Värdeinternet: Grunder och fördelar

Uppfinningen av internet har förvandlat världen till en global by. Någon information rör sig över hela världen på nolltid. Sedan början av 2000-talet genomförs en hel del utveckling inom datorer och teknik. Blockchain-teknik är den senaste tekniken som revolutionerar företagen över hela världen. På grund av positiva effekter av denna teknik bevittnar världen digitalisering inom nästan alla livets områden. Särskilt digitaliseringen av pengar har lett till en oöverträffad förändring på denna planet. Detta innebär att finansiell information överförs över hela världen inom några sekunder. Många digitala plattformar har införts som gör gränsöverskridande transaktioner säkrare, enklare och snabbare än tidigare.

Vad är Internet of Value?

internet av värde

Källa: bankinnovation.net

”Internet of Value” är den typ av anläggning genom vilken gränsöverskridande transaktioner sker snabbt på samma sätt som ord, bilder och videor överförs. Tidigare tog digitala transaktioner över hela världen några veckor att lösa. Till och med det tog nästan 3-5 dagar att bosätta sig i de mest avancerade länderna som Amerika och England. Här är det också viktigt att nämna att transaktionerna på den tiden hade ett felprocent på 5 och kostade $ 42. Numera med hjälp av digitala plattformar som Krusning, dessa transaktioner sker på bara 3 sekunder utan mycket kostnad och nästan ingen risk för fel.

Med andra ord kan vi säga att ”Internet av värde”Hjälper till att byta alla tillgångar som har värde för någon. Det betyder att det hjälper till att utbyta aktier, röster, värdepapper, musik, vetenskapliga upptäckter och immateriella rättigheter. Blockchain-teknik ligger bakom utbytet av alla dessa tillgångar. Detta beror på att det har eliminerat tredje parts eller mellanhändernas roll att genomföra dessa utbyten. Med hjälp av blockchain-teknik utbyts alla tillgångar direkt mellan avsändaren och mottagaren. Både avsändaren och mottagaren känner till transaktionens verklighet och status för den genom processen.

LÄS Ripple Q2-rapport avslöjar XRP är listat över 130 Crypto Exchange över hela världen

Ripple är högst upp i listan över plattformar som behandlar gränsöverskridande transaktioner inom några sekunder. Plattformen slutför transaktionerna säkert, pålitligt och direkt utan behov av tredje part. Detta har minimerat kostnaderna. Experterna hoppas att värdet snart kommer att utbytas över hela världen precis som informationen når. Den senaste tekniken som används av Ripple visar sig vara till stor hjälp när det gäller att utveckla många andra appar för att underlätta olika livsområden inklusive sjukvård. Till exempel är Nasdaq en av de appar som utvecklats med hjälp av blockchain-teknik. Denna app används av företag över hela världen för att hantera sina aktier.

De bästa fördelarna med internet av värde

Med varje dag som går, kryptovalutor vinner popularitet över hela världen. Många verkar vara intresserade av dessa valutor för att maximera sina tillgångar. Värdeinternet visar sig vara mycket fördelaktigt för oss eftersom det hjälper pengarna att resa som information över hela världen och därmed minska kostnaden och tiden för transaktionerna. Med tanke på alla dessa saker kan vi lyfta fram de bästa fördelarna med ‘Internet of Value’.

1-minimerade transaktionstiden

Den allra första och viktigaste fördelen med ”Value of Internet” är att det har hjälpt oss att minimera transaktionstiden i denna digitala värld. De globala transaktionerna som tog två veckor för slutförandet behandlas nu på några sekunder. Här är Ripple återigen det snabbast växande nätverket eftersom det har minskat transaktionstiden till bara tre sekunder. Därför går många företag över hela världen i partnerskap med Ripple för att behandla gränsöverskridande transaktioner.

LÄS Ripple anställer senior informationssäkerhetsingenjör för att implementera extra IT-säkerhetslösningar

2-kostnadseffektivitet

Kostnadseffektivitet är den näst största fördelen med ”Value of Internet”. Genom att eliminera rollen som tredje part eller mellanhand har det minimerat transaktionernas kostnader för gränsöverskridande transaktioner. Denna kostnadseffektivitet har lockat många banker, finansinstitut och penningöverföringsföretag att använda blockchain-teknik för att minimera transaktionskostnaderna utan risk för fel.

3-säkerhet

”Value of Internet” har också skapat en stor säkerhet för att överföra pengar över hela världen. Endast avsändaren och mottagaren känner till transaktionens värde och status för den. Avsändaren och mottagaren har sina egna privata nycklar för att hålla dessa transaktioner säkra. Dessutom, blockchain-teknik använder också P2P-nätverk som eliminerar risken för informationsläckage.

Sammanfattningsvis kan vi lätt säga att ”Internet av värde”Visar sig vara mycket fördelaktigt för vår dagliga användning. Många olika transaktioner sker dagligen. Nästan alla dessa transaktioner registreras på decentraliserad huvudbok som är säkrad med hjälp av specifika nycklar. Det visar sig också mycket fördelaktigt för att utveckla olika blockchain-baserade applikationer som ska användas inom olika områden över hela världen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner