Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν επενδύσετε σε Cryptocurrency

Τα κρυπτονομίσματα υπήρξαν μεγάλες ειδήσεις τα τελευταία χρόνια, με τα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin να φτάνουν στα πρωτοσέλιδα μετά από κάποιες απροσδόκητες και κάπως ασταθείς μειώσεις και αυξήσεις στην αξία. Το Cryptocurrency μπορεί να έχει τραβήξει την προσοχή σας κατά τη διάρκεια αυτής της προσοχής στα μέσα ενημέρωσης και ίσως σκέφτεστε να επενδύσετε. Δεν είστε σίγουροι από πού να αρχίσετε; Διαβάστε αυτό το άρθρο της Εκπαιδευτικής Εκπαίδευσης για ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με την προσθήκη κρυπτονομισμάτων στο δικό σας επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Τι είναι η κρυπτογράφηση?

τι είναι η κρυπτογράφηση

Το Cryptocurrency είναι ένα ψηφιακό νόμισμα, που είναι χρήμα που δεν υπάρχει σε καμία φυσική μορφή. Από την έναρξη του πρώτου ψηφιακού Altcoin στα τέλη της δεκαετίας του 2000, το Bitcoin, τα κρυπτονομίσματα προσελκύουν παραδοσιακά τους κρυπτογράφους ως επενδυτές, με τις εσωτερικές γνώσεις τους για την τεχνολογία blockchain. Πιο πρόσφατα, ωστόσο, έχουν προσφέρει μια εναλλακτική λύση για πολλούς άλλους κύριους επενδυτές, με το πρόσθετο πλεονέκτημα να είναι ανεξάρτητοι από τις κυβερνητικές ρυθμίσεις: μια μεγάλη κλήρωση, ειδικά για επενδυτές σε χώρες με αβέβαιες οικονομίες. Η αξία των κρυπτονομισμάτων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το ποσό που πωλούν, το οποίο στη δεκαετία από την πρώτη διάθεσή τους αυξήθηκε από απολύτως άχρηστο, σε αυτό που η Μπρίτζετ Κέισι περιέγραψε τον Ιανουάριο του 2018 ως ˜αρκετά λίγο »που ισοδυναμεί με αρκετές χιλιάδες στην περίπτωση του Bitcoin.

Οι άνθρωποι διαβάζουν επίσης: Μια ιστορική ματιά στο Bitcoin Τιμή: 2009-2020

Πού μπορώ να αγοράσω κρυπτογράφηση?

Όντας ψηφιακή μορφή νομίσματος, Η επένδυση Altcoin είναι διαθέσιμη μόνο μέσω ειδικών ανταλλαγών κρυπτονομισμάτων. Ένα από τα πιο δημοφιλή από αυτά παγκοσμίως είναι το Coinbase, το οποίο προσφέρει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορείτε να αγοράσετε, να πουλήσετε και να παρακολουθήσετε επενδύσεις. Τα πιο γνωστά νομίσματα Altcoin είναι τα Bitcoin, Ethereum και Litecoin, και αυτά έχουν κάνει τους τίτλους των μέσων ενημέρωσης σε πολλές περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι είναι διαθέσιμα πολλά άλλα Altcoins και αξίζει να κάνετε λίγη έρευνα για αυτά πριν αγοράσετε, αλλά να θυμάστε πάντα ότι όσο λιγότερο γνωστό το νόμισμα, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να το αγοράσετε.

Πρέπει να επενδύσω σε κρυπτονομίσματα?

πρέπει να επενδύσω σε κρυπτονομίσματα

Η απόφαση για το αν θα επενδύσετε σε κρυπτογράφηση είναι αποκλειστικά δική σας και εξαρτάται από τις απόψεις σας για το μέλλον του ψηφιακού χρήματος. Δεν υπάρχει αμφιβολία Τα Altcoins έχουν δει μια τεράστια αύξηση της αξίας τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν είναι απαραίτητα δεδομένο ότι αυτή η ανάπτυξη θα συνεχιστεί. Το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων είναι άγνωστο, επομένως είναι δίκαιο να πούμε ότι τα μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχέδια ενέχουν μεγάλο στοιχείο κινδύνου.

Η έλλειψη κυβερνητικής ρύθμισης του κρυπτονομίσματος προσελκύει πολλούς επενδυτές, μερικές φορές επειδή αναζητούν κάποια οικονομική ασφάλεια μακριά από μια ασταθή εθνική οικονομία και πολιτική αστάθεια. Η Κύπρος σημείωσε μεγάλη άνοδο στις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα λόγω της χρηματοπιστωτικής τους κρίσης το 2013, για παράδειγμα, όταν οι επενδυτές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στις παραδοσιακές τράπεζες. Αυτή η έλλειψη κυβερνητικής ρύθμισης προσελκύει επίσης υπόγεια δραστηριότητα, και πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό το είδος δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει την αστάθεια των κρυπτονομισμάτων και να αυξήσει τους κινδύνους που συνδέονται με τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Επίσης, πρέπει να σημειώσετε ότι απαιτείται επαρκής εκπαίδευση σε θέματα κρυπτογράφησης πριν γίνετε σοβαροί.

Μερικοί προτείνουν οικονομικοί εμπειρογνώμονες ότι το ψηφιακό νόμισμα θα αντικαταστήσει τελικά το παραδοσιακό νόμισμα, και φυσικά κανένας από εμάς δεν ξέρει αν αυτό ισχύει. Εάν συνέβαινε αυτό, οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να συμμετάσχουν και ενώ το μέλλον των ψηφιακών νομισμάτων θα γινόταν τότε πιο σταθερό με μία έννοια, αυτό θα άλλαζε τη χρήση και την αξία κρυπτογράφησης πέρα ​​από την αναγνώριση. Έτσι, ακόμη και αν το πιστεύετε αυτό αληθινό, δεν αναιρεί τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο όταν αποφασίζετε εάν θα προσθέσετε κρυπτονομίσματα στο χρηματοοικονομικό σας χαρτοφυλάκιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Cryptocurrency Exchange ή CFD Broker; Ποιό είναι καλύτερο?

Πόσο πρέπει να επενδύσω σε κρυπτογράφηση?

πόσο να επενδύσετε σε κρυπτογράφηση

Όπως και με οποιαδήποτε επένδυση, το παλιό ρητό ισχύει για το ότι δεν βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι και είναι συνετό να το θυμάστε εάν σκέφτεστε μια ψηφιακή επένδυση. Το Cryptocurrency έχει κάνει μεγάλα νέα στη δεκαετία από την κυκλοφορία του bitcoin, και προσφέρει κάτι λίγο διαφορετικό από το παραδοσιακό νόμισμα, καθιστώντας το δυνητικά συναρπαστικό και διασκεδαστικό προσθήκη σε ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Είναι αλήθεια ότι το μακροπρόθεσμο μέλλον της κρυπτογράφησης είναι αβέβαιο, αλλά οι επικίνδυνες επενδύσεις μπορούν σίγουρα να ανεβούν και να μειωθούν, και αν είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε έναν ενημερωμένο επενδυτικό κίνδυνο, θα μπορούσε τελικά να αποδώσει στο τέλος.

Η Μπρίτζετ Κάσι προσφέρει καλές συμβουλές στο άρθρο της για τα χρήματα μετά την αποφοίτηση: "Ποτέ μην τοποθετείτε περισσότερο από το 3% του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σας σε μία μόνο επένδυση."

Φυσικά, εξαρτάται από εσάς πόσο στενά ακολουθείτε αυτήν την καθοδήγηση, αλλά οποιοσδήποτε επενδυτής θα συμφωνούσε ότι δεν είναι σοφό να θέσετε σε κίνδυνο όλα τα μακροπρόθεσμα οικονομικά σας σε κίνδυνο. Μπορεί να αποδώσει καλά το να έχετε ένα ποσοστό των επενδύσεών σας σε κρυπτονομίσματα, ώστε να μην το χάσετε, αλλά όπως και με οποιαδήποτε επένδυση αγοράστε μόνο ό, τι μπορείτε να χάσετε.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα?

πλεονεκτήματα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα

Υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα, τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε εάν θα επενδύσετε.

1. Τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν προστασία έναντι πολιτικής και οικονομικής αστάθειας

Το Cryptocurrency βλέπει τακτικά αύξηση της αξίας λόγω της αύξησης των επενδύσεων σε χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές και πολιτικές αναταραχές. Ο λόγος για αυτό είναι ότι οι επενδυτές σε αυτές τις χώρες, όπως αυτές στην Κύπρο κατά τη διάρκεια της οικονομικής τους κρίσης το 2013, χάνουν την εμπιστοσύνη τους στις παραδοσιακές τραπεζικές που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Επιδιώκουν κάπου να τοποθετήσουν τις επενδύσεις τους που είναι ξεχωριστές από αυτήν την οικονομική αστάθεια και που θα κρατήσουν τα χρήματά τους ασφαλή και όλο και περισσότερο στρέφονται σε κρυπτονομίσματα για να κρατήσουν τον πλούτο τους μακριά από τον κυβερνητικό έλεγχο.

Δείτε επίσης: Εναλλακτικές χρήσεις του Blockchain: Τι μπορούν να επωφεληθούν οι βιομηχανίες από τη χρήση του?

2. Τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν ανωνυμία και προστασία απάτης

Τα κρυπτονομίσματα κρυπτογραφούνται, καθιστώντας όλες τις συναλλαγές μη ανιχνεύσιμες και ανώνυμες. Αυτό είναι πολύ ελκυστικό για πολλούς επενδυτές που επιθυμούν να διατηρήσουν τις πληροφορίες προσωπικού πλούτου τους απόρρητες. Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα κρυπτονομίσματα προστατεύονται από απάτη, καθώς δεν διατίθενται προσωπικά στοιχεία και τα νομίσματα δεν μπορούν να αντιγραφούν ή να παραποιηθούν.

3. Τα κρυπτονομίσματα προσφέρουν μια παγκόσμια επενδυτική ευκαιρία

Η επένδυση σε κρυπτογράφηση είναι μια παγκόσμια ευκαιρία. Καμία κυβέρνηση δεν ρυθμίζει τις επενδύσεις Altcoin και αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, μπορεί να επενδύσει. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χρήματα με τα οποία μπορείτε να αγοράσετε την κρυπτογράφηση σας και μια σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα?

μειονεκτήματα της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα

Ως επενδυτής, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το μειονέκτημα και τους κινδύνους που συνεπάγεται μια επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

1. Η τιμή κρυπτονομισμάτων είναι ασταθής

Τα κρυπτονομίσματα βιώνουν μερικές φορές πολύ μεγάλες αιχμές και πτώσεις στην αξία τους και η αξία τους μπορεί να επηρεαστεί πολύ γρήγορα από τα μέσα ενημέρωσης ή τα οικονομικά γεγονότα. Συνολικά, η αξία τους σημείωσε τεράστια ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, αλλά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου υπήρξαν επίσης σημαντικές συντριβές στην αξία που θα φοβόταν τον πιο έμπειρο επενδυτή.

2. Τα κρυπτονομίσματα είναι ευάλωτα σε κλοπή και τυχαία απώλεια

Τα ψηφιακά νομίσματα είναι ευάλωτα με τον ίδιο τρόπο όπως οποιοδήποτε άλλο ψηφιακό εμπόρευμα, και με την πάροδο των ετών το σφάλμα χρήστη και οι χάκερ έχουν συμβάλει στην απώλεια κρυπτογράφησης η οποία στη συνέχεια είναι μη ανακτήσιμη. Μπορεί επίσης να είναι ένα πρόβλημα αν λάβετε πολύ σοβαρά υπόψη τη δική σας ασφάλεια κρυπτογράφησης. Δεν ακούγεται για τους επενδυτές να κλειδωθούν από τους διαδικτυακούς λογαριασμούς τους και, πάλι, μόλις χαθούν τα Altcoins, δεν μπορούν να ανακτηθούν.

Μην χάσετε: Κορυφαία κρυπτονομίσματα και οι προκλήσεις τους

3. Το Cryptocurrency δεν είναι μια κοινώς αποδεκτή μορφή αναλώσιμου νομίσματος

Τι πρόκειται να κάνετε με το κρυπτονομίσμα σας μόλις το αγοράσετε; Το νόμισμα από τον ορισμό του πρέπει να γίνει αποδεκτό ως πληρωμή για αγαθά ή υπηρεσίες, αλλά υπάρχουν ακόμα λίγα μέρη όπου μπορούν να δαπανηθούν τα κρυπτονομίσματα. Αυτό είναι ένα κλείσιμο για ορισμένους επενδυτές. Σημαίνει επίσης ότι οι επενδυτές σε κρυπτονομίσματα έχουν την τάση να συσσωρεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, γεγονός που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη μακροπρόθεσμη αξία των κρυπτονομισμάτων.

4. Το Cryptocurrency χρησιμοποιείται σε πολλές υπόγειες δραστηριότητες

Η ανωνυμία των επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα το καθιστά αναπόφευκτα ελκυστικό για υπόγειους επενδυτές που εμπλέκονται σε παράνομες και παράνομες δραστηριότητες, όπως εμπόριο ναρκωτικών και σεξ και τρομοκρατικές δραστηριότητες. Η επένδυση σε κρυπτογράφηση δεν σημαίνει ότι η δική σας επένδυση είναι παράνομη με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά οι επενδυτές θα πρέπει να γνωρίζουν αυτήν τη δραστηριότητα της μαύρης αγοράς, ώστε να μπορούν να πάρουν τη δική τους ηθική κρίση σχετικά με το αν θα επενδύσουν.

5. Το Cryptocurrency έχει περιβαλλοντικό κόστος

Το Cryptocurrency γενικά και το bitcoin, ειδικότερα, απαιτεί πολλή ενέργεια για να εξορύξω. Οι επενδυτές με περιβαλλοντική συνείδηση ​​πρέπει να κάνουν την έρευνά τους σχετικά με τη χρήση ενέργειας, τη ρύπανση και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα για το περιβάλλον.

Ζύγισα τα υπέρ και τα κατά και είμαι έτοιμος να επενδύσω. Τι κάνω στη συνέχεια?

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της επένδυσης σε κρυπτογράφηση

Έτσι αποφασίσατε ότι θα θέλατε να επενδύσετε μέρος του πλούτου σας σε κρυπτονομίσματα. Με αυτόν τον τρόπο θα ενταχθείτε σε πολλούς άλλους επενδυτές που έχουν αποφασίσει ότι ο ενθουσιασμός της επένδυσης σε σύγχρονα νομίσματα που προέρχονται από blockchain είναι πιθανό να αξίζει την αβεβαιότητα του μακροπρόθεσμου μέλλοντός τους.

Υπάρχει πληθώρα πληροφοριών στο διαδίκτυο σχετικά με τα κρυπτονομίσματα και πώς να ξεκινήσετε με την προσθήκη τους στο επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να ξεκινήσετε είναι να επισκεφθείτε ένα ηλεκτρονικό χρηματιστήριο όπως το Coinbase, όπου μπορείτε να κάνετε ενημερωμένες επιλογές σχετικά με το πότε και το ποσό που πρέπει να αγοράσετε ή να πουλήσετε και που επίσης σας βοηθούν να διαχειριστείτε την επένδυσή σας καθώς προχωράτε.

Εναλλακτικά, ανοίγοντας έναν λογαριασμό σε έναν από τους διαδικτυακούς μεσίτες συνεργατών μας, θα μπορούσατε να συμμετάσχετε σε κερδοσκόπους για διαπραγμάτευση ή διάδοση στοιχημάτων σε κρυπτονομίσματα. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να υποθέσετε την αξία των altcoins χωρίς να τα καταλάβετε, και έχει τη δυνατότητα για μεγαλύτερα κέρδη καθώς και απώλειες.

Με τόσους πολλούς επενδυτές να συμμετέχουν στην κρυπτογράφηση, το βραχυπρόθεσμο μέλλον τουλάχιστον φαίνεται να είναι σίγουρο. Κάντε την έρευνά σας, σταθμίστε τους κινδύνους σας και ξοδέψτε μόνο όσα μπορείτε να χάσετε. Και να θυμάστε ότι ο κίνδυνος δεν σημαίνει απαραίτητα απώλεια, η επένδυσή σας θα μπορούσε να αποδώσει καλά!

Αν σας άρεσε να διαβάζετε αυτό το άρθρο από το Trading Education, δώστε ένα παρόμοιο και μοιραστείτε το με οποιονδήποτε άλλο πιστεύετε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει επίσης.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner