Οδηγός Curve Finance ($ CRV)

Curve Finance είναι μια αποκεντρωμένη ανταλλαγή (DEX) για την εμπορία σταθερών νομισμάτων. Όπως με κάθε άλλο έργο αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi), το Curve Finance έχει το δικό του διακριτικό γνωστό ως διακριτικό Curve DAO (CRV $). Το Curve Finance DEX έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία από τον Ιανουάριο του 2020 και οι αγρότες αποδίδουν ήδη κέρδη από αυτό. Ωστόσο, ήταν η απότομη καταχώριση του διακριτικού $ CRV στις 14 Αυγούστου 2020 που πραγματικά έστρεψε το κεφάλι στον χώρο κρυπτογράφησης και όχι απαραίτητα με καλό τρόπο. Σε αυτό το άρθρο, ρίχνουμε μια ματιά στο φόντο και τα χαρακτηριστικά του Curve Finance και την αμφιλεγόμενη κυκλοφορία του διακριτικού $ CRV.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την Curve Finance και συγκεκριμένα τη γεωργία απόδοσης $ CRV και πώς να δείτε εάν ενδέχεται να έχετε CRV $, δείτε το τελευταίο μας βίντεο:

Αφίσα YouTube Curve Finance (CRV $) Απόδοση γεωργίας

Ιστορικό

Ο Michael Egorov, Διευθύνων Σύμβουλος της Curve Finance, συνεργάστηκε επίσης με την NuCypher ομάδα ως συνιδρυτής και CTO για πέντε χρόνια. Ο Egorov έχει υπηρετήσει τον Curve μέσω της εμπειρίας του στην ανάπτυξη λογισμικού, χάρη στα διευθυντικά του καθήκοντα σε διάφορες εταιρείες τεχνολογίας στο παρελθόν.

Η ομάδα πίσω από την Curve Finance άρχισε επίσημα να εργάζεται στο χρηματιστήριο τον Δεκέμβριο του 2019 και το ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2020. Ακόμη και τότε, η Curve ήδη χρησιμοποιείται από αρκετούς εμπόρους arbitrage, αλλά η δημοτικότητά της αυξήθηκε αφού πρόσφατα (και εκπληκτικά) ξεκίνησε διακριτικό του τον Αύγουστο του 2020.

Είναι ενδιαφέρον ότι φαίνεται ότι ακόμη και μετά την κυκλοφορία του διακριτικού CRV, ορισμένα μέλη της ομάδας Curve δεν ήξεραν ότι ήταν ήδη εκτός. Ήταν τόσο απότομο που η ομάδα έπρεπε να την υιοθετήσει αφού δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ελέγξει τους κωδικούς της μετά την ανάπτυξη.

Τι είναι το Curve Finance?

Η καμπύλη είναι μια αποκεντρωμένη ομάδα ρευστότητας ανταλλαγής που έχει δημιουργηθεί για την υποστήριξη της αποτελεσματικής διαπραγμάτευσης σταθερών νομισμάτων. Προς το παρόν, η καμπύλη υποστηρίζει ζεύγη BTC, καθώς και DAI, BUSD, sUSD, TUSD, USDC και USDT.

Και μέσω της βοήθειας των ΑΜΜ (αυτοματοποιημένοι κατασκευαστές αγοράς), η Curve καθιστά δυνατή τις χαμηλές συναλλαγές ολίσθησης ενώ διατηρεί τα τέλη συναλλαγών χαμηλά. Οι περισσότεροι έμποροι arbitrage προτιμούν την καμπύλη σε σύγκριση με άλλες ομάδες ρευστότητας όπως το Uniswap απλά λόγω της εξοικονόμησης συναλλαγών.

Με λίγους μόνο μήνες στην ύπαρξη, η πλατφόρμα έχει ήδη νικήσει άλλες ανταλλαγές όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών. Με το Uniswap στην κορυφή της κατάταξης, η Curve παρουσίασε ισχυρότερη από έργα όπως οι Aave, Compound Finance και Balancer.

Αυτό που ξεχωρίζει την καμπύλη από άλλα DEX?

Το πρόβλημα με τα DEX όπως το Uniswap είναι το κόστος που επιβαρύνουν τους χρήστες για συναλλαγές διακριτικών. Αν κοιτάξετε άλλα DEX, δεν μπορούν να διευκολύνουν τις άμεσες συναλλαγές διακριτικών. Στην περίπτωση της Uniswap, για παράδειγμα, τα stablecoin πρέπει ακόμη να ανταλλάσσονται για ETH, προτού διαπραγματευτούν με το stablecoin που ο χρήστης επιθυμεί να λάβει (το Uniswap V2 ενδέχεται να έχει ήδη εξαλείψει αυτό το μειονέκτημα). Δεδομένου ότι η συναλλαγή περιλαμβάνει δύο συναλλαγές, τα τέλη συναλλαγής διπλασιάζονται επίσης για κάθε χρήστη.

Η καμπύλη λειτουργεί διαφορετικά. Η ομάδα ρευστότητας της πλατφόρμας επιτρέπει άμεσες συναλλαγές συμβόλων μεταξύ ζευγαριών που αναφέρονται. Με τη λειτουργία άμεσης ανταλλαγής, οι χρήστες εξοικονομούν περισσότερα πληρώνοντας χαμηλότερα τέλη συναλλαγών. Και από τώρα, τα τέλη εξακολουθούν να είναι 0,04% ανά συναλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες έχουν την ευκαιρία να εκτελούν πιο αποτελεσματικές συναλλαγές χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν πολύ τέλη για κάθε συναλλαγή.

Οι αλγόριθμοι και για τα δύο DEX είναι επίσης διαφορετικοί. Το Uniswap εστιάζει στη μεγιστοποίηση της διαθέσιμης ρευστότητας, αλλά ο αλγόριθμος Curve δίνει μεγαλύτερη σημασία στην ελαχιστοποίηση της ολίσθησης. Εξαιτίας αυτού, οι έμποροι υψηλής συχνότητας και μεγάλου όγκου εξοικονομούν περισσότερα χρησιμοποιώντας το Curve.

Σε σύγκριση με τα συστήματα βιβλίων παραγγελιών, η Curve χρησιμοποιεί ένα μοντέλο AMM που μεγιστοποιεί τις ομάδες ρευστότητας στην αλυσίδα για να παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση ακόμη και πριν από την εκτέλεση των συναλλαγών.

Κερδίστε χρήματα Παρέχοντας ρευστότητα σε καμπύλη

Οι ομάδες ρευστότητας εντός αλυσίδας αναφέρονται σε κεφάλαια που διατηρούνται σε ανταλλαγές για τη διευκόλυνση των συναλλαγών. Με την καμπύλη, οι χρήστες μπορούν ελεύθερα να καταθέσουν οποιοδήποτε υποστηριζόμενο διακριτικό στην ομάδα και να γίνουν πάροχοι ρευστότητας. Αυτό εννοούμε όταν μιλάμε για χρηματοδότηση συγκεκριμένων ομάδων για τα ζεύγη συναλλαγών της Curve.

Και με τη σειρά του, οι πάροχοι ρευστότητας κερδίζουν προμήθειες από τις ανταλλαγές που πραγματοποιούνται στο χρηματιστήριο.

Χάρη στη συνθεσιμότητα του Curve, η ομάδα ρευστότητας είναι επίσης προσβάσιμη σε πολλά άλλα πρωτόκολλα. Στην πραγματικότητα, η πλατφόρμα γνώρισε αυξημένο όγκο συναλλαγών μετά την εισαγωγή της εξόρυξης ρευστότητας από το yEarn.

yCRV

Στην εξόρυξη ρευστότητας, οι ανθρακωρύχοι βοηθούν στην εκτέλεση ενός bot που δημιουργεί την αγορά ενός χρηματιστηρίου για να το βοηθήσει να εκτελεί τις συναλλαγές του. Αυτή η τάση προσελκύει τους ανθρακωρύχους να παρέχουν επιπλέον ρευστότητα στο διακριτικό yCRV του yEarn επειδή φαίνεται να είναι αρκετά κερδοφόρο.

Το διακριτικό yCRV είναι ένα τυλιγμένο διακριτικό που αποτελείται από ζεύγη συναλλαγών που υποστηρίζονται από την Curve και αντιπροσωπεύει το σύνολο ρευστότητας. Επιπλέον, δεδομένου ότι η ομάδα ρευστότητας της Curve είναι διαθέσιμη σε άλλα πρωτόκολλα όπως η Compound, οι πάροχοι ρευστότητας κερδίζουν επίσης πρόσθετο εισόδημα από τα τέλη τόκων τους.

Ενώ η παροχή ρευστότητας στο Curve’s pool φαίνεται κερδοφόρα, ενέχει επίσης ορισμένους κινδύνους. Αυτές είναι μερικές από τις αβεβαιότητες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι πάροχοι ρευστότητας της Curve.

Ευπάθεια οικοσυστήματος DeFi

Δεδομένου ότι το Curve είναι ήδη ενσωματωμένο σε ορισμένες άλλες πλατφόρμες DeFi, οι χρήστες πρέπει να είναι σε θέση να παρακολουθούν τα τρέχοντα ζητήματα σε αυτά τα άλλα πρωτόκολλα. Η φροντίδα ζητημάτων ασφάλειας σε άλλα έργα θα διασφαλίσει ότι οι πάροχοι ρευστότητας είναι καλά ενημερωμένοι σχετικά με τους κινδύνους κατάθεσης των περιουσιακών τους στοιχείων σε ομάδες της Curve.

Μεταβλητότητα απόδοσης

Οι αποδόσεις της καμπύλης κυμαίνονται πολύ. Παρόλο που οι ομάδες υψηλής απόδοσης προσελκύουν τους χρήστες να παρέχουν ρευστότητα με την πάροδο του χρόνου, τελικά καθίστανται επίσης συγκεντρώσεις χαμηλής ή μέσης απόδοσης με τον καιρό.

Για την καταπολέμηση αυτού, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να παρέχουν ρευστότητα σε όλο το Curve pool, μια στρατηγική διαφοροποίησης. Και αυτό θα έδινε τη μέση απόδοση όλων των ομάδων. Δυστυχώς, αυξάνει επίσης τα τέλη ολίσθησης και φυσικού αερίου, καθώς και την έκθεση σε ευπάθεια έξυπνων συμβάσεων.

Υπολογισμός κερδών μετά από αέριο και τέλη

Ένα εμπόδιο με την παροχή ρευστότητας στο πρωτόκολλο Curve είναι ο υπολογισμός των κερδών σας μετά την αφαίρεση των τελών αερίου και ολίσθησης.

Η πλατφόρμα χωρίζει ρευστότητα σε διάφορες ομάδες και συνδέεται με εξωτερικά πρωτόκολλα. Ως αποτέλεσμα, τα τέλη φυσικού αερίου είναι σχετικά υψηλά. Και ανάλογα με τα διακριτικά που παρέχετε, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε σημαντική ολίσθηση.

Αυτό καθιστά μάλλον δύσκολο το κυνήγι απόδοσης – το κυνήγι των υψηλών αποδόσεων με την αλλαγή των πισινών. Συνιστάται οι πάροχοι ρευστότητας να καταθέτουν μάρκες σε ομάδες για αρκετά μεγάλα χρονικά διαστήματα, προκειμένου να αποκομίσουν κέρδος μετά την καταβολή χρημάτων και αμοιβών αερίου.

Κουπόνι $ CRV

Το $ CRV είναι το εγγενές διακριτικό της Curve, δημιουργείται όταν καταθέτετε και ποντάρετε κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα. Απονέμεται σε παρόχους ρευστότητας ανάλογα με το μερίδιό τους από την απόδοση που δημιουργούν οι ομάδες τους. Και από τότε που κυκλοφόρησε το CRV, όσοι έχουν συνεισφέρει στην ομάδα ρευστότητας της Curve θα λάβουν αναλογικό ποσό.

Με τη μετάβαση της Curve να γίνει DAO, τα CRV tokens αντιπροσωπεύουν επίσης τα δικαιώματα των κατόχων να συμμετέχουν στον μηχανισμό διακυβέρνησής του, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις και να ψηφίζουν γι ‘αυτούς. Και με το CRV, η διακυβέρνηση θα ακολουθήσει ένα σύστημα ψηφοφορίας «σταθμισμένο χρόνο». Αυτό σημαίνει απλά ότι όσο περισσότερο κατέχουν τα CRV, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς ψήφου τους στο DAO.

Αυτό που κάνουν επίσης οι παραγωγοί απόδοσης είναι να επωφεληθούν από τη δημοτικότητα του DeFi για να κερδοσκοπούν σε μάρκες όπως το CRV $. Έτσι, αυτό που θα έκαναν είναι αφού καταθέσουν και κερδίσουν το διακριτικό $ CRV, θα πουλούσαν $ CRV στην αγορά για κέρδος.

Τι συνέβη με την έναρξη του διακριτικού $ CRV?

Πριν από την κυκλοφορία, το $ CRV ήταν ένα από τα πιο αναμενόμενα και μίλησε για μάρκες και η ομάδα είπε ότι θα κυκλοφορήσει στις “αρχές Αυγούστου 2020”. Στις 14 Αυγούστου 2020, το διακριτικό $ CRV κυκλοφόρησε ξαφνικά από έναν ανώνυμο προγραμματιστή χωρίς κανέναν, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Curve Finance. Ο προγραμματιστής μπόρεσε να το κάνει αυτό επειδή ο κωδικός του $ CRV token και DAO ήταν διαθέσιμος στο GitHub, οπότε το μόνο που έπρεπε να κάνει ο προγραμματιστής ήταν να βάλει τα δύο μαζί και να ξεκινήσει το έξυπνο συμβόλαιο.

Φυσικά μετά την αρχική κυκλοφορία του διακριτικού, άλλοι λάτρεις της κρυπτογράφησης άρχισαν να δημοσιεύουν στο Twitter σχετικά με τα νέα. Αυτό σήμαινε ότι η ομάδα του Curve έπρεπε να γυρίσει ξεκαθαρίζοντας την κατάσταση και λέγοντας ότι ήταν απάτη. Η ομάδα της καμπύλης προσπάθησε επίσης να επιβεβαιώσει ότι το συμβόλαιο που ανέπτυξε ο προγραμματιστής είχε τον ίδιο κωδικό και ότι δεν υπήρχαν σημαντικές αλλαγές ή προστέθηκαν backdoors, δηλαδή δεν υπήρχε τίποτα κακόβουλο στα συμβόλαια.

Έτσι, ο Curve κατέληξε να δηλώνει ότι αυτό ήταν το επίσημο διακριτικό και το λανσάρισμα DAO τους, και είναι περιττό να πούμε ότι η κοινότητα κρυπτονομισμάτων δεν ήταν ικανοποιημένη για αυτό. Αυτό επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι κατά τις ώρες μεταξύ του χρόνου που ο προγραμματιστής κυκλοφόρησε $ CRV και της Curve, δηλώνοντας ότι ήταν επίσημη κυκλοφορία, 80.000 μάρκες CRV είχαν ήδη εξορυχθεί από ορισμένους χρήστες. Αυτό οδήγησε πολλούς άλλους να πουν ότι ήταν άδικο για τους άλλους, δεδομένου ότι η ομάδα Curve είχε προηγουμένως ανακοινώσει ότι θα υπήρχαν 24 ώρες μεταξύ της σύμβασης που θα εφαρμοστεί και του πρώτου διακριτικού που θα εκδοθεί.

Η ομάδα της καμπύλης δηλώνει ότι το DAO τους και κυκλοφόρησε το $ CRV

Μετά από αυτήν την ανακοίνωση, άλλα μεγάλα χρηματιστήρια όπως το Binance, το OKEx κ.λπ. άρχισαν επίσης να καταγράφουν $ CRV.

Το CRV $ είναι εξαιρετικά ασταθές, οι τιμές ήταν σε υψηλά επίπεδα 54,01 $ στις 14 Αυγούστου 2020 και έφτασαν στα χαμηλότερα επίπεδα 4,17 $ στις 17 Αυγούστου 2020. Επίσης, ως νόμισμα που εξορύσσεται, η αρχική προσφορά θα είναι εξαιρετικά χαμηλή και αυξάνεται μόνο με την πάροδο του χρόνου μετά την εξόρυξη περισσότερων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις τιμές να είναι εξαιρετικά ασταθείς, όπως μπορούμε να δούμε, διότι με την εξόρυξη περισσότερων μαρκών, αυτοί οι ανθρακωρύχοι θα πουλήσουν γρήγορα τα κουπόνια τους στην αγορά. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αρχικής φάσης έναρξης όπου υπάρχει πολλή διαφημιστική εκστρατεία, αλλά πολύ λίγη προσφορά.

Έτσι, όσοι κερδοσκοπούν για CRV $ πρέπει πραγματικά να προσέχουν γιατί είναι πολύ επικίνδυνο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την καμπύλη για το εμπόριο

Για να χρησιμοποιήσετε το Curve Finance, απλώς μεταβείτε στην διαδικτυακή πύλη τους στο https://www.curve.fi και συνδέστε ένα πορτοφόλι web3 όπως το MetaMask.

Επιλέξτε ποια κρυπτονομίσματα θέλετε να ανταλλάξετε. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Πώληση” στο κάτω μέρος. Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί από το πορτοφόλι web3 για να επιβεβαιώσετε τη συναλλαγή.

Μόλις επιβεβαιωθεί, αυτό σημαίνει ότι η συναλλαγή σας είναι επιτυχής.

συμπέρασμα

Ενώ η καμπύλη μπορεί επίσης να είναι μια κερδοφόρα εναλλακτική λύση έναντι της Uniswap όσον αφορά τις συναλλαγές υψηλής συχνότητας και μεγάλου όγκου, όλοι πρέπει ακόμη να εξετάσουν πώς να εξισορροπήσουν αποτελεσματικά τα πιθανά κέρδη από τους αντίστοιχους κινδύνους της.

Και αν το έργο Curve συνεχίσει να λειτουργεί με επιτυχία τους επόμενους μήνες και χρόνια, μπορεί ακόμη και να γίνει ένα από τα DEX με την καλύτερη απόδοση στον χώρο DeFi για την προσφορά συναλλαγών χαμηλής ολίσθησης σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του.

Αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi) σειρά: σεμινάρια, οδηγοί και άλλα

Με περιεχόμενο τόσο για αρχάριους όσο και για πιο προχωρημένους χρήστες, ρίξτε μια ματιά στη σειρά YouTube DeFi που περιέχει μαθήματα σχετικά με τα ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ που χρειάζεστε για συναλλαγές στον χώρο DeFi, π.χ. MetaMask και Uniswap. Εκτός από μια βαθιά βουτιά σε δημοφιλή θέματα DeFi όπως το Reef.finance ($ REEF) και το Polkadot ($ DOT)

Η σειρά DeFi σε αυτόν τον ιστότοπο καλύπτει επίσης θέματα που δεν έχουν εξερευνηθεί στο YouTube. Για μια εισαγωγή σχετικά με το τι είναι το DeFi, ανατρέξτε στην Επισκόπηση Αποκεντρωμένης Χρηματοδότησης (DeFi): Ένας οδηγός για την τάση HOTTEST στα κρυπτονομίσματα

Σεμινάρια και οδηγοί για τα βασικά εργαλεία DEFI:

 • Οδηγός MetaMask: Πώς να δημιουργήσετε λογαριασμό; ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ συμβουλές και παραβιάσεις για προχωρημένους χρήστες
 • Αναθεώρηση και φροντιστήριο Uniswap: Οδηγός για αρχάριους και προηγμένες συμβουλές και κόλπα
 • Οδηγός και αναθεώρηση Serum DEX
 • Το SushiSwap ($ SUSHI) εξήγησε
 • 1inch Exchange, Mooniswap και Chi GasToken: Η απόλυτη κριτική και οδηγός

Για σε βάθος πληροφορίες άλλα συγκεκριμένα έργα DeFi, ανατρέξτε στους οδηγούς διακριτικών DeFi. Ακολουθούν μερικοί από τους πιο δημοφιλείς οδηγούς μας:

 • ΛΟΓΩ (ΔΑΝΕΙΟ $)
 • Αναθεώρηση Ampleforth ($ AMPL): Ο βασικός οδηγός για αυτό το πρωτόκολλο DeFi
 • Οδηγός ChainLink ($ LINK): Ένας βασικός σύνδεσμος στον χώρο DeFi
 • Cream Finance ($ CREAM): Τι είναι?
 • Οδηγός Curve Finance ($ CRV)
 • DODOEx ($ DODO): Ένας επαναστατικός πάροχος ρευστότητας On-Chain
 • Linear Finance ($ LINA): Το μέλλον των πλατφορμών συνθετικών ανταλλαγών?
 • Polkadot ($ DOT): Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την αγάπη DeFi της Κίνας
 • RAMP DeFi: Πώς ξεκλειδώνει την αξία των στοιχημένων στοιχείων?
 • Reef Finance ($ REEF): Η πλατφόρμα All-In-One Defi
 • Ο Σολάνα ($ SOL) εξήγησε
 • Το γράφημα ($ GRT) – Το επόμενο επίπεδο αποκεντρωμένων εφαρμογών
 • Η Trustswap ($ SWAP) εξήγησε- Επόμενη γενιά συναλλαγών DeFi
 • Yearn.Finance συγχώνευση του DeFi Ecosystem
 • Wing Finance ($ WING) – Πλατφόρμα δανεισμού με βάση την πίστωση

Περισσότερα βίντεο και άρθρα έρχονται σύντομα στο πλαίσιο της σειράς DeFi, οπότε φροντίστε να ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στο δικό μας Κανάλι Youtube και (προς το παρόν) ΔΩΡΕΑΝ εβδομαδιαίο ενημερωτικό δελτίο έτσι μπορείτε να ειδοποιηθείτε μόλις βγουν!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner