Απάτες κρυπτονομισμάτων: Πώς να εντοπίζετε απατεώνες και να παραμένετε ασφαλείς

Δυστυχώς, απάτες κρυπτονομισμάτων είναι παντού. Όπως συμβαίνει με όλες τις νέες βιομηχανίες, υπάρχουν πάντα φοβερά άτομα που προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ανθρώπους από τα σκληρά κερδισμένα χρήματά τους στην αρχή.

Σύμφωνα με Business Insider, το 2019, απατεώνες κρυπτονομισμάτων κατάφερε να εξαπατήσει τους ανθρώπους από 4,26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Απάτες κρυπτονομισμάτων μπορεί να πάρει πολλές μορφές, από άτομα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να ανταλλάσσουν συναλλαγές για εσάς, ICO και ακόμη και κρυπτονομίσματα.

Ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων είναι να μην πέσετε θύματα των απατεώνων και να χάσετε τα χρήματά σας.

Σε αυτό το άρθρο, θα διερευνήσουμε τον σκοτεινό και σκοτεινό κόσμο του απάτη κρυπτογράφησης και πώς μπορείτε να διατηρήσετε τον εαυτό σας ασφαλή από αυτές.

Θέλετε να μάθετε πώς να ανταλλάσσετε κρυπτονομίσματα σαν επαγγελματίας; Πάρτε μας μάθημα κρυπτονομισμάτων!

Γιατί υπάρχουν τόσες πολλές απάτες σε κρυπτονομίσματα?

απάτες κρυπτονομισμάτων

Για δύο λόγους.

Πρώτα, πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τόσο πολύ για το πώς λειτουργεί η κρυπτογράφηση και δεν μπορεί να εντοπίσει τις απάτες από πραγματικά έργα κρυπτογράφησης.

Πιθανότατα δεν καταλαβαίνουν τι είναι η τεχνολογία blockchain καθώς και τα βασικά των τραπεζικών συναλλαγών.

κατα δευτερον, η ρύθμιση είναι πολύ αργά, συμβαδίζει με την κρυπτογράφηση σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί πολιτικοί δεν είναι σίγουροι για το πώς λειτουργεί και η κρυπτογράφηση και δεν είναι σίγουροι πώς να το ρυθμίσουν, επειδή είναι ένα τόσο περίπλοκο χρηματοοικονομικό μέσο.

Αυτό οδήγησε ορισμένες χώρες να απαγορεύσουν πλήρως την κρυπτογράφηση για να προστατεύσουν τους πολίτες τους από τέτοιες απάτες.

Ενώ άλλοι, όπως η Κίνα, έχουν απαγορεύσει τους ICO λόγω της δυνητικά δόλιας φύσης τους.

Προσοχή στις απάτες κρυπτονομισμάτων αντλίας και απόρριψης

Μια απάτη αντλίας και απόρριψης είναι όπου οι δημιουργοί ενός κρυπτονομίσματος κατέχουν ένα μεγάλο μέρος και προσπαθούν να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους για να συμμετάσχουν.

Αυτό που συμβαίνει είναι αυτό όταν απελευθερώνεται το cryptocurrency (συνήθως μετά από ICO) αυξάνεται στην τιμή καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι το αγοράζουν.

Επειτα οι δημιουργοί πωλούν το μεγάλο μερίδιό τους μετά την αύξηση της τιμής, εξαφανίζονται και η τιμή πέφτει.

ο οι άνθρωποι που επένδυσαν στο νόμισμα μένουν με ένα άχρηστο νόμισμα που δεν αξίζει τίποτα. Μερικοί άνθρωποι αναφέρονται σε αυτά τα νομίσματα ως «scamcoins».

Οι απάτες αντλιών και απορρίψεων υπήρξαν πριν από την κρυπτογράφηση και πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην χρηματιστηριακή αγορά.

OneCoin η μεγαλύτερη σε εξέλιξη απάτη κρυπτογράφησης μέχρι σήμερα

απάτη onecoin

Η απάτη OneCoin είναι η μεγαλύτερη απάτη που έχει γίνει ποτέ και εξακολουθεί να είναι ενεργή μέχρι και σήμερα.

Από το 2014, η OneCoin κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 4 δισεκατομμύρια ευρώ από όλο τον κόσμο, παρά το γεγονός ότι ο ιδρυτής τους εξαφανίστηκε και τρία άλλα μέλη συνελήφθησαν από το FBI.

Τι μπορούμε να μάθουμε για την απάτη κρυπτογράφησης OneCoin?

Η μεγαλύτερη ένδειξη ότι το OneCoin ήταν απάτη ήταν αυτό δεν είχε ποτέ ένα blockchain. Στην πραγματικότητα, χρησιμοποιεί μια κεντρική βάση δεδομένων για τη διευκόλυνση των συναλλαγών.

Γιατί είναι μεγάλη υπόθεση?

Επειδή εάν δεν χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain για τη διευκόλυνση των συναλλαγών, όχι μόνο δεν είναι πραγματικό κρυπτογράφηση, δεν θα έχει ένα διαφανές κοινόχρηστο καθολικό.

Σύμφωνα με Κάσπερσκι, οι ειδικοί το συμβουλεύουν τα άτομα που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε κρυπτογράφηση θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι η οντότητα που τους ενδιαφέρει διαθέτει τεχνολογία blockchain.

Αυτό σημαίνει ότι οι συναλλαγές δεν εμφανίζονται ανοιχτά και μπορούν να χειραγωγηθούν. Οι απατεώνες μπορούν ενδεχομένως να λογοκρίνουν άτομα, να αλλάξουν συναλλαγές και ακόμη και να κλέψουν από εσάς.

Τα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν τεχνολογία blockchain βασίζονται σε κόμβους που λειτουργούν το σύστημα. Βρίσκονται σε όλο τον κόσμο, όχι σε ένα κεντρικό σημείο.

Κάνοντάς το αυτό τους κάνει πιο δύσκολο να επιτεθούν και να χειριστούν οι απατεώνες.

Ορισμένες απάτες σε κρυπτονομίσματα φαίνονται πραγματικές

Το πρόβλημα με το OneCoin είναι ότι για πολλούς αρχάριους σε κρυπτογράφηση, φαινόταν πολύ γνήσιο. Προσπαθούν πραγματικά να μοιάζουν με μια πραγματική εταιρεία.

Αλλά όταν κοιτάς πιο κοντά στο πώς παρουσιάζονται, υπήρχαν πολλά σημάδια που έδειξαν ότι ήταν μια τεράστια απάτη.

Το μεγαλύτερο δώρο ήταν η διατύπωση που χρησιμοποίησαν. Όταν συναντάτε οποιοδήποτε έργο κρυπτογράφησης για το οποίο δεν είστε σίγουροι, δείτε τη διατύπωση.

Τι ισχυρίζονται ότι επιτυγχάνουν; Είναι πολύ παρόμοιο με άλλα κρυπτονομίσματα; Τι τους κάνει να ξεχωρίζουν?

Εάν δεν μπορείτε να μάθετε τι τους κάνει μοναδικούς, αυτό μπορεί να προκαλέσει ανησυχία.

Παράβλεψη ισχυρισμών ότι είναι ταχύτερα ή καλύτερα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα. Αντ ‘αυτού, κοίτα πως ισχυρίζονται ότι το επιτυγχάνουν αυτό.

Η τεχνολογία της εταιρείας πρέπει να είναι ανοιχτού κώδικα. Εάν δεν είναι ανοιχτού κώδικα, μπορεί να έχουν κάτι να κρύψουν.

Πρέπει να είναι εντελώς ανοιχτοί σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της τεχνολογίας τους και να το συζητούν λεπτομερώς.

Οι συντομεύσεις για την επιτυχία δεν λειτουργούν

Ένας κανόνας που ακολουθούμε στο Trading Education είναι ότι οι συντομεύσεις για την επιτυχία συνήθως θα σας χάσουν χρήματα.

Κανείς δεν θα σας δώσει την απάντηση για να κερδίσετε εκατομμύρια. Για ποιο λόγο έχουν; Γιατί θα χρεώνονταν για αυτήν την υπηρεσία; Αυτά τα άτομα δεν είναι αξιόπιστα.

Συνήθως, αυτές οι υπηρεσίες έρχονται με τη μορφή φανταστικών διαφημίσεων που κάνουν μεγάλες υποσχέσεις για επιστροφές.

Πολλά από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα δεν προωθούν αποδόσεις. Αντ ‘αυτού, είναι περισσότερο επικεντρώθηκε στο καλό που μπορεί να κάνει η κρυπτογράφηση τους για τον κόσμο.

Το κίνητρό τους δεν τείνει να είναι κέρδος, αλλά να βελτιώσει κάτι για το πώς λειτουργεί το χρηματοοικονομικό μας σύστημα.

Εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε κρυπτογράφηση, αλλά δεν είστε σίγουροι αν είναι γνήσιο, τότε μπορεί απλά να είναι η πιο σοφή απόφαση να μην εμπλακείτε.

Αποφύγετε τις απάτες με την ανταλλαγή CFD κρυπτογράφησης

Αν θέλετε να μετριάσετε τον κίνδυνο της ιδιοκτησίας κρυπτονομισμάτων, τότε θα ήταν καλή ιδέα να ανταλλάξετε κρυπτογράφηση ως CFD.

Οι διάσημοι μεσίτες δεν θα παραθέσουν άγνωστα νομίσματα στην πλατφόρμα τους.

Πώς να εντοπίσετε μια απάτη κρυπτογράφησης

απάτες κρυπτογράφησης

Πριν αναλάβετε οποιαδήποτε προσπάθεια που σχετίζεται με την κρυπτογράφηση, θα πρέπει κάνω πολλή έρευνα για να επιβεβαιώσετε ότι δεν είναι απατεώνες.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε τις απάτες κρυπτογράφησης είναι να έχετε καλή εκπαίδευση και να χρησιμοποιείτε τα ένστικτά σας.

Σημαντικά πράγματα που πρέπει να ελέγξετε περιλαμβάνουν:

 • Ποιος είναι πίσω από την εταιρεία? Εάν τα άτομα που διευθύνουν την εταιρεία είναι πρόθυμα να αποκαλυφθούν, αυτό είναι ένα καλό σημάδι. Εάν δυσκολεύεστε ή ακόμα και αδύνατο να μάθετε ποιος διευθύνει την εταιρεία, αυτό θα πρέπει να είναι μια κόκκινη σημαία.
 • Αν κοιτάξετε τις υπηρεσίες, δοκιμάστε την υποστήριξη πελατών τους. Καλέστε τους ή στείλτε τους ένα email. Πώς αντιδρούν; Απαντούν σε όλες τις ερωτήσεις σας; Αποφεύγουν κάποια; Πρέπει επίσης να αξιολογήσετε τη στάση τους. Είναι ευγενικό ή αγενές; Είναι πολύ πιεστικοί?
 • Αναζητήστε το μικρό σύμβολο κλειδώματος κοντά στη διεύθυνση ιστού. Εκτός από αυτό, θα πρέπει επίσης να είστε προσεκτικοί εάν δεν υπάρχει και «https» στη διεύθυνση.
 • Δείτε τον οδικό τους χάρτη. Πώς σκοπεύουν να προχωρήσουν όλα αυτά τα χρόνια; Βγαζει νοημα? Συνήθως, οι απάτες μοιάζουν να βγάζουν χρήματα βραχυπρόθεσμα, όχι μακροπρόθεσμα.
 • Χρησιμοποιείτε πάντα γνωστούς και αξιόπιστους μεσίτες και ανταλλαγές. Αποφύγετε ιδιαίτερα τους μεσίτες με τη φήμη ότι παρακρατούν τις αναλήψεις.
 • Διαβάστε τη λεπτή εκτύπωση. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να παραμονεύει εκεί περιμένοντας να σου πηδήξει.
 • Αποφύγετε τις εταιρείες που ισχυρίζονται ότι υπάρχει μικρός ή καθόλου κίνδυνος. Αυτό είναι ένα προφανές ψέμα. Υπάρχει πάντα κίνδυνος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Ομοίως, μην εμπιστεύεστε κανέναν που προσφέρει μια μέρα στην άλλη επιτυχία.
 • Μην παραδώσετε χρήματα ή προσωπικά στοιχεία, εκτός εάν είστε απόλυτα σίγουροι ότι δεν πρόκειται για απάτη. Δεν πρέπει να ανησυχείτε για την εταιρεία. Όλα τα παραπάνω πρέπει να ελεγχθούν πρώτα.

Άλλα είδη απάτες

κοινές απάτες σε κρυπτονομίσματα

Οι απάτες σε κρυπτονομίσματα μπορούν να διατίθενται σε πολλές διαφορετικές μορφές και δεν θα είναι πάντα άτομα που σας προσφέρουν διαδικτυακές υπηρεσίες συναλλαγών.

Μερικές από τις πιο κοινές απάτες περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Ψεύτικες εφαρμογές για κινητά. Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, αυτά συνήθως έχουν τη μορφή εικονικών πορτοφολιών ή ανταλλαγών. Θα πρέπει να προσεγγίσετε με ιδιαίτερη προσοχή, επειδή οι απατεώνες κατάφεραν να γίνουν πολύ δημοφιλείς στο App Store της Apple και στο Google Play.
 • Γεννήτριες τυχαίων αριθμών για κλειδιά πορτοφολιού. Είναι καλύτερο να αποφύγετε αυτά τα πράγματα, καθώς έχει αποκαλυφθεί ότι ορισμένοι από αυτούς τους προμηθευτές δεν παρέχουν στην πραγματικότητα τυχαίους αριθμούς και οι χάκερ επωφελούνται από αυτό.
 • Ηλεκτρονικές απάτες που ζητούν Bitcoin ή άλλο κρυπτογράφηση. Αυτά εξακολουθούν να είναι πολύ κοινά και δυσκολεύονται να εντοπιστούν. Ελέγχετε πάντα τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διεξοδικά και αναζητήστε τυχόν τυπογραφικά λάθη ή λάθη που μπορούν να απομακρύνουν τους απατεώνες.
 • Οι υπηρεσίες σημάτων μπορούν επίσης να είναι απάτες. Υπάρχουν πολλές υπηρεσίες σημάτων που εκπέμπουν ψεύτικα σήματα. Και πάλι, ελέγξτε προσεκτικά τις κριτικές πριν αποφασίσετε να εγγραφείτε.
 • Αποφύγετε συστήματα συναλλαγών / ρομπότ (EA). Όχι πολλές από αυτές τις αυτοματοποιημένες υπηρεσίες λειτουργούν πολύ καλά ακόμα κι αν δεν είναι απατεώνες. Αφήστε τα στους επαγγελματίες και στους τεχνικούς.

Ανταλλάξτε παραβιάσεις

Τελευταίο, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αν και αυτό δεν μπορεί τεχνικά να θεωρηθεί απάτη, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις ανταλλαγές hacks.

Μην αφήνετε τα χρήματά σας σε ανταλλαγή! Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος κανόνας στις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων.

Πολλοί άνθρωποι έπρεπε να το μάθουν με τον σκληρό τρόπο το 2014 όταν ο Όρος. Το Gox παραβιάστηκε και περίπου Κλήθηκαν 650.000 Bitcoin.

Ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρήσετε την κρυπτογράφηση σας ασφαλή είναι να το τοποθετήσετε σε κρύο χώρο αποθήκευσης.

Ενώ οι ανταλλαγές γίνονται καλύτερες στην αντιμετώπιση των hacks, εξακολουθούν να συμβαίνουν. Το 2018, οι χάκερ κατάφεραν να κλέψουν περίπου Διακριτικά NEM αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων από το Coincheck.

Και ακόμη και το 2019, το Binance, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, παραβιάστηκε για περίπου 40 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin.

Βασικά σημεία

Εάν θυμάστε κάτι από αυτό το άρθρο, επισημάνετε αυτά τα βασικά σημεία.

 • Με την καλύτερη εκπαίδευση σχετικά με την κρυπτογράφηση, μπορείτε να αποφύγετε απάτες κρυπτονομισμάτων. Θα μπορείτε να τα εντοπίζετε όταν δεν διαθέτουν βασικά πράγματα που πρέπει να προσφέρει η κρυπτογράφηση.
 • Απάτες κρυπτονομισμάτων μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές. Οι απάτες κρυπτονομισμάτων μπορούν να εκδηλωθούν σε οτιδήποτε σχετίζεται με την κρυπτογράφηση.
 • Μερικοί απάτες κρυπτονομισμάτων μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Οι απατεώνες δανείζονται λέξεις και φράσεις για να σας ξεγελάσουν για να σκεφτούν ότι είναι γνήσιοι.
 • Πάντα να ερευνάτε εταιρείες πριν χωρίσετε τρόπους με τα χρήματά σας. Ποτέ μην δίνετε χρήματα ή πληροφορίες σε εταιρείες για τις οποίες ανησυχείτε.

Μάθετε να αποφεύγετε τις απάτες κρυπτογράφησης με το μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων

Θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλα κρυπτονομίσματα και πώς να τα ανταλλάξετε; Στη συνέχεια, εγγραφείτε στο μάθημα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από Εκπαίδευση συναλλαγών, παρακαλώ δώστε το σαν και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner