Uniswap gennemgang og vejledning: Begyndervejledning og avancerede tip og tricks

Uniswap er en automatiseret likviditetsprotokol og er en af ​​de mest populære decentrale børser (DEX) derude på grund af den stigende popularitet af decentraliseret finansiering (DeFi). Brugere kan blive likviditetsudbydere for en pool på Uniswap ved at deponere en ækvivalent værdi af hvert underliggende token til gengæld for andre tokens i puljen. I denne artikel ser vi på, hvorfor Uniswap er så populært og giver en tutorial, der passer til både begyndere, og nogle avancerede tip og hacks til mere avancerede brugere.

Du kan også tjekke vores Uniswap-guide med en gennemgang af deres forskellige funktioner, tip og tricks her:

Nøglefunktioner i Uniswap

Uniswap har to hovedelementer eller funktioner kendt som Swap and Pool:

Bytte rundt: Uniswaps swap-funktion giver brugerne mulighed for at skifte mellem Ethereum (ETH) og forskellige ERC-20 tokens.

Pool: Uniswap’s Pool Tillader brugere at tjene ved at levere likviditet. Dette gøres ved at deponere tokens i en smart kontrakt, og du modtager pool-tokens til gengæld.

Hvorfor er Uniswap så populært? Fordele ved børsen

Selvstændig frihedsberøvelse: Uniswap giver dig mulighed for at bevare fuld forvaring af dine midler. Så der er ingen risiko forbundet med centraliserede børser, hvor du kan tåle dine midler, hvis børsen er hacket eller går konkurs.

Ingen Kend din kunde (KYC) -proces: Da Uniswap giver dig mulighed for at bevare forvaringen af ​​dine midler, kræver de ikke, at du gennemgår en lang KYC-proces og afslører dit fulde navn, pasoplysninger osv. Det betyder også, at det er meget hurtigere at komme i gang på børsen og drastisk reducerer chancer for, at dine personlige oplysninger falder i de forkerte hænder, hvis børsen er hacket.

Lave handelsgebyrer: Uniswap opkræver kun et fast gebyr på 0,30% pr. Handel. Dette er meget billigere end de fleste decentrale børser.

Adgang til nye mønter: Normalt ved centraliserede børser skal forskellige kryptovaluta- eller DeFi-projekter gennemgå en kontrolproces med børsen, før deres mønt eller token er noteret til handel. Men da Uniswap er decentraliseret og på grund af deres popularitet, vælger mange projekter i stedet at starte på Uniswap direkte. Så med Uniswap kan brugerne først få fat på disse nye tokens. Og med vanvittige udsving i tokenpriser, især når de først lanceres, finder mange handlende det afgørende at være de første der.

Er Uniswap sikkert eller en fidus? Ulemper og risici

Transaktionsfejl: Når du bytter mønter på Uniswap, kan transaktioner risikere at mislykkes. Dette skyldes for det meste 3 grunde. For det første betalte du for lidt gasafgifter, og transaktionen tog længere tid end den hårde deadline, der var kodet i transaktionen. For det andet havde du angivet en maksimumspris, som du ville være villig til at betale pr. Token, men prisen overstiger det maksimale, før transaktionen er gennemført. Endelig er der ikke tilstrækkelig likviditet i puljen. I disse tilfælde “tilbageføres” dine transaktioner, dvs. nulstilles som om transaktionen aldrig fandt sted, så du ville ikke miste dine penge. Så det kan ikke rigtig siges, at Uniswap er en fidus.

Falske mønter: Enhver kan liste deres tokens på Uniswap, så der er folk derude, der lister falske mønter på Uniswap i håb om at kunne svindle folk til at sende deres midler til disse mønter. Så Uniswap-brugere skal være ekstra forsigtige i denne henseende – se vores afsnit nedenfor for at identificere og undgå falske mønter på Uniswap, som lærer dig, hvordan du dobbelttjekker, at du sender penge til den korrekte transaktion.

Uniswap begyndere guide

Uniswap tillader brugere at oprette forbindelse direkte til deres Exchange, følgende tegnebøger understøttes: MetaMask, WalletConnect, Coinbase Wallet, Fortmatic og Portis.

Tilslutning af MetaMask til Uniswap

Hvis du endnu ikke har en MetaMask-tegnebog, kan du lære at oprette en med vores MetaMask-tutorial.

Uniswap, klik på “Start app” og derefter “Opret forbindelse til en tegnebog”. Vælg MetaMask-tegnebogen (eller hvilke andre tegnebøger du vil oprette forbindelse til), og klik på “Tilslut tegnebog”. Der vises et popup-vindue, der viser din konto, vælg tegnebogen, og klik derefter på “Næste” og “Opret forbindelse”. Så er du klar!

Sådan bruges Uniswap’s Swap-funktion

Uniswap giver dig mulighed for at skifte mellem ERC-20 tokens. På fanen Byt skal du vælge den mængde ERC-20-tokens, du vil bytte. Vælg det token du vil bytte til ved at klikke på pil ned under “Til”. En liste vises, og du kan vælge det token, du vil bytte til, eller hvis dit token ikke er på listen, kan du indsætte tokens adresse. Uniswap viser et skøn over, hvor mange tokens du vil modtage efter swap. Klik på “Skift” for at bekræfte.

Vælg det token, der skal byttesVælg det token, der skal byttes

Du føres derefter til en side for at bekræfte din swap (se venstre billede nedenfor). Der er flere figurer, du skal passe på her:

 • det beløb, du bytter fra, og det beløb, du vil modtage;
 • minimum sendt: hvilket er det garanterede minimumsbeløb, du vil modtage, hvis prisen falder, mens transaktionen behandles;
 • prispåvirkning: forskellen mellem markedsprisen og prisoverslaget fra Uniswap på grund af handelsstørrelse og
 • gebyr til likviditetsudbyder: det gebyr, du betaler til Uniswap. Dette er generelt 0,03% af transaktionen.

Når du har bekræftet din swap, vises et pop op-vindue (se højre billede nedenfor) for at bekræfte de gaspriser, der skal betales for denne swap, da det er en Ethereum-transaktion. Indtast de gaspriser, du ønsker at betale, og klik på “bekræft”.

Bekræft bytteBekræft bytte

Når transaktionen er gennemført, giver Uniswap dig besked og giver dig et link til Etherscan for at vise dine transaktionsoplysninger. Her kan du kontrollere, hvor mange tokens du faktisk har fået ud af swap, og hvor store transaktionsgebyrer der er betalt.

Uniswap avancerede tip og tricks

Mislykkede transaktioner: hvorfor sker det, og hvordan man undgår dem?

Transaktioner på Uniswap kan mislykkes, hvis priserne på inputvalutaen falder således, at de ikke opfylder dine forudindstillede kriterier. Når en transaktion mislykkes, vil alle dine sendte Ethereum blive tilbageført til dig. Så du mister ikke dine oprindelige midler. Ethereum-gasafgiften trækkes dog, og det refunderes ikke.

For at undgå mislykkede transaktioner kan du se efter andre mennesker, der også prøver at udføre den samme transaktion som dig. For at gøre dette skal du klikke på “…” på Uniswap gå til “Analytics” og søge efter dit tiltænkte handelspar for at se, hvor mange andre mennesker der også prøver at foretage den samme swap. Hvis prisen på det token, du vil bytte til, stiger i værdi, vil du måske øge mængden af ​​gasafgifter. Dette vil fremskynde din transaktion og slå dine andre konkurrenter for at låse swapprisen.

Sådan får du hurtigere / fremskynder Uniswap-transaktioner

Bliv hurtigere eller hurtigere dine transaktioner ved i det væsentlige at byde andre konkurrenter, der prøver at behandle den samme transaktion. Dette er ved at betale mere gasafgifter end andre. For at se, hvor meget gasgebyrer der skal betales, går til Ethereum Tankstation og se de anbefalede gaspriser for hurtige, standard og sikre transaktioner. Som et tip til at få hurtige transaktioner, Vi foreslår, at du betaler ca. 10% mere end den anbefalede pris for hurtige transaktioner. Du kan indtaste den mængde gaspriser, du ønsker at betale, i pop op-vinduet MetaMask, før du bekræfter din transaktion (se ovenstående afsnit om, hvordan du bruger Uniswap’s swap-funktion).

ETH tankstationETH tankstation

Falske mønter på Uniswap: Sådan identificeres og undgås dem

Fordi enhver mønt kan føjes til Uniswap, er der masser af fidus eller falske mønter på børsen. Transaktioner med kryptovaluta er irreversible, så hvis du ved et uheld sender dine midler til at købe disse fidusmønter eller tokens, vil du ikke refunderes. Logoet og tickeren på disse falske mønter kan se ud Nemlig som de rigtige, så du brug for at være forsigtig.

Du kan kontrollere, om mønten eller tokenet er ægte ved at tjekke den på Coingecko. For at gøre dette skal du slå den mønt eller det token, du vil veksle til, på Coingecko, find nederst på siden og klik på handelsparret for Uniswap (se billedet til venstre). Derefter føres du automatisk tilbage til Uniswap, og tokenet er blevet importeret (se billedet til højre).

Importer token på UniswapImporter token på Uniswap

En anden måde at kontrollere, at tokenet er ægte, er at kontrollere det på Etherscan (se nedenfor). Igen på Coingecko skal du finde tokenet og klikke på explorer etherscan.io. I Etherscan-vinduet kan du se kontraktnummeret for tokenet. Match dette kontraktnummer med nummeret i adresselinjen i din webbrowser til Uniswap.

Tjek tokenummer på EtherscanKontroller tokenummeret på Etherscan mod nummeret i din Uniswap-browser.

Advarsel: Gør IKKE søg efter tokenet eller dets adresse på Etherscan. Link altid til Etherscan via Coingecko eller projektets officielle hjemmeside. Dette skyldes, at Etherscan selv lader dig søge efter alle tokens og transaktioner på blockchain, inklusive de falske.

Sådan justeres glidningstolerance

Slipning i handel opstår, når den pris, som ordren til sidst udføres til, ikke svarer til prisen på det tidspunkt, du bekræftede transaktionen. Når der handles på Uniswap, kaldes dette “glidningstolerance” og udtrykkes som en procentdel.

For mønter eller tokens, hvis pris er på vej op, kan der være stor konkurrence om at behandle transaktionen og få disse tokens. I så fald kan du øge chancerne for, at din transaktion bliver behandlet hurtigere ved at øge din glidningstolerance. Dette undgår også mislykkede transaktioner.

For at justere din glidningstolerance skal du klikke på tandhjulsikonet øverst til højre i Uniswap-browseren. Der kan du justere din glidningstolerance. Dette vil igen reducere det minimumsbeløb, der garanteres at blive sendt til dig. Det vil sige, det vil øge chancerne for, at din transaktion gennemgår, men på bekostning af potentielt at modtage færre kryptovalutaer.

Glidningstolerance sammenlignetGlidningstolerance sammenlignet

Mobilhandel: Sådan bruges Uniswap på din telefon

Priserne på kryptokurver svinger altid, så seriøse handlende vil være i stand til at handle deres kryptokurver på farten. Uniswap giver dig mulighed for at oprette forbindelse til din mobile tegnebog. Gå blot ind på Uniswap i din browser og følg de samme trin som på din pc. Dette gør det muligt for den samme tegnebog at vises på din pc og din mobiltelefon. Følgende mobile tegnebøger understøttes: MetaMask, Trustwallet, Coinbase-tegnebog, Rainbow, Argent, imToken, Pillar, Safe, Math og Fortmatic.

Fra vores brugeroplevelse er det ikke den mest bekvemme funktion, da du skal multitaske mellem flere vinduer. MEN det opfylder målsætningen om at være i stand til at handle kryptokurver på farten.

Uniswap Likviditetspool guide

Uniswap har likviditetspulje, som i det væsentlige er puljer af forskellige tokens, der sidder i smarte kontrakter. Brugere kan udveksle poletterne i puljerne ved hjælp af Ethereum som en kanal. Og et hovedtræk ved Uniswap er, at enhver kan oprette nye børspar i en likviditetspulje til ethvert token, i modsætning til centraliserede børser, hvor børsen dikterer, hvilke handelspar der er tilgængelige.

Først skal du bemærke, at for likviditetspuljer du skal deponere både en lige værdi af Ethereum og det token, som du vil deltage med. Så sig, at jeg vil deltage i ETH / USDT-puljen, jeg bliver nødt til at deponere et tilsvarende beløb på ETH og USDT i puljen på samme tid. De midler, du leverer til disse puljer, handles af andre mennesker, og der vil derfor være udsving i forholdet mellem ETH og USDT, som du har.

Dette skyldes, at hvis nogen vil sælge ETH for USDT, vil de tappe ind i din likviditetspulje, og USDT, som du leverede til puljen, ville blive brugt til at købe ETH op – hele dette koncept er kendt som Automated Market Making (AMM). Som et resultat af dette ville der være et højere forhold på USDT sammenlignet med ETH i din pool. Omvendt, hvis nogen vil sælge deres USDT for ETH, vil de tage ETH ud og formindske din ETH-likviditet. Således er likviditetspuljen som skala, hvor hvis din ETH falder med 10 dollars, så skal din USDT tilsvarende op til med 10 dollars.

Så hvorfor ville likviditetsudbydere gøre dette? Det er fordi de modtager et likviditetsudbydergebyr fra dem, der foretager swaps i deres likviditetspulje. Som nævnt tidligere i denne artikel opkræver Uniswap et fast gebyr på 0,3% for hver transaktion. Disse 0,3% fordeles faktisk derefter i proportion mellem alle likviditetsudbydere i den pulje baseret på deres bidrag.

Tilføje likviditet og tjene udbydergebyrerTilføjelse af likviditet til puljer giver dig mulighed for at tjene udbydergebyrer, når andre bytter

Og Uniswap er ikke den eneste udbyder af likviditetspuljer derude, så mange mennesker prøver at finde og bidrage til de mest rentable puljer for at tjene flere gebyrer til udbyder af likviditet.. Pools.fyi er et sådant websted, som mange mennesker bruger til at prøve at finde de bedste likviditetspuljer.

Klik her for vores video tutorial om Uniswap likviditetspuljer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen mellem Uniswap version 1 og 2?

Uniswap har lanceret en forbedret version af deres Exchange, simpelthen benævnt version 2. Den største forskel mellem disse versioner er, at version 2 tilbyder ERC-20 til ERC-20 token-puljer, native prisorakler og flash swaps.

Decentraliseret økonomi (DeFi) -serie: tutorials, guider og mere

Med indhold til både begyndere og mere avancerede brugere, tjek vores YouTube DeFi-serie indeholdende vejledninger om de VÆSENTLIGE VÆRKTØJER, du har brug for til handel i DeFi-rummet, f.eks. MetaMask og Uniswap. Samt et dybt dyk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette websted dækker også emner, der ikke udforskes på YouTube. For en introduktion om, hvad der er DeFi, se Decentralized Finance (DeFi) Oversigt: En guide til den VARMESTE trend inden for kryptokurrency

Selvstudier og vejledninger til de væsentlige DEFI-værktøjer:

 • MetaMask Guide: Hvordan oprettes en konto? PLUS tip og hacks til avancerede brugere
 • Uniswap gennemgang og vejledning: Begyndervejledning og avancerede tip og tricks
 • Serum DEX guide og gennemgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklaret
 • 1-tommers udveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimative gennemgang og guide

For detaljeret information om andre specifikke DeFi-projekter, se vores DeFi token-guider. Her er nogle af vores mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den vigtige guide til denne DeFi-protokol
 • ChainLink ($ LINK) guide: Et nøglelink i DeFi-rummet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hvad er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolutionerende on-chain likviditetsudbyder
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske udvekslingsplatforme?
 • Polkadot ($ DOT): Alt hvad du behøver at vide om Kinas DeFi-skat
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det op værdien af ​​indsatte aktiver?
 • Reef Finance ($ REEF): All-in-One Defi-platformen
 • Solana ($ SOL) forklaret
 • Grafen ($ BRT) – Det næste niveau af decentraliserede apps
 • Trustswap ($ SWAP) forklaret – Næste generation af DeFi-transaktioner
 • Ønsker at finansiere fusion af DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaseret DeFi-udlånsplatform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del af vores DeFi-serie, så sørg for at abonnere på vores Youtube-kanal og (for nu) GRATIS ugentligt nyhedsbrev så du kan få besked, så snart de kommer ud!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner