Πώς να επιλέξετε αποθέματα: Ένας πλήρης οδηγός για νέους επενδυτές

Contents

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα αποθέματα για να επενδύσετε

Η επιλογή των σωστών αποθεμάτων είναι απαραίτητη για τους εμπόρους και τους επενδυτές. Έχουμε συγκεντρώσει έναν πλήρη, βήμα προς βήμα οδηγό για νέους επενδυτές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τις καλύτερες μετοχές για να επενδύσετε.

Θέλετε να επενδύσετε αλλά δεν ξέρετε πώς να επιλέξετε μετοχές; Δεν είσαι μόνος. Υπάρχουν σωροί αποθεμάτων για να διαλέξετε στον διαδικτυακό χώρο, ώστε να μπορεί να είναι τρομακτικό για όλους. Οι πιθανότητες είναι ότι είστε ολοκαίνουργιοι στην επένδυση μετοχών και χρειάζεστε απλώς βοήθεια.

Ή ίσως είστε ένας έμπειρος έμπορος, απλά ψάχνετε να προσθέσετε κάποια αποθέματα για να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Ούτως ή άλλως, αυτός ο οδηγός πρόκειται να ξεκαθαρίσει την ομίχλη σχετικά με τον τρόπο επιλογής των αποθεμάτων μόνοι σας.

Για παράδειγμα, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για να πάτε με τις παλαιότερες ή τις μεγαλύτερες εταιρείες. Είναι ένα ασφαλές στοίχημα, αλλά δεν παρέχουν πάντα εξαιρετικές αποδόσεις. Εάν το σκεφτείτε, οι μεγαλύτερες ανταμοιβές έρχονται συχνά με τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποιοι είναι οι δικοί σας στόχοι επένδυσης σε μετοχές – σας έχουμε εξοικονομήσει λίγη δουλειά και έχουμε δημιουργήσει έναν οδηγό για το πώς να επιλέξετε αποθέματα.

Αυτός ο οδηγός θα εξηγήσει πώς να επιλέξετε τα καλύτερα αποθέματα για να επενδύσετε. Καλύπτουμε επίσης μερικά από τα πολλά χρήσιμα εργαλεία και δείκτες που μπορεί να θέλετε να σκεφτείτε για να βοηθήσετε με την ερευνητική σας διαδικασία, παράλληλα με μερικές δοκιμασμένες και δοκιμασμένες στρατηγικές για τον τρόπο επιλογής αποθεμάτων σε Βάση DIY.

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα αποθέματα για να επενδύσετε

Για να επιλέξετε τα καλύτερα αποθέματα για να επενδύσετε, το πρώτο βήμα είναι να κάνετε την έρευνά σας και να κατανοήσετε την εταιρεία, να δείτε τη βιωσιμότητα της εταιρείας, να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας και, τέλος, να ελέγξετε το συναίσθημα σας, είναι ο εχθρός της επένδυσης.

Για να επιταχύνουμε τη διαδικασία, έχουμε συγκεντρώσει ολοκληρωμένα βήματα σχετικά με τον τρόπο παραλαβής αποθεμάτων:

 1. Αποφασίστε να επιλέξετε ένα ή περισσότερα αποθέματα.
 2. Επιλέξτε μια στρατηγική για διαπραγμάτευση μετοχών.
 3. Αποφασίστε πόσο καιρό θέλετε να διατηρήσετε το απόθεμα.
 4. Επιλέξτε έναν μεσίτη και πραγματοποιήστε τις συναλλαγές.
 5. Εκτελέστε το εμπόριο.

Μέρος 1: Πώς να επιλέξετε αποθέματα – Βασικές μετρήσεις που πρέπει να λάβετε υπόψη

Υπάρχουν χιλιάδες αποθέματα για να διαλέξετε και χιλιάδες εκατοντάδες πλατφόρμες που προσφέρουν πρόσβαση σε αυτά. Με τόσες πολλές επιλογές, μπορεί να είναι δύσκολο να δείτε το δάσος για τα δέντρα!

Λαμβάνοντας αυτό υπόψη, για ένα μέρος του οδηγού μας Πώς να επιλέξετε αποθέματα, έχουμε συγκεντρώσει μια σύντομη λίστα βασικών μετρήσεων που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτό θα σας βοηθήσει όταν αποφασίζετε σε τι είδους μετοχές ή τομείς θέλετε να επενδύσετε.

Σε ποια ιδιαίτερα χρηματιστήρια θέλετε να εστιάσετε?

Όπως πιθανώς γνωρίζετε, ένα χρηματιστήριο είναι μια αγορά για πωλητές, αγοραστές και εμπόρους να ανταλλάσσουν μετοχές. Υπάρχουν σωροί χρηματιστηρίων σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, λιγότεροι από 20 είναι στο «1 τρισεκατομμύριο δολάρια κλαμπ». Αυτό σημαίνει απλώς ότι όλες οι μετοχές που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο έχουν συλλογική κεφαλαιοποίηση της αγοράς πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Χωρίς δισταγμό, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στον πλανήτη είναι το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE). Από το τρέχον έτος, το χρηματιστήριο ξεπέρασε την κεφαλαιοποίηση άνω των 25 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επόμενες μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές είναι το NASDAQ, το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) και το Χρηματιστήριο του Τόκιο (TSE). Αυτές οι ανταλλαγές περιέχουν χιλιάδες μετοχές μεγάλης κλίμακας.

Με απλά λόγια, οι εταιρείες που είναι εισηγμένες στα προαναφερθέντα χρηματιστήρια πωλούν μετοχές της εταιρείας τους. Αυτό δίνει στον μέσο σας Joe την ευκαιρία να πάρει μια περικοπή της πίτας, μέσω επενδύσεων. Κατά τη στιγμή της σύνταξης, οι επενδυτικές μετοχές με την υψηλότερη δυναμική της αγοράς περιλαμβάνουν Τέσλα, Η Quidel Corp, Αμαζόνα, και Πελοτών – για να αναφέρουμε μερικά.

Επιστροφή στα χρηματιστήρια – παρακάτω έχουμε αναφέρει μερικές από τις πολλές αγορές που ίσως θέλετε να λάβετε υπόψη κατά την επιλογή μετοχών για προσθήκη στο χαρτοφυλάκιό σας.

 • Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης – NYSE – ΗΠΑ
 • Nasdaq – NASDAQ – ΗΠΑ
 • Japan Exchange Group – JPX – Ιαπωνία
 • Χρηματιστήριο του Λονδίνου – LSE – Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία
 • Χρηματιστήριο της Σαγκάης – SSE – Κίνα
 • Χρηματιστήριο Χονγκ Κονγκ – SEHK – Χονγκ Κονγκ
 • Euronext – Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Δουβλίνο, Λισαβόνα, Όσλο, Παρίσι
 • Χρηματιστήριο του Τορόντο – TSX – Καναδάς
 • Χρηματιστήριο Shenzhen – SZSE – Κίνα
 • Χρηματιστήριο της Βομβάης – ΣΕΒ – Ινδία
 • Εθνικό Χρηματιστήριο – NSE – Ινδία
 • Deutsche Börse – FRA – Γερμανία

Προτού μπορέσετε να επενδύσετε σε μετοχές και μετοχές, θα πρέπει να σκεφτείτε σε ποιες αγορές θέλετε να εστιάσετε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να επιλέξετε περισσότερα από ένα.

Αν ψάχνετε να αποκτήσετε πρόσβαση στην αγορά του ΗΒ, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσετε το μεγαλύτερο χρηματιστήριο – το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Αυτή η ανταλλαγή αποτελείται από τεράστιες εταιρείες όπως Tesco, Royal Dutch Shell plc, Unilever, BP plc, Royal Mail, και Βρετανικός αμερικανικός καπνός.

Μπορείτε επίσης να εξετάσετε την Εναλλακτική Επενδυτική Αγορά (AIM) – η οποία είναι το δευτερεύον χρηματιστήριο του ΗΒ. Αυτό φιλοξενεί μικρότερες εταιρείες που δεν είναι ακόμη αρκετά μεγάλες για να κάνουν τη μετάβαση στο μεγαλύτερο LSE.

Εάν θέλετε τις αγορές των ΗΠΑ, το NASDAQ φιλοξενεί γίγαντες όπως η Tesla, Disney, Facebook, Microsoft, μήλο, και PayPal. Στην Ευρώπη, υπάρχουν επίσης σωροί ανταλλαγών, με πέντε να θεωρούνται σημαντικοί όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Το Euronext είναι το μεγαλύτερο χρηματιστήριο στην Ευρώπη και περιέχει εταιρείες όπως LVMH (που περιλαμβάνει τους Louis Vuitton, Hennessy και Moët), IBM και L’Oréal.

Τελικά, επενδύοντας σε μετοχές από διαφορετικές αγορές, σε διεθνή κλίμακα, μπορείτε να διαφοροποιήσετε όμορφα το χαρτοφυλάκιό σας.

Θέλετε να εστιάσετε σε μια μικρή ή μεγάλη εταιρεία?

Έχουμε αναφέρει μερικούς μεγάλους παίκτες μέχρι τώρα, αλλά έχετε πολλές επιλογές όσον αφορά το μέγεθος της εταιρείας στην οποία επενδύετε.

Τα αποθέματα blue-chip είναι λιγότερο ευάλωτα όταν πρόκειται για ύφεση της αγοράς. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις εντυπωσιακές εκτιμήσεις τους – συνήθως συνολικά δισεκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, οι αποδόσεις σας είναι πιθανό να είναι πολύ μικρότερες.

Ως εκ τούτου, ούτε οι εισηγμένες εταιρείες που θεωρούνται μικρές έως μεσαίες δεν πρέπει να αποκλειστούν. Σίγουρα, αυτές οι εταιρείες θεωρούνται πιο επικίνδυνες επενδύσεις από τις εταιρείες πολλών δισεκατομμυρίων λιρών. Όμως, συνήθως θα διαπιστώσετε ότι αυτές είναι οι μετοχές που παρέχουν μεγαλύτερες ανοδικές δυνατότητες.

Όσον αφορά το μέγεθος των μετοχών, ας σας δώσουμε μια γρήγορη αναλυτική περιγραφή του τρόπου κατηγοριοποίησης αυτών των εταιρειών

 • Οι μετοχές «Micro-cap» έχουν κεφαλαιοποίηση αγοράς μικρότερη από 300 εκατομμύρια δολάρια
 • Οι μετοχές «Small cap» ορίζονται με κεφαλαιοποίηση μεταξύ 300 εκατομμυρίων $ και 2 δισεκατομμυρίων $
 • Οι εταιρείες «μεσαίου κεφαλαίου» θα έχουν αξία μεταξύ 2 δισεκατομμυρίων και 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων
 • Το «μεγάλο όριο» πέφτει μεταξύ 10 δισεκατομμυρίων και 200 ​​δισεκατομμυρίων δολαρίων
 • Το «Mega Cap» υποδηλώνει κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με ορισμένα αποθέματα διαφορετικών μεγεθών για να σας δώσουμε μια ιδέα:

 • Αποθέματα Micro-Cap – Funko, Mesa Air Group, Century Casinos, Vera Bradley, Universal Technical Institute, Jumia Technologies, Liberty Trip Advisor, Forterra
 • Μικρές μετοχές – Axos Financial, Tupperware Brands Corp, Textainer Group Holdings Ltd, Καινοτόμες βιομηχανικές ιδιότητες
 • Μετοχές μεσαίου κεφαλαίου – Teledyne Technologies, Peloton Interactive, Livongo Health, Five Below, Cabot Microelectronics, Helen Of Troy, CMC Υλικά
 • Μεγάλα καπάκια – Αλφάβητο (Google), Alibaba Group Holding, Microsoft, Apple, McDonald’s, Docusign, Regeneron Pharmaceuticals
 • Αποθέματα Mega-Cap – Tesla Motors Inc, Intel Corporation, Merck & Co, Bank of America, Netflix Inc, Berkshire Hathaway, UnitedHealth Group, Adobe Systems Inc.

Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε μετοχές μικρού κεφαλαίου (ή οποιουδήποτε μεγέθους γαργαλάει τα φανταχτερά σας) επενδύοντας σε ένα ETF που επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου σε μικρότερες / μεγαλύτερες εταιρείες. Παρόλο που δεν διατίθενται όλα τα αποθέματα που διατίθενται μέσω ETF, δεν θα έχετε πολλές επιλογές.

Διαβάστε περισσότερα: Ποια κορυφαία 15 αποθέματα θα εκραγούν το 2021?

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε μερίσματα από την επένδυσή σας?

Στο όνομα της σαφήνειας, ας υποθέσουμε ότι δεν γνωρίζετε τι είναι τα αποθέματα μερισμάτων. Με απλά λόγια, – θα λάβετε ένα μερίδιο των κερδών της εταιρείας. Σε τελική ανάλυση, επενδύεστε στην εταιρεία.

Η επιλογή μιας εταιρείας που προσφέρει μερίσματα δεν πρέπει να είναι μια λύση για εσάς. Όμως, είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλύνει το χτύπημα εάν ή όταν μια από τις επενδύσεις σας έχει αξία.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να σημειώσουμε ότι οι εταιρείες που δεν έχουν μερίσματα αποτελούν μερικές από τις πιο σεβαστές και επιτυχημένες μετοχές. Για παράδειγμα, το Facebook, το Google, το Tesla και το Amazon δεν έδωσαν ποτέ ούτε ένα σεντ στις πληρωμές μερισμάτων

Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο σφιχτό, αλλά φαίνεται να υπάρχει μια μέθοδος πίσω από αυτούς τους γίγαντες να μην πληρώνουν μερίσματα σε επενδυτές.

Η λογική πίσω από αυτό φαίνεται να είναι ότι αυτά τα αποθέματα επανεπενδύουν συνήθως τα κέρδη τους σε νέες επιχειρήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, αυτό θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες αποδόσεις για εσάς μακροπρόθεσμα μέσω υπεραξιών.

Με άλλα λόγια, έβαλαν αυτά τα χρήματα στη χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης της εταιρείας. Ως εκ τούτου, αυτό θα πρέπει θεωρητικά να είναι επωφελές για εσάς στο μέλλον.

Ποιο είναι το κόστος μιας μετοχής?

Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το κόστος μιας μερίδας. Για παράδειγμα, ορισμένα αποθέματα κοστίζουν πάνω από 1.000 δολάρια το καθένα.

Ας σας δώσουμε μερικά παραδείγματα των πιο δαπανηρών αποθεμάτων στον κόσμο αυτήν τη στιγμή, ξεκινώντας από το μικρότερο άκρο της κλίμακας:

 • Το Booking Holdings (Booking.com) είναι 1.917 $ για μία μετοχή
 • Τη στιγμή της σύνταξης, ένα μερίδιο της Amazon Inc θα σας αποφέρει 3.294 $ ανά μετοχή
 • Λιντ & Η Sprüngli AG κοστίζει 80.300 $ ανά μετοχή
 • Ενώ η επένδυση της εταιρείας Warren Buffett, «Berkshire Hathaway Inc», θα σας έδινε εκπληκτικά 327.401 $ ανά μετοχή

Δεν έχουν πολλοί από εμάς 6 ή και 4 αριθμούς που προορίζονται για επενδυτικούς σκοπούς ή αλλιώς. Ευτυχώς, μεσίτες όπως το eToro προσφέρουν «κλασματικά αποθέματα».

Αυτό σημαίνει ότι αντί να χρειάζεται να αγοράσετε ολόκληρη μετοχή, μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα κλάσμα. Το καλύτερο είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον να περιμένετε να γίνει μια «διάσπαση μετοχών» της εταιρείας! Για παράδειγμα, αν επενδύατε 50 $ σε μια εταιρεία με τιμή 500 $ ανά μετοχή, θα έχετε το 10% της συγκεκριμένης μετοχής.

Εξετάστε το Χρηματιστήριο Τομείς / Βιομηχανίες

Όταν μαθαίνετε πώς να επιλέγετε αποθέματα, είναι καλή ιδέα να σκεφτείτε σε τι είδους βιομηχανία θέλετε να επενδύσετε.

Παρόλο που πιστεύουμε ότι πρέπει να διαθέτετε ένα διαφορετικό χαρτοφυλάκιο, είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για να σκεφτείτε εάν θέλετε να επενδύσετε σε μετοχές της τεχνολογικής βιομηχανίας ή ίσως φαρμακευτικών προϊόντων κ.λπ..

Έχουμε παραθέσει παρακάτω 10 τομείς μετοχών μαζί με μερικές από τις πιο δημοφιλείς μετοχές σε κάθε κατηγορία.

 • Φροντίδα υγείας – Τζόνσον & Johnson, UnitedHealth Group, Abbott Laboratories, Merck, Thermo Fisher Scientific, Biogen Inc, CVS Health Corp, Livongo Health Inc. και άλλα
 • Υλικά – Ecolab Inc. (ECL), LyondellBasell Industries NV, DuPont de Nemours Inc. (DD), Huntsman Corp. (HUN), Eagle Materials Inc, Ardagh Group SA, Berry Global Group In. Κι αλλα
 • Βάσεις καταναλωτών και διακριτική ευχέρεια καταναλωτή – Σκεφτείτε Coca-Cola, σούπα Campbell, McDonald’s, Colgate, συνεργάτης του Gamble, Estée Lauder. Home Depot Inc, Nike Inc, Starbucks, TJX Εταιρείες. Κι αλλα
 • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ της ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – Tesla Inc, IBM, Zoom Video Communications Inc, Livongo Health Inc, NortonLifeLock Inc, Salesforce.com Inc. και άλλα
 • Υπηρεσίες επικοινωνίας – Zillow Group Inc, Twilio Inc, Russell 1000, Υπηρεσίες επικοινωνίας Select Sector. Κι αλλα
 • Οικονομικά – Wells Fargo, Morgan Stanley, PayPal, Unum Group, Brighthouse Financial Inc, MetLife Inc, White Mountains Insurance Group Ltd, Jefferies Financial Group Inc. και άλλα
 • Βιομηχανικά – Διαχείριση αποβλήτων, Raytheon Technologies, 3M, GrafTech International Ltd, Air Lease Corp, Energizer Holdings Inc, Quanta Services Inc. και άλλα
 • Ενέργεια – Cheniere Energy Inc, NRG Energy Inc, Murphy Oil Corp, Valero Energy Corp, Antero Midstream Corp, ConocoPhillips, Williams Companies Inc. και άλλα
 • Βοηθητικά προγράμματα – PPL Corp, Sempra Energy, NRG Energy Inc, Eversource Energy, Public Service Enterprise Group Inc, NextEra Energy Inc, Sempra Energy. Κι αλλα
 • Ακίνητα – Brookfield Property REIT Inc, Brandywine Realty Trust, Utilities Select Sector, CoStar Group Inc, SBA Communications Corp. και πολλά άλλα

Ανεξάρτητα από το απόθεμα που θα επιλέξετε, θα πρέπει πάντα να έχετε υπόψη σας πώς τα παγκόσμια γεγονότα όπως η πανδημία COV-19 θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επένδυσή σας. Με άλλα λόγια, είναι απίθανο να επιλέξετε βιομηχανίες «παραλίας» αυτή τη στιγμή – όπως αεροπορικές εταιρείες, κρουαζιέρες και ξενοδοχεία.

Μέρος 2: Πώς να επιλέξετε αποθέματα – Σκέφτεστε τη βιωσιμότητα των μετοχών

Η σκέψη για τη βιωσιμότητα των αποθεμάτων που σας ενδιαφέρει ακούγεται αρκετά προφανής, αλλά είναι σημαντικό να βλέπετε τη βιωσιμότητα μιας επιχείρησης από επιχειρηματική / επενδυτική άποψη.

Ρωτήστε τον εαυτό σας:

 • «Πού θα είναι η εταιρεία τα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια;»
 • «Θα ανακτήσει ποτέ αυτή η εταιρεία τις αυξημένες μετοχές του παρελθόντος;»

Έχοντας αυτό υπόψη, θα πρέπει να εξετάζετε τις ακόλουθες μετρήσεις κατά την αξιολόγηση της βιωσιμότητας των μετοχών.

Τρέχουσα αξία μετοχής της εταιρείας – Σχετικά με τα ιστορικά υψηλά

Τα αποθέματα, όπως κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο, αλλάζουν συχνά την τιμή. Ωστόσο, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία για εσάς κατά την επιλογή αποθεμάτων είναι η τιμή όλων των εποχών της εταιρείας σε υψηλό επίπεδο – σε σύγκριση με την τρέχουσα αποτίμησή της.

Σε γενικές γραμμές, θεωρείται καλό σημάδι εάν η εν λόγω εταιρεία έχει υψηλότερη αποτίμηση από ό, τι είχε πριν από 12 μήνες. Αν και στην αρένα των μετοχών και των μετοχών, δεν είναι τόσο κομμένο και στεγνό. Η αποτίμηση μιας εταιρείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προσφορά και τη ζήτηση στην αγορά.

Με άλλα λόγια, εάν υπάρχουν περισσότερα άτομα που πωλούν παρά αγοράζουν – η τιμή ενός αποθέματος είναι πιθανό να μειωθεί. Επομένως, όταν υπάρχουν περισσότεροι αγοραστές από τους πωλητές – η αξία θα αυξηθεί. Αυτό συμβαίνει επειδή, στο τελευταίο σενάριο, οι μετοχές είναι υποτιμημένες.

Αυτές είναι σημαντικές μετρήσεις που πρέπει να προσέχετε όταν μαθαίνετε πώς να επιλέγετε αποθέματα. Δεν προσφέρει 100% διαβεβαίωση ότι το απόθεμα της εταιρείας θα επιστρέψει ποτέ τις ημέρες δόξας της τιμής της μετοχής. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να ενημερώνεστε όσο το δυνατόν περισσότερο κατά την επιλογή μετοχών για επενδύσεις.

Είστε σε θέση να αποκτήσετε πρόσβαση σε μειωμένες μετοχές?

Υπάρχουν στιγμές που είναι ευκολότερο ως επενδυτής να έχει πρόσβαση σε μετοχές με μειωμένο κόστος. Για παράδειγμα, όταν υπάρχει μια παγκόσμια είδηση ​​όπως το COVID-19.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι μεγάλες εταιρείες να χάσουν δεκάδες εκατοστιαίες μονάδες στην τιμή, κυρίως λόγω των αγορών σε κατάσταση πανικού.

Αυτή θα ήταν μια καλή στιγμή για να αγοράσετε κάποια αποθέματα σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή ευκαιρίας, πιέζοντας την πτώση της αγοράς.

Υπάρχει χώρος για να αναπτυχθεί η εταιρεία?

Μερικές από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες σε όλο τον κόσμο αναπτύσσονται τόσο μεγάλες που καταλήγουν να εξισορροπούνται. Σκεφτείτε σύμφωνα με τα Microsoft, IBM και Ford.

Ενώ αυτές οι τεράστιες εταιρείες μπορούν φυσικά να συνεχίσουν να αναπτύσσονται προς κάθε κατεύθυνση – είναι απίθανο να λάβετε τις αποδόσεις που θα έχετε στην ακμή της εταιρείας. Εκτός κι αν τοποθετείτε στον εαυτό σας κάποια εκπτωτικά αποθέματα όπως αναφέραμε παραπάνω.

Στη συνέχεια, στο άλλο άκρο της κλίμακας, υπάρχουν σημαντικά μικρότερες εταιρείες. Εταιρείες όπως το Netflix, το Uber και το Pinterest που δεν έχουν υπάρξει για όσο καιρό οι προαναφερθέντες γίγαντες – αρχίζουν απλά τα ταξίδια τους.

Αυτό σας δίνει μια καλύτερη ευκαιρία να γνωρίσετε τα αυξανόμενα σημεία της αγοράς μιας σχετικά νέας εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είστε σε θέση να παραμείνετε στα σύνολα της αναμενόμενης και συνεχούς ανάπτυξης της εταιρείας.

Έτοιμοι να βουτήξετε στο Χρηματιστήριο?

Μέρος 3: Πώς να επιλέξετε αποθέματα – Διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιό σας

Όσον αφορά τη διαφοροποίηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σας, θα πρέπει να έχετε πλήρη κατανόηση των διαγραμμάτων τιμών, της θεμελιώδους και τεχνικής ανάλυσης, των αναφορών κερδών και άλλων. Τα προαναφερθέντα εργαλεία μπορεί να διαρκέσουν μήνες, αν όχι χρόνια, για να τα καταφέρετε.

Έχοντας αυτό κατά νου, θα χαρείτε να μάθετε ότι υπάρχουν πολλές μέθοδοι εκεί έξω για να βοηθήσετε. Αυτές οι δυνατότητες σάς επιτρέπουν να επιλέξετε μετοχές και μετοχές για να επενδύσετε χωρίς να χρειάζεται να μάθετε πρώτα τα σκαμπάνια της ανάλυσης.

Ας ξεκινήσουμε με τους δείκτες χρηματιστηρίου, προτού ξεκινήσουμε τις δυνατότητες των Copy Trading και των ETF.

Σκεφτείτε τους δείκτες χρηματιστηρίου

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να επενδύσουν σε μετοχές μέσω ενός «δείκτη χρηματιστηρίου». Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε – αυτό σας επιτρέπει να επενδύσετε ταυτόχρονα σε πολλές εταιρείες – χρησιμοποιώντας μόνο μία επένδυση.

Ας υποθέσουμε ότι ενδιαφέρεστε να επενδύσετε στο S&Ευρετήριο P 500. Το S&Ο δείκτης P αποτελείται από τις μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στις ΗΠΑ, όπως: Apple, Microsoft, Facebook και Johnson και Johnson.

Αυτός ο δείκτης θεωρείται χαμηλού κινδύνου, κυρίως επειδή είναι διαφοροποιημένος σε 505 μετοχές – όλες τις οποίες θα αγοράζατε μετοχές.

Ένας άλλος δημοφιλής δείκτης είναι ο FTSE 100, που περιέχει 101 μετοχές από τις μεγαλύτερες εταιρείες blue-chip στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Τέτοιες εταιρείες στο ευρετήριο περιλαμβάνουν την Royal Dutch Shell, την BP, την British American Tobacco, την Unilever και πολλά άλλα.

Με την επένδυση σε δείκτες όπως αυτοί μπορείτε να διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας – χωρίς να χρειάζεται να ελέγχετε τις αναλύσεις και τις οικονομικές εκθέσεις για να εμπλακείτε.

Με απλά λόγια, επενδύοντας σε έναν δείκτη, είστε σε θέση να εξαπλώσετε τις επενδύσεις σας πιο λεπτές – με χαμηλό κόστος και μέγιστη έκθεση. Η γενική ιδέα είναι ότι τόσο η υποτίμηση όσο και η ανατίμηση των αποθεμάτων θα εξισορροπούνται μεταξύ τους. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, το δεύτερο θα ξεπεράσει το πρώτο.

Δοκιμάστε μια δυνατότητα ανταλλαγής αντιγράφων

ανταλλαγή αντιγράφων

Το Copy Trading είναι ένα φαινόμενο που έχει δημιουργήσει μεγάλα κύματα στη σκηνή των μετοχών και των μετοχών. Αυτή η δυνατότητα – που προσφέρεται από τον κορυφαίο μεσίτη eToro, σας δίνει τη δυνατότητα να αντιγράψετε τις συναλλαγές ενός έμπειρου επενδυτή – σε παρόμοια βάση.

Η ιδέα πίσω από αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι απλή. Η αντιγραφή ενός άλλου επενδυτή σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να μάθετε τα εργαλεία και τα γραφήματα που σχετίζονται με την ανάλυση. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επενδύσετε παθητικά σε μετοχές επιλέγοντας να αντικατοπτρίσετε τις επενδύσεις ενός άλλου εμπόρου.

Μπορείτε να επιλέξετε έναν επενδυτή με βάση τις πληροφορίες που σας παρέχονται. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει: σε ποια αποθέματα εστιάζουν, πόσο ρίσκο θέλουν να αναλάβουν, και παρελθούσες και τρέχουσες επιδόσεις ως «αντιγραμμένος έμπορος».

Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να κερδίσετε τη μέγιστη έκθεση σε ένα διαφορετικό εύρος αποθεμάτων, χωρίς να χρειάζεται να σχεδιάσετε χιλιάδες για να αγοράσετε ένα πλήρες μερίδιο. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορείτε να αντιγράψετε περισσότερους από έναν εμπόρους κάθε φορά.

Ανταλλασσόμενα χρηματικά κεφάλαια (ETF)

Παρόμοια με τους δείκτες μετοχών – τα ETF σας δίνουν τη δυνατότητα να επενδύσετε σε πολλές εταιρείες μέσω μιας μόνο επένδυσης.

Η διαχείριση των ETF γίνεται από διαχειριστές χαρτοφυλακίου που διαχειρίζονται την επένδυση για εσάς – αγορά και πώληση μετοχών όταν κρίνεται απαραίτητο. Θα διαπιστώσετε ότι διαφορετικά ETF εστιάζουν σε διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα, ορισμένοι θα παρακολουθούν συγκεκριμένους δείκτες αγοράς όπως το FTSE 100. Ενώ άλλοι ενδέχεται να παρακολουθούν συγκεκριμένους τομείς όπως ο τομέας υλικών, υγειονομικής περίθαλψης ή τεχνολογίας.

Επιπλέον, ορισμένα ETFs θα επικεντρωθούν καθαρά σε εταιρείες που εκδίδουν υψηλές στήλες μερισμάτων. Η επένδυση σε μετοχές με αυτόν τον τρόπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος διαφοροποίησης του επενδυτικού σας χαρτοφυλακίου χωρίς να χρειάζεται να αποφασίσετε ποιες μετοχές θα επιλέξετε εσείς.

Αυτό περιορίζει την ανάγκη διεξαγωγής ωρών έρευνας στο τέλος ή βελτίωσης των δεξιοτήτων τεχνικής ανάλυσης.

Μέρος 4: Πώς να διαλέξετε αποθέματα – Αξιοποίηση θεμελιώδους και τεχνικής ανάλυσης

Όταν ρωτάτε πώς να διαλέξετε μετοχές, οι πιο έμπειροι επενδυτές θα σας πουν ότι πρέπει να κάνετε πολλή έρευνα. Σε τελική ανάλυση, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε αποφάσεις με βάση την απόδοση της εταιρείας οικονομικά, προκειμένου να προβλέψουμε τη βιωσιμότητα του αποθέματος της εταιρείας.

Όπως είπαμε, η ανάγνωση των αγορών και η ανάλυση της οικονομικής απόδοσης μιας εταιρείας μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Για να μην αναφέρουμε την ικανότητα να εικάζουμε εάν η αγορά ενός αποθέματος είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμη.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση, για να σας βοηθήσουμε στην αποστολή σας να μάθετε πώς να μαζεύετε αποθέματα.

Ποια στοιχεία κάνουν τα αποθέματα πολύτιμα?

Η αξία ενός αποθέματος υπολογίζεται από τη σχέση μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς της εν λόγω αγοράς.

Εάν η ζήτηση για ένα απόθεμα είναι στο υψηλό στρατόπεδο – η τιμή γενικά θα κινηθεί προς τα πάνω. Επομένως, είναι αυτονόητο εάν η ζήτηση για μετοχή είναι χαμηλή – η τιμή τείνει να είναι χαμηλότερη.

Ορισμένοι επενδυτές επικεντρώνονται σε πιο μέτριες εταιρείες, με την άποψη ότι έχουν τις δυνατότητες ανάπτυξης. Άλλοι προτιμούν να επενδύουν σε μετοχές με ασφαλή και ισχυρά βασικά στοιχεία από το ξεκίνημα.

Αυτό μας οδηγεί όμορφα στο πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν οι μετοχές είναι υπερτιμημένες ή υποτιμημένες.

Προσδιορισμός υπερτιμημένης και υποτιμημένης μετοχής

Προκειμένου να προσδιοριστεί εάν ένα απόθεμα είναι υπερτιμημένο ή υποτιμημένο, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσετε είναι χρησιμοποιώντας τεχνική και θεμελιώδη ανάλυση. Και τα δύο θα καλύψουμε με περισσότερες λεπτομέρειες στη συνέχεια.

Η χρήση της διαθέσιμης ανάλυσης στα χέρια σας είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να αποκτήσετε ολόκληρη την εικόνα της αγοράς στην οποία διαπραγματεύεστε.

Για να διευκρινιστεί, η έρευνα της αξίας ενός αποθέματος δεν αποτελεί ένδειξη ότι πρέπει να βρείτε τα φθηνότερα αποθέματα. Αντ ‘αυτού, ψάχνετε να εντοπίσετε κορυφαίες μετοχές – οι οποίες αποτιμώνται κάτω από την εύλογη τιμή του περιουσιακού στοιχείου.

Η ιδέα είναι ότι με την πάροδο του χρόνου η αγοραία αξία θα διορθωθεί – αντικατοπτρίζοντας την πραγματική αξία. Αυτό επιτυγχάνεται επιλέγοντας να προχωρήσουμε πολύ σε ένα υποτιμημένο απόθεμα προτού επιστρέψει στην εγγενή τιμή της μετοχής του.

Θεμελιώδης ανάλυση: Πάνω από κάτω προς τα κάτω

Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε κατά την έναρξη μιας βασικής έρευνας ανάλυσης – «από κάτω προς τα πάνω» και «από πάνω προς τα κάτω».

Σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει αυτές τις προσεγγίσεις στη θεμελιώδη ανάλυση, ας εξηγήσουμε περαιτέρω με λίγα λόγια για κάθε μέθοδο.

Μέθοδος από πάνω προς τα κάτω

Ας ξεκινήσουμε με την προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω, η οποία είναι μακράν η λιγότερο χρονοβόρα. Αυτό το καθιστά κατάλληλο για αρχάριους, ή έμπειρους επενδυτές που θέλουν απλώς ολόκληρη την εικόνα – γρήγορα.

Η προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω συνήθως περιλαμβάνει την ανάλυση πραγμάτων όπως το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) και η οικονομική ανάπτυξη.

Επιπλέον, και πριν λάβετε μια τελική απόφαση σχετικά με την εταιρεία ή τον κλάδο για να αφιερώσετε την προσοχή σας – ίσως θελήσετε επίσης να αναλύσετε τα επιτόκια και τις νομισματικές πολιτικές. Επιπλέον, σκεφτείτε τον πληθωρισμό, τις αποδόσεις και τις τιμές των ομολόγων.

Μπερδεμένοι πώς να αρχίσετε να αναλύετε τις αποδόσεις μιας εταιρείας; Μη φοβάσαι. Θα ρίξουμε λίγο φως στο πώς να αξιολογήσουμε περαιτέρω τις οικονομικές επιδόσεις μιας εταιρείας σε αυτόν τον οδηγό Πώς να επιλέξετε αποθέματα.

Μέθοδος από κάτω προς τα πάνω

Η χρήση αυτού του τύπου ανάλυσης δεν επικεντρώνεται στις βασικές αρχές του κλάδου, ούτε στις συνθήκες της αγοράς εντελώς. Ο κύριος στόχος είναι να προσδιοριστεί πώς η συγκεκριμένη εταιρεία εκτίθεται στον ανταγωνισμό.

Εάν αυτό ακούγεται περισσότερο στο δρόμο σας, τότε μπορείτε να ξεκινήσετε την προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω στην ανάλυση κοιτάζοντας περισσότερο τα οικονομικά.

Για να σας δώσουμε μια ιδέα – πρέπει να διερευνήσετε τα προϊόντα, τη διαχείριση και μια ποικιλία διαφορετικών χρηματοοικονομικών δεικτών της εταιρείας.

Έχουμε καλύψει τους χρηματοοικονομικούς δείκτες παρακάτω σε αυτόν τον οδηγό, γι ‘αυτό μείνετε εμείς μαζί μας.

Η τεχνική ανάλυση θα με βοηθήσει να διαλέξω αποθέματα?

Σε αυτήν την ενότητα, θα αποκαλύψουμε πώς να επιλέξουμε αποθέματα χρησιμοποιώντας την τεχνική ανάλυση στο μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Με λίγα λόγια, ο στόχος σας είναι να επικεντρωθείτε στις κινήσεις του αποθέματος και στα διαθέσιμα δεδομένα τιμών. Με άλλα λόγια, μοτίβα και τάσεις που δείχνουν προς τις κινήσεις της αγοράς στο μέλλον.

Οι επενδυτές εντοπίζουν τάσεις χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών δεικτών, οπότε χρησιμοποιώντας περισσότερους από έναν είναι το καλύτερο στοίχημά σας.

Για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια στρατηγική μπορεί να είναι καλύτερη για εσάς από την πλευρά της τεχνικής ανάλυσης των πραγμάτων, έχουμε δημιουργήσει μια λίστα με τα πιο χρήσιμα εργαλεία που πρέπει να λάβετε υπόψη.

 • Σχετικός δείκτης ισχύος (RSI) – Το RSI χρησιμοποιείται ευρέως για να απεικονίσει τις συνθήκες της αγοράς και την ορμή ενός αποθέματος, καθώς και να επισημάνει δυνητικά επικίνδυνες μεταβολές τιμών
 • Σύννεφο Ichimoku – Αυτός ο δείκτης αφορά όλα τα επίπεδα αντίστασης και υποστήριξης του περιουσιακού στοιχείου. Ο δείκτης προβάλλει τη δυναμική των τιμών και προσφέρει σήματα για να σας βοηθήσει στη διαδικασία λήψης αποφάσεων

Διάγραμμα σύννεφων ichimoku

 • Εκθετικός κινητός μέσος όρος (EMA) – Ο EMA παρακολουθεί σημαντικές αλλαγές στην αγορά – υποδηλώνοντας πόσο νόμιμες είναι
 • Κινούμενος μέσος όρος (MA) – Το Η MA κόβει τον επιπλέον «θόρυβο» των βραχυπρόθεσμων αυξήσεων στην τιμή ενός αποθέματος – εστιάζοντας στην κατεύθυνση μιας συγκεκριμένης τάσης τιμών
 • Κινούμενη μέση απόκλιση σύγκλισης (MACD) – Η Το MACD εντοπίζει τις εξελίξεις στην ορμή. Αυτό επιτυγχάνεται με τη λήψη δύο διαφορετικών κινητών μέσων όρων – και τη σύγκριση μεταξύ τους
 • Στοχαστικός ταλαντωτής – Ο στοχαστικός ταλαντωτής απεικονίζει την τάση και την αντοχή ενός δυναμικού. Αυτό επιτυγχάνεται συγκρίνοντας διάφορα εύρη τιμών με την τιμή κλεισίματος του περιουσιακού στοιχείου. Αυτό γίνεται για μια χρονική περίοδο
 • Μέσος κατευθυντικός δείκτης – Αυτός ο δείκτης δείχνει τη δύναμη της τάσης των τιμών και θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν μια πτωτική ή ανοδική τάση αναμένεται να συνεχιστεί
 • Αντίσταση Fibonacci – Το Fibonacci retracement προσδιορίζει το βαθμό στον οποίο μια αγορά είναι πιθανό να κινηθεί έναντι της τρέχουσας τάσης των τιμών
 • Bollinger συγκροτήματα – Τα συγκροτήματα Bollinger είναι χρήσιμα για την κερδοσκοπία σχετικά με τις μακροπρόθεσμες μεταβολές των τιμών των αποθεμάτων. Αυτό το καθιστά πολύ χρήσιμο για τον προσδιορισμό του πότε το εν λόγω περιουσιακό στοιχείο λειτουργεί εκτός του συνήθους επιπέδου τιμών της μετοχής.

συγκροτήματα bollinger

 • Τυπική απόκλιση – Αυτός ο τεχνικός δείκτης είναι βολικός για τον υπολογισμό του όγκου των μετατοπίσεων των τιμών, καθιστώντας ευκολότερο να εξακριβώσετε πόσο πιθανό είναι ότι η αστάθεια θα επηρεάσει την τιμή πιο κάτω.

Θεμελιώδης Ανάλυση Vs Τεχνική Ανάλυση: The Lowdown

Όσον αφορά τον τρόπο αποτελεσματικής επιλογής αποθεμάτων, τόσο η βασική όσο και η τεχνική ανάλυση είναι σημαντικοί παράγοντες. Δεν μπορούμε πραγματικά να πούμε ότι το ένα είναι ανώτερο από το άλλο – επειδή και οι δύο είναι πολύ διαφορετικοί.

Ποια κατηγορία ανάλυσης αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε εξαρτάται τελικά – ή μάλλον, εξαρτάται από την προσωπική σας στρατηγική.

Σε γενικές γραμμές, οι μακροπρόθεσμοι έμποροι και επενδυτές τείνουν να επιλέγουν τη βασική προσέγγιση ανάλυσης. Ενώ οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν μια βραχυπρόθεσμη στρατηγική συνήθως επικεντρώνονται στην τεχνική ανάλυση.

Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι μπορείτε να βελτιστοποιήσετε οποιαδήποτε επενδυτική προσπάθεια εκμεταλλευόμενοι και τα δύο. Με αυτόν τον τρόπο είναι απίθανο να χάσετε σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα αποθέματα στα οποία έχετε επενδύσει οικονομικά.

Ποσοτικοί και ποιοτικοί συντελεστές αποθεμάτων

Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας ότι ένας «ποσοτικός παράγοντας» είναι το μαθηματικό αποτέλεσμα μιας απόφασης που μπορεί να μετρηθεί. Για να το πούμε πιο απλά – οι ποσοτικοί παράγοντες είναι συνήθως μέρος της χρηματοοικονομικής ανάλυσης – ο στόχος είναι η σωστή αξιολόγηση μιας κατάστασης.

Ένας «ποιοτικός παράγοντας» είναι το αποτέλεσμα μιας επιλογής που είναι αδύνατο να μετρηθεί – όπως επενδυτές, ηθικά και προϊόντα.

Ας σας δώσουμε μερικά παραδείγματα, ξεκινώντας από ποιοτικούς παράγοντες.

Ποιοτικοί παράγοντες

 • Οικονομικά νέα – Η ενημέρωση των τελευταίων ειδήσεων είναι σημαντική κατά την επιλογή αποθεμάτων. Όπως είπαμε, οι ειδήσεις και οι ταραχές μπορούν να οδηγήσουν σε υψηλή αστάθεια. Άλλα γεγονότα που πρέπει να προσέξετε θα ήταν οι οικονομικές εξελίξεις – όπως οι αλλαγές στα επιτόκια.
 • Εταιρικές ειδήσεις – Οι ειδησεογραφικές ειδήσεις, όπως η δόλια δραστηριότητα, οι παραβιάσεις δεδομένων και οι συνθήκες του sweatshop μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αξία των αποθεμάτων. Για παράδειγμα, οι μετοχές της BooHoo μειώθηκαν κατά 19,5% μετά το ξέσπασμα του σκάνδαλου για τις συνθήκες εργασίας. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Facebook, του οποίου οι μετοχές μειώθηκαν κατά περισσότερο από 7% μετά από ειδήσεις για ιδιωτική παραβίαση δεδομένων.
 • Αλλαγές στο προσωπικό – Τα πράγματα που πρέπει να προσέξετε περιλαμβάνουν αλλαγές στη δομή διαχείρισης της εταιρείας. Με λίγα λόγια, οι αλλαγές στο προσωπικό μπορούν να αλλάξουν τη γενική αντίληψη της αγοράς για την επιχείρηση – η οποία με τη σειρά της θα έχει άμεση επίδραση στις τιμές των μετοχών.

Ποσοτικοί παράγοντες

 • Αλλαγή στα κέρδη – Ένα σημαντικό μέρος της θεμελιώδους ανάλυσης είναι να προσέχετε τα κέρδη της εταιρείας. Για παράδειγμα, εάν τα κέρδη της εταιρείας μειωθούν, αλλά το κόστος της μετοχής δεν προσαρμοστεί – αυτό είναι μια πολύ ισχυρή ένδειξη ότι η ευρύτερη αγορά είναι ανοδική για την εταιρεία.
 • Μερίσματα – Όπως είπαμε νωρίτερα, τα μερίσματα είναι το μερίδιό σας στα κέρδη της εταιρείας – τα οποία κατανέμονται μεταξύ των μετόχων. Αυτό μπορεί επίσης να επιτευχθεί μέσω ενός ETF που επικεντρώνεται κυρίως στα αποθέματα που πληρώνουν μερίσματα.
 • Ισολογισμός εταιρείας – Ο ισολογισμός μιας εταιρείας συνοψίζει ουσιαστικά την οικονομική της κατάσταση – καλύπτοντας χρέη και περιουσιακά στοιχεία. Αυτοί οι ισολογισμοί αντικατοπτρίζουν τα πιθανά κέρδη – που επηρεάζουν την τιμή μιας μετοχής.

Έτοιμοι να βουτήξετε στο Χρηματιστήριο?

Μέρος 5: Πώς να επιλέξετε αποθέματα – Αναλύστε την οικονομική απόδοση της εταιρείας

Έχοντας προσφέρει πολλές συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επιλογής αποθεμάτων – πρέπει να αναφέρουμε την απόδοση. Ένας άλλος τρόπος για να βοηθήσετε τον εαυτό σας στη λήψη μιας απόφασης είναι να ελέγξετε τις καλύτερες λεπτομέρειες της οικονομικής δραστηριότητας μιας εταιρείας – παρελθόν και παρόν.

Με αυτό, θέλουμε να δώσετε στον εαυτό σας μια σαφή εικόνα του χρέους της εταιρείας, σε σύγκριση με την αξία των μετόχων της. Οι περισσότερες εταιρείες έχουν λίγο χρέος, οπότε η δουλειά σας είναι να αξιολογήσετε τι είναι πάρα πολύ.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις πιο χρήσιμες αναλογίες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατά την ανάλυση της οικονομικής απόδοσης μιας εταιρείας.

Λόγος P / E – Λόγος τιμής προς κέρδη

Η αναλογία τιμής προς κέρδη (P / E) είναι χρήσιμη για την αντίθεση της τιμής δύο διαφορετικών αποθεμάτων σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Αυτή η αναλογία δείχνει πόσο θα χρειαστεί να ξοδέψετε για να κερδίσετε ένα δολάριο σε κέρδος.

Είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να προσδιορίσετε εάν μια εταιρεία βρίσκεται στο στρατόπεδο υπερτιμημένης ή υποτιμημένης. Αυτό επιτυγχάνεται με την αξιολόγηση ιστορικών δεδομένων και μέσων τιμών.

Λόγος Δ / Ε – Αναλογία χρέους προς ίδια κεφάλαια

Ο λόγος χρέους προς ίδια κεφάλαια υπολογίζει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας έναντι του χρέους της. Αυτό θα σας δείξει τα επίπεδα απόδοσης της εταιρείας σε σύγκριση με τους αντιπάλους της.

Εάν η αναλογία φαίνεται χαμηλή – αυτό μπορεί να υποδηλώνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του κεφαλαίου της εταιρείας προέρχεται από τους μετόχους της.

Με αυτά, μια αναλογία που θεωρείται είτε κακή είτε καλή εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη συγκεκριμένη βιομηχανία. Για παράδειγμα, η βιομηχανία ακινήτων χρησιμοποιεί τακτικά τεράστια δάνεια για να πληρώσει για νέες προσπάθειες – οπότε δεν θα βλέπετε απαραίτητα μεγάλο χρέος ως κόκκινη σημαία.

ROE Ratio – Απόδοση ιδίων κεφαλαίων

Η απόδοση των ιδίων κεφαλαίων ανατίθεται να απεικονίσει, σε ποσοστιαία μορφή, τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας έναντι της πιθανής κερδοφορίας.

Με τον έλεγχο της ROE έχετε περισσότερες πιθανότητες να αποφασίσετε αν μια εταιρεία δημιουργεί αρκετά έσοδα ανεξάρτητα – συγκριτικά με την επένδυση των μετόχων.

Αναλογία PEG – Τιμή / Κέρδη προς ανάπτυξη

Η τιμή / κέρδη προς την ανάπτυξη υπολογίζει τον προαναφερθέντα λόγο P / E σε σύγκριση με τα ετήσια κέρδη ανά μετοχή (EPS).

Εάν εξακολουθείτε να αποφασίζετε ποια αποθέματα θα θέλατε – η αναλογία PEG πρέπει σίγουρα να είναι μέρος της επενδυτικής σας στρατηγικής. Το PEG είναι ιδανικό για να σας δείξει την πραγματική και δίκαιη αποτίμηση ενός αποθέματος.

Λόγος P / B – Τιμή για κράτηση

Ο λόγος τιμής προς βιβλίο υπολογίζει την τιμή βιβλίου της εταιρείας έναντι της παρούσας αγοραίας αξίας.

Εάν δείτε μια αναλογία υψηλότερη σε αξία από 1 – αυτό δείχνει προς τις μετοχές που θεωρούνται υπερτιμημένες. Και πάλι, πρέπει να λάβετε υπόψη τον συγκεκριμένο τομέα με τον οποίο ασχολείστε.

Τρέχουσα αναλογία

Η τρέχουσα αναλογία αναφέρεται στο εάν το χρέος της εταιρείας μπορεί να καλυφθεί από διαθέσιμα περιουσιακά στοιχεία.

Η τιμή της μετοχής και η τρέχουσα αναλογία συνδέονται. Εάν η τρέχουσα αναλογία είναι χαμηλή – οι πιθανότητες είναι η αξία της μετοχής να συνεχίσει να μειώνεται.

Είναι η εταιρεία σταθερή?

Όπως πιθανότατα γνωρίζετε, υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι χρήσης της ανάλυσης όταν μαθαίνετε πώς να επιλέγετε αποθέματα. Το να γνωρίζετε αν μια εταιρεία φαίνεται σταθερή μπορεί να σας βοηθήσει μόνο να επιλέξετε τις σωστές μετοχές.

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αξιολόγηση της σταθερότητας μιας εταιρείας είναι να εξετάσουμε ιστορικές δράσεις τιμών σε ευρύτερες αποτυχίες στο χρηματιστήριο. Θα πρέπει να εξετάσετε αν η εταιρεία ανέκαμψε και αν ναι πόσο γρήγορα και εύκολα. Με αυτόν τον τρόπο, συγκρίνετε την τιμή της μετοχής τότε και τώρα – για μια πλήρη εικόνα.

Μέρος 6: Πώς να επιλέξετε αποθέματα – 4 συμβουλές για να ξεκινήσετε σήμερα!

συμβουλή για την επιλογή αποθεμάτων

Στην τελευταία ενότητα του Οδηγού Πώς να Διαλέξετε Αποθέματα, έχουμε περιγράψει τέσσερις εύχρηστες συμβουλές που θα διασφαλίσουν ότι θα ξεκινήσετε την καριέρα σας με το μερίδιο στο δεξί πόδι!

1. Βρείτε έναν καλό μεσίτη για να εγγραφείτε

Στην ιδανική περίπτωση, πρέπει να αναζητήσετε έναν μεσίτη που διαθέτει άδεια από έναν ρυθμιστικό φορέα. Ο λόγος για τον οποίο προτιμάτε να διατηρήσετε τους μεσίτες με άδεια είναι ότι είναι νομικά υποχρεωμένοι να ακολουθούν κανόνες όπως ο διαχωρισμός κεφαλαίων πελατών – διατηρώντας τα χρήματά σας από αυτά του κεφαλαίου της εταιρείας.

Όχι μόνο αυτό, αλλά όλες οι αδειοδοτημένες πλατφόρμες συναλλαγών πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες «γνωρίστε τον πελάτη σας» (KYC) – πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και της απάτης κ.λπ. Πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν η πλατφόρμα είναι σε θέση να προσφέρει τα αποθέματα που σας ενδιαφέρουν σε συναλλαγές / επενδύσεις σε.

Και φυσικά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε μεσίτη που προσφέρει χαμηλές χρεώσεις. eToro, Για παράδειγμα, σας επιτρέπει να αγοράσετε πάνω από 1.700 μετοχές με 100% προμήθεια. Αυτό διασφαλίζει ότι τα κέρδη σας δεν καταναλώνονται από αναπόφευκτες χρεώσεις μεσιτείας.

eToro – Κορυφαίος χρηματιστής στο Ηνωμένο Βασίλειο (0% προμήθεια και χωρίς τέλος χαρτοσήμου)

χρηματιστής etoro

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στη βιομηχανία χρηματιστηρίου εδώ και πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει. Ενδέχεται να ισχύουν άλλες χρεώσεις

2. Μάθετε τα σκαμπανεβάσματα του Market

Το να μάθεις τα μέσα και τα αποθέματα δεν χρειάζεται να είναι ένα ακριβό μάθημα για το «τι να μην κάνουμε». Αντ ‘αυτού, υπάρχει μια πληθώρα εκπαιδευτικού υλικού στον ιστότοπό μας που θα σας διδάξει τα σχοινιά από την άνεση του σπιτιού σας – πριν διακινδυνεύσετε το κεφάλαιό σας.

Εκτός από το υλικό που προσφέρουμε εδώ στο Trading Education, αξίζει επίσης να αρπάξετε στον εαυτό σας ένα σχετικό βιβλίο σχετικά με τον τρόπο επιλογής μετοχών.

Μερικά από τα καλύτερα βιβλία που μας αρέσουν περιλαμβάνουν:

 • Stock Investing For Dummies – από τον Paul Mladjenovic
 • Ο Ευφυής Επενδυτής Το Οριστικό Βιβλίο για την Αξία Επένδυσης. Ένα βιβλίο πρακτικής συμβουλευτικής – από τους Benjamin Graham και Jason Zweig
 • Νίκη στη Wall Street – από τον Martin Zweig
 • Πότε να πουλήσετε: Εσωτερικές στρατηγικές για κέρδη στο χρηματιστήριο – από τον Justin Mamis
 • Irrational Exuberance: 3η έκδοση Αναθεωρημένη και Επεκταμένη Τρίτη Έκδοση – από τον Robert J. Shiller
 • Πώς να κερδίσετε χρήματα σε αποθέματα – από τον William O’Neil

Όσον αφορά τις ειδήσεις, πολλοί επενδυτές στρέφονται στο Google Finance, το CBS MoneyWatch και το Yahoo Finance. Για περισσότερες σε βάθος οικονομικές ειδήσεις θα πρέπει να δείτε τόσο το Bloomberg όσο και το Wall Street Journal.

Εκτός από τη μεγάλη ποικιλία βιβλίων, μαθημάτων και εκπαιδευτικών βίντεο, μπορείτε να δοκιμάσετε έναν λογαριασμό επίδειξης για κάποια δωρεάν πρακτική.

Διαβάστε επίσης: Επενδύστε όπως ο Peter Lynch – ο ειδικός στην επιλογή μετοχών

3. Βρείτε μια βασική και τεχνική ανάλυση

Έχουμε καλύψει λεπτομερώς τη θεμελιώδη και τεχνική ανάλυση, οπότε καταλαβαίνετε πόσο χρήσιμο είναι όταν διαλέγετε αποθέματα – καθώς και πότε πρέπει να κρατήσετε ή να αφήσετε.

Επομένως, είναι σημαντικό να έχετε τουλάχιστον μια βασική κατανόηση και των δύο μορφών ανάλυσης. Θα βελτιώσει σημαντικά τις πιθανότητές σας να επιλέξετε τα καλύτερα αποθέματα και να συγχρονίσετε σωστά την αγορά.

Οι καλύτεροι επενδυτές μελετούν λεπτομερώς την οικονομική απόδοση της εταιρείας – καλύπτοντας διάφορους δείκτες που δείχνουν ανάπτυξη, αξία αγοράς και σταθερότητα.

Όπως έχουμε πει, οι επενδυτές μετοχών χρησιμοποιούν γραφήματα και εργαλεία για να προσπαθήσουν να αναζητήσουν εύρη συναλλαγών και τάσεις. Εάν χρειάζεστε μια ανακεφαλαίωση των πιο δημοφιλών εργαλείων τεχνικής ανάλυσης, κάντε μια βόλτα σε αυτήν τη σελίδα.

4. Δημιουργήστε μια στρατηγική διαχείρισης κινδύνων

Μια άλλη κορυφαία συμβουλή όταν μαθαίνετε πώς να επιλέγετε αποθέματα είναι να δημιουργήσετε μια στρατηγική διαχείρισης κινδύνου για να τηρήσετε. Αυτό συμβαίνει επειδή η αξία των αποθεμάτων αλλάζει σε τακτική βάση, λόγω εξωτερικών επιρροών. Ως εκ τούτου, το απόθεμα έρχεται με ένα συγκεκριμένο επίπεδο κινδύνου.

Όταν επιλέγετε τις δικές σας μετοχές, θα είναι προφανές ότι, όπως και τα καλά αποθέματα, υπάρχουν και τα κακά και τα άσχημα.

Δηλαδή, υπάρχουν ορισμένες εταιρείες που ξεδιπλώνονται από τον ανταγωνισμό. Στη συνέχεια, έχετε εταιρείες που αγωνίζονται υπό νέα διαχείριση και εκείνες που χρησιμοποιούν προϊστορικά επιχειρηματικά μοντέλα που απλώς δεν λειτουργούν σε αυτήν την ημέρα και εποχή.

Έχοντας αυτό κατά νου, η πιο αποτελεσματική στρατηγική διαχείρισης κινδύνων είναι η διαφοροποίηση όσο μπορείτε. Το χαρτοφυλάκιό σας πρέπει να περιλαμβάνει σωρούς μετοχών από διάφορες αγορές και τομείς. Προχωρήστε στο επόμενο επίπεδο αγοράζοντας μετοχές από διάφορα χρηματιστήρια και περιοχές.

Έτοιμοι να βουτήξετε στο Χρηματιστήριο?

Πώς να επιλέξετε αποθέματα: Το πλήρες συμπέρασμα

Εκεί το έχεις. Η επιλογή αποθεμάτων δεν πρέπει να είναι απλώς μια μαχαιριά στη σκοτεινή υπόθεση – τελικά, υπάρχουν χρήματα.

Ο μόνος τρόπος για να μάθετε αν ένα απόθεμα είναι μια βιώσιμη επένδυση για εσάς είναι να κάνετε την εργασία σας στην εν λόγω εταιρεία.

Υπάρχουν σωροί διαφορετικών τρόπων με τους οποίους μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σχετικά με τα πλεονεκτήματα ενός αποθέματος. Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να αξιολογήσετε τη συνολική οικονομική απόδοση και τη σταθερότητα της εταιρείας.

Αυτό σημαίνει να εξετάζουμε τους λογαριασμούς της εταιρείας, τη διαχείριση χρέους και διάφορους άλλους δείκτες για μια πλήρη εικόνα της υγείας του αποθέματος της. Συνολικά, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε την υπερβολική έκθεση σε ένα ή δύο αποθέματα. Αντ ‘αυτού, δημιουργήστε ένα πολύ διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο για να μετριάσετε τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο.

Συχνές ερωτήσεις

Πώς μπορώ να επιλέξω τα καλύτερα αποθέματα?

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα που μπορείτε να δώσετε στον εαυτό σας όταν επιλέγετε τα αποθέματα είναι να κάνετε την εργασία σας στην εταιρεία. Για παράδειγμα, μπορεί να είναι χρήσιμο να κοιτάξετε τις οικονομικές επιδόσεις και τα ιστορικά δεδομένα, τα οποία θα σας δείξουν πώς αντιμετώπισαν τις διακυμάνσεις στο παρελθόν.

Αυτό που θεωρείται διαφορετικό χαρτοφυλάκιο μετοχών?

Ένα ποικίλο χαρτοφυλάκιο μετοχών έχει, κατ ‘ουσίαν, μια ποικιλία διαφορετικών αποθεμάτων στο καλάθι επενδύσεων σας – για μέγιστη έκθεση στις αγορές. Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε 100 αποθέματα από πολλούς διαφορετικούς τομείς, αγορές και χώρες.

Τι συμβαίνει εάν δεν μπορώ να αντέξω ένα πλήρες μερίδιο?

Πολλοί επενδυτές επιλέγουν τώρα να επενδύσουν σε Exchange Traded Funds (ETFs). Τα ETF θα παρακολουθούν το S&Ο δείκτης P 500 για παράδειγμα, ο οποίος περιέχει 505 μετοχές από διάφορες εταιρείες. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επενδύσετε σε πολλά μεγάλα αποθέματα – μέσω ενός ενιαίου εμπορίου. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν διαδικτυακό μεσίτη όπως το eToro που υποστηρίζει κλασματικές μετοχές. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αγοράσετε ένα «κλάσμα» μιας μετοχής από μόλις 50 $.

Ποιο είναι το καλύτερο απόθεμα για να διαλέξετε?

Δεν υπάρχει σκληρή και γρήγορη απάντηση σε αυτήν την ερώτηση – καθώς όλα εξαρτώνται από τους δικούς σας οικονομικούς στόχους και την όρεξη για κίνδυνο. Εάν δυσκολεύεστε πραγματικά να επιλέξετε μεμονωμένες μετοχές για αγορά, θα σας συνιστούσαμε να επιλέξετε ένα κεφάλαιο ευρετηρίου.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε μετοχές που πληρώνουν μερίσματα?

Όχι. Η επιλογή μετοχών με μερίσματα δεν σημαίνει απαραίτητα περισσότερα κέρδη. Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες blue-chip στον κόσμο δεν πληρώνουν ούτε ένα λεπτό σε μερίσματα – χρησιμοποιώντας αυτά τα χρήματα για να αναπτύξουν την επιχείρηση αντ ‘αυτού. Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να επιλέξετε ένα σχετικό ETF – δίνοντάς σας πρόσβαση σε εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες μερίσματα που πληρώνουν μερίσματα.

Διαβάστε περισσότερα:

Τα 11 καλύτερα αποθέματα κάνναβης του 2020

Συναλλαγές μετοχών: Πώς να ανταλλάσσετε μετοχές, Πώς να επιβιώνετε συναλλαγές μετοχών

Οι καλύτερες 15 μετοχές μεσαίου κεφαλαίου για αγορά το 2021

Τι αποθέματα να αγοράσετε το 2021?

Κορυφαίες 7 Μετοχές Ανάπτυξης για Επένδυση το 2021

Χρηματιστήριο UK για αρχάριους 2021

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner