Bitcoin teknisk analys: BTC-tjurar som tar slut ånga nära $ 19 500 motståndsnivå

Daglig Bitcoin BTC-prisanalys

  • Santiment-diagram visar att valarna har sålt ut sina BTC.
  • Upprepade avslag på 19 500 dollar kan sänka priset ner till 20-dagars, 50-dagars eller till och med 200-dagars SMA.

Bitcoin-tjurar har förblivit kontrollerade i fem dagar i rad, men det verkar som om de tar slut på ångan. Många analytiker förutspår att BTC bryter mot 20 000 dollar förr snarare än senare. Men när man tittar på hur valarna har uppfört sig verkar det som om den främsta kryptovalutan är bunden till en kortvarig korrigering innan den tar tillbaka igen.

$ 19 500 motståndslinje skjuter ner BTC

BTC studsade upp från supportlinjen på 18 000 $ och lyckades vända 20-dagars SMA från motstånd till support. Om priset upprepade gånger avvisas vid motståndet på $ 19 500, kommer tjurarna att hoppas på att 20-dagars SMA ska hålla starkt.

btc / usd dagstabell 121620

Bild: BTC / USD dagligt diagram

Den rörliga genomsnittliga konvergensen / divergensen (MACD) visar att marknadsmomentet skulle vändas från baisseartat till hausseartat, men det har planat för nu. Om vi ​​tittar på 4-timmarsdiagrammet kan vi se att priset har avvisats två gånger vid 19 500 dollar-barriären.

btc / usd 4-timmarsdiagram 121620

Bild: BTC / USD 4-timmarsdiagram

Under det första avslaget sjönk priset till 17 600 dollar innan det lyckades hoppa upp från supporten på SMA med 200 bar. Priset kommer att hoppas för 20-bar SMA att hålla fast

Valar dumpar sina mynt medan nya investerare rusar in

Santiment, marknadsanalysplattformen på kedjan, noterade en konstig trend i sina distributionsscheman för innehavare. Innehavarens distributionsschema hjälper till att visualisera antalet adresser som innehåller olika myntintervall.

bitcoin adresser diagram

Ändringen i antal adresser för varje nivå är:

  • 0,001-1 BTC + 1,6%
  • 1-100 BTC + 1,2%
  • 100-10 000 BTC -1,2%
  • >10 000 BTC -5,4%

Så det ser ut som att valarna säljer sina tokens för att få en vinst. De flesta av dem är förmodligen investerare som köpte in under slutet av 2017 till liknande prisnivåer. Det ser dock ut som att BTC: s nuvarande prisåtgärd har fått många nya investerare att köpa den digitala tillgången.

Detta är både positiva och negativa nyheter. Nya adresser som strömmar in är alltid bra. De valar som tillämpar säljtryck är dock inte bra för Bitcoin.

PayPal ökar från Bitcoin-förening

Betalningsjätten PayPal-aktien nådde rekordhöjder nyligen. Det verkar överträffa den bredare amerikanska marknaden. Sedan den 12 november har PayPal-innehav fått en hel del 17% medan den teknikfokuserade Nasdaq har ökat med cirka 6,5%. Den breda S&P 500-index för stora aktier ökade med 3,5% under samma period.

PayPal lanserade kryptohandel för amerikanska kunder den 12 november. Vissa analytiker har till och med spekulerat i att ett högre Bitcoin-pris kan ha en positiv effekt på PayPals utsikter. Enligt en rapport som citeras av Bitcoin.com förväntar sig Paypal-aktietjurar online “penetration av de totala detaljhandelsutgifterna för att fortsätta växa denna semestershopping under koronaviruspandemin.”

Rapporten citerade Bryan Keane, en analytiker vid Deutsche Bank:

En nyligen genomförd PYPL-undersökning avslöjade att 54% av PYPL-användarna har intresse av sina kryptoverbjudanden och vi tror att det har varit stort intresse för efterfrågan hittills. Ännu mer kraftfull är frekvensen av besök på PYPL-handelsportalen från kryptoanvändare, vilket leder till högre kundengagemang och mer intäktsgenererande transaktioner.

Medan PayPals aktie var högt ökade Bill Barhydt, VD för Abra, att efterfrågan på Bitcoin enbart överstiger den dagliga tillgången på nya mynt.

Paypal (ensam) uppfyller nu mer bitcoinbehov än den mängd bitcoin som skapas dagligen. (I) 2021 eller 22 kommer mycket sannolikt att se en bitcoin-ETF i detaljhandeln. Efterfrågan kommer sannolikt att öka 100 gånger vid den tidpunkten. Medan jag avskräcker att använda Paypal för att köpa bitcoin (Abraglobal är vägen) … wow.

Pornhub premiumtjänster för att öka Bitcoin-verktyget?

Betalningar för Pornhubs premiumtjänster kan nu endast göras genom kryptovalutor. I september hade den populära webbportalen för vuxna möjliggjort betalningar via Bitcoin och tre andra digitala tillgångar.

Pornhub är den största webbplatsen för vuxna i världen. Det är den 10: e trafiksidan på webben och företaget hävdade att han hade 42 miljarder besök förra året. Mastercard och Visa slöt emellertid banden med Pornhub förra veckan. För närvarande accepterar plattformen endast kryptovalutabetalningar för sina premiumtjänster.

Om en användare vill köpa en plan som börjar med $ 9,99 per månad eller en årsplan med en engångsbetalning på $ 95,88, har personen 13 digitala valutor att välja mellan. Pornhub utnyttjar betalningsprocessorn Probiller och tjänsten stöder Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Ethereum Classic (ETC), Litecoin (LTC), Monero (XMR), Nem ( XEM), Tether (USDT), Tron (TRX), Verge (XVG), Waves (WAVES) och Zcash (ZEC).

Medlemmar i Cryptocurrency-community verkar vara glada över nyheterna. En Redditor skrev:

Pornhub är en så enorm webbplats. Detta kommer att föra så många normer i kryptovaluta som inte bryr sig eller vill investera i det. De behöver bara en okänslig betalningsmetod.

Medan Pornhub utnyttjar betalningsprocessorn Probiller, kan användare också välja att använda Pumapay-tjänsten, en blockchain-leverantör som betalar betalningar i kryptovalutor.

Bitcoin blir mer populärt bland de rika

Bitcoin verkar bli mer populärt bland den rika befolkningen. Christian Armbruester, som investerare för rika kunder, har erkänt att han inser värdet och potentialen hos digitala tillgångar. Armbruester är grundaren av Blu Family Office i London.

Armbruester noterade att han har förbisett kryptovalutor fram till i år efter tillgångens imponerande uppgång på över 160% sedan mitten av mars. Det skyrocketade från $ 4000-intervallet till de nuvarande $ 19.000-nivåerna på några månader. Armbruester tillade att han hittills bara har fokuserat på ädelmetaller och tillverkning.

I en nyligen intervju sa investeraren att alla borde titta på Bitcoin som en nödvändighet. År 2020 har flera institutionella investerare (som MicroStrategy och Square) investerat miljoner dollar i Bitcoin. Dessutom vill flera investeringskontor nu hitta sätt för sina kunder att investera i digitala valutor, antingen direkt eller indirekt.

Larry Fink – vd för Black Rock, sa:

[Detta] berättar att bitcoin har fångat uppmärksamhet och fantasi hos många människor, men det är fortfarande oproverat och en ganska liten marknad i förhållande till andra marknader.

Viktiga prisnivåer för att se efter BTC

Den mest avgörande nivån att se upp för är motståndslinjen på 19 500 dollar. Om priset inte går över det kan BTC sjunka till 20-dagars SMA (18 800 $), 50-dagars SMA (17 200 $) och 200-dagars SMA (12 200 $ ).

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner