Alternative anvendelser af Blockchain: Hvilke brancher kan drage fordel af at bruge det?

Som de fleste ved, blockchain-teknologi er rygraden i kryptokurrency og hvad får det til at fungere. Der er dog også en overflod af andre anvendelser.

Blockchain er et netværk, der kan bruges til at dele information på tværs af mange brancher, især hvor datadeling er vigtig.

Antallet af industrier, der kan blive påvirket af blockchain, er forbløffende, og det vil sandsynligvis være en enorm industriforstyrrelse i den nærmeste fremtid.

Vi skal endnu ikke se alle mulige anvendelser af, hvordan blockchain kan bruges, men det kan påvirke næsten ethvert område, hvor data deles.

Der er stadig nye innovative måder, folk kommer op med hver dag for at anvende blockchain-teknologi. Mange af dem skal endnu ikke bruges eller startes.

Lad os se på nogle af måderne, blockchain anvendes i dag, og hvor det kan anvendes i fremtiden.

Sundhedspleje

blockchain-teknologi i sundhedsvæsenet

Blockchain-teknologi har potentialet til at ændre sundhedsindustrien på en række måder.

Til at begynde med kan det ændre den måde, vi deler medicinsk information på, såsom forskning og folkeregistre på tværs af hospitaler.

Med blockchain, det er muligt at opbygge et online bibliotek med medicinsk forskning der kan bruges af alle.

Dette bibliotek kan bruges til at skabe enighed om den rigtige behandling af forskellige sygdomme over hele kloden, hvilket dramatisk kan hjælpe udviklingslandene.

Bidragydere til et sådant system kan også kompenseres for, hvad de giver blockchain.

En algoritme kan måle, hvor meget de har bidraget. Jo mere de bidrager, jo mere får de.

Dette kan være en mere effektiv måde at udføre medicinsk forskning på, og belønne dem for bidrag, der udvider et emne.

Patientjournaler

Sundhedspleje kan også drage fordel af lagring af patientjournaler alt sammen ét sted.

Hvis patientjournaler alle er tilgængelige i en blockchain, vil de være meget lettere at få adgang til og gennemgå, når en patient indlægges i stedet for at spørge patienten om deres medicinske historie.

Ikke kun for læger, men også sygeplejersker og apoteker. Når receptpligtige lægemidler gives, kan de spores, og læger kan vide, om patienter tager deres medicin korrekt.

Oven i købet gør det det lettere, hvis en patient går fra et hospital til et andet, for at deres tests er let tilgængelige, så den anden læge ikke behøver at udføre de samme tests og stille de samme spørgsmål.

Dette sparer tid og kan fremskynde hele processen med behandling af en patient, hvilket i nogle tilfælde kan være afgørende.

Men dette er ikke uden problemer. Nogle kritikere har citeret retten til at blive glemt. Hvis der lægges information på blockchain, og den er uforanderlig, ønsker hospitalspatienter muligvis ikke dette.

Og for at gøre tingene mere kontroversielle, sikkerheden af ​​folks sundhedsoplysninger skal behandles.

Hospitaler vides ikke at have de bedste og mest opdaterede computere og software. Ved at bruge en blockchain til at beskytte sådanne oplysninger kan det være sikrere mod hacks.

Der er dog også fare for, at medicinske journaler er tilgængelige direkte gennem blockchain. Hvis dette sker, kan patientens data lækkes, især hvis blockchain er offentlig.

Når det er sagt, med blockchain-teknologi kunne patienterne eje deres data, ikke hospitalerne eller lægerne. Selvom de ikke kan redigere oplysningerne, har de kontrol over, hvem der ser dem.

De vil også have evnen til at tilføj en tilladelsesnøgle på blockchain, ikke selve dataene, for at holde dataene tilgængelige, men ikke offentlige.

Læger skal have tilladelse fra patienten. En måde dette kan gøres på er med smarte kontrakter.

Logistik

blockchain-teknologi, der anvendes i logistik

Der er mange mennesker, der er involveret i logistik, og en masse kommunikation er nødvendig, hvilket normalt betyder meget papirarbejde.

Ved at bruge blockchain-teknologi opnås informationsstrøm fra ende til slut uden at være tilstoppet med papirarbejde og den tid, det tager at sikre, at hver fil er korrekt.

En af de mest åbenlyse måder, hvorpå blockchain kan bruges, er måske at spore levering, ikke kun de varer, der flytter fra et sted til et andet, men de dokumenter, der kræves for at flytte varerne, og hvem der er i besiddelse af dem.

Blockchain-teknologi kan også srev information om, hvordan de overføres og overvåg vigtige faktorer såsom temperatur, som kan påvirke nogle genstande.

Information er også mere sikker med blockchain-teknologi.

I stedet for at stole på adskillige databaser, der ikke kommunikerer og måske ikke alle tilbyder den samme sikkerhed, kan blockchain binde det hele sikkert og kan ikke ændres af hackere.

Hashes kan gemmes af dokumenter på blockchain. På denne måde er det kun de rigtige, der kan få adgang til det, men stadig være offentligt, svarende til det eksempel, vi har givet ovenfor om lægejournaler.

Da dokumenter kan ses ét sted, kan dette fremskynde processen og give de involverede mulighed for at få ressourcer klar til levering på forhånd.

Maersk og IBM har oprettet et blockchain-system, der kan forenkle logistikprocessen.

Hjælp levering

Blockchain-teknologi kan også være bruges til at overvåge, om midler og anden bistand når det ønskede sted når du leverer hjælp.

Den kan spores, når den leveres, og bekræftes, når den når den rigtige placering.

Hvis midler misbruges eller omdirigeres til de forkerte steder, kan dette let ses, hvilket kan virke afskrækkende.

Musik- og underholdningsindustrien

blockchain-teknologi i musik- og underholdningsindustrien

Kunstnere får sjældent alt, hvad der skyldes dem, hvad enten det er loyalitet eller bare for at optræde.

Yderligere til det, kunstnere får muligvis ikke betalt for sange, de skrev, især hvis det ikke er dem, der udfører sangen.

Dette er fordi streamingtjenester hævder, at de ikke altid er i stand til at betale eller kreditere kunstnere korrekt fordi de ikke altid kan finde ud af, hvem musikken tilhører.

Promovering og distribution er to dele heraf, som kunstnere har brug for at holde styr på, men det er svært at gøre.

Og dette påvirker ikke kun den primære involverede kunstner, men andre, der er involveret i musikken, såsom andre musikere, sangskrivere og tekniske bidragydere.

Når musik krydser grænser, bliver det endnu mere kompliceret, da love er forskellige, og dette kan påvirke alle underholdningsområder, ikke kun musik.

Med blockchain-teknologi, kunstnere kan få et klarere billede af, hvordan deres musik sælges, distribueret og brugt. De kan integreres i et system, hvor kunstneren betales retfærdigt.

Systemet kan også opdateres i realtid, fordi forskellige databaser kan kommunikere med hinanden.

For eksempel vil forening af Spotify med YouTube give kunstnere et helbillede af, hvor mange gange deres sange blev lyttet til.

Dette kan også registrere ændringen af ​​ejerskabsrettigheder til musikken.

Piratkopiering

En anden brug af blockchain-teknologi er at forhindre ulovlig streaming og piratkopiering.

Immaterielle rettigheder ved hjælp af distribueret hovedbogsteknologi og blockchain kan bruges i retten, teoretisk.

Micropayments kan gøres til kunstneren af ​​fans, hver gang de lytter eller køber en sang på en platform som YouTube.

For eksempel er Bitcoin opdelt i satoshier. En satoshi er den 100 millionste af en Bitcoin.

Kunstnere vil også have mere kontrol over, hvordan deres musik bruges.

Ved at bruge smarte kontrakter vil de være i stand til at sikre, at musik kun bruges som de vil have det til deres pris, placering og grunde.

Oprettelse af en tættere forbindelse mellem fans og kunstnere

Fans vil være i stand til at give deres penge direkte til kunstneren, ikke kun til pladeselskabet og skære mellemmanden ud.

Fans kan også modtage incitamenter til at dele og promovere musik, måske via sociale medier. Igen kan dette være mikrobetalinger, men over tid kan disse betalinger tilføjes.

Tron er en kryptokurrency, der forsøger at dominere dette område.

De planlægger at fjerne tredjeparter som YouTube, Google og Facebook, der tjener på reklame, der vises sammen med indhold oprettet af andre, der ikke tjener på det.

Med Tron kan brugerne tjene på, at deres indhold deles og ses.

Spil

blockchain-teknologi i spil

Der er 2,2 milliarder gamere i verden, og branchen anslås at blive vurderet til over 100 milliarder. Når det er sagt, er der en række områder, der kan forbedres og strømline.

Faktisk er spilindustrien blevet fremhævet som en af ​​de største industrier, blokeringer kan forstyrre.

Mange har foreslået, at blockchain bruges til at være vært for kryptokurrency specielt til spil-tokens.

Det kan endda være muligt at videregiv tokens fra et spil og brug dem i et andet eller endda overføre dem på tværs af konsoller.

Det er også værd at overveje, om disse tokens kunne bruges i den virkelige verden? Spillere kunne derefter gøre en karriere ved at spille spil.

Sådanne belønninger kan også bruges til eSports-konkurrencer.

Spillere kunne også købe spil direkte fra udviklerne, skære mellemmanden ud og dermed bringe forholdet mellem spillere og udviklere tættere på.

Det er dog bare toppen af ​​isbjerget.

Reduktion af omkostningerne ved reklame

Udviklere bruger meget af deres penge på reklame, hvilket betyder færre penge brugt på at udvikle nye spil.

En af måderne, hvorpå de kunne reducere, hvad de betaler for reklame, er at lade spillere tage kontrol over dette.

Spillere kan tjene penge på at spille spil og annoncere dem ved at lave videoer. På denne måde kan de også tjene på at lave videoer og spil. Spil kan blive en karriere, ikke kun en hobby.

Blockchain-teknologi kunne bruges til at lette dette.

Ved at lade spiludviklere frigøre disse penge til reklame kan de teoretisk set fokusere på at skabe mere spil af høj kvalitet, og spillere kan belønnes for loyalitet.

Genstande i spillet

Blockchain kan i vid udstrækning bruges til ejerskab af spil og varer i spillet og overføre det til spilleren, ikke kun udviklerne eller de virksomheder, der ejer dem.

Nogle virksomheder tjener nu flere penge på at sælge produkter i spillet end at sælge det egentlige spil.

Men for at beskytte spillet tillader mange udviklere ikke spillere at eje hele det virtuelle objekt. Udviklerne ejer stadig rettighederne til det.

De gør dette, fordi de ikke ønsker, at folk skal manipulere eller duplikere softwaren.

Blockchain kan bruges til at forhindre folk i at gøre dette og stadig overlade kontrol til spilleren, der købte den.

Spil bygget på en blockchain

Mange blockchain-spil er bygget på Ethereum.

Blockchain cuties er et sådant spil, hvor spillere kan tjene penge på at sælge deres spillere. De er unikke i, hvordan de er kodet og kan ikke replikeres.

Blockchain gør det også sværere for konti at blive stjålet og lettere at aflevere til nogen, du ikke stoler på.

Med det kan spillere sælge spilgenstande på tværs af grænser til alle rundt om i verden med en universel spilvaluta.

Spillere ejer aldrig teknisk det, de sælger, fordi udviklere ikke ønsker at give disse ting væk for at forhindre snyd og ulovlig duplikering.

Blockchain-teknologi kan bruges til at forhindre dette i at ske, men alligevel overdrage ejerskab til spillere.

EOS kan også bruges til at opbygge spil, og Tron og Ripple er også involveret i dette område og opretter en 100 millioner spilfond.

Ejendom

blockchain-teknologi i fast ejendom

Ejendomsbranchen kan i høj grad drage fordel af blockchain-teknologi.

Måske er den største årsag, at ther er mange mellemmænd involveret i fast ejendom. Med blockchain vil ejere og købere være i stand til at foretage direkte transaktioner.

Yderligere til det med blockchain-teknologi, det bliver lettere at se, hvem der virkelig ejer en ejendom og dette kan hjælpe, når du køber eller sælger. Dette vil reducere tilfælde af svig.

Papirdokumenter kan derimod let smides og kan være vanskeligere at fortolke, da de kan tage mange forskellige former, især hvis de er gamle.

For at gøre tingene værre kan papirdokumenter også ødelægges eller endda gå tabt. Hvis de opbevarer det på blockchain, kan de blive der for evigt.

At flytte ejendom fra et navn til et andet bliver lettere og mere sikker, fordi der er færre involverede parter.

På grund af den måde, hvorpå kryptovaluta er opdelt, kan det også være lettere at købe en aktie i en lille del jord eller fast ejendom.

Dette giver mulighed for mikrotransaktioner og mange mennesker kan købe små aktier i en ejendom. Når ejendommen stiger i værdi, vil aktierne i ejendommen også gøre det.

Lån

Blok66 er et eksempel på en virksomhed, der bruger blockchain-teknologi til at starte et pant.

Smarte kontrakter kan bruges til revision og overholdelse, automatisere processen og gøre den hurtigere og mere effektiv.

Lån kræver meget information for at udveksle hænder. Alle disse udvekslinger tager tid. Ved at bruge blockchain kan dette strømlines, hvilket fremskynder den tid det tager at blive godkendt.

Det vil også være lettere for tilsynsmyndighederne også at overvåge långivere.

Valg og afstemning

blockchain-teknologi ved valg og afstemning

Blockchain-teknologi kan bruges til at overvåge og forbedre valgprocessen på en række måder.

Ved at bruge en blockchain er det ikke nødvendigt at gå til spillesteder for at stemme i stedet, afstemning kan ske hvor som helst.

Dette er meget nyttigt for mennesker, der bor langt væk, er handicappede eller mennesker, der bor i udlandet.

Det fjerner også truslen fra mennesker, der skræmmer vælgerne ved stemmesedler og gør det ikke længere nødvendigt at stå i lange køer for at stemme. Stemmer skal heller ikke tælles med hånden.

Med blockchain-teknologi kan vi forhindre rigget valg, da resultaterne bliver mere gennemsigtige. De koster også mindre at være vært, og der kræves mindre tid til at nå til enighed.

Stemmerne vil også være i stand til at kontrollere, om deres stemme blev talt online, og hvis de har lyst til det, kan de ændre deres stemme.

Hvorfor er dette vigtigt for handel med kryptokurrency?

Fremskridtet inden for blockchain-teknologi er enormt vigtigt for accept af kryptokurrency.

Det giver kryptokurrency-kredit for sine præstationer og viser, at der er mere værdi bag det, der bare letter transaktioner.

Efterhånden som blockchain bliver mere accepteret, gør kryptokurrency det også. Det gør det mere muligt for folk at acceptere, at blockchain-teknologi kan bruges til at lette og fungere som valuta.

Centrale punkter

Hvis du husker noget fra denne artikel, skal du gøre det til disse nøglepunkter.

  • Blockchain-teknologi vil sandsynligvis revolutionere en række industrier.
  • Det kan beskytte ejerskabsrettigheder. På denne måde kan folk blive betalt ordentligt for deres arbejde.
  • Sørg for, at folk får korrekt kompensation. Ved at skære mellemhandleren og antallet af involverede deltagere ud kan penge gå derhen, hvor det er nødvendigt.
  • Jo mere blockchain-teknologi der er vedtaget, jo bedre for forhandlere. Adoption hjælper med at give kryptokurrency kredit og accept.

Hvis du nød at læse denne artikel fra Handelsuddannelse, giv det en like, og del det med alle, som du tror, ​​det også kan være af interesse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner