Bitcoin-prisförutsägelse: BTC når rekordhög efter historisk onsdag

Daglig Bitcoin BTC teknisk analys

  • BTC överträdde 21 000 dollar-barriären i onsdags.
  • IntoTheBlocks IOMAP visar två hälsosamma supportnivåer på $ 19 250 och $ 19 000.

Bitcoin är det främsta ämnet som trender över hela världen på Twitter, och med goda skäl. Den främsta kryptovalutan bryter mot $ 20 000-märket, når sin högsta tid och har sedan dess brutit mot $ 21 000-barriären. Allt som allt har det varit ganska historiska dagar för Bitcoin.

Bitcoin går upp, upp och bort

Under de senaste två dagarna hoppade BTC upp från 19 400 dollar till 21 800 dollar. Priset svävar bekvämt över 20-dagars, 50-dagars och 200-dagars SMA. Relativt styrkaindex (RSI) har krypt över 70, vilket visar att tillgången kan vara något för dyr.

btc / usd dagstabell 121720

Bild: BTC / USD dagligt diagram

BTC vilar för närvarande på hälsosamma supportnivåer, vilket kan visualiseras av IntoTheBlock’s In / Out of the Money Around Price (IOMAP).

bitcoin adresserar volymdiagram

Bild: BTC IOMAP

Enligt IOMAP finns det två hälsosamma stödzoner på $ 19 250 och $ 19 000. På den tidigare nivån hade 987 000 adresser köpt 470 270 BTC. På samma nivå som $ 19 250-nivån hade lite mindre än 595 000 adresser köpt ~ 430 000 BTC. Om en försäljning sker nu bör dessa två nivåer vara tillräckligt robusta för att absorbera det baisseartade trycket.

Låt oss titta på en kortare tidsram via 4-timmarsdiagrammet.

btc / usd 4-timmarsdiagram 121720

Bild: BTC / USD 4-timmarsdiagram

Den kortare tidsramen ger dig en bättre uppfattning om den höga volatilitet som BTC genomgår just nu. Bollingerbandets käft har utvidgats avsevärt, vilket indikerar högre volatilitet. MACD visar också ökande marknadsmoment. Som sådan bör BTC kunna pressa sig över $ 22.000.

Bitcoin blir den tredje “mest trånga handeln”

En nyligen genomförd undersökning utförd av Bank of America har avslöjat att Bitcoin rankas som “mest trånga handel”. Flaggskeppsvalutan slog traditionella investeringar som guld och obligationer.

Bitcoin, listat som tredje, utses av den mest trafikerade handeln av 15% av respondenterna. Tech-aktier (52%) och korta dollarpositioner (18%) rankades högre än flaggskeppskryptovalutan.

bitcoin-tweet

Undersökningen genomfördes mellan 4 och 10 december och den ställde frågor relaterade till trender i investerarnas beteende. 217 fondförvaltare som tillsammans svarar för 534 miljarder dollar i tillgångar deltog i undersökningen. På frågan om de hade Bitcoin långa positioner svarade 15% positivt.

På grund av massiv inflation kan trenden från kontanter och till okorrelerade tillgångar som Bitcoin tydligt ses i undersökningsresultaten. Flera investeringschefer tittar på Bitcoin-inköp nu efter att branschjättar som MicroStrategy och Square förvärvat stora mängder Bitcoin.

Bank of America-undersökningen fann också att fondförvaltarna är underviktiga i kontanter för första gången sedan 2013, efter att ha köpt en oproportionerlig mängd aktier, råvaror och andra tillgångar inklusive Bitcoin de senaste månaderna..

Bitcoins likviditet är närmare än någonsin

Flera stora företag som MicroStrategy och GrayScale har skalat sin exponering för Bitcoin i år. Med tanke på detta tweetade CoinCorner VD nyligen att en likviditetskris för Bitcoin kan vara nära.

Enligt data som delas av Messaris Ryan Watkins har MicroStrategy för närvarande 40 824 Bitcoins i sin lagring. Detta belopp är värt hela 797 miljoner dollar och företaget har gjort en vinst på 322 miljoner dollar, efter att ha lagt bara 475 miljoner dollar i den ledande kryptovalutan.

För några dagar sedan slutförde MicroStrategy insamlingen av aktieägarnas medel för att förvärva mer Bitcoin. Företaget samlade 650 miljoner dollar från investerare. VD för CoinCorner, Danny Scott, tror att en Bitcoin-likviditetskris är precis runt hörnet. Han noterade att GrayScale Investments har lagt händerna på 115 236 BTC i år, vilket är lika med 2,2 miljarder dollar.

Han twittrade nyligen att $ 700 miljoner dollar i Bitcoin hade dragits ut från kryptovalutabörser eftersom användare (inklusive finansinstitut) staplar BTC på lång sikt i kylförvaringsvalv.

Raoul Pal: Bitcoin äter världen

Investeringsstrategen Raoul Pal sa nyligen att Bitcoin ”äter världen” på grund av dess 10-åriga avkastning på över 6 200 000% och en årlig avkastning på cirka 200% per år. I en tweet nyligen uttryckte Pal sina åsikter om Bitcoin när nya data avslöjade myntets imponerande prestanda.

En BTC-investering gjord 2011 gav avkastning på 6 271 233%, vilket noterats av Charlie Bilello, VD för Compound Capital Advisors. Han tillade att sedan dess har ingenting matchat denna prestation. Den näst bästa satsningen, enligt honom, är Nasdaq, som erbjuder magra 512%.

2020 har varit ett fruktbart år för Bitcoin eftersom det har överträffat aktier, guld och andra makroinsatser. Mot sina låga nivåer på 3 600 dollar i mars är BTC / USD upp 440%. I en ny tweet sa makroanalytiker Alex Krueger att nuvarande prisåtgärd helt enkelt är Bitcoin som förbereder sig för att expandera till nya toppar.

Ju mer tid BTC spenderar under 20K och ju lägre finansierings- och terminsbasen när priset närmar sig 20K, desto starkare är uppåtbrottet när det kommer.

Bitcoin-tjurar förutsäger ytterligare fart uppåt på grund av att flera institutionella köpare ackumulerar flaggskeppsvalutan.

Bästsäljande författare: Bitcoin slår 50 000 USD 2021

Robert Kiyosaki, författaren till Rich Dad Poor Dad, har nyligen förutspått att Bitcoin kommer att få 50 000 $ 2021. Kiyosaki, som har varit haussig mot BTC under det senaste året, sa att köpa Bitcoin innan det klättrar över 20 000 USD är idealiskt innan det träffar hans förväntat värde på $ 50.000 USD.

På grund av den massiva inflationen och den positiva känslan kring Bitcoin verkar kryptovalutamarknaden vara på väg att öka. Som Kiyosaki sa har det ökade intresset för institutionella investeringar lett kryptovalutamarknaden till ett hausseartat rally.

Eftersom institutioner som Grayscale, Square, MicroStrategy och CME köper mer och mer BTC har efterfrågan på myntet ökat. Detta har höjt priset och drivit nya investerare till marknaden. Om Kiyosakis förutsägelser går i uppfyllelse, är Bitcoins pris på väg mot en enorm stigning för att vinna över 250% inom nästa år.

Viktiga prisnivåer att titta på

BTC är för närvarande i okartat territorium så det kommer att bli intressant att se hur innehavarna kommer att bete sig om priset når en psykologisk nivå på 22 000 $.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner