Bitcoin teknisk analys: BTC möter avslag på den psykologiska nivån på 48 000 dollar, även om Apple Pay lägger till BitPay-support

Daglig Bitcoin BTC-prisanalys

  • Bitcoin-priset övervärderas inte längre, enligt RSI.
  • BTC sitter på en sund supportnivå.

Sedan 28 januari har Bitcoin-priset hoppat från $ 30.000 till $ 48.500. Medan många undrade om $ 50 000 kunde vara nästa, slutade BTC att förstöra festen och sjönk till $ 47 850. Låt oss ta en närmare titt med teknisk analys.

Bitcoin-pris sjunker under viktiga motståndsnivåer

Bitcoin-priset var på väg att bli övervärderat, men det relativa styrkaindexet (RSI) har sedan dess sjunkit till den neutrala zonen. Från och med nu måste $ 46 000 supportbarriären hålla fast för att förhindra ytterligare nedgång.

btc / usd dagligt diagram 021521

Bild: BTC / USD dagligen

Om man tittar på supportväggen på 46 000 dollar, tidigare på denna nivå, hade 718 000 adresser köpt 448 250 BTC-token. Den här zonen är tillräckligt robust för att absorbera mycket försäljningstryck.

btc / usd volymdiagram 021521

Bild: IntoTheBlock

Wall Street Banks omfamnar nu Bitcoin?

Till skillnad från tidigare skepsis tyder den senaste utvecklingen på att traditionella finansinstitut är mer öppensinnade om Bitcoin. I en intervju med CNBC sa Daniel Pinto, chef för JP Morgan, att bankjätten ville erbjuda Bitcoin-handel. Beslutet verkar påverkas av den stora efterfrågan från bankens kunder på kryptotillgången.

Pinto sa; att det bara var en tidsfråga innan det fanns en efterfrågan på BTC från sina kunder. Han lade till

Om det över tid utvecklas en tillgångsklass som kommer att användas av olika kapitalförvaltare och investerare, måste vi vara inblandade. Efterfrågan är inte där än, men jag är säker på att det kommer att vara någon gång.

JPMorgan-chefen tillade också att om Bitcoin blev reglerat skulle affärer involvera kontrollerade kunder utöver reglerade börser, inklusive Coinbase. Pintos kommentarer står i kontrast till tidigare kommentarer från bankens VD, Jamie Dimon, som hade kallat Bitcoin ett bedrägeri.

Nyligen tillkännagav BNY Mellon, Amerikas äldsta bank, också planer på att erbjuda Bitcoin förvaringstjänster för sina kunder.

Elon Musk Paises Bitcoin över traditionella banker

Elon Musk, chef för Tesla och medgrundare av PayPal, delade nyligen sina tankar om det traditionella banksystemet. Musk gick med i en Twitter-diskussion som startades av Kristen Netten, medvärd för den tredje raden Tesla Podcast med Cathy Wood, VD för ARK Invest. Wood nämnde att Musk förstår miljöfrågorna som rör Bitcoin. Ett av hans mål är att rädda planeten, tillade hon.

Diskussionen riktade sig mot banker och betalningar efter att en Twitter-användare delade ett foto av en ung Musk och sa att världens rikaste man en gång arbetade som praktikant i en bank. Användaren tillade att Musk sedan insåg alla brister i banksystemet när det gäller att göra betalningar och koppla in pengar.

Musk gick in i Twitter-diskussionen för att bekräfta detta. Han tillade att bankernas infrastruktur är balkaniserad och att den lider av hög latens och svag säkerhet, särskilt när det gäller ACH-överföringar och kreditkort.

“Japp. Banker är i grunden balkaniserade, heterogena databaser med hög latens & svag säkerhet, särskilt ACH-överföringar & kreditkort.”

I slutet av januari deltog Musk i en podcast där han erkände att han blev Bitcoin-supporter och han fortsatte också med att tagga Bitcoin i sin Twitter-bio. Många kryptopåverkare och entusiaster tror att Teslas Bitcoin-investering bara var en tidsfråga.

Apple Pay lägger till Bitpay-support

Crypto-betalningstjänstleverantören Bitpay meddelade nyligen att det har lagt till stöd för Apple Pay. Bitpay-bankkortsinnehavare baserade i USA kan nu lägga till sina kort som en betalningskälla i sin Apple Pay-app. Detta gör att de kan göra inköp online och i butik med kryptovalutor överallt där Apple Pay accepteras.

Ett utdrag från tillkännagivandet lyder:

Amerikanska kortinnehavare av Bitpay förbetalda Mastercard kan lägga till sitt kort i Apple Wallet och spendera med Apple Pay. Med Apple Pay kan Bitpay-kortinnehavare göra säkra köp i butiker, i appar och online.

Medan nya Bitpay-kunder väntar på att deras kort ska anlända kan de lägga till virtuella kort till Apple Wallet via Bitpay Wallet. Detta hjälper dem att börja använda Apple Pay omedelbart. I synnerhet tillkännagav Bitpay också att “stöd för Google Pay och Samsung Pay planeras för senare detta kvartal.”

VD Stephen Pair sa:

Vi har tusentals Bitpay Wallet-appkunder som använder Bitpay-kortet som alltid letar efter nya platser och sätt att spendera sin krypto på. Lägga till Apple Pay och snart Google och Samsung Pay gör det enkelt och bekvämt att använda Bitpay-kortet på fler ställen, från vardagliga artiklar till lyxiga inköp.

Bitpay-kortet omvandlar digitala tillgångar till fiatvaluta, som kan användas för att betala för inköp. Plånbok-appen stöder finansiering från Bitcoin, Bitcoin Cash och Ether utöver fyra dollar-pegged stablecoins – USDC, GUSD, PAX och BUSD.

Bitcoin-pris förväntas nå dessa nivåer

Bitcoin-priset kommer sannolikt att sjunka till supportväggen på 46 000 dollar för att förhindra ytterligare nedströmning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner