välillä.

Tämän tekniikan etuna on, että se estää petoksia ja kaksinkertaista kulutusta.

Kaikki eivät kuitenkaan halua, että kaikki tapahtumatiedot ovat julkisia. Siellä on paljon, jotka pitävät tällaista avoimuutta mahdollisesti vaarallisena.

Joten tämän torjumiseksi on olemassa yksityisiä ketjuja. Nämä eivät kuitenkaan ole vain kryptovaluutta, niitä voivat käyttää myös yksityiset yritykset, jotka haluavat pitää tietoja organisaatiossaan.

Hybridit

Nämä ovat lohkoketjuja hyödyntää yksityisten lohkoketjujen etuja julkisten lohkoketjujen kanssa. Tällaisissa tapauksissa nämä lohkoketjut voivat olla “sallittuja”, mutta samalla julkisia.

PoW: llä tai PoS: llä on myös monia erilaisia ​​muunnelmia, jotka lainaa ominaisuuksia toisiltaan.

Kun uusia salausvaluuttoja syntyy jatkuvasti, erilaisia ​​lohkoketjuja kehitetään edelleen käyttämällä erilaisia ​​elementtejä jo olemassa olevista kryptovaluutoista.

Vaikka yritetään ottaa parhaat puolet, se ei kuitenkaan aina tarkoita sitä, mikä on parempi.

Sivuketjut

sivuketjut

Sivuketjut tai lapsiketjut ovat olennaisesti toissijaisia ​​lohkoketjuja, jotka toimivat yhdessä primaariketjun kanssa.

Nyt on useita lohkoketjuja, jotka käyttävät a toinen ketju käsitellä asioita, kuten älykkäitä sopimuksia.

Tekemällä tämän he voivat lisää nopeutta ja skaalautuvuutta siirtämällä älykkäitä sopimusominaisuuksia pois ensisijaisesta lohkoketjusta, joka voi sitten keskittyä erityisesti liiketoimiin.

Sivuketjuja voidaan käyttää myös muihin tarkoituksiin. Primaariketjun kanssa voi olla vuorovaikutuksessa useita ketjuja, joita kutakin käytetään eri tarkoituksiin.

Jotkut näistä tarkoituksista voivat liittyä nimenomaan erilaisiin maksutyyppeihin tai jopa dApps: iin, jotka voidaan rakentaa lohkoketjun päälle.

Ehkä yksi parhaista tavoista käyttää sivuketjuja on pienempiin tapahtumiin ja ensisijainen ketju suurempiin liiketoimiin. Tämä voi tehdä transaktiopalkkiot ja ajat oikeudenmukaisemmiksi.

Tämä johtuu siitä, että suuremmat tapahtumat suuremmassa ketjussa voivat viedä kauemmin ja pienet liiketoimet voivat olla nopeampi.

Se voi myös poistaa ongelman siitä, että suurempia tapahtumia suositaan pienempiin tapahtumiin validointiprosessin aikana.

Sivuketjut tai lapsiketjut voivat olla toimiva tapa käsitellä skaalausta ja auttaa lohkoketjutekniikkaa käsittelemään liikennettä verkon kasvaessa.

Post-blockchain: Vaihtoehdot

Aivan kuten luulit, että lohkoketju ei enää voi tulla hämmentävämmäksi, ilmestyy uusi isäntä erilaisia ​​kryptovaluuttoja ja konsensusalgoritmeja, jotka väittävät tekevänsä paremmin kuin lohkoketju.

Voisivatko ne olla kryptovaluutan neljäs sukupolvi? Kuka tietää, meidän on ehkä opittava kaikki, mitä tiedämme blockchainista.

IOTA: n sotku

iota vyyhti

IOTA on kryptovaluutta, joka toimii ilman lohkoketjua. Sen sijaan, se käyttää sitä, mitä kutsuu Tangleksi, joka onDAG.

DAG tarkoittaa Suora asyklinen kaavio ja käyttää topologista järjestystä tietorakenteiden järjestämiseen.

Jokaisessa lisätyssä tapahtumassa vyyhti vahvistaa kaksi. Teoreettisesti, mitä enemmän verkossa tapahtuu tapahtumia, sitä nopeammin se tapahtuu.

Jokaista yhteyttä kutsutaan reunaksi. Täällä liiketoimet vahvistetaan. Teoriassa sotkussa ei ole suoraa viivaa, mutta uudet tapahtumat ovat aina kaavion päissä.

Tapahtumia kutsutaan myös “sivustoiksi” ja loppua kutsutaan “vinkeiksi”. Ne odottavat vahvistusta seuraavilla tapahtumilla, jotka seuraavat niitä.

Mitä kauemmin tapahtuma hyväksytään verkossa, sitä vaikeampaa sillä on kaksinkertainen käyttö.

Sidoksen tavan takia se on erittäin kevyt. Se tarkoittaa, että mikä tahansa kone voi käsitellä tapahtumia, jos sillä on Internet-yhteys.

Ja juuri sitä IOTA aikoo käyttää; laitteet, jotka käyttävät IoT: tä (Esineiden internet).

Suunnitelmassaan kaikki IoT: tä käyttävät laitteet voivat toimia solmuina ja helpottaa tapahtumia.

Sidoksessa ei myöskään ole lohkoja, jotka vaativat kaivostyöläisiä. Tämä tekee transaktioista halvempia, koska niitä ei tarvitse kaivaa.

Plus, koska teoriassa mitä enemmän tapahtumia tapahtuu, sitä nopeammin se saa pitäisi olla skaalautuvampi kuin blockchain yhtä hyvin.

Kritiikki

Jotkut suhtautuvat kriittisesti DAG: iin, koska ne eivät välttämättä pysty estämään kaksinkertaisia ​​menoja ja voivat olla avoimempia 51% hyökkäyksiä.

Itse asiassa, sotkujen hallitsemiseksi vain 34% verkosta on hyökättävä, mikä tekee siitä huomattavasti haavoittuvamman kuin blockchain.

DAG: t eivät myöskään ole hyviä älykkäille sopimuksille koska transaktiotilausta on vaikea määrittää.

Blockchainilla se on paljon helpompaa, koska sinulla on lohkoja, jotka tulevat peräkkäin, ja se on erittäin helppo nähdä. DAG: t saattavat tarvita toisen kerroksen älykkäisiin sopimusominaisuuksiin.

On myös ei kannustinta olla verkon solmu koska et saa mitään. Lohkoketjuilla, joissa kaivostoimintaa tarvitaan, kannustin on, että voit ansaita kaivoksesta.

Myös DAG: t ovat olleet olemassa yli 30 vuoden ajan, eivätkä ne ole niin uusia. Ihmiset ovat jo hyvin tietoisia rajoituksistaan.

Blockchain-tekniikka on paljon uudempi ja voittaa joitain ongelmia, joita DAG: t kohtaavat.

Vaikka IOTA tekee joitain asioita erittäin hyvin, heillä on myös kärsinyt useista huonoista PR-tapahtumista jotka eivät ole auttaneet heidän asiansa.

Hashgraph

hashgraph

Hashgraph on toinen vaihtoehtoinen tekniikka blockchainille, joka väittää tekevänsä asioita paremmin.

He väittävät, että he pystyy käsittelemään 250000 tapahtumaa sekunnissa, mikä on yli 10 kertaa Visa kykenevä.

He haluavat olla äänestysalgoritmi, ei PoS tai PoW, jotka heidän mukaansa ovat oikeudenmukaisempia ja vähemmän keskitettyjä.

Tapahtumia käsitellään asynkronisesti, mikä tarkoittaa, että tapahtumien ei tarvitse odottaa muita tapahtumia ennen kuin ne tapahtuvat PoS: n tai PoW: n kanssa.

Lisäksi PoW: n avulla kaivostyöläiset voivat valita louhittavat lohkot saamansa palkkion perusteella, joten he voivat ohittaa aikaisemmat lohkot, jos palkkio sen louhinnasta on pienempi.

Hashgraph käyttää sitä, mitä he kutsuvat ‘juoruprotokollaksi’. Tämän tarkoituksena on voittaa kaistanleveysongelma äänestysalgoritmeilla.

Koska ne vaativat kaikkia kommunikoimaan keskenään, se painottaa paljon kaistanleveyttä.

Juoruprotokolla yksinkertaistaa tätä prosessia satunnaistamalla sen. Sen sijaan, että kukin solmu puhuisi kaikkien muiden solmujen kanssa samanaikaisesti, kukin solmu kommunikoi satunnaisesti toisen solmun kanssa.

He kutsuvat tätä “juoruksi juorusta”. Jokainen solmu jakaa kaiken, mitä he ovat nähneet, toisen solmun kanssa. Tehokkaasti jakamalla muiden ihmisten juoruja.

Loppujen lopuksi matemaattisesti päästään yksimielisyyteen, koska kaikki tiedot jaetaan, ja kaistanleveys tallennetaan eikä sitä korosteta liian.

Hashgraph uskoo myös siihen tämä protokolla on halvempi, koska kaivostoimintaa ei tarvita.

Alkuun, Hashgraph voi myös olla turvallisempi kuin blockchain-tekniikka. Jotta hyökätä järjestelmään onnistuneesti, sinun on hyökättävä kaikkia jäseniä samanaikaisesti.

Tällainen teko on pohjimmiltaan mahdotonta ja olisi erittäin kallista.

Kritiikki

Hashgraphilla on kuitenkin ongelmia. Ehkä suurin on, että se on patentoitu tekniikka, jonka omistaa Swirlds.

Tämä voi tarkoittaa, että se on yksinkertaisesti työkalu yrityksille eikä massoille.

Sitä ei myöskään pidetä hajautettuna tai avoimen lähdekoodin. Jotta voit käyttää sitä, sinun on pyydettävä SDK (ohjelmistokehityspaketti).

Algoritmi itsessään on hajautettu, mutta ei yritys, Swirlds tai Hashgraphin takana oleva omistus.

Toinen Hashgraphin ongelma on se ei tallenna historiallisia tietoja kaikista tapahtumista. Ajan myötä ne poistetaan.

Kriitikot sanovat, että tämä voi olla ongelma, koska on vaikeampi todistaa, että liiketoimet tapahtuivat aiemmin.

Holochain

holoketju

Holochain ei myöskään käytä PoS: ää tai PoW: tä ja on agenttikeskeinen järjestelmä.

Se on niin erilaista, että käyttäjänä sinun on opittava monia blockchainiin ja kryptovaluuttaan liittyviä käsitteitä.

Teknisesti katsottuna ei ole myöskään yksimielisyysmekanismia. Sen sijaan he kutsuvat DNA ja on kukaan ainoa pääkirja.

Kuten se on agenttikeskeinen, jokaisella kehittäjällä on oma yksimielisyytensä ja säännöt heidän järjestelmäänsä.

Agenttina kaikki tietosi tallennetaan hashchainiin, jotta voit hallita ja pitää henkilöllisyytesi.

Holochain on oletettavasti hyvä dApps: n rakentamiseen, mikä näyttää olevan heidän ensisijainen painopiste ja voisi tehokkaasti tehdä heistä kilpailijan Ethereumin kanssa.

Holochain on käytännössä kehys kehittäjille, jotka voivat laatia omat sääntönsä sille, mitä luovat ja mitä suositummaksi dAppista tulee, sitä enemmän isäntävoimaa he saavat.

Kuten Hashgraph, Holochain käyttää myös juoruprotokollaa, he kuitenkin kutsuvat sitä “immuunijärjestelmäksi”. Tätä käytetään huonojen näyttelijöiden pysäyttämiseen.

Holochainin laajuus on suurempi kuin vain dApps. Tavallaan he haluavat mullistaa Internetin. Holochain on suunniteltu niin kehittäjät voivat rakentaa oman lohkoketjun järjestelmän päälle.

Holochainin toiminta on samanlainen kuin Torrentsin Jaettu Hash-taulukko (DHT).

Sen sijaan, että keräisi tietoja kaikilta verkon käyttäjiltä, ​​se kerää tietoja vain muutamasta solmusta. Täydellisen yksimielisyyden saavuttaminen ei ole tavoite.

Holochainilla ei myöskään ole natiivia tunnusta verkkoon. Sen sijaan se on Holo-merkki (HOT) ja nämä merkit palkitaan solmuille dApps: n isännöimisestä.

Holon arvo tuetaan verkon laskentateholla ja Holon määrä voi laajentua tai supistua järjestelmän tarpeiden mukaan.

Kritiikki

Jotkut ovat skeptisiä Holochainia kohtaan, huolissaan siitä tekniikka antaa kehittäjille liikaa vastuuta joita he eivät ehkä pysty käsittelemään.

Blockchain-tekniikan avulla on jo paljon asioita yksin, joita ei vieläkään käsitellä, ja suuremman vastuun antaminen kehittäjille voi johtaa enemmän ongelmiin.

Toiset ovat huolissaan Holochainin immuunijärjestelmästä, epävarma siitä, pystyykö se torjumaan huonoja toimijoita.

Voi olla jopa mahdollista, että nämä huonot toimijat ottavat immuunijärjestelmän haltuunsa ja hoitavat sitä itse.

Näemmekö blockchainin loppu jo?

Ei, tässä vaiheessa on vielä liian aikaista sanoa mitään sellaista.

Blockchain-tekniikka itsessään on vielä hyvin uutta, ja sillä on vielä pitkä tie kuljettavana, ennen kuin valtavirtaiset käyttäjät ottavat sen käyttöön.

Vielä ei ole nähtävissä, kuinka tehokas se on päivittäisessä käytössä massijoiden keskuudessa ja mikä muunnelma blockchainista toimii parhaiten.

Ja vaikka blockchainille on vaihtoehtoja, joilla on joitain etuja, tässä vaiheessa ei ole selkeää parannettua versiota blockchain-tekniikasta.

Avainkohdat

Jos muistat jotain tästä artikkelista, tee siitä nämä avainkohdat.

  • Lohkoketjut voivat toimia eri tavoin. Ne voivat olla PoS tai PoW, julkisia tai yksityisiä tai minkä tahansa tyyppisiä hybridejä.
  • Jotkut kryptovaluutat käyttävät sivuketjuja. He voivat hallita erilaisia ​​toimintoja, kuten älykkäitä sopimuksia, ja parantaa suorituskykyä.
  • Blockchain-tekniikalle on vaihtoehtoja. On olemassa monia muita tapoja kryptovaluuttojen toimimiselle.
  • On vielä liian aikaista ennustaa, mitkä vaihtoehdot kestävät. Blockchain itsessään on vielä hyvin uusi, ja sillä on vielä pitkä matka ennen valtavirran hyväksymistä.

Jos pidit tämän artikkelin lukemisesta osoitteesta Kaupankäynnin koulutus, anna sille tykkäys ja jaa se kenellekään muulle, jonka mielestäsi se saattaa myös kiinnostaa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner