Ethereums tekniska analys: ETH Bulls stoppades tillfälligt av motstånd på 1 250 $

Daglig Ethereum ETH-prisanalys

  • Ethereum är inte längre för dyrt enligt det relativa styrkaindexet.
  • Motståndet på 1 250 dollar sammanfaller med det övre Bollinger-bandet i 4-timmarsdiagrammet.

Ethereum-priset kraschade från 1 280 dollar till 1 050 dollar mellan 10 januari och 12 januari. Sedan dess har den smarta kontraktsledaren hoppat till 1 230 dollar. Från och med nu står Ethereum-priset inför ett bra motstånd på den psykologiska nivån 1 250 dollar. Så, låt oss se vad som händer bakom kulisserna.

Ethereum inte längre för dyrt

Före detta tio januari sjönk trenden med relativ styrka (RSI) i den överköpta zonen runt 87,25. Detta baisseartade prisfall har dock drivit RSI tillbaka till den neutrala zonen, vilket visar att Ethereum inte längre är övervärderat.

eth / usd dagligt diagram 011521

Bild: ETH / USD dagligt diagram

Så, för att förstå vart Ethereum-priset kan gå, låt oss titta närmare på IntoTheBlocks IOMAP. Som man kan se saknas det starka motståndsnivåer på förhand. Det finns en måttlig till svag motståndsbarriär på 1 250 USD, där 247 000 adresser tidigare hade köpt 500 000 ETH-tokens.

eht / usd volymdiagram 011521

Bild: IntoTheBlock

Tittar vi på 4-timmarsdiagrammet kan vi se att priset lyckades hoppa upp från det mellersta Bollinger-bandets stöd och korsade sig över 50-bar SMA. Som man kan se har Ethereum-priset hittat motstånd i det övre Bollinger-bandet, vilket sammanfaller med motståndsbarriären på 1 250 USD.

eth / usd 4-timmarsdiagram 011521

Bild: ETH / USD 4-timmarsdiagram

MACD visar dock en fortsatt hausseartad fart, vilket innebär att priset har vad som krävs för att bryta över motståndsbarriären på 1 250 USD.

”ETH Buyback” -förslag Face Miner Backlash

Som en kritisk Ethereum-implementering (EIP-1559) centimeter närmare har flera Ethereum-gruvarbetare uttryckt sin oro över uppdateringen. Diskussioner om uppdateringen ägde rum i # 1559-avgiftsmarknadstråden i Eth R&D Discord-kanal den här veckan. Vissa gruvarbetare ifrågasatte uppdateringen och pekade på risken för centralisering och attacker.

EIP-1559-uppdateringen innebär att gasavgifter bränns och det hoppas kunna minska spikarna när nätet är överbelastat. Enligt en Crypto Briefing-rapport förklarade Tim Beiko, en samordnare för olika implementörer och forskare som arbetar med EIP-1559, hur uppdateringen skulle gynna nätverket.

Det gör det lättare för transaktioner att inkluderas. För det första gör det det pris som en transaktion ska betala för att inkluderas uttryckligen i protokollet, genom att ha “basavgiften” i blockrubriken. Det gör också att block kan vara upp till ”200%” fulla, vilket innebär att i genomsnitt block har utrymme för marginella transaktioner, vilket innebär att din transaktion ingår snabbare än idag.

“Basavgiften” (det lägsta som en transaktion måste betala för att ingå i ett block) måste också brännas för att undvika manipulation. Följaktligen, när efterfrågan på transaktioner ökar, ökar även det brända beloppet. Det skapar deflationstryck som Beiko hänvisar till som ”ETH-återköp” för innehavare.

Gruvearbetare har motsatt sig uppdateringen eftersom de skulle förlora intäkter från att en del av transaktionsavgifterna bränns. Till detta sa Beiko att de fortfarande “kommer att få fullständiga blockbelöningar, liksom” tips “för varje transaktion.” Några av gruvarbetarna hävdade att uppdateringen skulle göra nätverket mer centraliserat. Enligt deras teori, när gruvdrift blir mindre lönsamt för användare (när gasavgifterna bränns), kan det domineras av ett litet antal enheter med större gruvinfrastruktur.

Till detta noterade Beiko:

Det har bevisats (enligt Tim Roughgårdens analys) att 1559 inte underlättar samverkan eller attacker. Även om det skulle vara ett problem om 51% av gruvarbetarna motsatte sig uppdateringen, skulle ett bevis på arbetsnätverk också förlora säkerheten om över 51% av gruvarbetarna kunde samarbeta.

Många av Ethereums medlemmar tycks vara överens med Beiko. Genom att minska utbudet av tokens med EIP-1559 drar ETH-innehavarna nytta av att tillgången blir knappare och den långsiktiga säkerhet som den ger till nätverket, enligt Crypto Briefing-rapporten.

Ethereum 2.0 Validators Cross 60K

Enligt Beacon Chain har antalet validerare på Ethereum 2.0-nätet överträffat 60 000 på bara sex veckors livstid. Ethereum-gemenskapens Josh Stark noterade denna milstolpe och han jämförde ETH 2.0-valideringsnumren med andra blockkedjor.

Stark använde data från Coin98 Analytics för att jämföra antalet validerare på ETH 2.0 med andra. Av de tio rivaliserande kedjorna som analyserades var Avalanche den näst högsta med rapporterade 716 validerare. Medan Tezos har 496 validerare har Polkadot 288.

Enligt Launchpad-instrumentpanelen är mängden ETH som för närvarande satsas i insättningsavtalet för ETH 2.0 2,46 miljoner (2,16% av hela utbudet). Även om leveransfraktionen inte låter så mycket, är det värt att notera att denna ETH inte kan säljas och har varit effektivt låst i minst ett år.

Det kommer bara att återgå till cirkulation när fas 1.5 i Serenity-uppgraderingen slår samman ETH 1.0-kedjan med ETH 2.0. Stakers tjänar för närvarande en 10% årlig avkastning på ETH, som har ökat i värde med 83% sedan Beacon Chain lanserades. För en blockchain som inte gör någonting ännu verkar ETH 2.0 redan vara långt före sina konkurrenter.

Ethereumpriset förväntas nå vilken nivå?

Om Ethereum-priset lyckas bryta sig över motståndsbarriären på 1 250 dollar saknar de starka hinder på vägen tillbaka till 1350 dollar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner