Curve Finance ($ CRV) guide

Curve Finance er en decentral børs (DEX) til handel med stablecoins. Som med alle andre decentraliserede finansieringsprojekter (DeFi) har Curve Finance sit eget token kendt som Curve DAO token ($ CRV). Curve Finance DEX har allerede været i gang siden januar 2020, og afkastbønder har allerede gjort gevinster ud af det. Det var imidlertid den pludselige notering af $ CRV-tokenet den 14. august 2020, der virkelig vendte hovederne i kryptokurrencyområdet og ikke nødvendigvis på en god måde. I denne artikel ser vi på baggrunden og funktionerne i Curve Finance og den kontroversielle lancering af dets $ CRV-token.

Hvis du vil vide mere om Curve Finance og specifikt $ CRV-udbytte, og hvordan du kan se, om du muligvis har $ CRV, skal du tjekke vores seneste video:

YouTube-plakat Curve Finance ($ CRV) Yield Farming

Baggrund

Michael Egorov CEO for Curve Finance arbejdede også med NuCypher team som medstifter og CTO i fem år. Egorov har tjent Curve gennem sin ekspertise inden for softwareudvikling takket være hans ledelsesmæssige stints fra forskellige teknologivirksomheder tidligere.

Holdet bag Curve Finance begyndte officielt at arbejde på børsen i december 2019, og de lancerede det i januar 2020. Selv da blev Curve allerede brugt af flere arbitragehandlere, men dens popularitet skød op, efter at den for nylig (og overraskende) blev lanceret dets styringstoken i august 2020.

Interessant ser det ud til, at selv efter lanceringen af ​​CRV-token vidste nogle medlemmer af Curve-teamet ikke, at det allerede var ude. Det var så brat, at holdet var nødt til at vedtage det, efter at de ikke havde nogen mulighed, men blot at gennemgå sine koder efter implementeringen.

Hvad er Curve Finance?

Curve er en decentraliseret børslikviditetspulje, der er bygget til at understøtte effektiv handel med stablecoins. På nuværende tidspunkt understøtter Curve BTC-par samt DAI, BUSD, sUSD, TUSD, USDC og USDT.

Og ved hjælp af AMM’er (automatiserede markedsproducenter) muliggør Curve handler med lav glidning, samtidig med at transaktionsgebyrerne holdes lave. De fleste arbitragehandlere foretrækker Curve sammenlignet med andre likviditetspuljer som Uniswap simpelthen på grund af besparelser i handler.

Med kun få måneder i eksistens har platformen allerede slået andre børser med hensyn til handelsvolumen. Med Uniswap øverst i rækken udførte Curve sig stærkere end projekter som Aave, Compound Finance og Balancer.

Hvad adskiller Curve fra andre DEX’er?

Problemet med DEX’er som Uniswap er de omkostninger, som brugerne pådrager sig for token-handler. Hvis du ser på andre DEX’er, kan de ikke lette direkte token-handler. I tilfældet med Uniswap skal stablecoins for eksempel stadig handles for ETH, før de handles med det stablecoin, som brugeren ønsker at få (Uniswap V2 har måske allerede elimineret denne ulempe). Da transaktionen involverer to handler, fordobles transaktionsgebyrerne også for hver bruger.

Kurven fungerer forskelligt. Platformens likviditetspulje tillader direkte token-handler blandt børsnoterede par. Med en direkte swap-funktion sparer brugerne mere ved at betale lavere handelsgebyrer. Og fra nu af er gebyrerne stadig sat til 0,04% pr. Transaktion. Dette betyder, at brugerne har mulighed for at udføre mere effektive handler uden at skulle betale meget i gebyrer for hver transaktion.

Algoritmerne for begge DEX’er er også forskellige. Uniswap fokuserer på at maksimere tilgængelig likviditet, men Curves algoritme lægger større vægt på at minimere glidning. På grund af dette sparer handlende med høj frekvens og store volumen mere ved at bruge Curve.

Sammenlignet med ordresystemerne bruger Curve en AMM-model, der maksimerer likviditetspuljer i kæden for at give den nødvendige finansiering, selv før handler udføres.

Tjen penge med likviditet i kurve

On-chain likviditetspuljer henviser til fonde, der holdes i børser for at lette handler. Med Curve kan brugere frit deponere ethvert understøttet token i puljen og blive en likviditetsudbyder. Dette er hvad vi mener, når vi taler om finansiering af specifikke puljer til Curves handelspar.

Og til gengæld tjener likviditetsudbydere gebyrer fra de swaps, der udføres i børsen.

Takket være Curves komponerbarhed er likviditetspuljen også tilgængelig for mange andre protokoller. Faktisk oplevede platformen øget handelsvolumen efter introduktionen af ​​likviditetsminedrift fra yEarn.

yCRV

I likviditetsminedrift hjælper minearbejdere med at køre en børs markedsførende bot for at hjælpe med at køre sine handler. Denne tendens lokket minearbejdere til at give yderligere likviditet i yEarn’s yCRV-token, fordi det syntes at være ret rentabelt.

YCRV-token er et indpakket token bestående af Curves understøttede handelspar og repræsenterer dets likviditetspulje. Da Curves likviditetspulje er tilgængelig for andre protokoller såsom sammensatte, tjener likviditetsudbydere også yderligere indtægter fra deres rentegebyrer.

Mens levering af likviditet i Curves pool ser ud til at være rentabel, medfører det også nogle risici. Dette er nogle af de usikkerheder, som Curves likviditetsudbydere sandsynligvis står over for.

Sårbarhed i DeFi-økosystemet

Da Curve allerede er integreret med nogle andre DeFi-platforme, skal brugerne være i stand til at overvåge igangværende problemer på disse andre protokoller. At passe på sikkerhedsproblemer i andre projekter vil sikre, at likviditetsudbydere er velinformerede om risikoen ved at deponere deres aktiver i Curves puljer.

Udbyttevolatilitet

Curves udbytter svinger meget. Selvom puljer med højt udbytte lokker brugere til at levere likviditet over tid, bliver det i sidste ende også puljer med lavt eller mellemlangt udbytte over tid.

For at bekæmpe dette kan brugerne vælge at levere likviditet til hele Curve-poolen, en diversificeringsstrategi. Og dette ville give det gennemsnitlige udbytte af alle puljer. Desværre hæver det også glidnings- og gasafgifter samt eksponering for sårbarhed i smart kontrakt.

Beregning af fortjeneste efter gas og gebyrer

En forhindring ved levering af likviditet på Curve-protokollen er beregning af dit overskud, efter at der er trukket gas- og glidningsgebyrer.

Platformen deler likviditet på tværs af forskellige puljer og er knyttet til eksterne protokoller. Som et resultat er gasafgifterne relativt høje. Og afhængigt af de tokens, du leverer, kan du også støde på en betydelig glidning.

Dette gør det temmelig vanskeligt at drive udbyttejagt – jagten på høje udbytter ved skift af puljer. Det anbefales, at likviditetsudbydere deponerer poletter i puljer i længe nok perioder for at opnå fortjeneste, efter at glidning er betalt.

$ CRV-token

$ CRV er Curves oprindelige token, det genereres, når du deponerer og placerer kryptokurver på platformen. Det tildeles til likviditetsudbydere, der er proportionale med deres andel af det afkast, som deres puljer giver. Og da CRV lige er frigivet, vil de, der har bidraget til Curves likviditetspulje, modtage et forholdsmæssigt beløb af det.

Med Curves overgang til at blive en DAO repræsenterer CRV-tokens også indehavernes rettigheder til at deltage i dets styringsmekanisme, så de kan komme med forslag og stemme om dem. Og med CRV følger regeringsførelse et ‘tidsvægtet’ afstemningssystem. Det betyder simpelthen, at jo længere de har CRV’er, jo større bliver deres stemmeret i DAO.

Hvad udbyttebønder også gør, er at drage fordel af DeFi’s popularitet til at spekulere i tokens som $ CRV. Så hvad de ville gøre er efter deponering og optjening af $ CRV-token, de ville sælge $ CRV på markedet for fortjeneste.

Hvad skete der med $ CRV-token-lanceringen?

Før lanceringen var $ CRV et af de mest forventede og omtalte tokens, og holdet sagde, at det ville lancere i “begyndelsen af ​​august 2020”. Den 14. august 2020 blev $ CRV-tokenet pludselig lanceret af en anonym udvikler uden nogen, inklusive Curve Finance-teamet, der vidste det. Udvikleren var i stand til at gøre dette, fordi koden til $ CRV-tokenet og DAO var tilgængelig på GitHub, så alt, hvad udvikleren måtte gøre var at sætte de to sammen og starte den smarte kontrakt.

Efter den første lancering af token begyndte selvfølgelig andre kryptokurrencyentusiaster at skrive på Twitter om nyhederne. Dette betød, at Curve-teamet måtte gå rundt for at afklare situationen og sige, at det var en fidus. Curve-teamet krypterede også for at bekræfte, at den kontrakt, der blev implementeret af udvikleren, havde den samme kode, og at der ikke var tilføjet væsentlige ændringer eller bagdøre, dvs. der var ikke noget ondsindet i kontrakterne.

Så Curve endte med at erklære, at dette var deres officielle token og DAO-lancering, og det er overflødigt at sige, at cryptocurrency-samfundet ikke var tilfreds med det. Dette blev forværret af det faktum, at i timerne mellem det tidspunkt, hvor udvikleren lancerede $ CRV og Curve, der erklærede, at det var en officiel lancering, blev 80.000 CRV-tokens allerede udvundet af nogle brugere. Dette fik mange andre til at sige, at det var uretfærdigt over for andre i betragtning af, at Curve-holdet tidligere havde meddelt, at der ville være 24 timer mellem kontrakten blev udbredt og det første token blev udstedt.

Curve team erklærer deres DAO og $ CRV blev lanceret

Efter denne meddelelse begyndte også andre større børser som Binance, OKEx osv. At notere $ CRV.

$ CRV er meget ustabilt, priserne var på en højeste tid på $ 54,01 den 14. august 2020 og gik til et laveste niveau på $ 4,17 den 17. august 2020. Også som en udvundet valuta vil den oprindelige forsyning være ekstremt lav og stiger kun over tid efter at mere er blevet udvundet. Dette resulterer i, at priserne er meget ustabile, som vi kan se, fordi med flere tokens vil blive udvundet, vil disse minearbejdere hurtigt sælge deres tokens på markedet. Dette er især tilfældet i den indledende lanceringsfase, hvor der er meget hype, men meget lidt udbud.

Så de, der spekulerer i $ CRV, skal virkelig udvise forsigtighed, fordi det er meget risikabelt.

Sådan bruges Curve to Trade

For at bruge Curve Finance skal du blot gå til deres webportal på https://www.curve.fi og tilslut en web3-tegnebog som MetaMask.

Vælg hvilke kryptokurver du vil handle. Klik derefter på “Sælg” nederst. Derefter bliver din web3-tegnebog bedt om at bekræfte transaktionen.

Når det er bekræftet, betyder det, at din handel er vellykket.

Konklusion

Mens Curve også kan være et rentabelt alternativ mod Uniswap med hensyn til højfrekvente og store volumetransaktioner, skal alle stadig overveje, hvordan man effektivt kan afbalancere potentiel indtjening fra dens tilsvarende risici..

Og hvis Curve-projektet fortsætter med at køre med succes i de kommende måneder og år, kan det endda blive en af ​​de mest effektive DEX’er i DeFi-rummet til at tilbyde handler med lav glidning sammenlignet med sine konkurrenter.

Decentraliseret økonomi (DeFi) -serie: tutorials, guider og mere

Med indhold til både begyndere og mere avancerede brugere, tjek vores YouTube DeFi-serie indeholdende vejledninger om de VÆSENTLIGE VÆRKTØJER, du har brug for til handel i DeFi-rummet, f.eks. MetaMask og Uniswap. Samt et dybt dyk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette websted dækker også emner, der ikke udforskes på YouTube. For en introduktion om, hvad der er DeFi, se Decentralized Finance (DeFi) Oversigt: En guide til den VARMESTE trend inden for kryptokurrency

Selvstudier og vejledninger til de væsentlige DEFI-værktøjer:

 • MetaMask Guide: Hvordan oprettes en konto? PLUS tip og hacks til avancerede brugere
 • Uniswap gennemgang og vejledning: Begyndervejledning og avancerede tip og tricks
 • Serum DEX guide og gennemgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklaret
 • 1-tommers udveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimative gennemgang og guide

For detaljeret information om andre specifikke DeFi-projekter, se vores DeFi token-guider. Her er nogle af vores mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den vigtige guide til denne DeFi-protokol
 • ChainLink ($ LINK) guide: Et nøglelink i DeFi-rummet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hvad er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolutionerende on-chain likviditetsudbyder
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske udvekslingsplatforme?
 • Polkadot ($ DOT): Alt hvad du behøver at vide om Kinas DeFi-skat
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det op værdien af ​​indsatte aktiver?
 • Reef Finance ($ REEF): All-in-One Defi-platformen
 • Solana ($ SOL) forklaret
 • Grafen ($ BRT) – Det næste niveau af decentraliserede apps
 • Trustswap ($ SWAP) forklaret – Næste generation af DeFi-transaktioner
 • Ønsker at finansiere fusion af DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaseret DeFi-udlånsplatform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del af vores DeFi-serie, så sørg for at abonnere på vores Youtube-kanal og (for nu) GRATIS ugentligt nyhedsbrev så du kan få besked, så snart de kommer ud!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner