ThunderCore (TT) förklarade: Kommer denna Blockchain att köra Ethereum?

Vad är Thundercore?

ThunderCore (TT) är en högpresterande smart kontraktsplattform vilket möjliggör körning av decentraliserade applikationer (Dapps) och Decentralized Finance (DeFi). Thundercore lovar låga avgifter och kompatibilitet med alla appar skriven för den populära Ethereum-plattformen. Den underliggande valutan på Thundercore Network är TT, som används som värdeöverföring och för relaterade gasavgifter på plattformen.

Thundercore försöker lösa skalbarhet, vilket möjliggör bekräftelser under en sekund. Under de senaste åren har många blockchain-projekt arbetat med att skala och förbättra nätverkshastigheter. Fram till nyligen verkade det nästan omöjligt att skala blockchains med stora projekt som Ethereum misslyckades med att göra det. ThunderCore verkar ha knäckt det och kan vara på väg att slå jättar som Ethereum när de skalar sin plattform.

Vad är syftet med ThunderCore?

ThunderCore syftar till att vara en högpresterande blockchain som möjliggör massanslutning av dApps. Det lovar jämförelsevis lägre transaktionsavgifter (låg gaskostnad), kompatibilitet, säkerhet och hastighet.

För närvarande är transaktioner på blockchain mycket långsamma. Detta beror på “Blockchain Trilemma” en term som myntades av Vitalik Buterin, grundaren av Ethereum.

Lösa Blockchain Trilemma

Vitalik Buterin föreslog att en Blockchain bara kan ha högst 2 av dessa fastigheter

Enligt “Blockchain Trilemma”, En blockchain har tre huvudfunktioner: decentralisering, skalbarhet och säkerhet.

Blockchain-trilemmet föreslår dock att det är mycket svårt för ett projekt att ha alla tre funktionerna i ett tillfredsställande skick. Ett nätverk som är decentraliserat och har en tuff säkerhet skulle inte vara skalbart. På samma sätt kommer en blockchain som är decentraliserad och skalbar att ha liten säkerhet osv.

Buterin tror på en grundläggande nivå, ett blockchain-nätverk kan bara uppnå två av de tre funktionerna när som helst. Blockchain-trilemmaet kan vara källan till skalbarhetsproblem på de flesta kryptovalutor. De flesta kryptoprojekt kan inte hantera ett stort antal transaktioner samtidigt som de garanterar decentralisering och säkerhet i nätverket.

ThunderCore har dock hittat en lösning på detta problem.

Hur löser ThunderCore Blockchain Trilemma?

Många projekt har försökt och misslyckats med att fortsätta sin tonvikt på decentralisering och säkerhet samtidigt som de har skalbarhet. ThunderCore försöker dock göra detta på ett unikt sätt. De gör detta genom att skapa en snabb väg och en långsam väg. Den snabba vägen är för optimistiska förhållanden. Medan den långsamma vägen är i värsta fall.

Vad är den snabba vägen och den långsamma vägen?

Den snabba vägen är som en motorväg, vilket möjliggör omedelbara bekräftelser i nätverket. Men om något går fel på den snabba sökvägen kan ThunderCore-användare tillgripa en långsam väg. Den långsamma vägen liknar ett nätverk av mindre vägar. Det är inte så snabbt, men det kommer att vara pålitligt.

För snabbvägen underlättar ThunderCore snabb och enkel bekräftelse på två sätt. ”Kommittén”, som utförs av en kommitté av intressenter. Och “Accelerator” för att linjära transaktioner och data.

ThunderCore använder Ethereum som Slow Path eftersom det är ett av de mest stabila nätverken i branschen. Den långsamma vägen tar över när nätverksförhållandet är dåligt och / eller om det finns en attack. Det fungerar också som en kontroll för att se om acceleratorn fungerar.

Hur man spelar Thundercore?

Thundercore kan inte brytas som ett sätt att generera ny TT eller få passiva inkomster, det finns därför ingen åskgrävning. Istället för generera passivt Thundercore, TT satsas genom att låsa TT i en viss plånbok. Beloppet beror på spärrlängden, som kan vara 7 dagar, 30 dagar, 3 månader, 6 månader eller 1 år. Att sätta Thundercore är enkelt, du kan göra det med mobilplånboken och ansluter sig till en insatspool.

Thundercore Staking Rewards-diagram.Thundercore Staking-belöningar över tiden

Vad används ThunderCore (TT) för?

ThunderCore (även känd som ThunderToken eller TT) är den inhemska kryptovalutan i ThunderCore-nätverket. Analogt med ETH i Ethereum-nätverket används ThunderToken för att betala gasavgifter och värdeöverföringar.

ThunderCore-teamet

ThunderCore Team: Chris Wang (VD), Elaine Shi och Rafael Pass

De team består av ingenjörer, forskare och entreprenörer. De arbetade tidigare med att publicera akademiska artiklar om Bitcoin och smarta kontrakt. De är också grundarna av Initiative for Cryptocurrency and Contracts (IC3).

Uppdatering augusti 2019: Chief Scientist Elaine Shi har meddelat att hon kommer att vara det lämnar ThunderCore-projektet.

Vad är nuvarande status för ThunderCore?

Den första Thunder-versionen kommer att vara helt EVM (Ethereum Virtual Machine) kompatibel. Således möjliggör direkt migrering av dApps.

ThunderCore har redan distribuerat sitt huvudnät före släpp. Därför kan utvecklare redan börja bygga på ThunderCore. Användare kan också börja distribuera smarta kontrakt.

Hur ansluter jag till ThunderCore Mainnet?

Du kan ansluta direkt till Thundercore genom att ändra RPC-inställningarna på Metamask eller ändra servern på MyEtherWallet.

ThunderCore Mainnet-inställningar för Metamask

 1. Installera MetaMask: du kan installera Webbläsartillägget MetaMask i din webbläsare. Skapa ett konto på Metamask-webbplatsen och ställa in säkerhetsprotokoll (för en fullständig guide, kolla in vår Metamask-handledning);
 2. Skaffa ThunderToken (TT): Du kan få token från webbläsartillägget Metamask. Klicka på rullgardinsmenyn och välj “anpassad RPC”. Gå till “nytt nätverksavsnitt” och välj “avancerat alternativ”.
 1. Mainnet RPC URL: https://mainnet-rpc.thundercore.com
 2. Kedje-ID: 108
 3. Symbol: TT
 • TT-symbolen visas på din Metamask. Du kan få 50 gratis tokens på ThunderCore hemsida genom att kopiera och klistra in din Metamask TT-adress i lämpligt fält. Du kan också använda den här processen för att köpa tokens;
 • Kopiera och klistra in ERC20-kontraktet: kopiera smart kontraktskällkod från Github; (använd min här: https://remix.ethereum.org/#version=soljson-v0.4.24+commit.e67f0147.js&optimera = falskt&gist = 116b51b7e5bf2cd3f29f2136dac3f08f)
 • Distribuera genom Remix ID; och
 • Kolla på https://scan.thundercore.com/.
 • För- och nackdelar med ThunderCore

  Fördelar

  • ThunderCore är kompatibelt med Ethereum-nätverket;
  • Nätverket har en snabbare transaktionshastighet jämfört med Ethereum;
  • ERC20 smarta kontrakt kan distribueras i detta nätverk.
  • Teamet arbetar med nya funktioner som möjliggör interaktion med dApp utan gas;
  • ThunderCore tillåter användare och utvecklare att använda befintliga verktyg som Metamask och Truffle etc. och
  • Utvecklare kan använda bekanta programmeringsspråk (t.ex. soliditet) när de utför smarta kontrakt i nätverket.

  Nackdelar

  • Det finns för närvarande bara en “Accelerator” i detta nätverk. Detta väcker frågor om hur mycket makt som kommer att centraliseras. (Observera att acceleratorn inte kan frysa konton eller pausa transaktioner på obestämd tid, eftersom detta skulle leda till omval)

  Token mätvärden & Cirkulationsförsörjning

  Thundercore är för närvarande noterat och handlas vidare Huobi. Myntet är listat som Thunder Token på CoinMarketCap.

  Huobi har släppt Token-mätvärdena för ThunderToken (TT):

  Totalt insamlat: $ 50 miljoner USD

  Ängelrunda: $ 0,01 USD / token (2 år låst till mars 2020)

  Utsäde runt: $ 0,02 USD / token (1 års lås – till april-maj 2019)

  Sista rundan: $ 0,10 USD / token (20% släpps den 28 februari, 40% släpps den 28 maj, 40% den 28 augusti)

  Huobi Lite runda: $ 0,015 USD / token, endast $ 500,000 USD i värde sålda

  Vad vi kan dra av detta är att ThunderCore-värderingen sjönk från den sista privata försäljningstiden – från $ 0,1 till $ 0,15. Visserligen kan Huobi Lite-tokens också anses säljas med rabatt för att uppmuntra fler spelare att komma in. Det finns kontroverser över Huobi Lite-försäljningen av TT, eftersom tokenpriset var mycket lägre än Final Round – upprörda många av de initiala investerarna och supportrarna (som ThunderFans).

  ThunderCore Hub (spel och Thundercore Giveaways)

  ThunderCore Hub är en plånbok och Dapp-hub för mobiltelefoner

  För närvarande gör ThunderCore Hub en 150 TT-giveaway för att testa sin nya Android-app. För kvalitet, besök ThunderCore Hub webbplats och installera beta APK, registrera dig för ett konto och spela dApp-spel för att få gratis TT.

  Slutsats

  ThunderCore är annorlunda eftersom det skalar både transaktioner och smarta kontrakt. Detta kan innebära att blockchains kan ha tusentals transaktioner per sekund utan att kompromissa med säkerhet och decentralisering.

  Uppdatering (1 maj 2019): Mainnet RCP-adress och teammedlemmar & Linkedin-profiler

  Uppdatering (10 maj 2019): Lade till information om Huobi

  Uppdatering (14 maj 2019): Tillagd ThunderCore Hub och TT Giveaway

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Please Follow Us
  Facebooktwitter
  Promo
  banner
  Promo
  banner