Varför ska du inte bara handla Bitcoin

Bitcoin är den första, mest kända och dyraste kryptokurrency där ute, men det är inte den enda du bör ha ögonen på.

Det är fortfarande alldeles för tidigt att förutsäga om Bitcoin kommer att vara den enda kryptovaluta som fortfarande står i slutet. Det har faktiskt bara funnits i tio år.

I skrivande stund, det förutspås att det finns så många som 2000 olika kryptovalutor tillgängliga för köp och handel.

Självklart, det är mycket troligt att de flesta av dem inte kommer att överleva. Vi kan till och med se att kryptovalutabubblor dyker upp snart och utplånar många olika kryptovalutor.

Förmodligen behöver vissa saker inte tokeniseras och de hoppar sannolikt bara i kryptovalutan.

Medan Bitcoin är i verklig mening en fungerande kryptovaluta, som näringsidkare är det riskabelt att handla bara Bitcoin och inte särskilt klokt.

Det finns massor av andra kryptovalutor där ute att välja mellan att du kan tjäna på att handla.

Vill du lära dig att handla kryptovalutor som ett proffs? Ta vår kryptovalutakurs!

Diversifiera din risk

diversifiera din risk

En viktig sak som handlare gör, oavsett vad de handlar med, är att diversifiera sin risk. Lagerhandlare, valutahandlare, alla näringsidkare.

Tanken bakom att diversifiera din risk är enkel; till optimera ditt risk-belöningsförhållande och sänka chanserna att göra en permanent förlust.

Vad detta betyder är att du ska handla flera par. Anledningen till att handlare gör detta är att de inte blir helt utsatta när marknaden går ner.

Vad händer om Bitcoin plötsligt sjunker till nya lägsta nivåer? Du kan förlora allt. Det är ett klassiskt exempel på att inte lägga alla dina ägg i en korg.

För att göra saker värre, tänk om Bitcoin är nere i månader eller till och med ett halvt år? Du kan behöva få tillbaka pengarna med förlust.

Istället, genom att handla tre eller så kryptovalutor, inklusive Bitcoin, kan du minska risken och fortsätta handla när Bitcoin är nere.

Att göra förluster är en normal del av handeln och du måste vara beredd på den eventualiteten. Det är inte om du gör förluster, det är när och hur du ska hantera det.

Att inte diversifiera din risk är ett av de största misstagen som någon näringsidkare kan göra. Det är en stor fälla som många kryptovalutahandlare faller i.

De blir så glada över sin favoritkryptovaluta och är helt säkra på att det kommer att bli en framgång. Tyvärr vet de flesta kryptovalutahandlare inte om sådan handelstaktik.

De blir sedan helt överraskade när deras valda kryptovaluta faller i pris eller till och med helt kraschar.

I en rätt diversifierad handelsportfölj, Bitcoin bör inte utgöra mer än 10%.

För ytterligare diversifiering bör du titta på valutor och aktier för att ta upp en hälsosam procentandel som inte är kryptovaluta.

Undvik regleringsfall

Bitcoin får mest värme från tillsynsmyndigheter eftersom det är så känt. Ofta när Bitcoin talas negativt om i nyheterna kan det skada dess pris.

Sedan, när det finns negativa nyheter om att reglera Bitcoin, kan det påverka hela marknaden och diversifiering kanske inte spelar så mycket roll.

Ibland finns det inget du kan göra.

Mycket av tiden, om du kontrollerar diagrammen, kommer du att se att de flesta kryptovalutor efterliknar Bitcoin när det gäller prisrörelser.

Genom att bara handla Bitcoin saknar du möjligheter

Diversifiering handlar inte bara om att inte förlora pengar, det handlar också om att tjäna mer pengar.

Bitcoin är inte den enda kryptovalutan med flyktiga prisrörelser, många altcoins är också mycket volatila och visar god potential att komma in och ut snabbt.

Många handlare engagerar sig tidigt med altcoins, köper dem i ICO och säljer när ICO är klar. Dessa möjligheter är fantastiska för att snabbt tjäna pengar.

Dessa handlare vet inte mycket om kryptovalutan de investerar i eller bryr sig om den, de tror bara att priset kommer att skjuta upp efter ICO.

Vilka kryptovalutor ska du välja?

kryptovalutor att välja

När du diversifierar din risk vill du leta efter kryptovalutor som erbjuder något väldigt annorlunda än Bitcoin, en som sticker ut för sin unikhet och har olika kvaliteter..

Mer specifikt, titta på kryptovalutor som erbjuder vad Bitcoin saknar.

En av de viktigaste sakerna du kan titta på är smarta kontrakt och dApps. Även om det är möjligt att använda Bitcoin för smarta kontrakt är dess funktioner mycket begränsade.

Ethereum, EOS, NEO och deras konkurrenter är kanske de bästa platserna att börja.

På sätt och vis är de en helt annan bransch. Bitcoin handlar om att ersätta sättet vi gör transaktioner på, medan kryptovalutor som Ethereum har ett mycket bredare omfång.

De planerar att förändra hur Internet fungerar och applikationer fungerar utöver hur vi hanterar juridiska avtal.

Helst genom att diversifiera din risk med en kryptovaluta som Ethereum kan du vara säkrare när Bitcoin går ner.

Du kan till och med upptäcka att när Bitcoin går ner kan alternativen gå upp eftersom andra handlare letar efter någonstans att lagra sina pengar när Bitcoin är för turbulent eller på en björnmarknad..

Men du bestämmer dig för att säkra Bitcoin, se till att du förstår begränsningarna för de mynt du kan välja att använda.

Även om det finns en handfull andra kryptovalutor som erbjuder unika möjligheter, bör man komma ihåg att Bitcoin är den längsta kryptovalutan och har aldrig hackats.

Mynt som liknar Bitcoin

Bortsett från kryptovalutor som fungerar väldigt annorlunda än Bitcoin, kan du också titta på kryptovalutor som fungerar på liknande sätt men med några viktiga skillnader.

Med detta menar vi kryptovalutor som helt enkelt är gjorda för att underlätta transaktioner. De kan ha vissa funktioner som teoretiskt gör dem bättre än Bitcoin.

En viktig kryptovaluta att titta på skulle vara Litecoin eftersom den är mycket lik.

Litecoin är snabbare vilket är en av de mest eftertraktade funktionerna som människor vill ha från Bitcoin. Det har också en gräns på 84 miljoner mynt, vilket kan innebära att det också kan överleva Bitcoin.

Men varför är Bitcoin mer populärt??

Enkelt, det är mer känt och hade en bättre start.

Vidare är det en av få kryptovalutor som redan levererar vad som lovades. Dess vitt papper skrevs efter att kodningen var klar.

Vi kan redan se att det fungerar, många människor handlar redan och vissa leverantörer accepterar det som betalning.

Det har redan använts av många människor och dess lösning på ekonomiska problem är enkel.

Det är också värt att titta på Bitcoins viktigaste rivaler, de som har skapats speciellt för att köra om Bitcoin; Bitcoin Cash och Bitcoin SV.

Mynt väldigt annorlunda än Bitcoin

Det finns också vissa kryptovalutor som skiljer sig mycket från Bitcoin, med alternativ till blockchain-teknik. Du kan också säkra dina affärer med dessa också.

Dra nytta av stallmynt

stallmynt

Stablecoins är kryptovalutor som är knutna till värdet av något och är mycket mindre flyktiga än vanliga kryptovalutor.

Det kanske mest kända exemplet på detta är Tether, en kryptovaluta som är 74% stöds av US-dollarreserver. I skrivande stund är det den sjunde största kryptovalutan efter marknadsvärde.

Som sagt, det finns gott om kontroverser kring Tether och så bör stablecoins inte ses som en investering utan risk.

Anledningen till att stablecoins kan vara användbara är att de är lättare att flytta än att konvertera Bitcoin tillbaka till din valda fiatvaluta och kan vara billigare.

Det är mycket lättare att använda dem när man flyttar värde från en börs till en annan.

Du kan använda stablecoins för att flytta din Bitcoin när volatila marknadsförhållanden verkar dyka upp. Håll dem där tills volatiliteten är över och köp Bitcoin igen.

Vad du ska leta efter när du diversifierar en kryptovalutaportfölj

diversifiera din kryptovalutaportfölj

Det kan vara svårt att diversifiera din kryptovalutaportfölj.

Det är en svår bransch att på lämpligt sätt diversifiera i eftersom majoriteten av kryptovalutorna är mycket riskabla att investera i.

Som nämnts tidigare kommer de flesta inte att uppnå det de siktar på.

En viktig sak att tänka på är att merparten av det material du hittar online finns i marknadsföringsmaterial, oavsett hur tekniskt de kan se ut först.

Dessa material består till stor del av svåra att uppnå löften som sannolikt inte kommer att hända.

Att genomföra ordentlig forskning, du måste kunna läsa koden och förstå hur den fungerar.

Det här är inte något alla kan göra, men det är det bästa sättet att lära sig hur något fungerar och om det är värt din tid att investera i.

Om du inte kan läsa kod men vill investera i kryptovaluta och måste vara säker på att en kryptovaluta är värt risken, bör du helst konsultera någon som gör det.

Diversifiera inte bara för att diversifiera.

Gör din forskning och se till att det är en klok investering. Om du inte helt förstår vad du investerar i kan det vara en ännu värre idé. Du måste vara säker på vad du gör.

Du kan också kontrollera Weiss Crypto-betyg för att få en bra uppfattning om vilka kryptovalutor som fungerar bra när det gäller teknisk antagande och riskbelöning.

Nyckelord

Om du kommer ihåg något från den här artikeln, gör det till dessa viktiga punkter.

  • Diversifiera din portfölj. Handla inte bara Bitcoin eller en specifik kryptovaluta, handeln med andra kryptovalutor som du ser har potential.
  • Titta på kryptovalutor som skiljer sig mycket från Bitcoin. Till exempel kryptovalutor som syftar till att göra mycket olika saker.
  • Utforska kryptovalutor som liknar Bitcoin. Till exempel kryptovalutor som syftar till att göra något liknande och kan ha en fördel över Bitcoin.
  • Dra nytta av stallmynt. Du kan använda dem för att skydda dina medel på kort sikt.

Lär dig att handla med vår kurs i kryptovaluta

Vill du lära dig mer om andra kryptovalutor och hur du handlar dem? Registrera dig sedan på vår kurs för kryptovalutahandel!

Om du gillade att läsa den här artikeln från Handelsutbildning, snälla ge det en gilla och dela den med någon annan som du tror att det kan vara av intresse också.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner