Bitcoin teknisk analys: BTC sjunker under den psykologiska nivån på 35 000 dollar

Daglig Bitcoin BTC-prisanalys

  • Bitcoinbjörnar har sjunkit för den fjärde raka dagen.
  • MACD i det dagliga diagrammet har vänt från hausseartat till baisseartat.

Bitcoinbjörnar har förblivit kontrollerade för fjärde raka dagen. Under denna sträckning har priset på Bitcoin sjunkit med 40 000 dollar till 34 250 dollar och förlorat nästan 5 750 dollar i värdering. Låt oss titta på hur saker och ting ligger bakom kulisserna.

Bitcoin kraschar för fjärde raka dagen

Under denna krasch har priset sjunkit under de psykologiska nivåerna $ 40 000 och $ 35 000. På grund av denna krasch har marknadsmomentet vänt från hausseartat till baisseartat, vilket framgår av den rörliga genomsnittliga konvergensen / divergensen (MACD).

btc / usd dagstabell 011221

Bild: BTC / USD dagligt diagram

Enligt IntoTheBlocks IOMAP kan priset på bitcoin sjunka till $ 31 000 innan det möter betydande stöd. Tidigare på denna nivå hade 350 000 adresser köpt 262 000 BTC-token.

btc / usd volymdiagram 011221

Bild: IntoTheBlock

Kommer tjurarna att återhämta sig priser?

Om man tittar på 4-timmarsdiagrammet kan man se att 4-timmarsdiagrammet lyckades vända den paraboliska SAR från baiss till hausse. Relativt styrkaindex (RSI) svävar längs 42,45. Detta visar att köparna är redo att skjuta upp priset om de får fart igen.

btc / usd 4-timmarsdiagram 011221

Bild: BTC / USD 4-timmarsdiagram

4-timmarsdiagrammet har blinkat en köpsignal med en röd-nio ljusstake i TD-sekvensindikatorn under samma tidsram. Efter att ha blinkat detta tecken hoppade priset från $ 31.450 till $ 35.500 innan det stötte på motstånd vid 50-bar SMA.

btc / usd 4-timmarsdiagram 011221

Bild: BTC / USD 4-timmarsdiagram

2,4 miljarder dollar värd Bitcoin och andra mynt likviderade på en dag

Kryptovalutatillgångar (Bitcoin, Ether, XRP och andra token) värda över 2,4 miljarder dollar har likviderats på derivatbörser på en dag, enligt Bybt. Detta kommer efter att Bitcoin-priset kollapsade till en veckas lägsta nivå på 33 447 dollar nyligen på Bitstamp-börsen.

btc / usd bitstämpeldiagram 011221

Bild: Tradingview.com

Bitcoin minskade med 20,5% från sin högsta nivå på 42 000 $ (den 8 januari). Altcoins har upplevt ännu ett mer betydande slag, med Ether (ETH) som sjönk till 1 010 dollar efter att ha fallit under att ha fallit med sin långvariga rekordhöga nivå på 1 448 dollar.

Av de 2,4 miljarder dollar som utplånats står långa positioner för 88,42% (2,16 miljarder dollar). Endast shorts på 282,63 miljoner dollar likviderades under 24 timmar. Binance bevittnade den högsta likvidationsvolymen ($ 903,31 miljoner), följt av Huobi ($ 523,53 miljoner) och Bybit ($ 494,55 miljoner).

Enligt en Bloomberg-rapport sa Lunos Vijay Ayyar att detta kan vara början på en mycket brantare korrigering.

Det är att avgöra om detta är början på en större korrigering, men vi har nu sett denna parabel gå sönder så det kan bara vara.

Gab främjar Bitcoin eftersom plattformen överförs av Trump-supportrar

Med 5000 användare som deltar på en dag och 18 miljoner webbplatsbesök, går Gab – plattform för sociala nätverk – genom en naturlig DDoS-attack. Gab VD Andrew Torba sa nyligen att:

Trafiken växer bara fast, ännu fler servrar är på väg idag.

Plattformen driver sina egna servrar och har lyckats få en obannabel mobilapp via Mastodon, enligt en Trustnodes-rapport. Eftersom Parler nyligen förbjöds från Google, Apple och Amazon har plattformens användare (till stor del bestående av konservativa) inget annat val än att prova Gab.

Eftersom Gab förbjöds från många plattformar 2018 (inklusive betalningsprocessorer) har den inte vanliga tjänster som Amazon-molnet. Plattformen antog Bitcoin och i ett försök att framstå som Twitters alternativ tar Gab för närvarande tid att informera sina användare om var BTC befinner sig. ”Bitcoin är yttrandefrihet”, stod det. Företaget tillade:

I allt högre grad avskärs företag och privatpersoner från traditionell betalningshantering, banker och mer online. Detta inkluderar Gab.com och vår grundare Andrew Torba, som båda har blivit svartlistade av VISA samt betalningsbehandlare som Paypal. Bitcoin löser detta problem.

När det gäller Bitcoin kan cirka 70 miljoner Trump-väljare som flyttar till Gab öka Bitcoin-medvetenheten. Plattformen förklarar hur användare kan använda den för att stödja plattformar som nu ger dem en möjlighet att delta i offentlig debatt.

HSBC förbjuder Bitcoiners

En av de största bankerna i Storbritannien, HSBC, kommer inte att tillåta Bitcoiners att ta ut sina vinster efter tillgångens rekordhöjda rally, enligt The Times-rapporten. Samtidigt vägrar andra större banker att acceptera kreditkort för köp av kryptovaluta.

Under många år har många bankföretag i Storbritannien varit emot kryptovalutor. Enligt en tidigare U.Today-rapport blockerade HSBC och Barclays en brittisk cykelhandelskonto efter att han gjorde en transaktion till en kryptovalutabörs.

Oron över penningtvätt nämns till stor del som anledningen till deras ovilja att hantera virtuella tillgångar. Danny Scott, VD för Cryptocurrency Exchange CoinCorner, säger dock att traditionellt fientliga brittiska banker nu värmer upp till Bitcoin.

Vi har inte haft några banker som vägrar eller gör det svårt för våra kunder att avveckla sin bitcoin på ett tag nu. Jag tror att banker blir mer bekväma med bitcoin – så länge källan till dessa medel är tydlig finns det inga problem.

BTC-prisnivåer att titta på

Den mest avgörande nivån att titta på Bitcoin är 50-bar SMA ($ 36000) inom 4-timmarsramen. Om köparna lyckas bryta sig förbi denna nivå kommer de att vända det negativa momentet på kort sikt. På nackdelen, om björnarna negerar denna kortsiktiga hausseartade korrigering, kommer de att kunna ta priset ner till $ 31.000 supportbarriär. Köparna måste försvara denna nivå till varje pris för att förhindra ett avbrott under $ 30.000 per bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner