Skatteberegninger for kryptovaluta – FIFO, LIFO, HIFO og specifikt ID

Forud for ny 2019 IRS-skattevejledning for kryptokurrency, det var ikke eksplicit klart, hvilken omkostningsmetode du skulle bruge til at beregne dine kryptokurrencygevinster og -tab til din skatterapportering. På grund af denne usikkerhed brugte de fleste forhandlere tidligere FIFO (først ind først ud), da dette blev anset for at være den mest konservative tilgang. Den nye vejledning fra 2019 erklærer officielt, at specifikke identifikationsmetoder som LIFO (last-in first-out) eller HIFO (high-in first-out) kan bruges, forudsat at du specifikt kan identificere bestemte enheder af kryptokurrency. Dette er en meget god ting for kryptovalutahandlere, og det giver dem en god skattebesparelsesmulighed. 

Hvordan kan jeg specifikt identificere en enhed af kryptovaluta?

I henhold til IRS-vejledningen kan du specifikt identificere en enhed af kryptokurrency, hvis du har poster, der indeholder følgende oplysninger:

  1. Dato og klokkeslæt for hver enhed blev erhvervet,
  2. Dit grundlag og dagsværdien af ​​hver enhed på det tidspunkt, hvor den blev erhvervet,
  3. Dato og klokkeslæt for hver enhed, der blev solgt, udskiftet eller på anden måde bortskaffet, og
  4. Dagsværdien af ​​hver enhed, når den sælges, ombyttes eller bortskaffes, og mængden af ​​penge eller værdien af ​​ejendom, der modtages for hver enhed

Skattesoftware til kryptovaluta som CryptoTrader.Tax sporer automatisk alle disse oplysninger for dig, så du kan bruge specifikke metoder til identifikationsomkostning som HIFO eller LIFO med tillid. Alle disse oplysninger vil blive inkluderet i din fulde Audit Trail-rapport, som CryptoTrader.Tax eksporterer til alle sine brugere.

Er du forvirret over, hvordan cryptocurrency-skatter fungerer? Du kan tjekke vores Komplet 2019-vejledning om kryptobeskatning for en komplet opdeling.

Hvordan fungerer FIFO, LIFO og HIFO?

FIFO (først ind først ud), LIFO (sidste ind først ud) og HIFO (højest ind først ud) er simpelthen forskellige metoder, der bruges til at beregne kryptokursgevinster og -tab. Fra et regnskabsmæssigt synspunkt “sælger” hver metode specifikke aktiver i en anden kronologisk rækkefølge, hvilket i sidste ende fører til forskellige forskellige kapitalgevinster eller tabstal på papir. Vi nedbryder, hvordan hver metode fungerer nedenfor.

FIFO

Brug af først-i-første-ud fungerer nøjagtigt, hvordan det lyder. Den første mønt, du køber (kronologisk), er den første mønt, der tælles med til et salg.

Et eksempel:

Du køber 10 ETH på Coinbase den 15. januar 2018 for $ 500 hver. To uger senere køber du 3 mere til $ 600. I juni 2018 sælger du 5 ETH for i alt $ 3.000. 

Hvordan fungerer dette ved hjælp af FIFO?

For at beregne din kapitalgevinst på denne transaktion skal du vide, til hvilken pris du købte disse ETH.

Fordi vi bruger FIFO, vil købsprisen for disse 5 ETH, som du solgte i juni, være $ 2.500, da hver blev købt for $ 500 i den første gruppe, du købte (5 * $ 500).

Gør matematik så:

$ 3.000 (salgspris) – $ 2.500 (købspris eller omkostningsgrundlag) = $ 500 kapitalgevinst.

Som du kan se, ved at bruge FIFO, sælger vi de mønter, vi købte først. Først ind først ud.

LIFO

LIFO fungerer nøjagtigt modsat af FIFO. I stedet for at sælge de første mønter, du købte, sælger du de sidste mønter, der kom ind (dvs. de seneste mønter, du erhvervede).

For at illustrere dette yderligere, lad os bruge det nøjagtige samme eksempel ovenfra.

Brug af LIFO ville vores omkostningsgrundlag (eller den oprindelige købspris) for den 5 ETH, som vi solgte i juni, være $ 2.800 ($ 600 + $ 600 + $ 600 + $ 500 + $ 500). 

Gør matematik så:

$ 3.000 (salgspris) – $ 2.800 (købspris eller omkostningsgrundlag) = $ 200 gevinst

Som du kan se med LIFO, henter vi de seneste mønter, vi købte – i dette tilfælde købte vi 3 ETH for $ 600, så vi sælger først denne gruppe mønter. Når denne gruppe er væk, sælger vi 2 ETH, der blev købt for $ 500. I dette eksempel førte brugen af ​​LIFO til en samlet gevinst på $ 200, hvor FIFO førte til en samlet gevinst på $ 500.

I en periode med stigende kryptokurrencypriser vil anvendelse af LIFO føre til betydeligt mindre samlede skattepligtige gevinster. Det vil også beskytte din tidligste købte kryptokurrency mod at blive ”solgt” med det samme. Dette kan føre til andre fordele som at forlænge din holdeperiode for kryptokurrency. Husk, at langsigtede kapitalgevinster (aktiver, der opbevares længere end et år før bortskaffelse), beskattes med den langsigtede kapitalgevinst, der er mindre end den kortsigtede kapitalgevinstskat.

HIFO

Highest-in first-out (HIFO) fungerer nøjagtigt, hvordan det lyder. Du sælger mønterne med det højeste omkostningsgrundlag (original købspris) først.

HIFO kan bruges som en “skatteminimeringsmetode”, da det vil føre til de laveste kapitalgevinster og de største kapitaltab, det bedste fra begge verdener. Husk, nettokapitaltab kan bruges til at udligne andre indtægter op til $ 3.000 dollars (de resterende overføres til fremtidige skatteår).

Ved hjælp af vores eksempel ovenfor ville HIFO faktisk føre til den samme samlede gevinst som LIFO. Men du kan forestille dig, hvordan et scenarie med hundreder af handler ville fungere – først at sælge dine mønter med den højeste pris for at minimere dine kapitalgevinster.

Tage til efterretning

Det er vigtigt at bemærke, at IRS kan lide at være med tilbagevirkende kraft, når den udsteder vejledning. For eksempel Bemærk 2019-24, som var den seneste vejledning, der gav klarhed over dette specifikke identifikationsspørgsmål, blev udsendt i 2019, men kan stadig anvendes på transaktioner, der fandt sted inden 2019. Dette betyder, at visse skatteydere, der brugte FIFO i tidligere år, muligvis med rimelighed gå tilbage og ændre tidligere års selvangivelser ved hjælp af en anden, specifik identifikationsomkostningsmetode. 

Som altid bør du konsultere din CPA eller kryptokurrency skatte professionel.

Hvad er fordelene ved HIFO og LIFO sammenlignet med den traditionelle FIFO?

Brug af HIFO eller LIFO i stedet for FIFO kan føre til et mindre beløb af samlede kapitalgevinster på papir. Metoder som LIFO kan også beskytte dig mod at skulle betale den kortsigtede kursgevinst ved at forlænge din kryptovalutas beholdningsperiode.

Specifik identifikation Cryptocurrency Taxes

Skattesoftware til kryptovaluta

Skattesoftware til kryptovaluta som CryptoTrader.Tax kan automatisk håndtere al din skatterapportering af kryptokurrency. Upload blot din kryptotransaktionshistorik til platformen, og generer dine nødvendige rapporter om kryptoskat med et klik på en knap. Platformen understøtter flere forskellige omkostningsmetoder som FIFO, LIFO og HIFO. 

Du kan tage de skatterapporter, som platformen genererer, til din skatteekspert eller blot uploade dem til din skatteopgivelsessoftware som TurboTax eller TaxAct.

* Dette indlæg er kun til informationsformål og bør ikke opfattes som skat, investering eller juridisk rådgivning. Tal med din egen skatteekspert, CPA eller skatterådgiver om, hvordan du skal behandle beskatning af digitale valutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner