150 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να απαντήσουν σε αυτήν την ερώτηση κρυπτονομισμάτων στη νέα φόρμα IRS

Δύο ημέρες μετά το IRS κυκλοφόρησε το ενημερωμένο και πολύ αναμενόμενο νέα καθοδήγηση σχετικά με τη φορολογία κρυπτονομισμάτων τον Οκτώβριο του 2019, ο οργανισμός κυκλοφόρησε ένα σχέδιο του νέο 1040 Πρόγραμμα 1 για την επερχόμενη φορολογική περίοδο του 2019. Σε αυτήν τη νέα φόρμα φόρου, η οποία θα συμπληρωθεί από όλους τους φορολογούμενους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (περίπου 150 εκατομμύρια), υπάρχει μια ερώτηση «ναι» ή «όχι» στην κορυφή:

“Ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια του 2019, λάβατε, πουλήσατε, στείλετε, ανταλλάξτε ή αποκτήσατε με άλλο τρόπο οικονομικό ενδιαφέρον σε οποιοδήποτε εικονικό νόμισμα;” Νέο 1040 Πρόγραμμα 1 Cryptocurrency

Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη συμφωνία. Υπό ποινή ψευδορκίας, 150 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει τώρα να δηλώσουν εάν πραγματοποιούν συναλλαγές με εικονικά νομίσματα όπως το bitcoin.

Αποποίηση ευθυνών – Αυτή η ανάρτηση προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν πρέπει να εκληφθεί ως φορολογική ή επενδυτική συμβουλή. Μιλήστε με τον δικό σας φορολογικό εμπειρογνώμονα, CPA ή φορολογικό πληρεξούσιο σχετικά με το πώς πρέπει να αντιμετωπίζετε τη φορολογία των ψηφιακών νομισμάτων.

Πώς φορολογείται το Cryptocurrency?

Τα κρυπτονομίσματα όπως το ίδιο το bitcoin δεν φορολογούνται εντελώς. Με άλλα λόγια, η κατοχή του bitcoin δεν δημιουργεί φορολογική υποχρέωση. Αντίθετα, είναι τα κέρδη και οι ζημίες που υφίστανται κατά την αγορά, την πώληση και τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων που δημιουργούν κεφαλαιουχικά κέρδη και ζημίες που τελικά πρέπει να αναφέρονται στη φορολογική σας δήλωση.

Δείτε πώς λειτουργεί: Το IRS αντιμετωπίζει τα κρυπτονομίσματα ως ιδιοκτησία για φορολογικούς σκοπούς και όχι ως νόμισμα. Ακριβώς όπως και άλλες μορφές ιδιοκτησίας τότε – μετοχές, ομόλογα, ακίνητα – επιβαρύνεστε με φορολογική υποχρέωση όταν πουλάτε, διαπραγματεύεστε ή διαθέτετε με άλλο τρόπο την κρυπτογράφηση σας για περισσότερο ή λιγότερο από ότι την αποκτήσατε για. 

Υπό αυτήν την έννοια, η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων μοιάζει με τις συναλλαγές αποθεμάτων για φορολογικούς σκοπούς.

Για παράδειγμα, εάν αγοράσατε 0,2 Bitcoin για 2.000 $ τον Απρίλιο του 2019 και στη συνέχεια το πουλήσατε δύο μήνες αργότερα για 4.000 $, θα έχετε κέρδος κεφαλαίου 2.000 $. Αναφέρετε αυτό το κέρδος στη φορολογική σας δήλωση και ανάλογα με το τι φορολογικό όριο εμπίπτει, θα πληρώσετε ένα ορισμένο ποσοστό φόρου επί του κέρδους. Οι τιμές κυμαίνονται βάσει του φορολογικού σας ορίου καθώς και ανάλογα με το αν ήταν βραχυπρόθεσμο έναντι μακροπρόθεσμου κέρδους. 

Από την άλλη πλευρά, εάν πουλήσατε την κρυπτογράφηση σας για λιγότερο από ό, τι την αποκτήσατε, μπορείτε να διαγράψετε αυτήν την απώλεια κεφαλαίου για να εξοικονομήσετε χρήματα στο φορολογικό σας λογαριασμό Όλα αυτά μπορεί να σας φαίνονται οικεία, καθώς ακριβώς λειτουργεί ο φόρος επί των αποθεμάτων (μια μορφή ιδιοκτησίας).

Για μια πλήρη κατάδυση, μπορείτε να διαβάσετε την ανάρτηση ιστολογίου μας Ο οδηγός του 2019 για τους φόρους κρυπτονομισμάτων

Γιατί η IRS αυξάνει την επιβολή φόρου Cryptocurrency?

Το IRS ανησυχεί ότι το κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται ως εργαλείο αποφυγής των φόρων. Προσθέτοντας αυτό το υποχρεωτικό πλαίσιο ελέγχου στο νέο Πρόγραμμα 1 1040, κάθε φορολογούμενος των ΗΠΑ θα πρέπει να δηλώσει εάν έχουν ή δεν έχουν χρησιμοποιήσει κρυπτογράφηση με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Το IRS το χρησιμοποιεί ως εργαλείο για την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης σε κρυπτονομίσματα και τη μείωση των προγραμμάτων ξεπλύματος χρημάτων / φοροαποφυγής.

Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείτε

Αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου. Κάθε φορά υπάρχει μια νέα, υψηλής ανάπτυξης κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που αναδύεται, οι κοινωνίες και οι κυβερνήσεις σιγά σιγά καταλαβαίνουν πώς πρέπει να συνδυαστεί με τον τρέχοντα κόσμο. Αυτή είναι απλώς η εξέλιξη των κρυπτονομισμάτων όπως το bitcoin που γίνεται πιο mainstream. Για να συμβεί μαζική υιοθέτηση, οι κανόνες και οι κανονισμοί σχετικά με το κρυπτογράφηση πρέπει να είναι σαφείς Η σαφήνεια επιτρέπει στους καθημερινούς ανθρώπους να αποκτήσουν ένα επίπεδο άνεσης και εξοικείωσης με ένα νέο πλεονέκτημα όπως το bitcoin.

Πώς να αναφέρετε το Cryptocurrency στους φόρους σας

Για να αρχειοθετήσετε και να αναφέρετε σωστά τις συναλλαγές κρυπτογράφησης, πρέπει να συμπληρώσετε τη φόρμα IRS 8949.

Θα παραθέσετε όλες τις πωλήσεις, τις συναλλαγές και τις διαθέσεις κρυπτονομισμάτων στη φόρμα 8949 (εικόνα παρακάτω) μαζί με την ημερομηνία απόκτησης της κρυπτογράφησης, την ημερομηνία πώλησης ή διαπραγμάτευσης, τα έσοδά σας (Αξία εύλογης αγοράς), τη βάση κόστους και το κέρδος ή τη ζημία σας . Μόλις καταχωρήσετε κάθε συναλλαγή, αθροίστε τις στο κάτω μέρος και μεταφέρετε αυτό το ποσό στο Πρόγραμμα 1040 Δ. Συμπεριλάβετε και τις δύο αυτές φόρμες με την ετήσια φορολογική σας δήλωση.

Για μια λεπτομερή περιγραφή της διαδικασίας αναφοράς, ανατρέξτε στο άρθρο μας στο αναφορά κρυπτονομισμάτων στους φόρους σας. Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε το σύντομο βίντεο παρακάτω για να δείτε ένα παράδειγμα της φόρμας 8949 που συμπληρώνεται. 

Όπως πάντα, είναι καλή ιδέα να συμβουλευτείτε έναν φορολογικός επαγγελματίας σχετικά με τη δική σας κατάσταση.

Τι πρέπει να κάνετε εάν έχετε «ξεχάσει» να αναφέρετε το Crypto για φορολογικές δηλώσεις προηγούμενων ετών

Ίσως έχετε ξεχάσει ή απλά δεν γνωρίζατε ότι έπρεπε να καταθέσετε τα κέρδη και τις απώλειες κρυπτογράφησης στην φορολογική σας δήλωση. Είναι ένα ειλικρινές λάθος. Εάν βρίσκεστε σε αυτήν την κατάσταση, η καλύτερη προσέγγιση είναι να τροποποιήσετε τις αποδόσεις των προηγούμενων ετών. Περνάμε αυτήν τη διαδικασία στην ανάρτηση ιστολογίου μας εδώ τροποποίηση των φορολογικών δηλώσεων κρυπτογράφησης.

IRS νέα κρυπτογράφηση 1040

Λογισμικό φόρου Cryptocurrency

Ο υπολογισμός όλων των κερδών και ζημιών κεφαλαίου κρυπτογράφησής σας και η αναφορά τους στο 8949 μπορεί μερικές φορές να γίνει δύσκολη υπόθεση. Οι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων δεν βοηθούν πολύ στην αναφορά φορολογίας (μάθετε γιατί εδώ), και τίποτα δεν αναφέρεται σε USD.

Λογισμικό φόρου κρυπτονομισμάτων όπως CryptoTrader.Tax είναι μια λύση που δημιουργήθηκε για να αυτοματοποιήσει ολόκληρη τη διαδικασία αναφοράς φόρου κρυπτογράφησης για εμπόρους και χρήστες κρυπτονομισμάτων. Προσφέρουν επίσης ένα εργαλείο ειδικά για επαγγελματίες του φόρου. Απλώς εισαγάγετε τις συναλλαγές και τις συναλλαγές σας από τις ανταλλαγές σας στο λογισμικό και θα δημιουργήσει τα απαραίτητα φορολογικά σας έγγραφα όπως το 8949 με το πάτημα ενός κουμπιού.

Κρυπτογράφηση IRS 1040

Μπορείτε να μεταφέρετε τις δημιουργούμενες αναφορές φόρου στον φορολογικό σας επαγγελματία ή απλώς να τις ανεβάσετε σε λογισμικό αρχειοθέτησης φόρων όπως TurboTax ή TaxAct. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για πώς λειτουργεί το CryptoTrader.Tax εδώ.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner