Ποιο είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο Cryptocurrency στον κόσμο;

Το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο Cryptocurrency στον κόσμο είναι το Bitcoin

Το Bitcoin είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κρυπτογράφηση στον κόσμο. Δημιουργήθηκε το 2009 από τον Satoshi Nakamoto, το Bitcoin είναι το μεγαλύτερο κρυπτογράφηση σε παγκόσμιο επίπεδο με κεφαλαιοποίηση της αγοράς και το πιο δημοφιλές, διατηρώντας αυτήν τη διάκριση από την ίδρυσή του.

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα. Δημιουργείται και διατηρείται ψηφιακά σε υπολογιστές σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα, το Bitcoin είναι ένα αποκεντρωμένο νόμισμα, παρέχοντας στους χρήστες τον απόλυτο έλεγχο των συναλλαγών και των ψηφιακών τους στοιχείων. Οι συναλλαγές στο δίκτυο Bitcoin καταγράφονται σε ένα καθολικό γνωστό ως blockchain.

Το blockchain είναι δημόσιο καθολικό, που σημαίνει ότι όλες οι συναλλαγές είναι διαθέσιμες στο κοινό και ελέγχονται από τους χρήστες του δικτύου. Αυτό διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ασφάλεια του δικτύου, επειδή εάν τα αρχεία είναι διαθέσιμα στο κοινό, καθίσταται σχεδόν αδύνατο να πραγματοποιηθούν απάτες όπως οι διπλές δαπάνες. Οι χρήστες του δικτύου μπορούν να δουν πόσα bitcoin έχει ένα πορτοφόλι. Ωστόσο, δεν μπορούν να εντοπίσουν έναν χρήστη μέσω της διεύθυνσης bitcoin.

Οι συναλλαγές στο δίκτυο Bitcoin επαληθεύονται από ανθρακωρύχους και στη συνέχεια προστίθενται στο blockchain. Ανταμοιβάζονται για τη δουλειά τους μέσω τέλους συναλλαγής και νέων bitcoin. Η τρέχουσα ανταμοιβή για τους ανθρακωρύχους ανέρχεται σε 6,25 BTC και μειώνεται στο ήμισυ κάθε 210.000 μπλοκ που εξορύσσονται.

Πώς λειτουργεί λοιπόν το Bitcoin?

Οι λειτουργίες του Bitcoin είναι πιο κατανοητές όταν κατανοήσετε μερικές έννοιες.

  • Blockchain: Η τεχνολογία Blockchain είναι ο πυρήνας στον οποίο βασίζονται τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin. Ένα blockchain είναι ένα δημόσιο καθολικό. Κάθε συναλλαγή στο δίκτυο Bitcoin αποθηκεύεται στο καθολικό, δημιουργώντας μια μόνιμη καταγραφή όλων των συναλλαγών.
  • Ιδιωτικά κλειδιά και δημόσια κλειδιά: Τα πορτοφόλια Bitcoin περιέχουν ένα ιδιωτικό κλειδί και ένα δημόσιο κλειδί. Αυτά τα κλειδιά επιτρέπουν στους χρήστες να ξεκινήσουν και να υπογράψουν ψηφιακά μια συναλλαγή.
  • Ανθρακωρύχοι: Οι ανθρακωρύχοι είναι μέλη της κοινότητας Bitcoin. Επαληθεύουν όλες τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας ισχυρούς υπολογιστές πριν τις προσθέσουν στο blockchain.

Δεδομένου ότι το blockchain είναι δημόσιο καθολικό, οι λεπτομέρειες όλων των συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο δίκτυο Bitcoin είναι διαθέσιμες στο κοινό. Οι συναλλαγές επαληθεύονται από ανθρακωρύχους και στη συνέχεια προστίθενται στο blockchain. Οι συναλλαγές επαληθεύονται επίσης μέσω πορτοφολιών χρήστη, τα οποία μπορούν να επαληθεύσουν τις συναλλαγές μέσω των προστατευμένων ψηφιακών υπογραφών. Κάθε μπλοκ διαρκεί περίπου δέκα λεπτά.

Διαβάστε περισσότερα: Τι είναι το Bitcoin; Ένας οδηγός για αρχάριους

Πόσο ασφαλές είναι το Bitcoin?

Το Bitcoin είναι ένα από τα ασφαλέστερα κρυπτονομίσματα στην αγορά.

  • Το Bitcoin είναι κρυπτογραφημένο και χρησιμοποιεί τεχνολογία blockchain, η οποία βοηθά στην εξασφάλιση όλων των συναλλαγών στο δίκτυο Bitcoin.
  • Οι συναλλαγές καταγράφονται στο blockchain. Οι συναλλαγές είναι ανοικτές σε έλεγχο, διασφαλίζοντας πλήρη διαφάνεια του συστήματος και αυξάνοντας την ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι δεν μπορεί να προκύψει απάτη όπως διπλή δαπάνη.
  • Το Bitcoin είναι αποκεντρωμένο, που σημαίνει ότι είναι απαλλαγμένο από την επιρροή οποιασδήποτε κεντρικής αρχής ή κυβέρνησης. Άτομα και επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το δίκτυο Bitcoin γίνονται μέρος ενός τεράστιου, αποκεντρωμένου δικτύου. Ένα άλλο πλεονέκτημα της χρήσης ενός αποκεντρωμένου δικτύου είναι ότι εάν μέρος του δικτύου πέσει, το δίκτυο εξακολουθεί να λειτουργεί και οι συναλλαγές μπορούν να πραγματοποιηθούν.

Τι γίνεται με τις συναλλαγές Bitcoin?

Οι συναλλαγές στο δίκτυο Bitcoin αποθηκεύονται σε δημόσιο καθολικό, προσβάσιμο σε οποιονδήποτε θέλει να ελέγξει τα αρχεία. Το πορτοφόλι bitcoin χρησιμοποιεί ένα ιδιωτικό κλειδί. Οι συναλλαγές μπορούν να υπογραφούν και να έχουν πρόσβαση μόνο με το ιδιωτικό κλειδί. Το ιδιωτικό κλειδί χρησιμοποιείται για την απόδειξη ότι η συναλλαγή προήλθε από τον ιδιοκτήτη του πορτοφολιού.

Διαβάστε επίσης: Ανάλυση τιμών Bitcoin για το 2021

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Bitcoin?

Το Bitcoin έχει πολλά πλεονεκτήματα που δεν διαθέτουν τα παραδοσιακά νομίσματα και τα συστήματα πληρωμών. Μερικά από τα πλεονεκτήματα είναι:

✅ Αυτονομία:

Το Bitcoin είναι δημοφιλές λόγω της αυτονομίας που δίνει στους χρήστες. Παρέχει στους χρήστες πλήρη έλεγχο των χρημάτων τους και πώς τα ξοδεύουν.

Αποκέντρωση:

Το Bitcoin είναι μια αποκεντρωμένη κρυπτογράφηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υπό την επιρροή ή ρυθμίζεται από μια κεντρική αρχή ή κυβέρνηση, καθιστώντας το άνοσο από κανονισμούς ή χειραγώγηση τρίτων.

✅ Γρήγορες πληρωμές:

Οι συναλλαγές Bitcoin χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να ολοκληρωθούν, σε αντίθεση με τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω τραπεζών, οι οποίες χρειάζονται αρκετές ώρες έως αρκετές ημέρες για την επεξεργασία.

✅ Μη αξιόπιστο:

Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή bitcoin, δεν μπορεί να αντιστραφεί εκτός εάν ο παραλήπτης αντιστρέψει τη συναλλαγή. Αυτό διασφαλίζει την απόδειξη πληρωμής.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του Bitcoin?

Το Bitcoin έχει επίσης κάποια μειονεκτήματα. Μερικά από τα μειονεκτήματα είναι

❌ Απάτες:

Η δημοτικότητα του Bitcoin το καθιστά ευάλωτο σε απάτες όπως απάτες, σχέδια Ponzi και επιθέσεις hacking.

❌ Μεταβλητότητα:

Το Bitcoin είναι μια ευμετάβλητη κρυπτογράφηση και κοιτάζοντας την ιστορία του Bitcoin, έχει δει μερικές περιόδους ακραίας μεταβλητότητας. Η μεταβλητότητα είναι επωφελής για τις βραχυπρόθεσμες συναλλαγές, αλλά δεν είναι κατάλληλη για μακροπρόθεσμες συναλλαγές.

Τι αυξάνει την τιμή του Bitcoin?

Το Bitcoin είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο cryptocurrency στον κόσμο. Το 2020 και οι αρχές του 2021 το Bitcoin σημείωσε άνοδο σε ρεκόρ τιμών. Ας δούμε τι κρύβεται πίσω από την αύξηση της τιμής του Bitcoin.

1. Αυξανόμενο θεσμικό ενδιαφέρον:

Από τις αρχές του 2020, υπήρξε αύξηση του θεσμικού ενδιαφέροντος για το Bitcoin. Αυτός ο παράγοντας θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της τιμής του Bitcoin. Όλο και περισσότερα ιδρύματα εξετάζουν τη χρήση Bitcoin και τεχνολογίας blockchain.

2. Προσβασιμότητα:

Οι παραδοσιακές πλατφόρμες όπως το PayPal αυξάνουν επίσης το ενδιαφέρον για το Bitcoin. Το PayPal ανακοίνωσε πρόσφατα ότι οι χρήστες της υπηρεσίας μπορούσαν να αγοράσουν, να πουλήσουν και να αποδεχτούν το Bitcoin ως τρόπο πληρωμής. Αυτή η κίνηση έχει δώσει 350 εκατομμύρια ισχυρή βάση χρηστών στο PayPal στο Bitcoin. Κοιτάζοντας το PayPal, οι ανταγωνιστές του προχώρησαν επίσης να ανακοινώσουν παρόμοιες στρατηγικές, αυξάνοντας την προσβασιμότητα στο Bitcoin και τροφοδοτώντας την άνοδο των τιμών του.

3. Πληθωρισμός:

Το Bitcoin χρησιμοποιείται επίσης ως αποθήκη αξίας από τους επενδυτές, καθώς είναι ένα πάγιο περιουσιακό στοιχείο. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά νομίσματα, το Bitcoin δεν αντιμετωπίζει πληθωριστικές πιέσεις. Ο πληθωρισμός έχει βλάψει την αγοραστική δύναμη των παραδοσιακών νομισμάτων, κάνοντας τους επενδυτές να αντισταθμίζονται από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, να επενδύουν σε περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin και, ως αποτέλεσμα, να αυξάνουν την αξία του.

4. Τα bitcoin είναι λιγοστά:

Το Bitcoin είναι ανώτατο όριο στα 21 εκατομμύρια, οι ανθρακωρύχοι δεν μπορούν να εξορύξουν περισσότερα από 21 εκατομμύρια bitcoin, καθιστώντας το Bitcoin εξαιρετικά σπάνιο και αυξάνοντας την τιμή του.

Διαβάστε περισσότερα: Τι θα αυξήσει την τιμή του Bitcoin το 2021?

Είναι το Bitcoin μια καλή επένδυση το 2021?

Το περασμένο έτος είδε το Bitcoin να παίρνει μεγάλη επιτυχία όταν ξέσπασε η πανδημία. Ωστόσο, το Bitcoin απέκλεισε αυτές τις απώλειες και το Bitcoin παρουσίασε θεαματικά. Η κρυπτογράφηση έσπασε το σήμα των 40.000 $.

Για να απαντήσω αν το Bitcoin είναι μια καλή επένδυση το 2021; Οι ειδικοί της Crypto έχουν προβλέψει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 100.000 $ μέχρι το τέλος του 2021 και να φτάσει τα 300.000 $ έως το 2022. Υπάρχει η πιθανότητα ότι το Bitcoin μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές τις προσδοκίες, καθιστώντας το μια συναρπαστική επενδυτική ευκαιρία.

eToro – Καλύτερος μεσίτης για αγορά Bitcoin

χρηματιστής etoro

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στη βιομηχανία Crypto εδώ και πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Τα εικονικά νομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή. Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner