Jämförelse av hårdvaruplånböcker: BC Vault Vs Ledger Nano Vs Trezor Vs Keepkey

Kryptovalutamarknaden är som en berg-och dalbana. Om du är med under hela resan och inte vill ta handelsrisker är det bästa sättet att maximera vinsten att lagra krypto på lång sikt, aka hodl.

När du överväger långvarig lagring är en hårdvaruplånbok den mest optimala lösningen för att hålla kryptovalutor säkra och inte utsätta dina investeringar för onlinehot. Ledger Nano S och Trezor är pionjärer bland kylförvaringsenheter, deras tredje starka tävlande är Keepkey.

Men en ny produkt har nyligen lanserats på kryptomarknaden, BC Vault, som har den mest säkra och praktiska kryptohårdplånboken som för närvarande finns tillgänglig. Så låt oss jämföra några viktiga funktioner på de fyra mest populära enheterna och se hur framtiden för kylförvaring ser ut.

BC Vault Vs Ledger Vs Trezor Vs Keepkey: Vilket är det bästa?

1. BC Vault

Vid första anblicken känns BC Vault större än andra plånböcker. Enheten är dock inte riktigt skrymmande och kan lätt passa in i fickan. Den har en stor OLED-skärm som visar all viktig transaktionsinformation samtidigt, inklusive hela insättningsadressen och beloppet, vilket är avgörande för att minimera risken för en man-i-mitten-attack. Vad jag särskilt gillar med BC Vault är D-pad, vilket gör enheten enklare att använda än Ledger eller Trezor plånböcker.

BC valv jämförelseEnheten och dess app har inbyggt stöd för alla ERC20-tokens (cirka 190 000) och ett stort antal kryptovalutor, mest populära är Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, Dash och många andra. Du kan hantera flera valutor på en enda enhet i en enda applikation, vilket inte bara är mycket mer praktiskt utan också säkrare än att använda andra onlinetjänster.  

Det mest unika med Vault är att det genererar oberoende anonyma plånböcker genom att slumpmässigt skaka enheten. Tävlande hårdvaruenheter har matematiskt länkade plånböcker som alla är anslutna till återställningsfröet, så om någon lär sig fröet har de tillgång till alla andra plånböcker.

BC Vault-plånböcker är icke-deterministiska – du kan kryptera och säkerhetskopiera dem individuellt – så om någon av dina plånböcker äventyras kommer det aldrig att leda till en annan plånbok som är lagrad i valvet. Kryptering är den största styrkan som andra hårdvaruplånböcker saknar. Förutom att ha ett globalt lösenord och en PIN-kod för BC Vault kan varje plånbok krypteras med ett extra lösenord och en PIN-kod och säkerhetskopieras på ett microSD-kort eller på papper som en QR-kod.

Säkerhetskopior är krypterade med dina lösenord / PIN-koder som standard, men du kan också säkerhetskopiera dina plånböcker okrypterade (rekommenderas inte!). Ledger, Trezor och KeepKey använder alla BIP39 / 44 utsäde för att återställa plånböcker. Fröfraser är inte krypterade, så du måste förvara dem säkert.

Sammantaget är säkerheten på BC Vault utan tvekan överlägsen konkurrerande kylplånböcker. BC Vault är den enda enheten som låter dig låsa varje genererad plånbok individuellt, så att du faktiskt kan dela en enhet med andra pålitliga släktingar eller vänner. Med globala och individuella inloggningsuppgifter kan du skydda varje plånbok med upp till fyra koder.

BC Vault-skapare är också säkra på sina krypteringsförmågor, så de förinstallerade varje enhet med en privat nyckel motsvarande en bounty-plånbok med 1 BTC. Om du kan knäcka det är belöningen din.

Visste du @bc_vault #cryptowallet Bounty Wallet (1BTC plånbok som finns på varje levererad BC Vault – du kan låsa upp den, den är din) är nu faktiskt värt mer än 1 BTC eftersom någon donerade 0,16183 BTC till den &# 128578;https://t.co/97ZG3TTGOp

– Alen Salamun (@AlenSalamun) 10 april 2019

KOMMA IGÅNG MED BC VAULT!

2. Trezor

Trezor One var den första tillgängliga kryptohårdplånboken. Ett stort säkerhetsproblem med den första modellen var att data inte lagrades på ett säkert chip. Den nya Trezor-modellen T blev av med detta ansvar, men erbjuder fortfarande inte användare att kryptera sin säkerhetskopia. Det marknadsförs tillsammans med Cryptosteel, ett stålskåp som du kommer att bli ombedd att köpa som en extra för att hålla ditt återhämtningsfrö säkert (paketpris 229 EUR).

Även utan Cryptosteel säljer Trezor T vansinnigt högt för 180 EUR. Den nya modellen har en större skärm än Trezor One, där teckenstorleken är dåligt läsbar. Men istället för att hålla knapparna har Trezor T en pekskärm, så skärmen är fortfarande för liten för att göra hela användarupplevelsen trevlig.

I likhet med plånböckerna Ledger och Keepkey lagrar Trezor återställningsfrön i flashminnet. Som jämförelse lagrar BC Vault data i FRAM, vilket är ett mycket snabbare och mer hållbart lagringsmedium.

Både plånböckerna Trezor och Ledger stöder ett brett utbud av kryptovalutor, men inte alla stöds naturligt, så du kan bara överföra dem via tredjeparts tjänster.

KOMMA IGÅNG MED TREZOR WALLET!

3. Ledger Nano S

Ledger Nano S är en prisvärd kryptoplånbok i form av ett USB-minne, vilket introducerade en viktig fördel för Trezor One – det var den första som lagrade data i ett säkert chip och inte exponerade det okrypterat.

Det är den minsta av de jämförda hårdvaruplånböckerna, men dess storlek gör det inte nödvändigtvis en tjänst. Displayen är för liten för att visa alla transaktionsdetaljer och de två små knapparna gör navigering och transaktionsbekräftelse klumpig.

Ledger-plånböcker är deterministiska, så varje plånbok du genererar är matematiskt relaterad till andra och länkad till samma, okrypterade BIP39-återställningsfrö. Om någon plånbokadress hackas, hotas andra automatiskt, vilket också är fallet med Trezor och Keepkey. En annan bakåtdragning är att enheten inte visar någon märkbar skada om den öppnas med kraft, till skillnad från Trezor och BC Vault, som båda har manipulerbar hårdvara.

Ledger Nano S plånbok

Dessutom måste du avinstallera appar för firmwareuppgraderingar med Ledger, medan BC Vault gör firmwareuppgraderingar på en icke-aktiv partition för att undvika dataförlust.  

Ledger Nano S stöder många olika mynt och token och säljer för mindre än Trezor, Keepkey och BC Vault. Men detta förändrar inte det faktum att den har begränsad kapacitet, så du kommer att kunna använda ett litet utbud av kryptovalutor samtidigt.

KOMMA IGÅNG MED LEDGER NANO S!

4. Keep-Key

Keepkey är den största och tyngsta bland jämförda hårdvaruplånböcker. Skärmen är stor och täcker hela enhetens främre storlek. Det är lite dyrare än Ledger Nano S, men ändå ganska överkomligt (79 USD).

Keepkey plånbokKeepkey stöder endast 7 kryptovalutor och ett fåtal ERC20-tokens, så det skulle bara vara till nytta för dem som äger de mest populära valutorna som BTC, ETH, etc. Precis som Trezor och Ledger erbjuder den inte krypterade säkerhetskopior som standard och genererar deterministiska plånböcker, kopplade till samma återhämtningsfrö.

KOMMA IGÅNG MED KEEPKEY!

Vilken hårdvaruplånbok sticker ut?

Plånboken som erbjuder högsta säkerhet, stöder olika funktioner och är mest praktisk att använda är definitivt BC Vault. Med tanke på förhållandet mellan pris och prestanda är det den billigaste investeringen. BC Vault är nästa generations hårdvaruplånbok som har viktiga fördelar för andra väletablerade plånböcker, erkända under varumärken som Ledger och Trezor.

BC Vault är den säkraste enheten för dina kryptotillgångar eftersom den slumpmässigt genererar oberoende plånböcker som inte är länkade till samma BIP39 / 44-återställningsfrö. Varje plånbok kan låsas med upp till fyra koder (PIN för globalt lösenord, PIN för plånbokslösenord) och säkerhetskopieras individuellt med alla lösenord på ett microSD-kort eller på papper. Ledger-, Trezor- och Keepkey-plånböcker kan bara återställas med den angivna fröfrasen, som inte är krypterad, så den måste förvaras någonstans säker.  

Till skillnad från andra plånböcker som använder FLASH-minne lagrar BC Vault data i FRAM, som har en längre livslängd och mer kapacitet. Du kan skapa mer än 2000 enskilda plånböcker med BC Vault och hantera många olika kryptovalutor och alla ERC-tokens samtidigt – på en enda enhet, i en enda app.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner