De bästa kryptovalutautbytena 2020

Den ökande populariteten för kryptovalutor och frågor om traditionella monetära system gör att människor skyndar sig till kryptovalutautbyten. Men utan att noga överväga hur de fungerar. Här är en lista över de bästa kryptovalutabörserna 2020 grupperade i nivåer. Från nivå 1: vad folk i allmänhet anser vara mest respekterade för nivå 4: rekommenderas inte.

Nivå 1-utbyte (aktiv handel)

Binance

BinanceBinance Exchange webbplats

Binance är världens ledande virtuella valutaväxling med justerad volym. Till skillnad från Coinbase och Kraken stöder Binance ett brett utbud av altcoins (dvs. andra kryptovalutor än Bitcoin). Detta lockar fler människor att överföra sina Bitcoin, Bitcoin Cash och Litecoin från andra börser till Binance för att utforska altcoin-världen.

Det är lämpligt för kryptohandlare på grundnivå på grund av det begränsade utbudet av omsättbara kryptovalutor. Även om det innehåller många fler valutor jämfört med Coinbase som Cardano och Elastos. Här är en fullständig lista över kryptovalutor som kan handlas på Kraken.

På grund av Binances popularitet syftar många nya mynt till att bli noterade på Binance och få mycket rykte när de gör det. Ibland kan tillkännagivandet av en Binance-lista skicka upp priserna.

Binances popularitet har gjort sin VD Zhao Changpeng (CZ) en personlighet i kryptovaluta-samhället Hans ord / handlingar har nu haft betydande inflytande.

Binance hackades 2019 för 40 miljoner dollar i kryptovaluta. Binance har lovat att kompensera alla som har lidit förluster av sina egna medel.

PrimeXBT

PrimeXBTPrimeXBT

PrimeXBT är också en av de nyare aktörerna i kryptovalutautbytesområdet, som lanserades 2018. Kredit ges till denna utbyte för att vara en av de mest transparenta vi har stött på. Deras webbplats är en enda resurs för allt du vill veta om Exchange och de har också djupgående handledning om hur du använder de olika funktionerna.

Börsen saknar lite stödda kryptovalutor, för närvarande stöder de bara 5 kryptovalutor: BTC, ETH, LTC, XRP och EOS. Dessutom stöds endast uttag och insättningar i BTC Men vad de saknar i kryptovalutastöd utgör de i tillgänglighet att handla med andra tillgångstyper som råvaror, aktieindex och Forex.

Möjligheten att anpassa din handelsskärm och kommentera diagram är förmodligen något som tekniska analytiker och seriösa handlare länge har väntat på och kommer att hålla dem tillbaka till börsen.

Kolla in vår PrimeXBT recension och guide.

Kraken

Kraken

Kraken har en betydande närvaro i Europa och listade kryptor har fiat-par.

FTX-utbyte

Denna Exchange lanserades först 2019 – så ännu en relativ nykomling. De är en hävstångsplattform som erbjuder handel med derivat. De byggs av Alameda Research, som själva är yrkeshandlare som ansvarar för över 30% av marknadshandelsvolymen på större börser. FTX Exchange erbjuder också unika produkter som handel på index, så handlare kan ha exponeringar mot flera tokens i ett kontrakt. En annan intressant funktion är att handla om resultatet av presidentvalet 2020.

FTX Exchange är vad det står att det är byggt av handlare, för handlare. De har redan mycket konkurrenskraftiga handelsavgifter och till och med ger rabatter för specifika användare och ett lättförståeligt gränssnitt. Det finns dock vissa geografiska begränsningar för människor och enheter från vissa länder, särskilt USA.

Kolla in vår fullständiga recension här.

Bittrex

BittrexBittrex

Dessa utbyten är pålitliga och erbjuder ansedda tjänster. Bittrex använde jag mycket tidigare eftersom de listade många mynt. Men jag flyttade så småningom bort från Bittrex eftersom Binance överträffade dem när det gäller val av mynt.

Bittrex kommer att ta bort följande marknader efter den 31 maj 2019: BTC-COVAL, BTC-SALT OCH BTC-XCP. Och ftillåtna marknader efter den 6 juli 2019: BTC-LUN, BTC-NEOS, BTC-THC och BTC-TKS

Poloniex

PoloniexPoloniex

Jag använde också Poloniex i stor utsträckning tidigare. Men enligt min erfarenhet tog deras Know Your Customer (KYC) -processen lång tid. I mitt fall tog det tre månader att slutföra. Detta var oacceptabelt, särskilt när det var under tjurmarknaden.

Kundsupport på Poloniex är inte hemskt, så de verkar fortfarande vara ett bra utbyte.

1 / Fredagen den 29 maj kl 16:00 UTC kommer marknaderna för ARDR, BCN, DCR, GAME, GAS, LSK, NXT, OMNI och REP att inaktiveras för Poloniex-kunder i USA. Alla tillgångar förblir tillgängliga för handel med kunder utanför USA. https://t.co/eNWeZTjT5X

– Poloniex Exchange (@Poloniex) 16 maj 2019 Poloniex meddelande om geofencing

Men om du är amerikansk medborgare kan du behöva vara medveten om Poloniex geofencing-tillgångar för amerikanska kunder. Den 29 maj 2019 kommer marknaderna för ARDR, BCN, DCR, GAME, GAS, LSK, NXT, OMNI och REP att inaktiveras för amerikanska kunder.

När marknaden är geofektad kan kunder fortfarande ta ut dessa tokens från sin plånbok så länge Poloniex stöder det globalt. Kunderna kan dock inte längre se deras insättningsadress eller skapa en ny insättningsadress.

Tier 2-utbyten (säsongshandel / specifika mynt)

Coinbase

CoinbaseCoinbase användargränssnitt

Coinbase är det ledande kryptovalutautbytet i USA och Storbritannien. De har också licenser och bankkonton för att fungera i dessa länder. Coinbase har pålitlig kundsupport och har fiat-insättningar och uttag. Detta innebär att insättningar och uttag i traditionella valutor som USD, EUR etc. stöds.

Coinbase är säkert utan hackhändelser så. Börsen är det bästa alternativet för de som är nya i kryptovalutavärlden.

i alla fall, utbytet erbjuder begränsade kryptovalutor att välja mellan. Dessutom beror tillgängligheten att köpa, sälja, skicka och ta emot en viss kryptovaluta beroende på din plats.

För amerikanska kunder finns det inga begränsningar för transaktioner med följande kryptovalutor:

  • Bitcoin (BTC);
  • Ethereum (ETH);
  • Litecoin (LTC);
  • Bitcoin Cash (BCH);
  • Ethereum Classic (ETC); och
  • Ripple (XRP).

Här är ett diagram över kryptovalutor som stöds av Coinbase beroende på din plats.

De vanligaste betalningsformerna accepteras av Coinbase, till exempel kredit- och betalkort.

Även om det i allmänhet är säkert, har Coinbase nyligen varit under skjut för att ha drabbats av avbrott när det var stora fluktuationer i priserna på Bitcoin i mars, april och maj 2020. Dessa avbrott lämnade många användare maktlösa att göra affärer när de behövde mest. Potentiella användare bör komma ihåg denna fråga när de överväger att använda Coinbase eller inte. Även om vi har hört att vissa användare inte enbart handlar på Coinbase, vilket kan hjälpa till att mildra effekterna av dessa avbrott på deras portföljer.

Kolla in vår Coinbase-recension för en djupgående titt på detta utbyte.

KuCoin

KuCoinKuCoin

KuCoin har unika tillgångar och en omfattande lista över omsättbara mynt, den har plågats av dåliga Know-Your-Customer (KYC) -förfaranden.

Först tillät det handlare att sätta in och ta ut stora mängder Bitcoin, dvs. 50 Bitcoin per dag utan att lämna personliga uppgifter.

Bristen på KYC-procedurer ger många människor intrycket att KuCoin är desperat efter användare på sitt utbyte. Således sänker sitt rykte bland kryptoutbytesplattformar.

De har sedan ändrat sina KYC-policyer och nu kan du bara ta ut upp till 2 Bitcoin per dag utan ett “Verifierat” konto, dvs. ett konto som har slutfört KYC-procedurerna.

Huobi, OKEx

HuobiHuobi

Huobi och OKEx var de viktigaste titanerna i Kina. De hade massor av kinesiska användare innan den kinesiska regeringen slog till mot kryptovalutahandeln i landet.

OKExOKEx

Detta var känt som “Golden Vacuum” eftersom det utplånade mycket Huobi och OKExs dominans. Detta destabiliserade de två börserna som gav plats för andra som KuCoin och Binance att ta ansvar.

Jag anser dem fortfarande som Tier 2-utbyten eftersom de fortfarande håller fast vid några av sina tidigare kunder och för att de har tekniken för framtiden.

Det finns rykten om att den kinesiska regeringen tillåter att dessa utbyten fungerar men håller koll på sina transaktioner.

BitMEX

BitMEXBitMEX

BitMEX är mestadels en marginalhandel som möjliggör enorm hävstång (dvs. upp till 50 gånger). Hävstångshandel är när du inte äger den fysiska bitcoin men du äger handelsavtal.

Tyvärr fungerar inte BitMEX i USA och var försiktig så att du inte loggar in på ditt BitMEX-konto där, ditt konto blir förbjudet.

Även om jag har hört talas om några amerikaner som använder VPN (virtuella privata nätverk) för att maskera ursprungslandet för att kringgå denna begränsning.

Detta rekommenderas INTE.

BitMEX har dålig kundsupport. Det tog mig 3 månaders e-postmeddelanden att avblockera mitt konto när jag av misstag loggade in på BitMEX i USA.

Nivå 3-utbyten (möjliga risker / problem)

Bitfinex

Bitfinex

Även om Bitfinex är ett ansedd utbyte, sänker dess senaste kamp med New York Attorney General för förlust av kundfonder på 850 miljoner US dollar dess trovärdighet. Vi måste se hur Bitfinex kommer att övervinna denna kamp.

Förutom fallet har det ett starkt BTC / USD-handelspar.

För att hålla dig uppdaterad om vad som händer på Bitfinex, klicka här.

OceanEx

OceanExOceanEx

OceanEX lanseras av BitOcean Global, ett fullt registrerat och licensierat handelspaltform i Japan. Den skapades av ett kärnteam av medlemmar med tidigare erfarenhet från Morgan Stanley, BNP Paribas och Deloitte. OceanEX har en mängd AI-säkerhetsfunktioner för att förbättra säkerheten för användare och handel. OceanEX är handelsnavet för VeChainThor-ekosystemet, med alla VeChain-tillgångar listade och VeChain-handelspar. Även om den har många attraktiva funktioner, hittade vi likviditet på många tillgångar och svårigheter både att köpa och sälja olika mynt.

För att lära dig mer om VeChain och dess ekosystem, se vår Vechain-guide.

BitMax

BitMaxBitMax

Jag försökte detta utbyte eftersom jag fick många förfrågningar från tittarna.

Men jag är skeptisk till utbyten som gör “Transaction Mining”. Transaction Mining är där du får krediter eller byter tokens i utbyte mot handel.

Detta stimulerar tvätthandel direkt på plattformen, det är där en näringsidkare samtidigt säljer och köper samma tillgångar.

Detta i sin tur skapar vilseledande rapporter om handelsvolymerna på börsen.

BitMax tillkännagav den 18 maj 2019 att för långvarig stabilitet av tokenekonomi kommer det permanent att låsa upp 3 000 miljoner BTMX-token från den väntande gruvdelen den 20 maj 2019.

För långsiktig stabilitet av tokenekonomi, https://t.co/ZgbxdXzvT8 kommer permanent att låsa upp 3,000,000,000 BTMX från den väntande gruvdelen den 20 maj. Släppmekanismen och hastigheten för den privata försäljningsdelen förblir opåverkad för tillfället. https://t.co/keo9elx23a

– BitMax Official (@BitMax_Official) 18 maj 2019 BitMax-meddelande om låsning av BTMX-tokens

Börsen kommer i framtiden att tillkännage den nya släppmekanismen.

Tier 4-utbyten (undvik dessa utbyten)

HitBTC

HitBTCHitBTC

Dessa tre utbyten har mycket tvivelaktiga metoder.

Till exempel, HitBTC har ingen verklig KYC-policy. De verkar inte ha mycket problem med att du sätter in stora mängder medel. Men om du handlar eller vill ta ut mycket kommer de bara att förbjuda eller stänga av ditt konto tills du kommunicerar med dem. Detta har hänt mig personligen och när jag undersökte detta fann jag att många andra hade samma erfarenhet.

På senare tid har det kommit en ny våg av användare som klagar över att de måste ge alltför detaljer om källan till sina medel.

Det finns också några användare som har gjort sina egna undersökningar och kommit fram till att börsen är insolvent.

YoBit

YoBitYoBit

Utbytet har en besvärlig uttagsprocess.

Slutsats

Nivå 1: Coinbase, Kraken, Binance, FTX-utbyte, Bittrex, Poloniex,

Nivå 2: KuCoin, Huobi, OKEx, BitMEX

Nivå 3: Bitfinex, BitMax, OceanEx

Nivå 4 (undvik): HitBTC, YoBit

Sammanfattningsvis är det bästa sättet att undvika att förlora din digitala rikedom genomföra en bakgrundskontroll på en kryptovalutaplattform innan du registrerar dig. Att följa listan ovan är ett stort steg mot detta mål.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner