Hur kommer krusning att förändra framtiden för penningöverföringar?

Idag skickar världen över 155 biljoner dollar över gränserna. Monopol inom detta område ägs för närvarande av SWIFT. En banköverföring via SWIFT tar mellan 3 och 5 dagar. Ripple, ett nytt företag med endast 200 anställda, har stora ambitioner. Vilka är dess ambitioner? Dessa är för att revolutionera gränsöverskridande överföringar med Blockchain-teknik.

Specifikt syftar företaget till att använda XRP digital tillgång som valutabuffert för gränsöverskridande betalningar. Detta möjliggör 4 sekunders överföringshastigheter. XRP-valutan tillåter också 1500 transaktioner per sekund samt en minskning av överföringskostnaderna med 60%. Med tanke på dessa Bitcoin- och ETH-tekniska nettofunktioner och det faktum att 100 miljarder mynt har skapats är det uppenbart att XRP var speciellt utformad för gränsöverskridande överföringar. Under 2012-2013 började OpenCoin utveckla ett nytt betalningsprotokoll kallat Ripple Transaction Protocol (RTXP) baserat på begreppen Ryan Fugger. Ripple-protokollet möjliggör omedelbar och direkt penningöverföring mellan två delar.

Ripples webbplats beskriver open source-protokollet som “grundläggande infrastrukturteknik för interbankaffärer – ett neutralt verktyg för finansinstitut och system.” Protokollet gör det möjligt för banker och finansiella företag som inte är banker att integrera Ripple-protokollet i sina egna system och därmed tillåta sina kunder att använda tjänsten.

För närvarande innehar ett reglerat finansinstitut medel och emitterar saldon för kundernas räkning. För det andra tillhandahåller marknadsmakare som hedgefonder eller valutahandelsdiskar likviditet i den valuta de vill handla i. Kärnan är Ripple baserad på en delad, offentlig databas eller huvudbok som har sitt innehåll beslutat efter konsensus.

För att slutföra den föreslagna planen har Ripple skapat tre verktyg:

  1. XCurrent
  2. XRapid
  3. XVia

1. XCurrent är Ripples mjukvarulösning för företag som gör det möjligt för banker att direkt avveckla gränsöverskridande betalningar med helhetsspårning. Med hjälp av XCurrent meddelar bankerna varandra i realtid för att bekräfta betalningsuppgifter innan transaktionen påbörjas och för att bekräfta leveransen när den löser sig. Den innehåller en regelbok utvecklad i samarbete med RippleNet Advisory Board som säkerställer operativ enhetlighet och juridisk tydlighet för varje transaktion.

LÄS Fem skäl att köpa Ripple XRP i maj 2018

2. XRapid använder unikt en digital tillgång, XRP, för att erbjuda likviditet på begäran, vilket dramatiskt sänker kostnaderna samtidigt som det möjliggör realtidsbetalningar på tillväxtmarknader. XRP är byggt för företagsanvändning och erbjuder banker och betalningsleverantörer ett mycket effektivt, skalbart och pålitligt likviditetsalternativ för att hantera gränsöverskridande betalningar..

xrapid krusning xrp

3. XVia är för företag, betalningsleverantörer och banker som vill skicka betalningar över olika nätverk med ett standardgränssnitt. XVias enkla API kräver ingen programinstallation och gör det möjligt för användare att sömlöst skicka betalningar globalt med transparens i betalningsstatus och med rik information, som fakturor, bifogade.

Just nu, Ripple-partner använder XCurrent-verktyget. XRapid-verktyget och XRP-valutan är för närvarande i testfasen. Cuallix var den första banken som testade XRapid och XRP. Cuallix sa att testerna var en framgång. Dessutom kommer de japanska bankerna Woori och Shinan Bank att meddela XRapid och XRP testresultat i denna månad. Det är värt att notera att användning av XRapid minskar kostnaden för gränsöverskridande överföringar med 60%.

xrp kostnadsbesparingar

På senare tid har vi många positiva nyheter om XRP-valutan.

Penga gram och Cuallix har meddelat att de kommer att använda XRP vid gränsöverskridande överföringar. Samma sak tillkännagavs av MercuryFX, FlashFX och IDT. Selly, West Coast Classic Cougar, BiChip har meddelat att de accepterar XRP-betalningar.

Fler och fler partners använder också xCurrent. LianLian International – ett ledande kinesiskt penningtjänstföretag som är licensierat i Hong Kong med 150 miljoner registrerade användare i regionen – har gått med i RippleNet för att ta emot realtid, gränsöverskridande överföringar, fakturabetalningar och e-handelsbetalningar.

LÄS Kryptoanalytiker säger att Ripples XRP fortfarande har verkligt verktyg och kan fortsätta samla

LianLian kommer att använda xCurrent – Ripples avvecklingslösning som erbjuder end-to-end-spårning – för att driva gränsöverskridande transaktioner mellan Kina, USA och Europa. LianLian gick med i Ripples befintliga nätverk med mer än 100 finansinstitut för att erbjuda snabbare, billigare och friktionsfria gränsöverskridande betalningslösningar till sina kunder.

Denna månad kommer några börser att lägga till XRP till handel:

– XRP är noterat på Coinfield. (15 februari)

– XRP är noterat på Crypto Emporium (16 februari)

– XRP är listat på Bitpoint (18 februari)

– XRP är noterat på Coinsquare (senast 28 februari)

Dessa nyheter kommer inte att gå obemärkt förbi. Stora investerare väntar på att den här typen av nyheter ska investera. Den här nyheten, liksom andra nya partners som kommer att anta Ripples gränsöverskridande fraktlösningar, kommer att skapa en kumulativ effekt på höjningen av XRP-priset över tiden.

Som du kan se samarbetar fler och fler finansinstitut med Ripple. Inom en snar framtid är användningen av XRapid och XRP av MoneyGram och Cuallix ett logiskt och naturligt steg. Naturligtvis tar implementering och testning med XRapid och XVia tid. Vid denna tidpunkt gör Ripple allt som krävs för att gränsöverskridande transaktioner ska gå in i en ny era. Om Ripple lyckas säkra en marknadsandel på 10% (av det totala belopp som för närvarande överförs till världen) de närmaste åren kommer det att bli bra. Ripple kommer att säkerställa snabbare cirkulation av pengar i världen. Ett snabbare flöde av pengar kommer att skapa större vinster för företag som använder Ripple-teknik. Pengarna kommer att skapa mer pengar på kortare tid.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner