Hvad er Blockchain Technology? Alt hvad du behøver at vide

Blockchain og kryptokurrency er opstået som et buzz-ord inden for forskellige livsfelter i løbet af det sidste årti. De skyhøje værdier af kryptokurver i slutningen af ​​2017 har givet disse ord et bredere forslag. Der er kun nogle få, der ikke kender disse ord. Også fraktioner af de mennesker, der ofte bruger disse ord, forstår den virkelige betydning og betydning af disse ord. Tidligere var blockchain-teknologi forbundet med Bitcoin. Men i dag ser denne teknologi ud til at revolutionere næsten alle livets områder. Forskerne har travlt med at øge skalerbarhed og sikkerhedsfunktioner i denne rasende teknologi.

Blockchain

Efter meget forskning har eksperterne konkluderet, at blockchain er en slags offentlig hovedbog, der gemmer alle de transaktioner, der finder sted i den digitale verden. En af de særlige træk ved blockchain er, at hver transaktion opbevares i en separat blok og deles af alle i netværket. Alle disse blokke er forbundet med hinanden og modstår dermed ændringer i hovedbogen. Kryptografi og distribuerede konsensusalgoritmer er teknikkerne til at sikre disse transaktioner. Den stigende digitalisering og smartness-tendenser over hele verden har gjort blockchain til et bredere forslag for folket at forstå.

Typer af Blockchains

Der er to typer blockchain-teknologi, der er meget udbredt over hele verden. Disse er:

1-tilladte blokkæder

Dette er blockchains, der kun valideres af ejerne og validerede brugere i netværket. Dette betyder, at der ikke kræves yderligere verifikation på disse brugeres autoritet, fordi disse er de pålidelige. Denne form for blockchains bruges ofte i statslige institutioner og virksomheder, og de statslige afdelinger er de validerede brugere. Tilladte blokeringer kan også være private, og i sådanne tilfælde bliver organisationer validerede brugere.

2-tilladelsesfri blokkæder

Dette er de mest anvendte blockchains, hvor hver bruger af netværket deltager i konsensus. Det er denne blockchain, hvor hver blok er sikret gennem en sikkerhedsnøgle. Disse typer blockchains er tilgængelige for alle, men ingen kan hverken kopiere eller temperere den transaktion, der finder sted.

Blockchain-teknologi

Blockchain-teknologi er den teknologi, der hjælper udviklerne med at udvikle forskellige applikationer bakket op af blockchain. Det er denne teknologi, der har udvidet brugen af ​​blockchain inden for forskellige livsområder, herunder sundheds- og velgørenhedsorganisationer. Det er en open source-teknologi, der kan bruges af enkeltpersoner såvel som virksomheder på deres egne måder til gavn for sig selv. Brug af denne teknologi har afskaffet tredjeparts rolle i finansielle transaktioner. Dette anses for, at blockchain-teknologi betragtes som ideel til lande med flertallet af ikke-bankerede befolkninger. Med enkle ord kan vi sige, at blockchain-teknologi er den teknologi, der hjælper med at gemme og udveksle digitale aktiver i et peer-to-peer-netværk uden behov for formidlere..

Læs også: 8 bedste Blockchain onlinekurser til træning & Certificering 2019

Arbejde med Blockchain Technology

hvordan fungerer blockchain

img kilde: G2 Crowd

I løbet af det sidste årti er blockchain-teknologi blevet anerkendt som en hurtig måde at blive rig på. Dette er grunden til, at flere og flere mennesker interesserer sig for at investere i blockchain og kryptokurver. Det er bydende nødvendigt at forstå konceptet og arbejdet med blockchain-teknologi for at få de reelle fordele. Funktionen af ​​blockchain-teknologi kan forklares i fire nemme trin. Disse er:

LÆS Ripple – MoneyNetint med RippleNet, der kigger efter at bruge XRP til kilde On-Demand Liqudity

1-sted for en transaktion

Den allerførste og vigtigste ting at forstå blockchain-teknologiens funktion er, at det kræver en transaktion. Transaktionen kan finde sted mellem to personer eller virksomheder uanset deres placering. En af disse bliver afsenderen, og den anden bliver modtageren.

2-validering / verifikation af transaktion

Når transaktionen finder sted, er det næste trin i arbejdet med blockchain-teknologi validering eller verifikation af den transaktion. Da transaktionen deles mellem millioner af computere over hele verden, skynder et netværk af computere sig for at bekræfte denne transaktion. Disse bekræfter transaktionen sammen med dens dato, tidspunkt, beløb og endda deltagerne i transaktionen.

3-dannelse af en blok

Når transaktionen valideres af computere i netværket, gemmes den i en separat blok. Denne blok indeholder alle oplysninger om denne transaktion. Disse oplysninger kan omfatte tid, dato, beløb, digitale signaturer og meget mere. Disse blokke er synlige for alle enkeltpersoner eller virksomheder i netværket, og det bliver derfor umuligt at ændre det. Denne nye blok føjes til en allerede eksisterende blockchain-database. Oplysningerne i hver blok gemmes gennem kryptografi og visse andre distribuerede konsensusalgoritmer.

4-tildeling af en kode / hash

Det sidste trin i arbejdet med blockchain er tildelingen af ​​en kode eller hash til den blok. Denne kode tildeles, når alt om transaktionen er verificeret. Denne kode er altid unik, hvilket gør transaktionen sikker. Her er det vigtigt at nævne, at ny blok kun kan føjes til blockchain, når den får en bestemt kode. Denne nye blok bliver også synlig for offentligheden efter tilføjelse til en eksisterende blockchain eller database.

Fordele ved Blockchain Technology

At være en open source-teknologi, er blockchain meget brugt inden for forskellige områder af livet. Den stigende brug af denne teknologi har revolutioneret mange virksomheder rundt om i verden. Nogle af fordelene er:

1-transaktionshastighed

Blockchain-teknologi anvendes i vid udstrækning over hele verden på grund af sin lynhurtige hastighed af globale transaktioner. Her er det relevant at nævne, at vedtagelsen af ​​denne teknologi har revolutioneret banksektoren over hele verden. Dette skyldes, at de globale transaktioner, der plejede at finde sted i 15-20 dage, nu finder sted inden for få sekunder. For eksempel gennemføres en global transaktion på kun 0,3 sekunder i Ripples blockchain-netværk.

2-sikkerhed

De stigende sikkerhedstrusler i den finansielle verden har også øget brugen af ​​blockchain-teknologi på forskellige områder. Den høje grad af kryptering i denne teknologi gør hver eneste transaktion sikker. Desuden gør tilgængeligheden af ​​blokke i form af et offentligt regnskab for alle i verden det umuligt for alle at ændre transaktionerne. Alle blokke, der gemmer oplysninger om bestemte transaktioner, er sikret med hashes / koder, der er unikke. Forskerne og eksperterne er stadig optaget af at øge sikkerheden for transaktioner, der finder sted i den digitale verden.

LÆS Blockchain på sundhedsmarkedet for at overstige 1,6 mia. Dollars inden 2025

3-gennemsigtighed

En anden fordel ved blockchain-teknologi er dens uovertruffen gennemsigtighed. Ingen anden teknologi kan modstå blockchain-teknologi i gennemsigtighed af globale transaktioner, fordi alle transaktionerne er synlige for alle. Kun de personer, der har nøgler, kan få adgang til disse transaktioner uden at ændre disse. Desuden forbliver afsenderen og modtageren underrettet om status for den transaktion, der finder sted.

4-omkostningseffektivitet

Omfanget af blockchain-teknologi øges også for hver dag, der går, på grund af dens omkostningseffektivitet. Denne teknologi har fjernet formidlernes rolle i finansielle transaktioner, der ikke kun har øget transaktionernes hastighed, men også gjort disse omkostningseffektive. Der er ikke behov for nogen dokumentation i blockchain-netværk, som også har elimineret forsinkelser i transaktioner. Afsenderen og modtageren er direkte forbundet med hinanden via blockchain-netværk og holdes informeret om transaktionens status.

5-samarbejde

Samarbejde er også blandt de vigtigste fordele ved blockchain-teknologi, fordi både afsenderen og modtageren samarbejder med hinanden gennem hele transaktionsprocessen, hvilket gør den tilfredsstillende og friktionsfri. Dette gør også blockchain-teknologi pålidelig og hurtig, fordi der ikke er behov for tredjepart.  

6-høj grad af nøjagtighed

Endelig bliver blockchain-teknologi også meget brugt på grund af høj grad af nøjagtighed i transaktionerne. Synligheden af ​​blokke for alle på netværket gør transaktioner gennemsigtige. Forbindelserne mellem disse blokke øger også nøjagtigheden af ​​teknologien, fordi informationen i disse blokke hverken kan kopieres eller ændres.

Hvordan bruger Cryptocurrency Blockchain?

Der er mere end 1400 kryptokurver, der bruger blockchain-teknologi på deres særlige måder. Bitcoin var den første kryptokurrency, der brugte denne teknologi. Under hensyntagen til de forskellige problemer i sit netværk bruger forskellige altmønter denne teknologi i forskellige former. For eksempel oprettes i Bitcoins netværk hver nye blok efter ti minutter, som bekræfter transaktionen. På den anden side reduceres denne tid i Ethereum blockchain til 10-20 sekunder, og denne gang falder til 0,3 sekunder i Ripples blockchain-netværk.

Fremtiden for Blockchain-teknologi

På grund af sin udbredte anvendelse forbliver blockchain-teknologi på forkant med næsten alle diskussioner relateret til digitale valutaer. De fleste eksperter er af den opfattelse, at brugen af ​​blockchain-teknologi virker uendelig. Om et årti eller to vil det være på bagsiden af ​​næsten alle livets felter. Nogle af anvendelserne af blockchain-teknologi i nær fremtid kan omfatte:

  • Dens anvendelse til at lave smarte kontrakter kan øges.
  • Eksperter er af den opfattelse, at blockchain-teknologi snart vil blive brugt til distribution af lægemidler med højeste prioritet.
  • Da parlamentsvalget i de fleste lande er hacket, kan blockchain-teknologi snart bruges til at stemme for at gøre valget retfærdigt og hurtigt.
  • Ingen kan benægte brugen i e-handelsindustrien, derfor kan man håbe, at køb og salg af alle slags ejendomme finder sted gennem blockchains.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner