Brave Browser Review 2021: Future of Secure & Private Web Browsing?

De flesta sekretessnötter har inte sett annonser på flera år. Vad är allt väsen med Brave browser? Är Brave-webbläsaren verkligen ett steg framåt för användarnas rätt till integritet eller helt enkelt ett smart sätt att välja att människor ska vara slavar för företagets marknadsföringsmaskin? Det här är något vi bör utforska och det är därför vi skrev den här djupgående Brave Browser-recensionen.

Internet är en integrerad del av det dagliga livet på många sätt. Den modiga webbläsaren erbjuder användarna ett sätt att surfa på internet utan reklam, genom att helt enkelt begränsa din dataexponering till annonsörer. Algoritmer eller algo kan inte identifiera dig eftersom spårningsdata inte skickas till dem, så det är inte värt att en annons görs. Det är detta som sparar batteriets livslängd och laddar sidor snabbare. Så, vad gör detta tillvägagångssätt annorlunda än att lägga till tillägg med din vanliga webbläsare? Fortsätt läsa om denna Brave Browser-recension för att ta reda på mer.

modig webbläsarrecension

Är Modig webbläsare gratis?

Ja, den modiga webbläsaren är gratis och kan också täcka dina fickor. Den modiga webbläsaren använder en Ethereum ERC-20-token som heter Basic Attention Token eller BAT för att betala användare för att bläddra i deras annonser. Detta är ett opt-in-program som betalar ut BAT för visning av Brave Browser-godkända annonser. Uppgifterna som samlas in av webbläsaren görs lokalt, de presenterar sedan annonser som är riktade specifikt till dig. Installationen är inte påträngande och de har gjort ett fantastiskt jobb med att övertyga människor att de är säkra.

Modig webbläsare använder slutanvändare för att tillhandahålla en tjänst, deras uppmärksamhet. Om du inte vill delta behöver du inte och deras webbläsare är gratis att använda även om du inte vill se modiga godkända annonser.

Är modig en säker webbläsare?

Nej, men ingenting är säkert ur säkerhetssynpunkt; det är alltid ett vapenlopp mellan låsdesigners och låsbrytare. Med detta sagt, om du vill ha en webbläsare som inte sladrar och inte ger ut mycket information om dig, är Brave ett bra val om du behöver något plug and play.

Cookies spårar allt du gör online, det är hur internet utformades för att fungera. Tyvärr vet marknadsföringsbudgetar hur man utnyttjar detta. Facebook, Google, Microsoft, Amazon och vilken webbplats som helst kan bilda en mycket robust bild av vem du är. Om de har ett nätverk som är tillräckligt stort för att spåra dig på internet.

Brave kommer inte direkt att spränga din operativa säkerhet (eller opsec), deras tredje parts plånboksleverantör Vidmakthålla är glad att. Med kedjan analys, registrera dig för att få utbetalt och ta ut medel kommer att avslöja allt. Blockkedjor är transparenta och oföränderliga. KYC-processen kommer att länka dina BAT-medel till Ethereum Wallet, Exchange eller företag du överför dem till.

De supercoola, integritetsskyddande Brave-advokaterna hade verkligen inget annat val än att skydda Brave-webbläsarens intresse. Vi ser dock inga problem med detta eftersom det är en gratis opt-in-tjänst som inte diskriminerar användning. De anställer vem som helst och betalar lika, enbart baserat på annonsvisning. Dessutom skapade de en betalningskorridor för innehållskonsumenter för att belöna innehållsskapare.

modiga webbläsarfunktioner

Använder den modiga webbläsaren Google?

Den modiga webbläsaren verkar använda Google på tre sätt. Den första är Chromium, som är ett googleägt testnät med öppen källkod för Google Chrome. Brave är baserat på Chromium som utgör webbläsarens grundkod.

De tog helt enkelt bort Googles spionprogram, lade till HTTPS överallt, blockerade några spårningsfunktioner, lade till Tor utan instruktioner, en BAT-plånbok och slumpmässiga bakgrunder för varje ny oanvänd flik.

Den andra är standardsökmotorn. Du kan ställa in Google som standardsökmotor. Detta rekommenderas dock inte. Den tredje är, Brave webbläsare kan bara använda Chrome-tillägg, detta möjliggör enklare migrering eftersom Google kontrollerar internetanvändarnas marknadsandel och det är självklart skulle också ha större delen av utvecklare som skapar webbläsarapp.

Modiga webbläsare kan också använda Googles tjänster indirekt om användaren behöver komma åt sin Gmail, titta på YouTube eller andra Google-tjänster.

Alla annonser, inklusive Google-annonser, kommer inte att visas, eftersom spårningsdata inaktiveras av Brave Shields. Brave Shield blockerar inte bara annonser utan har cookiekontroller, HTTPS-uppgraderingar, blockerar skript, förhindrar fingeravtryck och dessa tjänster kan anpassas per webbplats eller globalt för varje webbplats. Vissa funktioner är inte tillgängliga för alla plattformar så gör alltid din egen forskning.

Modig nedladdning av webbläsare

Så nu, efter en liten introduktion, tänker du att du kanske vill ge Brave en chans? Gå till Brave.com och välj Ladda ner. Detta påminner mig om det gamla Internet Explorer och Bing-skämtet. Den enda gången du någonsin skulle använda IE och Bing är om du behöver leta upp en annan webbläsare när du har installerat Windows. På tal om IE använder de också Chromium för sin baskod.

Alla bör prova den modiga webbläsaren. Minnet eller RAM-användningen är imponerande och gör ett fantastiskt jobb med att inte stressa äldre datorer. Vi skulle dock inte köra detta på ett Pentium 3-system, skratta inte för hårt, detta är ett legitimt bekymmer för välgörenhetsorganisationer som tillhandahåller datorutbildning till barn och vuxna.

Många människor runt om i världen har inte råd med bättre datorer och Brave browser är inte för dem. De obankrade är av banken av en anledning. De har inte pappersarbete och kommer aldrig att få KYC. Som sådan kan de aldrig få några ekonomiska fördelar genom att använda en webbläsare som kunde ha hjälpt dem att uppgradera sina åldrande datorer.

Hur man använder Brave browser

Brave-webbläsaren är intuitiv och enkel att använda. Om du kan använda Internet Explorer kan du använda modig. De har en enkel att ställa in gränssnittsprompten som ställer några frågor om hur du vill bläddra. När internet är klart är det nära till hands på ett semi-privat till privat sätt beroende på ditt val.

När du har startat webbläsaren kommer du att märka att några saker är olika. När du öppnar en ny flik får du ett fantastiskt foto av något coolt, åtminstone tror vi det. De presenterar några statistik längst upp till vänster, som inkluderar; Annonser och spårare blockerade.

Denna statistik är kärnan till att använda Brave. De tillåter inte att vissa detaljer avslöjas om dig till de webbplatser du besöker, detta inkluderar din internethistorik och plats. Detta begränsar annonsörer från att direkt identifiera dina intressen gillar och ogillar, vilket innebär att de inte kan marknadsföra dig.

HTTPS-uppgraderingar skyddar också dina data ytterligare genom att kryptera din session. Gör det svårare för din trafik att analyseras. Det senaste måttet är din sparade tid, detta är direkt ett resultat av att du inte laddar annonser och svarar på spårare. Tänk dig att försöka komma ut från kontoret men det är din födelsedag och alla vill önska dig. Detta surfar med annonser.

Föreställ dig den dagen du äntligen säger upp ett jobb du hatar, du går bara in, ger din chef din avgång och går ut. Snabbt, enkelt och riktigt tillfredsställande. Så är det att surfa utan annonser. Annonsfri surfning förlänger dramatiskt batteriets livslängd eftersom din webbläsare helt enkelt inte gör dessa uppgifter längre.

Det finns också en klocka som inte är på 24 timmar så det är värdelöst enligt vår åsikt. De har försökt fixera detta problem i nästan två år och har helt enkelt gett upp. Det sista att nämna är plånboken som vi nämnde ovan. Medan de också har släppt en Binance-plånbok i sin Nattlig version detta är inte tillgängligt i den stabila utgåvan så vi kommer inte att kommentera ännu.

Modiga belöningsannonser

Medan vi är helt emot att använda Uphold-plånboken. Det sätt som de har valt att tjäna pengar på detta projekt är respektabelt. Modig webbläsare säljer riktad marknadsföring till annonsörer. Användare som väljer att visa annonser får betalt för sin tid i Basic Attention Token eller BAT. Det är en vinn-vinn för alla inblandade parter.

En annan funktion i tjänsten är att tippa innehållsskaparen för deras innehåll. Detta gör att alla utgivare och skapare kan dra nytta av din uppmärksamhet, även om du tog bort deras monetära incitament att skapa innehåll.

Marknadsföringsgeniet bakom Brave och BAT är fantastiskt. Det är som ett virus. Om du tipsar en skapare som inte har registrerat sig, är de ekonomiskt incitamenta att registrera sig och överlämnar KYC-data för att ta ut pengar eftersom det finns gratis pengar och de flesta värdesätter pengar över integritet.

Är Brave webbläsare bättre än Chrome?

Ja. Modig webbläsare är bättre än standard Google Chrome. Google Chrome är utformat som ett direktmarknadsföringsverktyg som kontrollerar 64,45% av marknadsandelen. Chrome har inbyggda plugins som kan inaktiveras. Chrome samlar in data om användare, bearbetar dessa data med hjälp av algo och levererar innehåll direkt i synfältet när du surfar på internet. Samla miljarder USD i processen, det gamla ordspråket “om det är gratis är du produkten” kommer att tänka på.

När det används på detta sätt är Chrome långsamt att ladda sidor. Det blir en processor och minneshugg som tömmer batteriet eller trycker på dina strömförsörjningsenheter eller PSU hårdare än vad som behövs. Kostar dig tid och el.

Modig webbläsare vs Safari

Safari är designat av Apple Inc. Den enda användningen för Safari är att ladda ner en annan webbläsare. Beviljade Safari är mycket bättre än IE, med en total marknadsandel på 17,5%. Safari gör ganska bra för sig själva som kommer på andra plats.

Dessutom kommer Apple att försöka skydda dina digitala rättigheter och gå till domstol för att inte överlämna dina uppgifter till myndigheter om och där kryptering används, men om de tvingas med ett domstolsbeslut, kommer de att följa.

Modig mot Firefox

Nuvarande VD för Brave Brendan Eich var också skaparen av Javascript och tidigare VD för Mozilla Corporation. Mozilla Corporation skapade och hanterar Firefox. Mozilla tjänar sina pengar på … Du gissade det, annonser. Typ. Sökmotorer betalar Mozilla royalty för att använda webbläsaren för att få tillgång till användarnas data. Firefox är gratis och med öppna källor med en utvecklingsgemenskap baserad över hela världen. Det ägs fortfarande av Mozilla, som är ett vinstdrivande företag.

Tor-webbläsaren är baserad på Firefox av en anledning, det är mycket anpassningsbara ytterligare plugins är inte inbyggda men tillgängliga att installera och använda. I en rättvis kamp med plugins har Brave svårt mot Firefox. Vi tror inte att den modiga webbläsaren använder Tor till fullo och saknar de nödvändiga tilläggen som finns tillgängliga i Tor-webbläsaren för att ändra identiteter när du surfar medan du fortfarande kan uppnå detta genom att stänga alla Tor-sessioner, fönster och flikar och öppna en ny Tor-session, fönster eller flik.

Firefox kontrollerar 4,58% av webbläsarens marknadsandel med cirka en fjärdedel av en miljard aktiva månadsanvändare, efter varandra är de 20 gånger större än Brave Browser, som har 12 miljoner aktiva månadsanvändare.

Modiga webbläsare fördelar och nackdelar

Modig webbläsare har fler fördelar än nackdelar. Det är ett bättre webbläsarval när det gäller sekretess och spårar mindre jämfört med vanliga webbläsarinstallationer. Den levereras som standard med en inbyggd Adblocker och är snabbare och effektivare när du surfar på internet.

På nackdelen är Brave webbläsare överlägsen Googles när det gäller tillägg, eftersom den inte har ett eget tilläggsbibliotek och måste följa en tredje parts dikter. Tredjepartsförlängningar kontrolleras inte heller av Brave individuellt, lyckligtvis kommer Brave-webbläsaren att ge råd om den märker någon felaktig aktivitet från tillägget. Det är Tor-tjänsten fungerar men jämför inte med den ursprungliga Tor-webbläsaren och det här är helt enkelt en marknadsföringsgimmick, enligt vår åsikt.

Brave-webbläsarens importfunktion är användbar för bokmärken och din historik och det är det. Brave kan inte importera dina lösenord. Det är en smärta för de flesta slutanvändare. Man kan argumentera för att du inte borde lagra dina lösenord i din webbläsare men ingen följer det rådet förutom personer som har hackats och lärt sig av sina misstag, dessa användare är få och långt ifrån.

Nackdelar

Elefanten i rummet med modiga belöningar och deras opt-in-marknadsföring är att du godkänner en tjänst där du är produkten. Det kan vara bra för vissa människor men det är en halv åtgärd.

För att ta ut BAT-tokens för riktiga pengar måste du göra KYC vilket försämrar poängen med online-integritet. Människor behöver färre inloggningar kopplade till deras verkliga identiteter. Varje företag som har dina KYC-data är en ytterligare attackvektor för hackare.

Varför ska du använda?

Brave-webbläsaren levererar vad som lovas, de är bäst i klassen för energianvändning och kommer dramatiskt att förlänga batteriets livslängd. Personligen har vi inte sett annonser på flera år och vet inte vad krånglet handlar om. Vi kommer inte att lista våra plugins på grund av opsec och vad inte.

modig webbläsarrecension

Brave Browser Review: Slutsats

Att surfa privat är ett ansvar, inte en rättighet. Medan webbläsaren Brave är ett steg i rätt riktning. Det är bara ok, det erbjuder inget speciellt på sekretessfronten och är inte det bästa verktyget. Även om Tor är bättre, lurar du inte att tro att du är säker att använda det heller.

Att surfa privat handlar om en utökad uppsättning protokoll, inte bara med en magisk webbläsare som skyddar dig. Till att börja med får du en VPN, fundera på att formatera din nuvarande maskin med DBAN och börjar med en ny installation. Det finns några sekretess Handledningar det kan verkligen hjälpa till och med verkligen äldre. Vissa steg är extrema och beror på vad du försöker göra.

Våra KYC-data är värda mer pengar för oss än Brave webbläsare kan erbjuda, allt som krävs är en läcka för att få din identitet stulen och tvingas slösa bort år av ditt liv och kämpa för din egen identitet. Under denna limbo-period kan du inte köpa ett hus, skaffa en ny bil och polisen kan hålla dig kvar och tro att du är identitetstjuven.

Även om vi inte känner att den modiga webbläsaren sticker ut jämfört med publiken, är det ett bra ställe för användare att börja när det gäller säkerhet och integritet. Användare som inte vet något om bästa praxis online behöver en gedigen utgångspunkt och modig ger detta i spader. Tyvärr är sekretesssäkerhet som en laddad pistol och slutanvändare kan skjuta sig i foten.

Brave är den bästa energisparande webbläsaren som finns. Vi har varit och kommer att fortsätta använda Brave-webbläsaren när vi använder enheter som körs på batterier. Det är en fantastisk energisparare och vi rekommenderar alla att prova dem.

Flikens slumpmässiga bakgrund är den bästa funktionen som den här webbläsaren har, den saktar ner dig för att verkligen reflektera över vad du ska söka efter eller vilken webbplats du ska besöka. Att ta en stund att reflektera och observera verklig skönhet är ett trevligt avbrott från det digitala livets grind.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner