Vuoden 2020 kryptovaluutan vaihto -uutisten yhteenveto

2020 Roundup -artikkelimme jälkeen, jossa tarkastelimme tämän vuoden suurimpia trendejä, sukelkaamme nyt syvemmälle salausvaihdon maailmassa tapahtuneeseen.

Defin ja sen DEX: ien (hajautetut pörssit) aalto on romahtanut CEX: ien (keskitetyt pörssit) volyymit rajusti. Jos Uniswap on selkeä DEX-kuningas, saman voimme todennäköisesti sanoa BEXesta CEX: ien joukossa, missä se johtaa sekä spot- että johdannaisten rankingissa. Mutta taistelu hajautettua vaihtoa vastaan ​​on vasta alkanut, ja kilpailun pysymiseen tarvitaan uusia ideoita ja konsepteja.

Kuten näemme, CEXit, jotka onnistuivat pysymään paremmin Defiä vastaan, ovat yrittäneet ja innovoineet eniten, toisinaan suoraan DEX: ien innoittamana..

Poista vaihto

Uniswap on selkeä voittaja kaikenlaisissa pörsseissä vuonna 2020.

Poista TVL: n vaihto vuonna 2020Poista TVL: n vaihto vuonna 2020

Sen TVL (kokonaisarvo lukittu) on kirjaimellisesti noussut nousuun vuoden toisella puoliskolla, saavuttaen yli 3 miljardia dollaria marraskuussa ennen pudotusta, kun USD UNI -poolit lopettivat palkkioiden maksamisen likviditeettipalvelujen tarjoajille.

Uniswap on jatkuvasti ollut salauksen eniten käytetty Dex ja se on auttanut kauheasti Defin kasvua. Se on ”The” paikka, josta löydät uusia listoja ja syvimmän likviditeetin Ethereumista. Jos etsit olemassa olevaa ERC-20-tunnusta, voit olla varma, että se on siellä. Kuka tahansa voi avata uuden uima-altaan, se on yhtä helppoa kuin tarjota alustalle joitain merkkejä ja joitain Ethereumia, ja se on valmis.

Uniswapilla ei ole tilauskantaa: foorumi käyttää AMM (Automatic Market Maker) -järjestelmää kaupankäynnin likviditeetin tarjoamiseksi. Vaikka puristit saattavat puuttua tilauskirjoista, AMM on osoittautunut uudeksi ja onnistuneeksi tapaksi vaihtaa rahakkeita.

Syyskuussa foorumi jakoi 150 miljoonaa dollaria UNI: ta (heidän uusi hallintotunnuksensa) kenelle tahansa, joka oli yhteydessä verkkosivustoon, joko vaihtamalla vai yhdistämällä likviditeettiä. Jokaiselle käyttäjälle lähetettiin vähintään 400 tunnusta, joiden arvo on noin 1500 dollaria sen olemassaolon ensimmäisinä tunteina (potilaan haltijoille arvo kolminkertaistui päivän aikana).

Tämä ilmapisara herätti alustalle niin paljon huomiota, että muut protokollat ​​tekivät tai aikovat tehdä saman asian seuraavassa tulevaisuudessa. Kun Uniswap V3 ja kaikki sen innovaatiot odotetaan julkaistavan melko pian, jotkut voivat vain miettiä, mihin $ UNI voi mennä!

Jos joku teistä on nukkunut viimeisten kuukausien aikana eikä vieläkään ole vaatinut hänen tunnuksiaan, voit seurata video-oppaamme täällä!

Kuinka lunastaa ilmainen $ UNI Uniswapiin

Binance

Binance onnistui pysymään suurimpana volyymien Cex: nä, päivittäinen ATH oli 15 miljardia dollaria spot-kaupassa ja 37 miljardia dollaria futuureissa (34 miljardia enemmän kuin vuonna 2019!). Se säilyttää molempien sijoitusten ensimmäisen sijan.

Osa heidän menestyksestään johtuu lukuisista aloitteista, joita he tekivät läpi vuoden 2020.

Huhtikuussa Binance esitteli korttinsa (myöhemmin Binance hankki myös Swipe, monipuolisen digitaalisen lompakon ja Visa-maksukorttialustan), jota nyt tuetaan yli 180 maassa.

Yksi vuoden tärkeimmistä innovaatioista on “Launchpool”, jonka avulla käyttäjät voivat viljellä uusia tunnuksia kuten Defissä. Panostajat voivat kerätä palkintoja ennen listaamista, joka tapahtuu suoraan Binancella muutaman viikon kuluttua (yleensä). Lisäksi Launchpool tarjoaa yhden merkin panoksen, joten käyttäjien ei tarvitse edes olla varovaisia Pysyvä menetys. Projektit, kuten Bella Protocol ($ BEL), Flamingo ($ FLN) ja $ WING, on esitetty Launchpoolin kautta.

Syyskuu on ollut hieno kuukausi Binancelle. Ensin he julkaisivat Binance Smart Chain, lohkoketjun, joka on luotu toimimaan rinnakkain Binance Chainin kanssa, missä kehittäjät voivat luoda älykkäitä sopimuksia ja Defi-ratkaisuja. Sitten pörssi otti välittömästi käyttöön uuden Liquid Swap -alustan, uuden kaupankäyntialustan, jonka avulla käyttäjät voivat hyötyä Defin eduista, kaikkien aikojen ensimmäisen AMM-tuotteen kanssa. Käyttäjät voivat yhdistää varansa Liquid Swap -palveluun ja ansaita kaupankäyntimaksuja kuten AMM DEX: llä.

Samanaikaisesti Binance Labs, pörssin pääosasto, on jatkanut investointeja uusiin projekteihin salauksen lisäämiseksi. He auttoivat muun muassa 1 tuumaa, Dodoa ja Mathia.

Sivuhuomautuksena on, että Binance US -yhtiön lanseeraamisen jälkeen vuonna 2019 “.com” -alusta on nyt hitaasti ilmoittanut 14 päivän varoitusajasta yhdysvaltalaisille asiakkaille (sekä KYC: n läpi käyneille että niille, jotka yksinkertaisesti käyttävät verkkosivustoa maan sisällä ) neuvoo nostamaan varoja ennen tilin estämistä. Vaikuttaa siltä, ​​että VPN-verkkoja käyttävät asiakkaat ovat “turvallisia” tällä hetkellä.

FTX

Ftx, tunnettu johdannaisten pörssi, jota johtaa läsnä oleva Sam Bankman – Fried, on varmasti ollut kärjessä CEX-yhtiöiden keskuudessa tänä vuonna. Tiimi työskenteli kovasti yrittäen ennakoida trendejä, ja ne näyttävät todella hyviltä antamaan asiakkailleen mitä he ovat toivoneet.

“Miksi meidän pitäisi käydä salausta ja osakkeita erillisissä pörsseissä?” Se on luultavasti mitä Sam kysyi itseltäsi tietyssä vaiheessa. Joten, ennemmin sanottu kuin tehty, vastaus syntyi: merkityt osakkeet. Kaksi kumppanuutta CM-Equityn (Saksa) ja Digital Assets AG: n (DAAG, Sveitsi) kanssa olivat ratkaisevia saavutuksen kannalta. Vaikka FTX: n osakkeiden kaupankäynti näyttää samanlaiselta kuin salauksen kaupankäynti, on tärkeää huomata ero.

CM-pääoma on täysin säännelty Saksassa ja on toimiluvan saanut rahoituslaitos, jolla on lupa tarjota näitä tuotteita. Kaikkien FTX-käyttäjien, jotka käyvät kauppaa tokenoiduilla osakkeilla, voi joutua myös tulemaan CM-Equityn asiakkaiksi ja läpäisemään CM-Equityn KYC: n ja noudattamisen. Lisäksi CM-Equity voi valvoa kaiken kaupankäynnin noudattamista. CM-Equity säilyttää kolmannen osapuolen välitysyrityksen osakkeet. CM-Equity (ei FTX Trading LTD) tarjoaa välityspalveluja ”.

Toisin kuin perinteisillä markkinoilla, FTX: n Tokenized-osakkeet ovat vaihdettavissa 24/7, ja nyt niitä on yli 50, joista Netflix, Facebook, Apple ja Amazon.

FTX.US (amerikkalainen käsivarsi) myös asettivat itsensä (ja kryptovaluutan legitiimiyden) julkisuuteen yhtenä Bidenin demokraattisen presidenttikampanjan suurimmista lahjoittajista. Erityisesti Sam lahjoitti 5,22 miljoonaa dollaria. Vaikka todelliset syyt ovat todennäköisesti tuntemattomia, toivomme, että se merkitsee askelta kohti viranomaisten salausta.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, emme voi unohtaa mainita, että sama FTX: n takana oleva tiimi on vastuussa projektiseerumin luomisesta, joka on yksi menestyneimmistä ETH: n ulkopuolisista tilauskantapohjaisista Dex-ohjelmista, joka toimii Solana-ketjussa (joka käsittelee noin 50000 tps).

Hanki viimeisin sisäpiirikaivos salausmaailman tapahtumista Sam Bankman-Friedin kanssa (FTX, Alameda, seerumi)

Sushiswap

Sushiswap lanseerattiin elokuussa Uniswap-haarukana, ja nimettömän perustajan kokki Nomi lisäsi palkintoja. Olimme silloin ”Defi-härän kesän” huipulla ja menestys oli äkillinen. Sen TVL sai suuren pidon, mutta draaman piti tapahtua. Viikon kuluttua nimetön kehittäjä poisti likviditeettinsä ja myi 14 miljoonan dollarin arvosta ETH-dollaria aloittaen 50% + hinnanlaskun. Tuolloin Sam Bankman-Fried teki tarjouksen astua sisään ja poistaa kokki Nomi projektista.

Korot ja matalat ovat seuranneet sen jälkeen, mutta Sushiswap on edelleen TVL: n toinen DEX (noin 33% vähemmän kuin Uniswap) ja yksi menestyneimmistä. Monet ovat kumppanuuksia ja sen neuvonantajat ovat parhaita, mitä salaus voi tarjota. Vaikka jotkut eivät unohda, että Sushiswap kirjaimellisesti “varasti” likviditeettiä Uniswapista, siirtäen altaat alustalleen ja vähentäen siten Uniswapin TVL: ää dramaattisesti, monet ovat valmiita lyödä vetoa siitä, että tämä projekti on täällä pysyäkseen.

Gox

Joulukuun 15. päivä oli eräpäivä Mt. Gox -vaihdon velkojille, jotta ne saisivat lopulta osan tappiorahastoistaan ​​vuosien jälkeen. Pörssi menetti toistuvasti salausvaluutat vuosina 2011–2014, kun se haki konkurssia. Sen jälkeen on löydetty 140 000 dollaria BTC: tä (lähes 4 miljardin dollarin arvoinen tällä hetkellä), ja se tulisi lähettää käyttäjille osittaisina hyvityksinä.

Kuten monet epäilevät, näyttää siltä, ​​että määräaikaa ei ole noudatettu ja velkojat odottavat edelleen rahojaan. Muutama päivä sitten joku huomasi tapahtuman Mt.Gox-lompakosta, mikä sai monet uskomaan, että jakelu oli todella alkanut.

Valitettavasti se ei ollut Mt.Gox-kuntoutussuunnitelman lompakko, vaan F2Pool-kylmä lompakko. Ei ole vielä vahvistettu, että velkojat olisivat saaneet rahastoa.

BTC Markets paljasti vahingossa käyttäjiensä nimet ja sähköpostiosoitteet

BTC Markets, australialainen salausvaihto, on vahingossa lähettänyt vaarantuneen markkinointikierroksen sähköpostiviestejä. Rutiinitoimenpiteen aikana henkilökohtaiset tiedot paljastettiin “vastaanottajalle” -kentässä sen sijaan, että lähetettäisiin sähköpostia asiakkaille erikseen. Sähköpostit lähetettiin erissä niin, että 999 muuta henkilöä oli mahdollisesti nähnyt jokaisen käyttäjätiedon.

Virhe ei vaarantanut suoraan järkeviä tietoja, kuten salasanoja, joten varat pysyivät turvassa, mutta tämän tyyppinen virhe voi varmasti huolestuttaa salauksen käyttöönottajia ja mahdollisesti saada heidät vaihtamaan alustaa. Käyttäjät eivät halua, että muukalaiset tietävät omistavansa salauksen, ja toivomme, että tällaista virhettä ei toistu.

Kraken, fensimmäinen voittanut pankkikirjan hyväksynnän Yhdysvalloissa.

Kraken on maailman ensimmäinen salattu valuutanvaihto hyväksytty Wyomingin osavaltion erityistarkoituksiin erikoistuneeksi talletuslaitokseksi (SPDI). “Kraken Financial”, tämä nimi, on “ensimmäinen digitaalisen omaisuuden yritys Yhdysvaltojen historiassa, joka vastaanottaa liittovaltion ja osavaltion lain mukaisen pankkikirjan, ja se on ensimmäinen säännelty Yhdysvaltain pankki, joka tarjoaa kattavan talletusten ottamisen, säilytyksen ja luottamuslaitoksen. digitaalisen omaisuuden palvelut ”.

Pörssi antaa asiakkailleen mahdollisuuden tehdä saumattomia pankkisaamisia digitaalisten omaisuuserien ja kansallisten valuuttojen välillä, ja sitä säännellään samalla tavalla kuin muissa Yhdysvaltain pankeissa. SPDI on “säilytyspankki”, mutta digitaalisten omaisuuserien (kuten kryptovaluuttojen) osalta, ja lain mukaan sen on aina pidettävä 100 prosentin varantoja FIAT-talletuksistaan.

Huobi vaihto

Kaikki alkoi suurista USD USDT: n (ja muiden valuuttojen) tapahtumista, jotka havaittiin siirtyvän Kiinan suurimpaan vaihtoon 2. marraskuuta. Samaan aikaan huhut eräästä pidätetystä puheenjohtajista lisäsivät FUD: ää, mikä johti HT-HT: n, Huobi-tunnuksen, jyrkkään polkumyyntiin ja kiireeseen nostaa USD: n pois alustalta. Sitten vaihto kielsi kaikki väitteet ja tilanne palasi normaaliksi seuraavina päivinä.

Lisätietoja löytyy tästä artikkelista.

Okex

Olemme käsittäneet laajasti Okex-tarinaa kehittyvässä artikkelissamme.

Lokakuun 16. päivänä kaikki nostot pysäytettiin yhtäkkiä laiturilla, ja jousitus on kestänyt 27. marraskuuta asti, jolloin kaikki operaatiot avattiin uudelleen ilman rajoituksia. Kuten myöhemmin vahvistettiin, alkuperäinen syy oli yksi pörssin yksityisistä avainten haltijoista, jotka tekivät yhteistyötä viranomaisten kanssa. Siksi hän ei kyennyt saattamaan päätökseen ulkoisten tapahtumien sallimiseksi tarvittavia lupamenettelyjä.

Tähti Xu, poliisin pidättämä henkilö, on tutkittu asioista, joilla ei ole mitään tekemistä vaihdon kanssa. Xu väitettiin avustavan viranomaisia ​​(hän ​​on nyt palannut normaaliin liiketoimintaan) varojen suhteen, jotka hän lainasi Shanxissa sijaitsevalta maanalaiselta pankilta vuonna 2019.

Kucoin

Kucoin, yksi johtavista salausvaihdoista Hongkongissa, kärsi turvallisuusrikkomuksesta 26. syyskuuta. Varastettu kokonaismäärä, huimat 281 miljoonaa dollaria BTC: ssä, $ BSV $ LTC: ssä ja muissa kolikoissa, on yksi salaushistorian suurimmista. Hakkerit (tai hakkerit) pystyi jotenkin ottamaan haltuunsa keskitetyn pörssin kuumien lompakoiden yksityiset avaimet ja saavuttamaan kyvyn siirtää varoja ympäriinsä. Sitten hän vetäytyi ja alkoi heittää niitä DEX: iin. Kucoin siirsi loput varat välittömästi uusiin lompakkoihin ja keskeytti kaikki talletukset ja nostot.

Vaikuttaa siltä, ​​että Kucoinin kuumien lompakoiden yksityisiä avaimia ei ollut muutettu yli 3 vuoden ajan rikkomuksen hetkellä, mikä on jälleen vahvistus siitä, että kuuluisa sanonta “ei avaimesi, ei salauksesi!” on ikivihreä.

Meidän on toivottava, että kaikista näistä hyökkäyksistä on hyötyä pitkällä aikavälillä, mikä mahdollistaa tiukemmat turvallisuusmenettelyt vaihtojen ja alustojen avulla, mikä on tarpeen, jos salauksen lopullinen tavoite on valtavirtaistaminen!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner