Coinmama VS Coinbase: Bästa Cryptocurrency Exchange Comparison

Om du vill börja handla med kryptovaluta är det första du måste göra att få några kryptotoken. För att få dem kan du tjäna dem genom att få betalning i krypto för en vara eller tjänst du tillhandahåller. Eller så kan du alltid köpa lite kryptovaluta med din fiat-valuta. Det finns flera webbplatser där du kan göra detta och flera betalningsmetoder. Två av namnen som dyker upp oftare när man tittar på webbplatser för att köpa kryptotoken är Coinmama och Coinbase. I den här artikeln ska vi göra en Coinmama vs Coinbase jämförelse så att du kan bestämma vilken som är bekvämare för dig.

Coinmama vs Coinbase

Vad är Coinbase?

Coinbase har funnits ett tag. Det grundades 2012 och är en utbytestjänst för kryptovaluta, baserat i San Francisco. Det är ett av de mest kända kryptovalutautbytena i världen. Det är en depåbörs, vilket innebär att de tillhandahåller kryptoplånböcker för alla sina användare och alla köpta eller handlade token lagras i dessa plånböcker tills användaren överför dem till sina egna personliga plånböcker.

Coinbase är populärt bland nybörjare av kryptohandlare eftersom de, till skillnad från många andra börser, erbjuder ett enkelt, lättförståeligt, nybörjarvänligt användargränssnitt.

vad är myntbas

Är Coinbase säkert?

Liksom alla depåbörser, som lagrar miljoner dollar i värde för användarens kryptotillgångar vid varje tidpunkt, är Coinbase ett frestande mål för hackare. Men de har ännu inte drabbats av några betydande hack. De har genomfört flera viktiga säkerhetsåtgärder. Först och främst lagras de flesta medel i krypterade plånböcker offline, och dessa plånböcker fördelas på flera olika platser. För ökad säkerhet är tvåfaktorautentisering (2FA) obligatorisk för alla användare. För några månader sedan rapporterade Coinbase att de hade varit inriktade på hackare i juni förra året, men säkerhetsteamet blockerade försöket utan att någon krypto stulits. Nästan alla Coinbase-granskningar du hittar talar mycket om deras säkerhet.

Coinbase-avgifter

För alla köp och försäljningar av kryptovalutor måste du betala en avgift. Detta är normalt för varje utbyte. Att räkna ut din transaktionsavgift på Coinbase kan dock vara lite förvirrande för nybörjare. Detta beror på att Coinbase-avgifterna varierar beroende på mängden krypto du köper och betalningsmetoden.

Till exempel, om du köper 100 USD i Bitcoin och betalar med ett amerikanskt bankkonto, skulle avgiften vara 2,99 USD. Men om du betalar med kreditkort skulle avgiften vara 3,99 USD. Det tar lite att vänja sig vid.

Vad är Coinmama?

Coinmama är en webbtjänst som tillåter användare att köpa kryptovaluta. Det är registrerat i Slovakien och startade sin verksamhet 2013. Dess ursprungliga avsikt var att tillåta användare att köpa bitcoin enkelt och snabbt. Andra kryptotoken togs senare. Coinmama är dock inte ett fullständigt kryptoutbyte. Det tillåter varken handel med tokens eller återtagande av kryptovaluta till fiat-valuta.

vad är coinmama

Är Coinmama säkert?

Du kan läsa en Coinmama-recension eller två som säger att den inte är lika säker som andra kryptovalutabörser eftersom den inte tillåter extra säkerhetsfunktioner som 2-faktor-autentisering (2FA) eller e-postautentisering. Även om detta verkligen var sant tidigare är det inte längre fallet. För närvarande är det inte bara möjligt att ställa in 2FA utan det är faktiskt obligatoriskt. Dessa och andra åtgärder gör Coinmama lika säker som andra kryptohandelsplattformar.

Coinmama-avgifter

Låt oss komma ur vägen just nu: Handel på Coinmama är dyrare än många andra webbplatser. Det finns två olika avgifter i spel. För det första tar Coinmama ut en mäklaravgift på 5,9%, som redan tillämpas när webbplatsen visar sina handelspriser.

Utöver mäklaravgiften tillkommer en avgift på 5% för kreditkortshantering. I slutändan kommer priset du betalar på Coinmama när du köper kryptovalutor att vara 10,9% över det aktuella marknadspriset. Andra utbyten ligger långt under det.

Nu när vi har träffat de två motsvarigheterna i denna Coinmama vs Coinbase-jämförelse, låt oss sätta dem huvud mot huvud i olika aspekter och se vilken som kommer ut på toppen:

Coinmama VS Coinbase: Head-to-Head

Omgång 1: Typ av tjänst

Coinbase är en fullständig kryptovalutautbyte som låter dig köpa kryptotoken med fiatvaluta, handla en typ av kryptovaluta mot en annan och ta ut kryptotoken till fiatvaluta. Köpta tokens lagras i Coinbase-plånböcker tills användaren väljer att överföra dem till sina personliga plånböcker.

Coinmama är inte tekniskt sett en kryptovalutautbyte, utan snarare en mäklartjänst. När du köper bitcoin på Coinmama köper du faktiskt token från Coinmama själv snarare än från en annan användare. Även om detta i allmänhet är snabbare är mäklartjänster i allmänhet dyrare än börser. Köpta tokens deponeras direkt i användarens personliga plånböcker. I det avseendet fungerar Coinmama ungefär som utbytesväktare som Changelly.

Vad Coinmama inte tillåter är att handla kryptotoken eller ta ut krypto i fiat. Det enda du kan göra här är att köpa kryptovalutor med ditt kreditkort.

För att erbjuda ett komplett utbud av handelstjänster går denna runda till Coinbase.

Omgång 2: Säkerhet

Båda plattformarna erbjuder för närvarande liknande säkerhetsåtgärder och protokoll. Båda kräver att du ställer in 2FA innan du gör ditt första köp. Ingen av tjänsterna har drabbats av några större hack med kryptovaluta som stulits från sina användare.

Den andra omgången i detta head-to-head är oavgjort.

Omgång 3: Betalningsmetoder

Coinmama låter dig köpa kryptovaluta med kreditkort eller i euro via en SEPA-överföring. Coinbase erbjuder ett mycket bredare urval. Betalningar på Coinbase kan göras med amerikanska bankkonton, kreditkort, SEPA-insättningar, SWIFT, PayPal och andra.

Coinmama VS Coinbase Round 3 går till Coinbase, utan händer.

Omgång 4: Användarvänlighet och hastighet

Coinbase är känt för att vara lättare för nybörjare av kryptohandlare än många andra börser, med ett enkelt, lättförståeligt användargränssnitt. Det är ett av de mer nybörjarvänliga utbytena där ute.

Men Coinmama är på en helt annan nivå av lätthet. En stor del av denna användarvänlighet är det faktum att du på Coinmama kan göra en sak och bara en sak. Och den här saken presenteras på ett sätt som är lätt att förstå och följa.

När det gäller transaktionernas hastighet har Coinmama en fördel på Coinbase på grund av dess mäklare. Eftersom du köper din kryptovaluta direkt från Coinmama själv kommer dina tokens att skickas till din plånbok så fort din betalning kommer igenom. Coinbase-affärer går inte långsamt. De är bara inte lika snabba.

Denna runda slutar med en liten fördel för Coinmama.

Omgång 5: Anonymitet

Vissa människor vill köpa, handla och sälja kryptovaluta anonymt. Medan de flesta av dem vill ha anonymitet av legitima säkerhetsskäl, finns det många med mer tvivelaktiga motiv.

Om du är en av de personer som behöver anonym handel, har du lite tur här. I enlighet med gällande penningtvättspolicyer följer både Coinmama och Coinbase strikta KYC-regler (Know Your Customer). Båda kräver att du verifierar din identitet via ett regeringsutfärdat ID-dokument innan du börjar köpa. Så i båda fallen är anonym handel nej.

Denna omgång slutar oavgjort.

Omgång 6: Tillgänglighet

Användare från cirka 190 länder kan skapa konton på Coinbase. Men för de flesta av dessa länder erbjuder Coinbase endast plånbokstjänster. Tillgången till köp, handel och uttag av krypto är för närvarande begränsad till cirka 30 länder.

Coinmama finns i cirka 190 länder världen över.

Denna omgång går lätt till Coinmama.

Omgång 7: Tokens listade

Även om ingen av dessa tjänster erbjuder ett särskilt stort urval av kryptovalutor (det finns trots allt tusentals av dem där ute), är det en skillnad.

Coinmama låter dig köpa åtta olika tokens: Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Litecoin (LTC), Ethereum Classic (ETC), Ripple (XRP), Qtum (QTUM) och Cardano (ADA). Men efter att du har köpt en token kan du inte byta den mot en annan på Coinmama.

Coinbase listar 18 olika tokens och flera av dem kan köpas direkt med ditt kreditkort eller någon annan av de betalningsmetoder du kan använda. Efter köpet kan en token enkelt bytas mot en annan.

Eftersom de listar fler tokens för direktköp och erbjuder att handla för andra tar Coinbase den här omgången.

Omgång 8: Avgifter

Som nämnts ovan tar Coinmama ut en handelsavgift på 5,9% och ytterligare 5% för kreditkortshantering (den sista avgiften gäller inte om du betalar med en SEPA-överföring), totalt 10,9% över marknadsvärdet. Det är väldigt högt.

Avgifter på Coinbase är inte det lättaste att förstå eftersom de beror på landet där du bor, symbolen du köper och betalningsmetoden. Men de ligger i allmänhet långt under de på Coinmama. Denna runda går till Coinbase.

Omgång 9: Mobilappar

Många människor gillar att köpa, handla och sälja kryptovalutor när du är på språng, så mobilappar är en ganska stor fördel för dem.

Coinmama är endast webb. Coinbase har en väldesignad, lättanvänd mobilapp för både Android- och iOS-enheter. Denna runda går till Coinbase som standard.

Coinbase mobilapp

Omgång 10: Kundtjänst

Kundtjänst är fortfarande ett stort problem i kryptohandeln i allmänhet. Många webbplatser erbjuder ingen kundsupport alls.

Båda webbplatserna innehåller guider och anvisningar för de transaktioner du kan utföra. Coinbases guider är särskilt användbara.

Både Coinmama och Coinbase erbjuder kundsupport. I båda fallen är det bättre alternativet e-poststöd, eftersom telefonsupport i bästa fall är prickigt. Coinmama svarar vanligtvis på e-post inom 24 timmar, medan Coinbase är lite långsammare och tar 24-72 timmar att svara.

Så Coinbase har bättre guider på webbplatsen, men Coinmama har snabbare e-postsvar. Låt oss kalla den sista omgången oavgjort.

Coinmama VS Coinbase: Sammanfattningsvis …

Låt oss först räkna upp huvudet mot huvudet:

Runda myntmamma

Coinmama

myntbas

Coinbase

Dra
1: Typ av tjänst X
2: Säkerhet X
3: Betalningsmetoder X
4: Lätthet och hastighet X
5: Anonymitet X
6: Tillgänglighet X
7: Tokens listade X
8: Avgifter X
9: Mobilappar X
10: Kundtjänst X

Coinbase tar fem omgångar, medan Coinmama tar två och tre omgångar är oavgjort. Med dessa resultat verkar det vara en bra idé att välja Coinbase. Och i många fall skulle det vara ett bekvämare val. Men låt oss komma ihåg tillgänglighetsfrågan. Om du bor utanför de länder som får köpa krypto, måste du använda Coinmama eller någon annan webbplats.

I slutändan erbjuder både Coinmama och Coinbase ett snabbt och enkelt sätt att köpa kryptovaluta. Antingen är ett bra val att vara din dörröppning till kryptovärlden. Om den här jämförelsesguiden för Coinmama VS Coinbase var till hjälp, eller om du har några frågor, lämna dina kommentarer nedan!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner