Prognosprognos för Bitcoin: Hur mycket kommer Bitcoin att vara värt 2021 och därefter?

Kommer Bitcoin att gå upp eller krascha? Läs våra Bitcoin BTC-prisförutsägelser

På jakt efter Bitcoin-förutsägelse 2021 – 2025? Du är på rätt plats. Vi delar den bästa Bitcoin-prisförutsägelsen för 2021 och därefter. vi tittar på Bitcoin BTC för att ta reda på vad experterna har att säga om dess framtida prestanda och hur mycket kommer Bitcoin att vara värd 2021 och därefter.

Bitcoin (BTC), den så kallade kryptovalutakungen, behöver ingen introduktion. Tillbaka i oktober 2020 delade vi några av de bästa Bitcoin-prognoserna för 2021-2025 – men efter att tillgången skjutit i höjden i december blev befintliga förutsägelser snabbt föråldrade. I den här artikeln guidar vi dig genom de senaste prognoserna för att svara på frågan ”kommer priset på Bitcoin att stiga?”

Oavsett om du är en befintlig eller potentiell investerare har du förmodligen tvärtom tittat på Bitcoins senaste resultat. Med ett aktuellt börsvärde på $ 642,238,803,752 och ett pris på $ 34,620,45 har Bitcoin långt överträffat sin tidigare rekordhöga nivå (ATH) på $ 20,000, vilket den uppnådde 2017. Dess hausseartade start började i början av november och steg från $ 13.824 till $ 15.463 i bara en vecka. Sedan dess har priset inte saktat ner. I själva verket var det i genomsnitt en daglig tillväxttakt på nästan $ 1000 per dag före slutet av 2020.

Alltsedan Bitcoin kom till våra datorer 2009 har världen av kryptovaluta varit känd svår att förutsäga. Vissa människor trodde att krypto aldrig skulle ta fart, medan andra trodde att det skulle ersätta fiat-pengar inom några år. Ingen av dessa resultat har hänt än – men vi har sett priset på Bitcoin skjuta i höjden och krascha flera gånger under det senaste decenniet.

Eftersom Bitcoin är notoriskt flyktig, att förutse priset med vilken noggrannhet som helst kan vara svårt. Den goda nyheten är dock att det finns många kryptoexperter som är väl lämpade att göra informerade (och potentiellt korrekta) förutsägelser om dess pris under de kommande åren..

I den här artikeln tar vi en titt på några av de bästa Bitcoin-prisförutsägningarna för 2021, 2022 och därefter. Oavsett om du är en erfaren investerare som vill slå marknaderna eller en avslappnad näringsidkare som vill följa de senaste trenderna för kryptovaluta, läs vidare för att ta reda på mer om Bitcoin-prisförutsägelsen idag.

Om du vill köpa eller investera i Bitcoin BTC snabbt och enkelt, med 0% provision, kolla in eToro Exchange!

Så är denna tillväxtnivå hållbar? Du är på rätt plats för att ta reda på det. Vi har sammanställt några av de mest övertygande Bitcoin-prognoserna för 2021-2025, vilket hjälper dig att identifiera de potentiella utsikterna för världens första kryptovaluta.

Kortsiktig Bitcoin-prisförutsägelse: 2021

Bitcoin-prisförutsägelser för 2021

Vad förutspår kryptoexperter för Bitcoin BTC 2021?

Ser vi fram emot 2021 har många Bitcoin-experter gjort optimistiska förutsägelser för det kommande året.

Efter volatiliteten 2020 hoppas många investerare att Bitcoins senaste hausseartade löpning kommer att fortsätta under det kommande året. Kryptovalutamarknaden är emellertid notoriskt volatil – och med tanke på Bitcoins pris har stigit och sjunkit dramatiskt tidigare, finns det ingen garanti för att dess skyhöga priser kommer att hålla.

Vår första kortsiktiga Bitcoin-prisförutsägelse kommer från DigitalCoinPrice. Om du hoppas att Bitcoins imponerande prestanda kommer att fortsätta under det nya året är det uppmuntrande nyheter från denna kryptoplattform. Låt oss ta en titt på dess förutsägelser:

Etiketterna på den vertikala axeln i DigitalCoinPrices graf bör berätta allt du behöver veta – plattformen förväntar sig inte att priset på Bitcoin kommer att sjunka under $ 70 000 vid någon tidpunkt 2021. Det tror faktiskt att Bitcoins hausseartade körning är långt ifrån över. I slutet av 2021 förväntar sig DigitalCoinPrice att den digitala tillgången är värt 87,723,88 dollar. Det är mer än fyra gånger dess tidigare ATH och 50 000 USD högre än dess nuvarande värde.

Om dessa bitcoin-prisförutsägelser är korrekta betyder det att vi kommer att behöva uppleva en oöverträffad tillväxtnivå under de närmaste veckorna. Du kanske tror att denna nivå av optimism är extrem, men med tanke på att investerarnas intresse är rekordhögt är det inte helt omöjligt. Ser vi framåt mot resten av året, tror DigitalCoinPrice att Bitcoin kommer att nå en topp på högst 103 563,76 dollar i maj innan den sjunker tillbaka till 73 970,84 dollar i juni..

Under något annat år skulle en krasch på mer än $ 30 000 troligen vara en investerares värsta mardröm. Men den här grafen är långt ifrån nedslående. Till och med DigitalCoinPrices lägsta förutsägelser är otroligt höga jämfört med det aktuella priset på Bitcoin, så länge du inte köper tillgången när priset är högst upp i bågen, är dess kortsiktiga utsikter bra.

För vår andra Bitcoin-prisförutsägelse vänder vi oss till WalletInvestor. Enligt WalletInvestors tekniska analys är det osannolikt att Bitcoin når de värden på 100 000 $ + som förutsagts av DigitalCoinPrice. Utsikterna är dock fortfarande otroligt positiva för alla som undrar ‘kommer Bitcoin att fortsätta?’

Enligt WalletInvestor förutspår priset på Bitcoin att nå ett nytt toppnivå på $ 43 120,60 före slutet av december 2021. Även om det förväntar sig att priset ska sjunka något mellan januari och februari, är dess prognoser fortfarande överväldigande hausse, utan att något tyder på att Bitcoins prestation under de senaste veckorna har varit en lust.

Båda dessa förutsägelser är optimistiska – men de är nästan konservativa jämfört med prognoserna från Citibank. Tillbaka i november 2020, a läckt rapport från Citibank innehöll den häpnadsväckande förutsägelsen att priset på Bitcoin skulle kunna nå $ 318 000 i december 2021.

En senior Citibank-analytiker, Tom Fitzpatrick, hänvisade till Bitcoin som ‘2000-talets guld’, ett eko av tillgångens status som ‘digitalt guld’. Han identifierade det faktum att Bitcoin-priset har haft tre hausseartade körningar under det senaste decenniet och föreslog att detta mönster skulle kunna upprätthålla en långsiktig trend.

Kännetecknat av ”otänkbara möten följt av smärtsamma korrigeringar”, kan prishistoriken för Bitcoin indikera att en annan topp är i horisonten. När priset fortsätter att stiga har Fitzpatricks påståenden fått betydande legitimitet sedan han först gjorde sin förutsägelse. Även om $ 318 000 kan tyckas en häpnadsväckande summa just nu, kan den snabba eskaleringstakten antyda att det inte är så extremt som det först verkar.

Så vad är nästa för Bitcoin nu när det har återhämtat sig från ett sådant tumultår? John McAfee kan ha gjort en vild förutsägelse att priset på Bitcoin skulle slå en svindlande 1 miljon dollar före slutet av 2021, men majoriteten av förutsägelser har varit lite mer blygsamma.

YouTube-kanalen ‘The Moon’ för kryptovaluta, som drivs av Carl Eric Martin, tog till Twitter att dela en graf som följer Bitcoins hausse-körning 2017 – igen, en eftereffekt av halveringen 2016. Som vi kan se i diagrammet nedan visar detta att om Bitcoin följer samma prisrörelser i kölvattnet av halveringen i maj 2020, skulle priset max utgå till 318 438 dollar före oktober 2021.

Enligt Cryptopolitan är en faktor som kan påverka priset Halvering av Bitcoin som inträffade i maj.

Halvering av Bitcoin är en händelse som inträffar för att kontrollera cirkulationen av Bitcoin-tokens och göra kryptovalutan mer skalbar. Eftersom den maximala tillgången på Bitcoin är begränsad till 21 miljoner, är halveringen (även kallad “halveringen”) inställd efter att 210 000 block, vilket motsvarar ungefär en gång vart fjärde år.

Denna process minskar belöningen för att bryta nya block i hälften, med tanken att detta kommer att sakta ner den hastighet med vilken nya Bitcoin-tokens genereras.

Efter den sista halveringen 2016 såg priset på Bitcoin en otrolig 93% ökning under resten av året. Om kryptovalutan följde ett liknande mönster den här gången, kunde vi möjligen se priset på Bitcoin stiga till över 75 000 $ innan 2021 upphör..

Med tanke på att vi redan har sett en kraftig ökning under hela januari, är det bara tiden som visar hur korrekt denna projektion är.

bitcoin-prisrörelser

Redo att investera i Bitcoin BTC?

Hur mycket kommer priset på Bitcoin 2021?

Kommer Bitcoin att gå upp 2021?

Citi-analytiker förutspår priset på Bitcoin på 300 000 dollar i slutet av 2021.

Enligt Stock-to-Flow (S2F), ett Bitcoin-prisförutsägelsessystem, kommer BTC / USD att nå $ 100 000 till december 2021.

Analytiker Mike McGlone från Bloomberg sätter ett mål på $ 70K 2021 och $ 180K för en BTC 2022.

Citigroup berättade också för sina institutionella kunder att de ser potentialen för priset på Bitcoin att stiga så högt som $ 318 000 i slutet av 2021.

JPMorgan, banken som en gång kallade Bitcoin för bluff, förväntar sig nu att priset på Bitcoin kommer att uppgå till 146 000 USD 2021.

Carl Eric Martin, som äger Youtube ‘The Moon’, tror att priset på bitcoin kan vara maximalt 318 438 dollar före oktober 2021.

Tidigare Adaptive Capital-partner Willy Woo förväntade sig att priset på Bitcoin skulle nå 200 000 dollar för slutet av 2021.

Enligt WalletInvestor kan priset på Bitcoin nå en helt ny nivå på 93 120,60 $ före slutet av december 2021.

DigitalCoinPrice-plattformen förväntar sig att priset på Bitcoin kommer att vara värt 87 723 dollar i slutet av 2021.

Ryan Selkis förväntade sig att priset på bitcoin skulle nå hela tiden högst 318 000 dollar per mynt i slutet av 2021.

Elon Musk-ledda Tesla meddelade i sin SEC-arkivering att de hade köpt $ 1,5 miljarder dollar i Bitcoin. Så snart nyheterna kom ut reagerade BTC-priset omedelbart och nådde ett nytt rekordhögt värde på 48 000 $.

BNY Mellon Bank stöder kryptovaluta, sa BNY Mellon bank: "växande kunders efterfrågan på digitala tillgångar" såväl som "förbättra tydligheten i lagstiftningen." Det markerade en "en enorm möjlighet för oss att utöka vårt nuvarande tjänsteerbjudande till detta framväxande område,"

Mastercard Mellon signalerade sitt stöd för kryptovalutan. Raj Dhamodharan, chef för digitala tillgångar, sa: Vi ser detta faktum spela ut på Mastercard-nätverket, med människor som använder kort för att köpa kryptotillgångar, särskilt under bitcoins senaste ökade värde. Vi ser också att användare i allt högre grad utnyttjar kryptokort för att få tillgång till dessa tillgångar och konvertera dem till traditionella valutor för utgifter."

Med så väldigt olika förutsägelser kan det vara svårt att veta vad som är det mest troliga resultatet (det är just därför kryptovalutainvestering är en så riskabel strävan!). Vi kan sammanfatta dessa olika 2021 Bitcoin-förutsägelser genom att säga att den potentiella prisökningen för närvarande anses vara mycket mer dramatisk än den potentiella prisnedgången, men det betyder inte att minskningen är mindre sannolikt.

Bitcoin förutsägelser för 2021 är otroligt varierade. Om du gynnar en långsiktig investeringsstrategi, låt oss ta en titt på Bitcoin-prognoserna för 2022-2025.

Långsiktig Bitcoin-prisförutsägelse: 2022-2025

Vad förutspår kryptoexperter för Bitcoin BTC 2022 och därefter?

Många handlare och investerare är angelägna om att veta vad de kommande 5 åren kan ha i väntan på priset på Bitcoin. Om du letar efter en Bitcoin-prognos 2025 eller till och med undrar “ska jag investera i Bitcoin?”, Fortsätt läsa – vi har sammanställt några av de viktigaste teorierna från kryptoexperter och handelsplattformar.

För att se vad analytikerna säger, låt oss titta framåt till 2022-2025 för att se om tillgångens hausseartade löpning sannolikt kommer att pågå i framtiden.

Den första långsiktiga Bitcoin-prisförutsägelsen kommer från den italienska kryptovalutaplattformen Previsioni Bitcoin. Med sin egen algoritm har Previsioni Bitcoin kommit fram till följande förutsägelse, representerad i denna graf:

År 2022 räknar Previsioni Bitcoin med att priset på Bitcoin kommer att nå ett topppris på $ 226 020,1208. Även om detta inte är lika med de höjder som Tom Fitzpatrick har förutsagt i den läckta Citibank-rapporten, är det fortfarande ett mycket uppmuntrande värde.

Plattformen förväntar sig att Bitcoin-tillgångspriset ska nå 100 000 dollar i januari 2022 innan det skjuts upp till 200 583,77 dollar i april 2022 – en otrolig tillväxttakt på mer än 100% på mindre än fyra månader! Enligt denna prognos kommer priset i november 2022 att sjunka tillbaka till $ 146.077, även om det kommer att återkräva till $ 182.414 före slutet av 2022.

Så, hur jämförs denna förutsägelse med andra på marknaden? Enligt Prime XBT verkar Previsioni Bitcoins förväntningar vara på rätt spår.

Prime XBT: s tekniska analys placerar priset på Bitcoin på över 400 000 dollar i slutet av 2025.

Om detta visar sig vara sant kommer detta att innebära att krypton har blivit världens första att uppnå guldekvivalens. Detta innebär att marknadsvärde för Bitcoin kommer att vara lika med marknadsvärdet för guld.

Faktum är att plattformen tror att Bitcoin-priset kommer att vara $ 110,00 2021, stiga till $ 217,403 i slutet av 2022, $ 290,000 i slutet av 2023, $ 345,000 vid slutet av 2024 och en imponerande $ 462,000 i slutet av 2025.

Dessa utsikter kan verka anmärkningsvärt optimistiska, men PrimeXBT är inte den enda analytikern som förutser en sådan ökning. I en intervju på YouTube-kanalen “Altcoin Buzz” sa Mark Yusko, VD för Morgan Creek Capital Management, också att han tycker att det är “helt logiskt” att Bitcoin-priset kommer att nå guldekvivalens på lång sikt.

Som en långsiktig investering projicerar den att Bitcoin skulle kunna fungera mycket bra. Enligt dess förutsägelser kan Bitcoin-värdet stiga till 75 000 $ i slutet av 2021 och stiga till 1350 000 $ 2022 och uppnå ett medelpris på 320 000 $ 2025.

En annan långsiktig Bitcoin-förutsägelse har kommit från DigitalCoinPrice. När vi återvänder till kryptoplattformen, hur jämförs förväntningarna för 2021 med dess förutsägelser för 2022-2025?

Enligt DigitalCoinPrices förutsägelser kommer priset på Bitcoin att toppa år 2023 till $ 130.000. Under de närmaste två åren och kommer att fortsätta klättra innan den faller igen i tiden fram till 2026. Plattformen tror att det digitala myntet kommer att slå följande årliga toppar:

2022: 121.871,73 dollar

2023: 130 315,66 $

2024: $ 190,010.12

2025: $ 289.109,15

2026: 325 026,87 dollar

Denna syn är i slutändan en blandning av goda och dåliga nyheter. För alla investerare som är oroliga för att Bitcoins hausse kommer att föregå en massiv och plötslig krasch som tar tillbaka den till sina priser före december, är det ett uppmuntrande tecken.

Även om DigitalCoinPrice verkligen tror att Bitcoin kommer att börja sjunka kommer det inte att ske över en natt – och totalt sett är dess femårsutsikter fortfarande ungefär dubbelt så mycket som nuvarande värde! Nackdelen är dock att det föreslår att Bitcoin inte kommer att uppnå den globala övertagande som vissa analytiker tror kan vara på korten.

När vi återvänder till handelsdjur kan vi se att webbplatsen har en ganska försiktigare strategi än många av de andra prediktorerna vi har sett. I slutet av åren 2022 och 2023 förutspår den följande minimiprognos och prognos för Bitcoin-prognos 2022 och 2023:

 • December 2022: Lägsta Bitcoin-pris = 21 873 556 $, Högsta Bitcoin-pris = 45 461,11 $
 • December 2023: Lägsta Bitcoin-pris = $ 33,683,600, Maximalt Bitcoin-pris = $ 70,122,941

Dessa siffror är mycket lägre än några av de mest optimistiska förutsägelserna för marknaden. Till exempel har TV-värden Max Keizer hävdat att Bitcoin snart kommer att slå 88 000 dollar och öka till otroliga 400 000 dollar inom de närmaste fem åren.

Med en liknande hausseartad strategi har Bitcoin-advokaten och riskkapitalisten Tim Draper förutspått att Bitcoin-priset kommer att nå priser på $ 250 000 fram till 2023 – en förutsägelse som han gjorde först 2018 och har hållit fast sedan dess. Draper tror att Bitcoin har en ljus framtid som en seriös utmanare till traditionell fiatvaluta, och tror att vi snart kan se en återgång till Bitcoins all-time-high (ATH) på $ 20.000 i slutet av 2017.

Men även dessa förutsägelser är inte de mest ambitiösa. Raoul Pal, VD för en forskningstjänst för investeringsstrategi som heter The Global Macro Investor, anser att USA: s ekonomi har en dyster framtid – och föreslår att kunniga investerare ska säkra med både guld och Bitcoin. Han förutspår en häpnadsväckande prisökning på 10 710%, med Bitcoin-priset som uppnådde värden på 1 miljon dollar fram till 2025!

Sammantaget, vad ska vi då ta bort från dessa Bitcoin-förutsägelser? Om du fortfarande undrar “är Bitcoin en bra investering?”, Kan du känna dig lugn av det faktum att många kryptoinvesterare tror att symbolen är inställd på en ljus framtid. Det allmänna samförståndet bland experter är att priset på Bitcoin sannolikt kommer att stiga under de närmaste åren – och skulle kunna skjuta i höjden på längre sikt.

Enligt sin Bitcoin-förutsägelse för 2025 har BTC: s börsvärde potential att nå $ 3 biljoner på fyra år. detta skulle resultera i ett pris per bitcoin på cirka 140 400 dollar.

Med tanke på Bitcoin-prognoserna i den här artikeln är det aldrig för sent att investera i Bitcoin och dra full nytta av dess volatilitet.

Har du funderat på att köpa Bitcoin?

Andra Bitcoin (BTC) prisförutsägelser för 2023 – 2025 inkluderar:

Bitcoin-prisförutsägelser 2023:

Handelsdjur: $ 52.417.873

Cryptoground: $ 15.795

Pundprognos: $ 43145

Bitcoin-förutsägelser 2025:

Cryptonewsz: $ 100.000

Cryptoground: $ 25589

Pundprognos: $ 118,365

Slutsats: Bitcoin-prognos för prognos

Nedanstående prognos siffror beskriver några av Potential höga och låga prognoser för Bitcoin-prisförutsägelser 2021, 2022, 2023, 2024 och 2025 som erbjuds av tekniska analytiker och branschexperter.

År Hög Låg
2021 120 000 dollar 21 400 dollar
2022 156 000 dollar 45 000 dollar
2023 225 000 dollar $ 60.000
2024 315 000 $ 115 000 dollar
2025 450 000 dollar 85 000 dollar

Hur har priset på Bitcoin förändrats över tiden?

För alla investerare som undrar “kommer priset på Bitcoin att stiga?”, Är en av de viktigaste faktorerna att tänka på tidigare resultat. Detta kommer att göra det mycket lättare för dig att kontextualisera de aktuella kryptokurrencytrenderna och i slutändan försöka göra de mest exakta Bitcoin-prisförutsägelserna.

Vi kan se de historiska prisförändringarna för Bitcoin i denna graf, publicerad av kryptodatasidan Nomics.com:

Efter lanseringen 2009 uppträdde Bitcoin först på kryptovalutabörser 2010. Under mycket av detta år låg priset mellan $ 0,06 och $ 0,30 – det är mer än 100 000 gånger lägre än det nuvarande priset! Det nådde så småningom 1 dollar i februari 2011. Men det var först 2012 som Bitcoin-priset började klättra mer konsekvent och så småningom överstiga 100 dollar i augusti 2013.

Dess första stora prishopp inträffade i november 2013. Under bara en månad ökade priset från 280 $ till 979,45 $, vilket var ett svindlande steg med tanke på dess hittills långsamma framsteg. Tyvärr varade det inte, och 2014 hade priset sjunkit till 350 dollar. Dess andra stora prishopp skulle visa sig vara ett mycket mer genombrott.

Bitcoin nådde sin ATH på 20 000 USD 2017 efter en period av snabb inflation. Vid den tiden var denna tillväxt aldrig tidigare skådad; nu har vi sett det hända två gånger. Även om 2018 såg priset på Bitcoin kraschade ner till $ 3 300, har det aldrig återgått till sina nivåer före 2017 (detsamma kan inte sägas för många altcoins).

Som de historiska prisdiagrammen visar är det osannolikt att hausseartade och baisseartade körningar är helt linjära. Bitcoins nuvarande pris på 34 620,45 $ är otroligt imponerande, men även det är inte längre dess ATH (BTC slog svindlande 41 000 $ vid sin senaste topp). Tom Fitzgeralds påstående att Bitcoins framsteg har karaktäriserats av en cykel av ‘otänkbara möten följt av smärtsamma korrigeringar’ är lätt att se – så trots de optimistiska förutsägelser som ingår i den här artikeln bör investerare alltid vara beredda att se värdet av BTC sjunker. Som ordspråket säger: förbered dig på det värsta, hopp på det bästa!

Vilka faktorer påverkar priset på Bitcoin?

Priset på Bitcoin BTC kan förändras beroende på en mängd olika faktorer. För att göra de mest exakta Bitcoin-prognoserna 2021-2025 och svara på frågan ”är Bitcoin en bra investering?” Är det bäst att vara medveten om dessa faktorer från början. Detta kommer verkligen att göra det lättare att förutsäga perioder med tillväxt eller nedgång baserat på kryptovalutatrender och andra händelser som kan påverka priset på BTC.

1. Medietäckning

Medietäckning är oerhört viktigt när det gäller att trumma upp investerarnas intresse för kryptovaluta. Tillbaka under 2017-2018 drivs förnyat intresse för BTC (tillsammans med resten av kryptomarknaden) i stor utsträckning av ett mediefrågor. Ju mer täckning de skyhöga priserna fick, desto fler människor började investera. Detta skapade en obalans mellan utbud och efterfrågan som fick priset på Bitcoin att stiga.

I slutet av 2020 såg vi detta igen. När betalningsnätverket PayPal meddelade att det skulle göra det möjligt för människor att lagra BTC i sina PayPal-plånböcker slog Bitcoin rubrikerna med hämnd, vilket gav många blivande investerare den push de behövde för att lägga till BTC i sin portfölj. Det faktum att Bitcoin vinner verkliga applikationer har motverkat oro för att det är för opraktiskt att konkurrera med fiatvaluta.

2. Marknadskonkurrens

En annan faktor som potentiellt kan påverka priset på Bitcoin är marknadskonkurrens. När nya altcoins kommer in på marknaden eller andra högt rankade kryptovalutor börjar locka höga investerarnas intresse kan det leda till att handlare börjar fokusera på alternativa former av krypto. Detta gäller särskilt när det gäller Bitcoin Cash (BCH). Bitcoins hårda gaffel är en tredje generationens kryptovaluta som många tror är överlägsen BTC, eftersom den var utformad för att lösa några av de problem som plågar kungen av kryptovaluta..

Den goda nyheten är dock att Bitcoin är mycket mer motståndskraftig mot marknadskonkurrens än de flesta altcoins. På över tio år har den aldrig förlorat sin status som ”digitalt guld”, trots att nya kryptor kan vara tekniskt mer robusta eller skalbara. Faktum är att förändringar i Bitcoins pris ofta förutsäger liknande rörelser över hela branschen. Många analytiker har märkt att hausseartade eller baisseartade BTC-körningar speglas nära av andra kryptor, även om motsatsen inte verkar vara sant.

3. Leverans och efterfrågan

Liksom alla begränsade varor påverkar utbudet och efterfrågan på Bitcoin enormt dess pris. Priset på Bitcoin drivs upp när efterfrågan på nya tokens är större än utbudet – något som vanligtvis händer i efterdyningarna av varje Bitcoin-halvering, vilket får vissa investerare att tänka på det som en form av konstgjord inflation.

Denna faktor blir mindre volatil när den maximala tillgången på Bitcoins har utfärdats. Nuvarande uppskattningar förutsäger dock att detta inte kommer att ske förrän omkring år 2140.

4. Cryptocurrency Regulations

Världen av kryptovaluta har till stor del varit oreglerad över hela världen, men på grund av ökande statligt tryck blir den mer kontrollerad. Detta skapar en nivå av långsiktig osäkerhet, eftersom vissa investerare oroar sig för att nya regler kommer att få efterfrågan på Bitcoin (och andra kryptovalutor) att minska. Detta kan bero på framtida beskattningsåtgärder eller nya begränsningar.

5. Bitcoinhalveringen

Halvering av Bitcoin (även ibland kallad halvering) är en händelse som är utformad för att kontrollera cirkulationen av Bitcoin-tokens och göra kryptovalutan mer skalbar. Eftersom den maximala tillgången på Bitcoin är begränsad till 21 miljoner, är halveringen inställd varje gång 210 000 nya block läggs till blockkedjan, något som ungefär motsvarar en gång vart fjärde år. Denna process innebär att belöningen för att bryta nya Bitcoin-block sänks till hälften, vilket saktar ner den takt som vi maximerar utbudet. Det finns för närvarande 18,5 miljoner BTC i omlopp och nuvarande uppskattningar tyder på att vi når 21 miljoner år 2140.

År 2016 ökade priset på BTC med den otroliga 93% under resten av året under den första Bitcoin-halveringen. Innan den sista halveringen inträffade 2020 noterade investerare att om kryptovalutan följde ett liknande mönster igen, kunde vi möjligen se priset på Bitcoin stiga till cirka 15 000 $ före årets slut. Visst nog, det gjorde vi!

Nyckelord

 • Med ett aktuellt börsvärde på $ 642,238,803,752 och ett pris på $ 34,620,45, har Bitcoin långt överträffat sin tidigare all-time high (ATH) på $ 20,000.
 • DigitalCoinPrice förväntar sig inte att priset på Bitcoin kommer att sjunka under $ 70 000 vid någon tidpunkt 2021 och tror att Bitcoin kommer att nå en topp på ett årligt högt värde av $ 103 563,76 i maj.
 • WalletInvestor förutspår att priset på Bitcoin kommer att nå en ny ATH på $ 43,120,60 före slutet av december 2021.
 • A läckt rapport från Citibank innehöll den häpnadsväckande förutsägelsen att priset på Bitcoin skulle kunna nå $ 318 000 i december 2021.
 • År 2022 förväntar sig Previsioni Bitcoin att “kryptovalutan” ska nå ett topppris på 226 020 1208 dollar. Det förväntar sig att tillgången kommer att nå 100 000 dollar i januari innan den skjuts upp till 200 583,7728 dollar i april.
 • Prime XBT: s tekniska analys placerar priset på Bitcoin på över 400 000 dollar i slutet av 2025, vilket innebär att BTC skulle nå ‘guldekvivalens’.
 • Enligt DigitalCoinPrices förutsägelser kommer priset på Bitcoin att toppa 2023. Under de kommande två åren kommer priset att fortsätta att stiga innan det sjunker igen i tiden fram till 2026.
 • Faktorer som kan påverka priset på Bitcoin inkluderar mediatäckning, marknadskonkurrens och den vanliga Bitcoin-halveringen.
 • Det kan vara otroligt svårt att göra prognoser för Bitcoin-pris på grund av marknadens oförutsägbarhet
 • Bitcoin kan vara enormt flyktigt
 • Enligt Handelsdjur, Oktober 2021 kunde se ett högsta Bitcoin-pris på $ 55,121,582 och ett minimum av $ 22,282,676. Detta ger i genomsnitt 12 097 266 dollar
 • TV-värden Max Keizer, bland andra, har hävdat att Bitcoin snart kommer att slå $ 48.000, vilket stiger till guldekvivalensen på $ 400.000 inom de närmaste fem åren
 • Priset på Bitcoin har varit oerhört turbulent under det senaste decenniet och har nått en topp på 20 000 dollar 2017
 • Några av de största faktorerna som påverkar priset på Bitcoin inkluderar utbud och efterfrågan, marknadskonkurrens och regler

Om du har letat efter en tillförlitlig Bitcoin-prognos för 2021, 2022 och därefter hoppas vi att du har hittat den här artikeln användbar. Även om det är omöjligt att förutsäga med total noggrannhet, är analys av kryptos tidigare prestanda ett viktigt sätt på vilket expertinvesterare kan göra framtida prognoser.

Oavsett om du funderar på att lägga till Bitcoin i din portfölj eller är en befintlig investerare, har den senaste hausseartade körningen gjort att många undrar “kommer Bitcoin att fortsätta att stiga?”. Enligt majoriteten av dessa förutsägelser är utsikterna överväldigande positiva. Ingen av prognoserna som vi inkluderade i den här artikeln förväntar sig en period med snabb nedgång inom en snar framtid, med endast DigitalCoinPrice som förutspår att priset på Bitcoin kommer att sjunka efter 2023.

Om du gillade vår artikel Prognos för Bitcoin-prisförutsägelse: Hur mycket kommer Bitcoin att vara värt 2021 och därefter, snälla ge det en like och dela med dina andra handlare.

Om du känner dig inspirerad att tänka på handel med Bitcoin, eller den här artikeln har gett lite extra inblick i din befintliga handelskunskap, du kan vara glad att veta att etoro ger möjlighet att handla med Crypto-tillgångar, inklusive BTC och CFD på upp till 90+ kryptovalutor. Crypto Traders kan bygga en diversifierad portfölj med de mest populära mynten.

eToro – Köp Bitcoin med 0% provision

handel med bitcoin

Bli Medlem för eToro och börja handla Bitcoin eller kopiera BTC-investerare utan extra kostnad. Det finns inga administrativa avgifter eller andra dolda kostnader inblandade.

etoro-mäklare

Vidare läsning:

Topp 15 bästa kryptovalutor att köpa denna månad

Är Bitcoin en bra investering & Ska jag investera i Bitcoin?

Förutsägelser om krusningspris: Hur mycket kommer krusning att vara värt 2021 och därefter?

15 skäl att investera i kryptovalutor

Mest populära kryptovalutor i Storbritannien

De bästa kryptovalutorna att investera i Australien 2021

Hur man handlar kryptovaluta med $ 100

De viktigaste kryptovalutorna än Bitcoin

Mest populära kryptovalutor i USA

Bitcoin Prediction – Vanliga frågor

Är Bitcoin en bra investering?

Enligt nästan alla förutsägelser verkar Bitcoin vara en bra investering (både på kort och lång sikt). Dess hausseartade körning verkar osannolikt att sakta ner snart.

Även om det alltid är riskabelt att investera i kryptovaluta anses Bitcoin i allmänhet vara en bra investering inom branschen. Dess höga volatilitet innebär att du kan använda den för att försöka tjäna pengar på kortsiktiga prisfluktuationer, medan den totala uppåtgående rörelsen i sektorn också innebär att det också kan vara en bra långsiktig investering.

Vad kommer Bitcoin att vara värd 2030?

Förutsägelserna varierar när det gäller frågan ”vad kommer Bitcoin att vara värd 2030?”. Enligt de uppåtgående trenderna tror dock många experter att Bitcoin kan se en återkomst till sin ATH på 20 000 dollar från 2017. Vissa tror till och med att det kommer att nå detta värde närmare 2025 och stiga till nästan guldekvivalens 2030.

Kan jag investera 100 dollar i Bitcoin?

ja! Den goda nyheten är att du inte behöver köpa hela Bitcoin-tokens, som kostar nästan $ 13 000 i skrivande stund. Det är fullt möjligt att köpa en liten andel av en token, vilket innebär att du kan investera så mycket eller så lite pengar som du vill.

Kommer Bitcoin någonsin att dö?

Den slutliga Bitcoin-token kommer att utfärdas omkring år 2140. Ingen är riktigt säker på vad som kommer att hända innan detta händer. Det är så långt i framtiden att Bitcoin teoretiskt sett kan ha fallit i favör innan vi når den här milstolpen. Alternativt kan förändringar i Bitcoin-nätverket revolutionera utbudet av Bitcoin och förändra dess utsikter helt.

Hur många Bitcoin-tokens som finns kvar?

Antalet Bitcoin-tokens som redan har bryts är över 18,5 miljoner (det exakta antalet ändras var 10: e minut). Eftersom det totala utbudet är 21 miljoner, betyder det att det finns färre än 3 miljoner token kvar att bryta.

Kommer Bitcoin att vinna 40 000 dollar?

40 000 USD kan vara två gånger tillgångens tidigare ATH, men det är helt klart inom räckhåll. Bitcoin fick 40 000 dollar för första gången i december, och även om det var kortvarigt tror många förutsägelser att det kommer att återgå till dessa höjder under 2021.

Kommer Bitcoin att vinna $ 100 000?

Med sin nuvarande tillväxttakt kan Bitcoin vara på rätt väg att nå $ 100 000 de närmaste åren. De mest optimistiska förutsägelserna tror att detta kan hända 2021, medan andra förväntar sig att BTC kommer att bryta $ 100 000-barriären mellan 2022 och 2025.

Ansvarsfriskrivning: Kryptovalutor är mycket volatila. Ditt kapital är i fara och tidigare resultat är inte en indikation på framtida resultat. Prognoser och analyser återspeglar olika externa och interna analytikers synpunkter vid varje given tidpunkt och kan komma att ändras när som helst. Dessutom kan de inte utgöra ett åtagande eller garanti från Trading Education.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner