Bitcoin-prisfall på grund av det kinesiska nyåret?

Kinesiskt nyår (Månens nyår) har starkt inflytande på kryptovalutapriserna, där Bitcoin-priserna sjunker under månaderna fram till nyåret. Denna artikel undersöker trenden och de möjliga orsakerna till varför det händer. Kinesiskt nyår firas på en annan dag varje år eftersom det är baserat på månkalendern. 2020 började det lördag 25 januari och slutade måndag 27 januari. År 2021 börjar festivalen fredagen den 12 februari och slutar tisdagen den 15 februari. Under denna tid kommer många kinesiska OTC-tjänster att stängas – vilket leder till hög kryptovolatilitet.

* Data baserade på Bitcoin-priser på Coinbase. Pre-CNY-toppar som genomsnittligt ljuspris upp till 4 veckor före nyåret.

Denna period är en allmän helgdag i Kina, eftersom många anställda reser tillbaka till sina hemstäder för att fira med sina familjer. Med en befolkning på 1,386 miljarder representerar detta största kortvariga migrationen i världen. Alla fabriker i Kina stänger under denna period, med verksamhet fryst i upp till två veckor när logistikföretag och leverantörer långsamt öppnas. Kinesiskt nyår firas också i andra asiatiska länder som Hongkong, Singapore och Korea (koreanskt nyår). När Kina använder sin nationella digitala valuta, så kallad DCEP, kommer ytterligare tester och utveckling att ta en paus under det kinesiska nyåret. Det är dock viktigt att notera att kryptokursutbyten under denna tid fortfarande kommer att fungera och underlätta handel dygnet runt (se Crypto Head).

Kinesisk nyårsdump?

Kinesiskt nyårseffekt på Bitcoin-pris (markerat med rött) på Log-skala

Under fyra år i rad skulle Bitcoin-priserna alltid sjunka under veckorna fram till det kinesiska nyåret.

Till exempel i 2017, priserna sjönk med 50% från $ 12 000 till $ 6000 strax före festivalen. Detta mönster har kallats “Chinese New Year Dump” av valutahandlare.

I 2019, Bitcoin-priserna sjönk stadigt från $ 4000 till lägsta $ 3350 strax före det kinesiska nyåret. Detta visas i diagrammet nedan, med den röda linjen som markerar datumet för festivalen.

Bitcoin-priserna sjunker strax före det kinesiska nyåret 2019

I 2020, priserna sjönk igen före det kinesiska nyåret, och till och med bryter det ursprungliga motståndet på USD 8,3 000. Och medan den samlades upp till USD 8,5 000 den första dagen av det kinesiska nyåret, kan historien inte låta bli att upprepa sig, och inom samma dag föll tillbaka under USD 8,3 000. Priserna förblev stillastående under den andra dagen av det kinesiska nyåret och gjorde endast en markant återhämtning och uppåtgående trend under helgdagens sista dag.

Bitcoin priser kinesiskt nyår 2020Bitcoin-priserna sjönk igen under det kinesiska nyåret 2020

Market Makers på semester

Det är ingen hemlighet marknadsskapare och tradingbots fungerar på Cryptocurrency-marknaden – de är faktiskt ansvariga för en del av marknadsvolymen. Marknadsförare i Kina och andra asiatiska länder kommer att stänga av verksamheten i 3-5 dagar på grund av helgdagarna. Även om marknadsskapande kan automatiseras genom handel med bots och algoritmer, kräver det fortfarande att människor övervakar den dagliga driften för att se till att det inte är något fel..

Under det kinesiska nyåret kommer marknadsskapande verksamhet att vara begränsad i kapacitet. Detta leder till mer volatila och mindre likvida marknader.

Utbetalning för det nya året

Att ge röda paket fyllda med kontanter är tradition

En av de möjliga orsakerna till att Bitcoin-priserna sjunker är att människor “tar ut pengar” för semestern. Detta gäller särskilt i Kina eftersom traditionella turpaket packade med kontanter traditionellt delas ut till barn och äldre. Dessa “röda paket” är avsedda att symbolisera lycka och välstånd, och det är den enda gången som kontanter inte är tabu i Kina.

Traditionen dikterar att gifta par ska ge ut röda paket till unga ogifta barn, äldre och servicepersonal. Företagsledare och chefer bör också ge pengar till sina underordnade – med vissa paket som fylls till så mycket som den anställdes månadslön.

På grund av den enorma mängd kontantpengar som krävs, misstänker vissa att denna tradition är ansvarig för ökningen av Bitcoin Säljorder före det kinesiska nyåret.

Bitcoin Mining påverkas inte

Bitcoin Hashrate når högsta tid före det nya året

Eftersom Kina är en stor bidragsgivare till Bitcoin-gruvdrift kan man förvänta sig att kryptovalutagruv kan drabbas under festivalen. Detta är inte fallet, eftersom Bitcoin och Ethereum Hashrates håller stadigt under denna tid. Detta beror på att gruvdrift inte kräver betydande människokraft för att upprätthålla, och därför lämnas gruvor i drift under det nya året.

Kinesiska OTC-volymfall

Bitcoin handlas i Kina via OTC-skrivbord. Dessa OTC-skrivbord matchar beställningar från köpare och säljare och kan erbjuda spärrtjänster. De bästa skrivborden inkluderar Genesis Block, Binance OTC och Huobi OTC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner