Är GDAX säkert 2021? Coinbase Pro Security & Trading Analysed

GDAX har alltid varit en viktig del av kryptovärlden och människor ställer sig alltid samma fråga, “är GDAX säkert?” och vi förstår det, med alla de frågor som kryptosfären har gått igenom, är det inte konstigt att folk är rädda att helt engagera sig i någonting.

I den här artikeln kommer vi att visa dig några funktioner i GDAX och ge dig information för att bevisa om det är riktigt säkert att använda.

Cryptocurrency exchange, eller digital valutaväxling (DCE), är ett företag som tillåter kunder att handla kryptovalutor eller digitala valutor mot andra tillgångar, såsom konventionella fiatpengar eller andra digitala valutor.

En kryptovalutautbyte kan vara en marknadsförare som vanligtvis tar bud-ask-spreadarna som en transaktionskommission för sin tjänst eller, som en matchande plattform, helt enkelt tar ut avgifter.

GDAX-börsen ägs och drivs av världens mest betrodda och populära kryptovalutamarknad, Coinbase. 98% av kundernas kryptovalutafonder lagras i säker offline-fryslagring. De återstående kryptofonderna online är helt försäkrade.

är gdax säkert?

Vad är GDAX?

GDAX är ett kryptovalutautbyte som tillåter människor att köpa, sälja och handla en rad digitala mynt. GDAX lanserades 2016 och står för Global Digital Asset Exchange. Människorna som skapade GDAX är en del av samma företag som driver Coinbase, som nu är en av de största börsmäklarna i världen!

I grund och botten är plattformen en mellanhand mellan köpare och säljare, och i gengäld – GDAX tjänar sina pengar genom att ta ut transaktionsavgifter. Till exempel, om John vill köpa lite Bitcoin och Jenny vill sälja, matchas de båda av GDAX-börsen!

Grundarna ville förse sina 13 miljoner Coinbase-användare med en mer avancerad handelsplattform. Anledningen till detta är att Coinbase bara tillåter dig att köpa och sälja kryptovalutor. Å andra sidan låter GDAX dig handla dem i realtid med en mängd olika handelsverktyg.

Även om GDAX vill rikta sig mot den mer erfarna näringsidkaren är det fortfarande möjligt att använda verkliga betalningsmetoder som ett bankkonto för att sätta in och ta ut pengar!

Det fantastiska är att om du har ett Coinbase-konto har du automatiskt ett GDAX-konto också! Allt du behöver göra är att ange samma inloggningsinformation som du använder på Coinbase!

Precis som Coinbase har GDAX nu en av de största handelsvolymerna i kryptovalutaindustrin. I skrivande stund i juli 2018 är utbytet i genomsnitt cirka 100 miljoner dollar i dagliga affärer. Det mest som någonsin har handlats på GDAX är $ 650 miljoner på en enda dag, vilket det uppnådde i slutet av 2017!

Så nu när du vet vad som är GDAX är och hur de kom igång, kommer nästa del av min GDAX-recension att prata om deras senaste ommärkning till Coinbase Pro!

är gdax säkert?

Så hur säker är GDAX?

Detta beror på din syn och hur du karakteriserar ett hot mot din ekonomiska säkerhet. Vilka aktörer klassificerar du som hot; hackare, företag och regeringar? Vilka av dessa enheter vill du ha tillgång till dina data och medel? Vi utforskar allt detta och mer i ”Är GDAX säker?”.

GDAX ommärks till Coinbase Pro den 29 juni 2018. Tyvärr fortsätter folk att googla GDAX, så för denna artikel kommer vi att hänvisa till Coinbase Pro som GDAX. GDAX, eller Global Digital Asset Exchange, ägdes alltid av Coinbase. GDAX kallades ursprungligen Coinbase Exchange, namnet ändrades för första gången 2016.

Coinbase grundades 2012 av Brian Armstrong och Fred Ehrsam och 2015 behövde de utveckla sin verksamhet för att inkludera funktioner för avslappnade handlare och investerare, institutionella handlare och mer aktiva handlare och investerare. De skapade GDAX-utbyte för att möjliggöra för mycket aktiva handlare att handla med bitcoin och altcoins.

Eftersom GDAX tillhör Coinbase har det alla klockor och visselpipor som ska betraktas som en bank och ligger i San Francisco, Kalifornien, USA. Coinbase är registrerat som ett Money Services-företag hos FinCEN.

Coinbase följer också Bank Secrecy Act, USA Patriot Act och de olika statliga överföringslagarna och förordningarna. Coinbase har också följt IRS för att överlämna all relevant skatteinformation när du blir ombedd.

Kryptovalutafonder som lagras online av Coinbase är försäkrade av ett syndikat från Lloyd’s of London. Eftersom det här är en FDIC-försäkrad bank, är alla plånbanksaldon i USD dessutom försäkrade upp till $ 250 000.

Coinbase-investerare inkluderar Fred Wilson, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures (USV), Ribbit Capital, Draper Fisher Jurvetson (DFJ), New York Stock Exchange (NYSE), USAA och flera banker.

Medan $ 250.000 tidigare verkade som ett bra riktmärke, har det förmörkats av Civic crypto plånbok som nu ger $ 1000000 täckning när du använder sin plånbok. Även om typen av försäkring är drastiskt annorlunda, tjänar de olika syften och måste undersökas.

Vad vi fokuserar på är den 4x ökning av belopp som erbjuds helt enkelt genom att använda plånboken, det finns inga andra villkor som behöver uppfyllas. Plånboken är också tecknad av Lloyd’s of London och tillhandahålls av Coincover.

är gdax säkert?

GDAX / Coinbase Pro-säkerhet

Alla Coinbases produkter erbjuder support via telefon och e-post. Telefonsupport är en döende kundrätt, det är super enkelt för hackare att utnyttja. Den här tjänsten gör det enkelt för äldre och unga användare att känna att de är i goda händer.

Att prata med en människa, till och med en oförskämd, är alltid bättre än att prata med en bot. Även om detta händer för att lugna användare, öppnar det också konton för exploatering av smarta hackare som använder socialteknik. Användare har också sitt försvar om de får ett samtal från en annan växel men om Coinbase ringer till dig är det mer troligt att du kommer att uppfylla vissa förfrågningar.

Allt annat lika har Coinbase en viss imponerande säkerhet och är säker och säker. De har en otroligt stor pool av sina kunders kryptovaluta, 98 procent är offline och i kylplånböcker. Denna kylförvaring, offline-plånböcker förvaras i säkra valv och värdeskåp runt om i världen, vilket möjliggör inte en enda felpunkt.

Medan Coinbase använder SMS 2FA har båda dessa metoder visat sig vara osäkra, men slutanvändarna är skyldiga, inte utbytet. De installerade systemen är utformade för en falsk känsla av säkerhet, vilket tvingar slutanvändaren att härdas mot dumma attacker som är mer opportunistiska till sin natur. I motsats till att härdas mot sofistikerade hackare som vet hur man tränger igenom system.

Coinbase använder flera 2FA-metoder för att säkra användarnas konton. Det enklaste sättet som används kretsar kring att ta emot SMS till din mobiltelefon, dessa SMS innehåller ett nummer som måste anges efter dina inloggningsuppgifter. Denna metod har alltid varit osäker.

En annan metod är att använda Google 2FA eller Authy som ett extra säkerhetsskikt på din telefon. En annan kod genereras av dessa program som måste anges vid inloggningstillfället. Även om detta verkar säkert har professionella cyberbrottslingar inga problem med att komma åt dessa uppgifter.

är gdax säkert?

GDAX / Coinbase Pro Security 2.0

Därefter måste vi titta på vad Coinbase Pro gör rätt med on-chain-analys. Ur affärssynpunkt var förvärvet av Neutrino ett utmärkt val för Coinbase att samarbeta med. De har en lång historia av att använda dataanalys för att rapportera beteenden och aktiviteter för stora grupper av användare.

Utnyttja den teknik som förvärvats från Neutrino, Coinbase är snabba före konkurrens genom att ha det här i huset. Som ett kryptovalutaföretag som strävar efter att vara en bank är det för stort för att misslyckas kräver säkerhetsåtgärder.

Medan internationell bank har inrättats för bedrägerier, skatteflykt och uppenbar korruption är det nästan omöjligt att fånga någon. Vad hände med Panama Papers? En bättre fråga är; var är den ström som journalisten förmodligen använde? Dessa dokument borde ha blivit virala?

Blockchain är å andra sidan spårbar, spårbar och identifierbar. Som beviljas kan sofistikerade metoder som myntanslutning och Ricochet tvätta din Bitcoin BTC och andra valutor mycket snabbt men det kan vara olagligt i ditt land.

Det som gör Neutrino perfekt för Coinbase är deras långa historia att arbeta med dataanalys. Även om detta härrör från att arbeta med regeringar som har känsla för kränkningar av de mänskliga rättigheterna.

Kedjeanalys är i grunden utformad för att kränka sekretessrätten, varje transaktion som går in eller ut ur deras plånböcker skannas och rapporteras till brottsbekämpning.

Så vilken bättre grupp människor att använda än Hacking Team, som inte har något emot att kränka mänskliga rättigheter och inte har något emot att skriva koden som bryter mot dina rättigheter.

Den goda nyheten är att det var lite motreaktion och medlemmarna i Hacking Team togs bort. Coinbase äger dock fortfarande Neutrino och kommer att fortsätta att kränka digitala rättigheter genom att skanna varje transaktion. Slutmålet med dessa överträdelser är att få institutionell verksamhet och bevisa att kryptovalutor är värda att reglera som ett säkrare och granskbart transaktionssätt.

Nästa fantastiska funktion kan vara användningen av Clearvios ansiktsigenkänningsprogramvara, detta möjliggör omedelbar verifiering. Detta är definitivt ett marknadsföringsåtgärd som skulle skapa förtroende för Coinbase-varumärket tillsammans med att samla in mycket data om sina användare som kan säljas eller kan nås med ett domstolsbeslut. Hur som helst är det båda hausseartade fall för bitcoinpriset.

Datorer är verkligen ointelligenta och gör bara vad de får veta och vi personligen kan inte vänta med att se hur detta hackas. Något som det här “Hacker förfalskar den tyska ministerns fingeravtryck med foton av hennes händer

är gdax säkert?

GDAX / Coinbase Pro-hack

Medan Coinbase är ett säkert utbyte och sannolikheten för att hela utbytet kommer att hackas är mycket låg, är det inte omöjligt. Oddsen för att enskilda slutanvändare hackas är astronomiskt högre.

Oddsen för att slutanvändare hackas beror på hur de interagerar med samhället om kryptovalutor och vilka mynt du äger. För närvarande hjälper mobiloperatörer inte till att lösa problemet utan vill bara skylla på användaren.

Inte mycket har förändrats i hur teleoperatörer har gjort affärer under de senaste 40 åren. Tekniken har blivit bättre men de använder fortfarande samma identitetsdokument, de flesta företag har fortfarande samma eller liknande autentiseringsprotokoll för att använda sina nätverk. Och deras infrastruktur har inte förbättrats i backend.

Detta är den perfekta grogrunden för sociala ingenjörer att hacka människor, liksom de system som har införts för att säkra telekommunikationsnät. Om du vill ha en djupare förståelse för hur telekommunikationsnätverk är inrättade och vad som gör dem sårbara bör du läsa Ghost in the Wires: My Adventures as the World’s Most Wanted Hacker av Kevin Mitnick.

Om du vill göra mer forskning inom socialteknik, kolla in podcasts för socialingenjör eller så kan du läsa Christopher Hadnagy-böcker. Mitnicks böcker The Art of Intrusion, The Art of Deception är bättre men torrare läser.

Om du har visitkort delar du ut de flesta av dina uppgifter dagligen. Någon måste bara vänta utanför ditt kontor och kapa ditt mobilnätverk och dina konton kan tömmas. Det är den förenklade versionen.

Det bästa är att använda en brännartelefon eller en telefon som inte är registrerad för dig. Det är olagligt i vissa länder, eftersom regeringen behöver spåra dig för din säkerhet om du av misstag har att göra med kända brottslingar, terrorister eller frihetskämpar. En bra bok för kryptovalutasäkerhet är The Art of Invisibility.

är gdax säkert?

GDAX / Coinbase Pro Cryptos trasiga marknader

GDAX bröt en gång Etherium-marknaden, ETHUSD-handelsparet gick ner från $ 317 till $ 0,10. Detta har varit ett problem som påverkar många valutor och börser och Coinbase borde inte känna sig så dåligt. År 2019 hade Bitstamp samma sak problem: illikvida marknader och otåliga säljare som inte bryr sig.

Med mängden ICO-pengar som flyter runt från 2017-2019 är det inte förvånande att dessa händelser ägde rum. Ser vi på 2020, den nuvarande kraschen i linje med S&P500 får oss att peka fingrar på BITMEX och tacka deras ingenjörer för att vara inkompetenta, annars skulle Bitcoin ha gått till $ 0 och musiken skulle ha slutat.

Bitmex-teamet har en trovärdig ursäkt för att stoppa handeln, eftersom de drabbades av två DDoS-attacker den 13 mars kl 02:16 UTC och 12:56 UTC. Vid ett tillfälle var det bara cirka 20 miljoner dollar kvar i hela BitMEX-orderboken. Det är bra att Bitmex gick ner och marknaden hade tid att stabilisera sig.

Medan detta hände misslyckades DeFi också hårt genom att vara alltför komplicerad. Den enda smarta personen i rummet lyckades köpa Ethereum ETH för miljoner dollar för 0,00 dollar. Även om detta verkar galet är ingenting omöjligt med smarta kontrakt. Titta på de tidigare hackarna som löses med försäkring och utskrift av pengar.

är gdax säkert?

Slutsats

Som avslutning på frågan ”Är GDAX säker?“, GDAX eller Coinbase Pro har alltid sett på sig som en central, ond klyfta som arbetar med det onda imperiet som kallas den amerikanska regeringen. Det finns inga två sätt att kringgå cypherpunk. De har rätt, men hur är det? Kommer deras åsikter att stoppa mänsklig girighet? Nej.

Medan tidiga adopterare cypherpunks kan pumpa och dumpa Bitcoin-priser och ha kul med kryptomarknadsstrukturen har riktiga pengar investerat i marknadsinfrastruktur för Bitcoin och Cryptocurrency. Företag som Coinbase driver effektiva företag som behöver stanna kvar i svart eller annars kommer de att gå. För att stanna kvar i svart kommer vissa användares rättigheter att kränkas för att säkerställa att reglerna uppfylls från den traditionella bankvärlden.

Rättigheter kommer att trampas ned av kryptovalutor som går vanligt eftersom slutanvändare vägrar att använda hårda plånböcker och istället riskerar Allt deras fondhandel eller utlåning. Dessutom vägrar slutanvändare att lära sig mer om plånböcker och riktiga säkerhets- och säkerhetsmetoder, även om de är irriterande och slöseri med tid. Slutligen skulle köpare av kryptovaluta hellre ge bort sina KYC-data än mina kryptovalutor.

Lyckligtvis kommer Coinbase att hantera dina fonder säkert, lagra din Crypto och bara hålla dig säker. Så säkert kommer faktiskt att överlämna dina uppgifter till de flesta regeringar som ber om det bara för att hålla alla säkra. Du är säker på att använda Coinbase såvida du inte hackas eftersom FDIC täcker bankens gående, inte slutanvändarens oaktsamhet.

Även om du verkligen blir hackad låses du ut ur det digitala livet tills hackarna är klara med dig. Digitala nätverk är inrättade för att hjälpa dig att återställa ett lösenord, inte återkräva ett konto. Det kan ta dagar att få dina problem lösta, då skulle du vara trasig och ha alla dina nakenbilder online.

Att ha en hårdvaruplånbok som har ställts in för att inte kopplas till något som är associerat med dig. Med hjälp av förbetalda kreditkort, brännartelefoner eller vår favorit, använder vi gruvriggar som är inrättade under ett skalföretag för att privat och anonymt bränna fiat i krypto.

Anonymitet är ett val, medan Blockchain-analys kan se allt de inte vet vem alla är. Om du inte låter dem.

Att använda eller inte använda Coinbase Pro måste vara ett välgrundat val och behöver inte vara definitivt. Det kan vara från fall till fall. Det enda du kan göra för att säkra framtiden du vill leva i är att leva det liv du vill att andra ska leva och be några människor att gå med dig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner