Είναι το Bitcoin μια καλή επένδυση;

Το Bitcoin (BTC) πέρασε ένα τεράστιο ορόσημο τον Φεβρουάριο, ανεβάζοντας πάνω από 58.000 $ για πρώτη φορά. Αν και είναι σπουδαία νέα για τους επενδυτές, μπορεί να είναι η αρχή μιας έντονης συζήτησης από διάφορες χρηματοοικονομικές αρχές σχετικά με το πώς μπορεί να ρυθμιστεί.

Ποτέ δεν υπήρξε καλή στιγμή για την παρακολούθηση του Bitcoin (BTC) και ολόκληρου του επενδυτικού τοπίου κρυπτογράφησης από ό, τι το 2021 και ιδιαίτερα το μήνα Φεβρουάριο. Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου, λόγω της μεγάλης ζήτησης των επενδυτών (αρχάριοι και ειδικοί), το νόμισμα κρυπτογράφησης κατάφερε να ξεπεράσει το προηγούμενο ορόσημο των 40.000 δολαρίων τον Ιανουάριο και να ξεπεράσει τα 50.000 δολάρια. Στις τελευταίες πρωινές ώρες της Παρασκευής, 21 Φεβρουαρίου, το Bitcoin διαπραγματεύτηκε μεταξύ 57.500 και 58.000 $. Το τρέχον ράλι σημαίνει ότι σε λιγότερο από δύο μήνες, το στοιχείο κρυπτογράφησης έχει υπερδιπλασιαστεί σε αξία.

Το Bitcoin δημιουργήθηκε από έναν άνθρωπο που είναι γνωστό με το ψευδώνυμο “Satoshi Nakamoto” για να ηγηθεί της νέας μορφής νομίσματος που θα ανταγωνίζεται άμεσα τα νομίσματα fiat (Ευρώ, Λίρα, Δολάριο ΗΠΑ, Δολάριο Αυστραλίας, Δολάριο Νέας Ζηλανδίας, Ραντ Νοτίου Αφρικής και Ιαπωνικά γεν) μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και τη συντριβή του 2009 στην αγορά κατοικιών.

Ο κ. Nakamoto δημιούργησε το κρυπτογραφικό περιουσιακό στοιχείο με σκοπό την εξάλειψη του μεσάζοντα (χρηματοπιστωτικά ιδρύματα) Χρησιμοποιεί ένα αποκεντρωμένο σύστημα καθολικών το οποίο είναι γνωστό ως blockchain.

Το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση και έχει το μεγαλύτερο όριο αγοράς από τον Φεβρουάριο του 2021 στον χώρο κρυπτογράφησης που ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια. Τέτοιοι αριθμοί είναι αρκετά εκπληκτικοί για ένα περιουσιακό στοιχείο που έμοιαζε να κινείται σε κατάσταση εξαφάνισης κατά την περίοδο της αιχμής της πανδημίας που έφερε τις χρηματοπιστωτικές αγορές στα γόνατά του τον Μάρτιο του 2020.

Το Bitcoin (BTC) εκείνη την εποχή βίωσε μια τεράστια πώληση από επενδυτές που, σύμφωνα με τον Paul Vigna της Wall Street Journal, «ήταν διπλάσιο από το μέγεθος της πτώσης των αποθεμάτων». Προφανώς, η πτώση της τιμής έγινε αισθητή σε όλες τις χρηματιστηριακές και χρηματιστηριακές συναλλαγές, καθώς το περιουσιακό στοιχείο παρουσίασε χαμηλό 52 εβδομάδων, ιδιαίτερα τον μήνα Μάρτιο, όταν διαπραγματεύτηκε για 3.800 δολάρια, γεγονός που είδε τον όγκο συναλλαγών του περιουσιακού στοιχείου να μειώνεται μαζικά και το αποτέλεσμα ήταν η πτώση του κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Εφόσον κάθε άτομο έχει δει την ευκαιρία να κάνει κέρδη μέσω του Bitcoin, ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν ρυθμίζεται από ένα άτομο. Το Bitcoin ευδοκιμεί στους βασικούς νόμους της ζήτησης και της προσφοράς. Όσο υψηλότερη είναι η ζήτηση για ένα προϊόν, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή που θα πρέπει να πληρώσουν οι άνθρωποι για αυτό. Όσο χαμηλότερη είναι η προσφορά ενός προϊόντος στην περίπτωση του Bitcoin με μόλις 21 εκατομμύρια σε εξόρυξη, τόσο υψηλότερη είναι η τιμή που οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν.

Είναι εξαιρετικά ασταθές (απρόβλεπτο) καθώς διαπραγματεύτηκε για 3.800 $ το Μάρτιο και σημείωσε ράλι στα 10.596,95 $ το Σεπτέμβριο, έφτασε τα 20.000 $ για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2020 και σημείωσε επιπλέον κέρδη στα 40.000 $ τον Ιανουάριο του 2021 και τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους ξεπέρασε τα 58.000 $ ορόσημο.

Με απλά λόγια, οι άνθρωποι αγοράζουν και πωλούν σε οποιαδήποτε τιμή θέλουν σύμφωνα με τους επενδυτικούς τους στόχους. Αυτό καθιστά το Bitcoin ελκυστικό για τους επενδυτές υψηλής ανάπτυξης, καθώς μια επένδυση 10.000 $ τον Σεπτέμβριο του 2020 θα είχε ως αποτέλεσμα κέρδος άνω του 400% σε λιγότερο από 6 μήνες.

Από την άλλη πλευρά, το crypto δεν είναι συμβατική επένδυση. Όπως λέει ο Danny Cox από την Hargreaves Lansdown (εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών) «τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να παραμείνουν εξειδικευμένα, να εξαφανιστούν χωρίς ίχνος, να γίνουν mainstream ή οτιδήποτε άλλο. Κάθε επένδυση πρέπει να θεωρείται πολύ υψηλός κίνδυνος ».

Μην τοποθετείτε όλες τις ελπίδες σας σε ένα ψηφιακό νόμισμα και σε αυτήν την περίπτωση το Bitcoin. διαφοροποιήστε το χαρτοφυλάκιό σας, ώστε να κατανείμετε τους κινδύνους μεταξύ όλων των επενδύσεών σας.

Bitcoin: Θα είναι μια καλή επένδυση το 2021?

Αν ακολουθήσουμε αυτό που λένε οι ειδικοί, υπάρχει μια τεράστια πιθανότητα το BTC να αξίζει περισσότερο από την τρέχουσα τιμή διαπραγμάτευσης στο όχι τόσο μακρινό μέλλον που μπορεί να το κάνει μια καλή επένδυση το 2021.

Ο μεγαλύτερος μοχλός του Bitcoin πριν από την πανδημία ήταν οι οπαδοί του κυρίως επενδυτές ανάπτυξης που είδαν μια πιθανότητα στο ενεργητικό κρυπτογράφησης να γίνει το βασικό στοιχείο στη χρηματοοικονομική στρατόσφαιρα. Μετά την πανδημία, το περιουσιακό στοιχείο διαπραγματεύτηκε σε τιμή (3800 $) που ήταν στο επίπεδο κινδύνου των αρχάριων και ακόμη και ειδικών επενδυτών που είδαν μια μεγάλη ευκαιρία να προστατεύσουν τις απώλειές τους από άλλες επενδύσεις με το crypto.

Το Bitcoin έχει αυξηθεί περισσότερο από 150% από τον Δεκέμβριο του 2020 και αυτή τη φορά οι κύριοι οδηγοί δεν κλίνουν προς μία κατεύθυνση. Υπήρξε μια τεράστια εισροή επενδυτών από ιδρύματα μεγάλης κλίμακας, όπως τα ταμεία χρηματοδότησης πανεπιστημίων, τα επενδυτικά καταπιστεύματα και τα συνταξιοδοτικά συστήματα που πιστεύουν ότι το περιουσιακό στοιχείο είναι εδώ για να μείνει.

Νέοι επενδυτές πιστεύουν ότι με την πάροδο του χρόνου οι χρηματοοικονομικές αρχές θα βρουν έναν καλύτερο τρόπο ρύθμισης των κερμάτων εντοπίζοντας όλα τα κενά και βάζοντας τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των επενδύσεων.

Τελικά, αυτό δεν συνέβη κατά τη διάρκεια του καλύτερου bull bull της κρυπτογράφησης το 2017, όταν αυξήθηκε στα 19.783,21 $ στις 18 Δεκεμβρίου 2017, πριν υποφέρει από τα χαμηλά του Μαρτίου κατά τη διάρκεια της κορυφής της πανδημίας. Οι μόνοι άνθρωποι που έδειξαν ενδιαφέρον ήταν επενδυτές λιανικής που το προστάτευαν επειδή δεν ρυθμιζόταν από καμία κεντρική κυβέρνηση και άλλους που το αγόρασαν με βάση τον φόβο του Missing Out. Ως αποτέλεσμα της κερδοσκοπίας σχετικά με τη δυνατότητα να έχει τεράστια κέρδη, ορισμένα άτομα πέταξαν κάποια χρήματα σε αυτό.

Συνήθως, οι άνθρωποι λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις με βάση την εμπιστοσύνη και στη χρηματαγορά ο ειδικός σύμβουλος των εταιρειών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Η JP Morgan υπήρξε έντονη αντίθεση στη χρήση του BTC για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 2017, σε ένα άρθρο του The Guardian, το αφεντικό της JP Morgan Jamie Dimon χαρακτήρισε το «Bitcoin μια απάτη που θα ανατινάξει». Σε μια περιουσία, η επενδυτική τράπεζα και η εταιρεία χαρτοφυλακίου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών υποστηρίζει πλέον το ψηφιακό νόμισμα και «πιστεύει ότι θα μπορούσε να έχει ένα λαμπρό μέλλον».

Σε ένα άρθρο ειδησεογραφικών ειδήσεων του BUSINESS INSIDER, οι ειδικοί επενδύσεων της JP Morgan επανέλαβαν ότι «το Bitcoin θα μπορούσε να συγκεντρώσει έως και 100.000 $». Τον Δεκέμβριο του 2020, ο ασφαλιστικός γίγαντας MassMutual εντάχθηκε στο BTC club με μια επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων που προοριζόταν για τον γενικό επενδυτικό λογαριασμό της. Η Ασφαλιστική Εταιρεία αγόρασε το crypto μέσω του New York Digital Investment Group (NYDIG) πιστοποιώντας τη σταδιακή έκκληση και παρουσία του νομίσματος στον χρηματοοικονομικό κόσμο. Ο συντηρητικός, φιλανθρωπικός και διαχειριστής hedge fund Paul Tudor Jones το δεύτερο τρίμηνο του 2020 αγόρασε το Bitcoin ως αντιστάθμιση έναντι του πληθωρισμού καθώς οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο άρχισαν να εκτυπώνουν χρήματα και συνέκριναν το ψηφιακό νόμισμα με το εμπόριο χρυσού στη δεκαετία του 1970.

Ως αποτέλεσμα του ότι δεν ρυθμίζεται από κανένα ίδρυμα και παραμένει ανοιχτό στους επενδυτές, όπου κι αν βρίσκονται στη γη, η διακύμανση των τιμών του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου δεν πρόκειται να σταματήσει και έτσι είναι το απρόβλεπτο.

Θα συνεχίσει το Bitcoin να ανεβαίνει το 2021?

Το Bitcoin κάνει σταδιακά κύματα στην οικονομική ροή και θα συσσωρευτεί με βάση την αποδοχή που λαμβάνει από σημαντικούς παίκτες του χρηματοοικονομικού παιχνιδιού που πιστεύουν ότι είναι το σύγχρονο νόμισμα του μέλλοντος. Πολλοί ειδικοί έχουν συμφωνήσει ότι η τιμή του BTC θα αυξηθεί το 2021 λόγω ενός κύματος χρημάτων τόσο από θεσμικούς όσο και από ιδιώτες επενδυτές.

Τα μεγαλύτερα νέα στο επενδυτικό τοπίο κρυπτογράφησης είναι η επένδυση ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Bitcoin από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Tesla Elon Musk, ο οποίος υπήρξε τεράστιος υποστηρικτής της χρήσης κρυπτονομισμάτων. Η Tesla ως εταιρεία δημοσίευσε μια δήλωση που επανέλαβε την πεποίθησή τους στο ψηφιακό νόμισμα ότι «προχωρούσε προς το να επιτρέπει στους πελάτες να πληρώνουν για τα προϊόντα της με την κρυπτογράφηση».

Επί του παρόντος, το bitcoin έχει αποκτήσει αξιόπιστη υποστήριξη από διάφορα διαδικτυακά συστήματα πληρωμών. Δημοφιλή ανάμεσά τους είναι το PayPal, το Cash App και το Skrill, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να χρησιμοποιούν τους λογαριασμούς τους για να κρατούν, να αγοράζουν και να πωλούν κέρματα.

Ένας άλλος σημαντικός παίκτης στον χρηματοπιστωτικό τομέα VISA ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2020 ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με την ανταλλαγή κρυπτογράφησης, την Coinbase, για να προσφέρει χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες που σχετίζονται με bitcoin.

Αρκετοί επενδυτές βασίζονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για να μπορούν να λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις. Ο οικονομολόγος Robert Shiller πιστεύει στη σημασία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης και μάλιστα πρότεινε ότι «η φούσκα του 2017 μπορεί να είχε συνδεθεί με το γεγονός ότι δεν υπήρχαν συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin». Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και επιλογές Bitcoin καθώς και τα κεφάλαια που σχετίζονται με το blockchain έχουν προχωρήσει αρκετά για να παρέχουν ένα τεράστιο επίπεδο ασφάλειας σε επενδυτές που διαφορετικά θα φοβόταν την αστάθεια και τη σκέψη να χάσουν μερικά ή όλα τα χρήματά τους. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης βοηθούν τους επενδυτές να κερδοσκοπούν για πτώση των τιμών.

Μην χάσετε: Γιατί το Bitcoin πρόκειται να εκραγεί το 2021

Πρόβλεψη τιμών Bitcoin το 2021 και πέρα

Πρώην naysayer, η JP Morgan πιστεύει ότι η τιμή του bitcoin θα φτάσει τα 100.000 $ το 2021.

Κάθε πρόβλεψη τιμών που γίνεται από άτομα και εμπειρογνώμονες όπως η BTC βρίσκει έναν απίστευτο τρόπο να την ξεπεράσει αφήνοντας πολλούς πωλητές στη σκόνη γιατί γιατί το πούλησα; Όπως το λέει η Clem Chambers, «το νόμισμα μπορεί να αξίζει 1 εκατομμύριο δολάρια κάποια μέρα ή μπορεί να πέσει στα κανονικά επίπεδα τιμών που πολλοί άνθρωποι περιμένουν. Αυτό συμβαίνει επειδή η τιμή του επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το προσωπικό FOMO και το εταιρικό FOMO και έως ότου περάσει αυτή η ώθηση, κανείς δεν μπορεί πραγματικά να καθορίσει την τιμή του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου ».

Τον Αύγουστο του 2020, το Bitcoin έφτασε τα 10.000 $ και αρκετά άτομα πούλησαν το νόμισμα με 8.500 $ παρέχοντας το μεγαλύτερο μέρος της αντίστασης έως ότου αυξήθηκε στα 20.000 $. Σε αυτήν την τιμή, αρκετοί επενδυτές ένιωσαν ότι ένα τεράστιο ξεπούλημα ήταν στο δρόμο και προς έκπληξή τους, η τρέχουσα τιμή του Bitcoin τον Φεβρουάριο του 2021 έχει ξεπεράσει τα 57.000 $.

διάγραμμα τιμών bitcoin

Ως έχει, κάθε εβδομάδα να μην επενδύετε σε BTC και άλλα νομίσματα μοιάζει να χαθεί μια μεγάλη ευκαιρία.

Διαβάστε περισσότερα: Πόσο θα αξίζει το Bitcoin το 2021 και μετά?

Πώς μπορώ να επενδύσω στο Bitcoin?

Καθώς τα κρυπτονομίσματα γίνονται δημοφιλή, υπάρχουν πολλές συναλλαγές και ανταλλαγές όπου μπορείτε να κάνετε επενδύσεις. Με βάση την εμπειρία και την ευκολία χρήσης, eToro παρέχει μια εξαιρετική πλατφόρμα όπου μπορείτε να αγοράσετε Bitcoin.

Το SIGNING UP είναι το πρώτο βήμα για τη δημιουργία λογαριασμού στο Διαδίκτυο. Βεβαιωθείτε ότι παρέχονται τα αυθεντικά στοιχεία.

Η ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ είναι το δεύτερο βήμα της διαδικασίας. Για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του λογαριασμού σας και ως μέρος του KYC (Γνωρίζοντας τον πελάτη σας), θα σας ζητηθεί να ανεβάσετε την άδεια οδήγησης ή το διαβατήριό σας) και απόδειξη διεύθυνσης για να βοηθήσετε στην επιβεβαίωση της ταυτότητάς σας.

Το ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ FIAT είναι το επόμενο βήμα. Αφού περάσετε με επιτυχία τη διαδικασία επαλήθευσης, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να καταθέσετε νόμισμα fiat (USD, GBP και EURO) που είναι ένα απαραίτητο βήμα για να κάνετε μια αγορά BTC.

Το τελευταίο βήμα είναι να κάνετε την πρώτη σας αγορά bitcoin. Με χρήματα στο λογαριασμό σας, απλά περιηγηθείτε στη σελίδα “Bitcoin” και η πρώτη σας αγορά είναι έτοιμη.

Σημειώστε ότι το Bitcoin μπορεί να αγοραστεί κλασματικά εάν δεν έχετε τα χρήματα για να αγοράσετε 1BTC. Μπορείτε να αγοράσετε ένα μέρος του συνόλου ανάλογα με τα προσωπικά σας οικονομικά ή τον τρέχοντα επενδυτικό στόχο. Για παράδειγμα, εάν η τρέχουσα τιμή του BTC είναι 57.000 $, μπορείτε να αγοράσετε το 10% του νομίσματος στα 5700 $ που είναι 0,1 BTC ή 1% του νομίσματος στα 570 $ που είναι 0,01 BTC.

Λοιπόν, είναι το Bitcoin μια καλή επένδυση; συμπέρασμα

Ναι, είναι μια καλή επένδυση. Σύμφωνα με τους epxerts, το Bitcoin θα συνεχίσει για αρκετά χρόνια με το να είναι το πιο δημοφιλές κρυπτογράφηση καθώς και να έχει το μεγαλύτερο όριο αγοράς. Το ράλι του νομίσματος σημαίνει ότι τους επόμενους μήνες εάν διατηρήσει την ορμή του, θα αποτιμάται στα 100.000 $ ανά κέρμα και θα φτάσει περίπου τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Ο περιορισμός της προσφοράς που έφτασε τα 21.000.000 από τον δημιουργό του ήταν εξαιρετικά σημαντικός για την επιτυχία του.

Μεγάλες εταιρείες όπως η AT&Οι T, Expedia, PayPal, Shopify και Microsoft δέχονται Bitcoin ως πληρωμές. Καθώς περισσότερες εταιρείες γίνονται ανοιχτές στην προσθήκη της κρυπτογράφησης στις επιλογές πληρωμής τους, δεν θα είναι μόνο δημοφιλής, αλλά θα αποκτήσουν μια κατάσταση λατρείας για τη χρήση της, καθώς οι διαδικτυακές πλατφόρμες πληρωμών PayPal, Skrill, Neteller, Cash App και WebMoney παρέχουν περισσότερες επιλογές πληρωμής για πελάτες.

eToro – Καλύτερη πλατφόρμα για αγορά Bitcoin

χρηματιστής etoro

Το eToro έχει αποδειχθεί αξιόπιστο στον κλάδο της κρυπτογράφησης εδώ και πολλά χρόνια – σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε.

Τα εικονικά νομίσματα είναι εξαιρετικά ασταθή. Το κεφάλαιό σας κινδυνεύει.

Διαβάστε περισσότερα:

10 τολμηρές προβλέψεις τιμών Bitcoin για το 2021

Πρόβλεψη τιμών Bitcoin

5 λόγοι για τους οποίους το Bitcoin θα μπορούσε να διπλασιάσει τα χρήματά σας το 2021

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner