Jaxx VS Exodus 2021: [Jämförelse av myntplånbok och recensioner]

Som om det finns många kryptovalutor där ute finns det också många kryptovalutaplånböcker. Hårdvara eller programvara, stationär eller mobil, envaluta eller flera valutor, det finns mycket att välja på. Om du undersöker den bästa kryptoplånboken, rankas Jaxx och Exodus konsekvent bland de bästa. Men vad är skillnaden mellan dem??

Vem skulle komma på toppen i en Jaxx VS Exodus-strid? Läs vidare för en fullständig jämförelsehandbok och granskning av varje mynt.

Jaxx vs Exodus jämförelsetabell

JaxxExodus
Jaxx Exodus
Typ: Skrivbord (Windows, macOS, Linux) Typ: Skrivbord (Windows, macOS, Linux)
Kryptor listade: 90+ Kryptor listade: 100+
Support för hårdvaruplånbok: Nej Support för hårdvaruplånbok: Ja
Nybörjarvänligt gränssnitt: Ja Nybörjarvänligt gränssnitt: Ja
Mobil app: Ja Mobil app: Ja
Pris: Fri Pris: Fri
Besök Wallet Besök Wallet

Huvudskillnad

Huvudskillnaden mellan dem är att Exodus stöder Trezor-hårdvaruplånboken. Jaxx har inget stöd för hårdvaruplånböcker just nu, men de hävdar att den här funktionen kan läggas till i framtiden.

Båda plånböckerna är mycket lika i de flesta andra aspekter.

Vad är Jaxx?

jaxx vs utvandring

Jaxx är en mjukvaruplånbok med flera valutor som skapades 2014 av Anthony Diiorio, en av Ethereums blockchain-grundare.

Denna recension kommer faktiskt att fokusera på Jaxx Liberty-plånboken, som är den nyare versionen som ersatte den gamla Jaxx-plånboken, även om båda fortfarande finns kvar.

Det är gratis att ladda ner och använda och tillgängligt för alla större stationära plattformar: macOS, Windows (32- och 64-bitars) och Linux (32- och 64-bitars). Det finns också mobilappar för både Android och iOS. Den är också tillgänglig som ett Chrome-webbläsartillägg.

Funktioner:

 • Användarvänligt gränssnitt: både stationära och mobila appar har ett enkelt, rent gränssnitt som låter användare se sina saldon (både allmänt och för varje mynt), transaktionshistorik och annan relevant information.
 • Flera valutor som stöds: För närvarande stöder Jaxx över 90 kryptovalutor, från de mest kända som Bitcoin, Litecoin och Ether till ett bra urval av altcoins.
 • Länk mellan enheter: Jaxx Liberty-plånboken är tillgänglig för alla större plattformar, både stationära och mobila. Det betyder att du kan installera plånboken på flera enheter samtidigt. Med Jaxx kan du länka alla dina enheter tillsammans, vilket innebär att du kan komma åt dina konton från din dator, surfplatta eller smartphone.
 • Inbyggd kryptoutbyte: Jaxx Liberty använder Changelly och Shapeshift API: er för att driva ett inbyggt utbyte som låter dig köpa, sälja och utbyta kryptotoken.
 • Inbyggd block explorer: Jaxx har en inbyggd block explorer som låter dig se transaktionsinformation i blockchain utan att lämna appen.
 • Inbyggd nyhetsutforskare: Jaxx Libertys nyhetsmodul levererar dagliga rubriknyheter om kryptovalutor direkt till din plånbok.

Jaxx Liberty Wallet-avgifter:

Jaxx är gratis att ladda ner och använda, och de tar inga transaktionsavgifter. Naturligtvis tillkommer en transaktionsavgift varje gång du skickar krypto till en annan plånbok.

Denna avgift beror på den specifika token du skickar och hur hög aktiviteten är på blockchain vid den aktuella tiden. Men det här är en nätverksavgift som betalas till blockchain och inte till Jaxx.

Om nätverksavgifter, när du skickar krypto till en annan plånbok, låter Jaxx dig välja mellan “höga”, “medelstora” eller “låga” avgifter. Att betala högre avgifter innebär att din transaktion går igenom snabbare, men de andra två alternativen är tillgängliga för dig om du inte har något emot att vänta.

Så hur tjänar Jaxx pengar? De tar ut en transaktionsavgift när du byter. Med andra ord, när de använder Changelly eller Shapeshift API för att byta en token mot en annan.

Jaxx säkerhet

Ingen recension om Jaxx kan vara komplett utan att man tar upp den grundläggande frågan ”Är Jaxx Liberty Wallet säker?”. Jaxx Liberty lagrar dina privata nycklar på din enhet och inte på några onlineservrar.

Och det är bra eftersom det betyder att bara du har kontroll över dina nycklar, även om deras webbplats är komprometterad på något sätt.

Att få tillbaka dina nycklar om din enhet är skadad uppnås via en fröfras (som är ungefär som ett lösenord) som du bör förvara säkert.

På nackdelen finns det inget stöd för 2FA, vilket skulle möjliggöra ett extra lager av säkerhet.

Jaxx Liberty Review

Jaxx Liberty Wallet rankas ofta som en av de bästa bitcoin-plånboksprogrammen där ute. Och det kryssar för många av de rätta rutorna; det är en plånbok med flera valutor, vilket innebär att du inte behöver ladda upp din dator eller telefon med hundratals appar om du ska hantera många tokens.

Dina privata nycklar lagras säkert offline. Den har ett inbyggt kryptoutbyte, nyhetsflöde och blockutforskare och det synkroniseras över alla dina olika enheter.

Även om det har mycket att göra för det, finns det två frågor relaterade till säkerhet. För det första har Jaxx Liberty Wallet inget stöd för 2FA, och att ha det skulle lägga till lite extra lager av säkerhet som alltid är välkommen.

Men det säkraste sättet att lagra din kryptovaluta är överlägset en hårdvaruplånbok, särskilt om du hanterar stora mängder. Möjligheten att ansluta till och synkronisera med en hårdvaruplånbok är en annan funktion som saknas i Jaxx.

Fördelar & Nackdelar

Jaxx-proffs

 • Lättanvänt gränssnitt för nybörjare
 • Plånbok med flera valutor
 • Tillgänglig för de flesta stationära och mobila plattformar
 • Länk över flera enheter
 • Inbyggd blockutforskare
 • Inbyggt utbyte
 • Inbyggt nyhetsflöde

Jaxx Cons

 • Ingen 2FA
 • Inget stöd för hårdvaruplånböcker

Besök Wallet

Vad är Exodus?

Jaxx vs Exodus

Precis som tidigare inlägg i denna recension är Exodus också en plånbok med flera valutaprogram. Det skapades 2015 av JP Richardson och Daniel Castagnoli för att ge en lättanvänd kryptovalutaplånbok som även nybörjare kunde hantera utan problem..

Exodus är gratis att ladda ner och använda och finns på skrivbordet för Linux, Windows och macOS och mobila enheter som kör iOS och Android.

Funktioner

 • Användarvänligt gränssnitt: Exodus designers ville bygga en enkel plånbok som även nykomlingar i kryptovärlden lätt kunde använda. Och de lyckades verkligen. Även om det finns andra nybörjarvänliga plånböcker där ute, kommer Exodus ut på toppen för sitt rena, enkla användargränssnitt
 • Flera valutor som stöds: I skrivande stund stöder Exodus över 100 kryptovalutor. Toppmynt som Bitcoin, Litecoin, Ether eller Ripple är givet, men du kan lagra några intressanta altcoins där också.
 • Inbyggd kryptoutbyte: Jaxx Liberty använder Changelly och Shapeshift API: er för att driva ett inbyggt utbyte som låter dig köpa, sälja och utbyta kryptotoken.
 • Länkning över olika enheter: Om du installerar Exodus på flera enheter (till exempel din bärbara dator, smartphone och surfplatta) kan du synkronisera dem alla tillsammans och komma åt din krypto från någon av dem.

Utvandringsavgifter:

Exodus är gratis att ladda ner och använda, och även om de tar ut en transaktionsavgift när de använder sitt inbyggda växel måste du betala nätverksavgiften varje gång du skickar krypto till en annan plånbok.

Till skillnad från Jaxx låter Exodus dig inte välja mellan “höga”, “medelstora” eller “låga” nätverksavgifter, så du kan förvänta dig att betala höga avgifter om du skickar krypto i en tid då blockchain är mycket upptagen.

Exodus säkerhet

Här måste vi återigen ställa den grundläggande frågan ”Är Exodus säker?”. Precis som Jaxx lagrar Exodus dina privata nycklar på din enhet och inte på några onlineservrar. Att få tillbaka dina nycklar om din enhet är skadad uppnås via en fröfras (som är ungefär som ett lösenord) som du bör förvara säkert.

Liksom Jaxx finns det inget stöd för 2FA, vilket skulle möjliggöra ett extra lager av säkerhet. Ett stort plus för Exodus när det gäller säkerhet är att den kan paras ihop med en Trezor-hårdvaruplånbok. Hårdvaruplånböcker erbjuder högsta säkerhet för lagring av krypto.

Om du ska hantera stora mängder bör du definitivt överväga att köpa en hårdvaruplånbok. Och om du köper en Trezor kan du enkelt para ihop den med Exodus.

Exodus Review

Exodus rankas konsekvent bland de bästa kryptovalutaplånböckerna, och det finns en bra anledning till det. Designad med användarvänlighet i åtanke och erbjuder ett av de renaste, enklaste användargränssnitt som finns.

Länkning över olika enheter och inbyggd utbytesfunktionalitet gör det bra för handlare som är på språng eller för dem som använder kryptotoken som verkliga valutor.

Även om det saknar det extra säkerhetslagret som 2FA erbjuder, ger möjligheten att använda det ihop med en hårdvaruplånbok det ett försprång över några av sina konkurrenter.

Fördelar & Nackdelar

Exodus Pros

 • Lättanvänt gränssnitt för nybörjare
 • Plånbok med flera valutor
 • Tillgänglig för de flesta stationära och mobila plattformar
 • Länk över flera enheter
 • Inbyggt utbyte

Exodus Cons

 • Ingen 2FA
 • Ingen inbyggd blockutforskare
 • Inget inbyggt nyhetsflöde

Besök Wallet

Jaxx vs Exodus: Slutsats

Jämförelse av två av de bästa programvarorna är kryptoplånböcker inte lätt. Det finns en anledning till att både Jaxx Liberty och Exodus konsekvent rankas bland de bästa. Efter att ha läst denna Jaxx vs Exodus-jämförelse kan du se att båda plånböckerna har mycket liknande funktionsuppsättningar: de är plånböcker med flera valutor, tillgängliga för de flesta större stationära och mobila operativsystem, är nybörjarvänliga och har inbyggda växlar.

Inte heller stöder 2FA. Jaxx erbjuder en inbyggd blockutforskare och nyhetsläsare. Exodus stöder fler kryptovalutor (men inte mycket) och har fördelen att de stöder hårdvaruplånböcker.

Om du är nybörjare, bara kommer tillfälligt in i krypto, kan du uppskatta Jaxxs nyhetsläsare och blockutforskare. Men om du ska hantera många kryptor eller bara vill ha den extra säkerhet som hårdvaruplånböckerna erbjuder, har Exodus kanten.

När allt kommer omkring, om du vill hänga med i Exodus plånboksnyheter, kan du alltid gå till deras hemsida eller sociala medier. Vad tycker du? Vilken av dessa två plånböcker passar dig bäst? Ge dina åsikter i kommentarerna nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner