Stellar Lumens (XLM) i ett nötskal

Stellar är en plattform som förbinder banker, betalningssystem och människor. Lauched 2014 använder Stellar blockchain-teknik för att möjliggöra snabb valutaväxling och penningöverföring. Stellar var ursprungligen baserat på Ripple Labs protokoll, men på grund av viktiga filosofiska skillnader skrev Stellar slutligen om koden helt. Den är byggd på en semi-decentraliserad konsensusplattform och är utformad för att stödja alla typer av valutor som US-dollar, RMB eller Yen. Stellar plattformar ursprunglig valuta är Stellar Lumens (XLM).

Stellar Lumens (XLM) kan handlas på Binance Exchange.

Funktioner och specifikationer

 • Transaktionshastighet: 3-5 sekunders bekräftelsestid
 • Totalt utbud: 100B XLM skapades ursprungligen
 • Stöder tusentals transaktioner per sekund
 • Använder Stellar Consensus Protocol (SCP) snarare än Proof of Work
 • Enkelt, rent API
 • Multisig och smarta kontrakt
 • Decentraliserad distribuerad databas
 • 1% fast årlig inflation

Hur snabb är Stellar?

Stellar XLM-logotyp

Stellar-nätverket kan bekräfta transaktioner inom 3-5 sekunder med en transaktionskostnad på mindre än $ 0,00001. Detta gör nätverket idealiskt för adopterande av masskonsumenter och transaktioner över gränserna. Nätverket i sig kan stödja mer än 1000+ transaktioner per sekund.

Hur fungerar Stellar Lumens?

Decentraliserat nätverk

Ett decentraliserat nätverk består av kamrater som kan köras oberoende av varandra. Det betyder att Stellar-nätverket inte är beroende av en enda enhet. Tanken är att få så många oberoende servrar att delta i Stellar-nätverket som möjligt, så att nätverket fortfarande kommer att fungera framgångsrikt även om vissa servrar misslyckas.

Huvudbok

Liksom en traditionell huvudbok registrerar Stellar-huvudboken en lista över alla saldon och transaktioner som tillhör varje enskilt konto i nätverket. En fullständig kopia av den globala Stellar-huvudboken finns på varje server som kör Stellar-programvaran. Vilken enhet som helst kan köra en Stellar-server.

Dessa servrar bildar ett decentraliserat Stellar-nätverk, vilket gör att storboken kan distribueras så vitt som möjligt. Servrarna synkroniserar och validerar huvudboken med en mekanism som kallas konsensus.

Konsensus

Stellar använder Stellar Consensus Protocol (SCP) snarare än bevis på arbete. Stellar Consensus Protocol (SCP) är ett protokoll som uppnår optimal säkerhet mot dåligt uppförda deltagare. I grund och botten syftar den till att vara säkrare och erbjuda bättre skydd mot skadliga parter.

Stellar-servrarna kommunicerar och synkroniserar med varandra för att säkerställa att transaktionerna är giltiga och appliceras framgångsrikt på den globala storboken.

Till exempel, om du vill skicka $ 5 till en vän i nätverket, börjar en lista med betrodda servrar en process för att komma överens om giltigheten av din $ 5-betalning till din vän. Majoriteten av dessa servrar måste komma överens om att du faktiskt äger 5 USD i kredit i nätverket innan de markerar transaktionen som giltig.

Hela processen för att komma till enighet om Stellar-nätverket sker ungefär var 2-5 sekund.

Ankare, förtroende och kredit

Ankare är helt enkelt enheter som människor litar på att hålla sina insättningar och utfärda krediter i Stellar-nätverket för dessa insättningar. De fungerar som en bro mellan olika valutor och Stellar-nätverket. Alla penningtransaktioner i Stellar-nätverket (utom den inhemska digitala valutan för lumen) sker i form av kredit utfärdad av ankare.

Ankare gör två enkla saker:

 1. De tar din insättning och utfärdar motsvarande kredit till din kontoadress på Stellar-huvudboken. Du kan göra ett uttag genom att ge dem kredit som de utfärdat.
 2. Du måste lita på ankaret för att hedra dina insättningar och uttag av kredit som det har utfärdat.

Ankare finns i den före-stjärniga världen nu. För att till exempel använda Paypal sätter du in pengar från ditt bankkonto. Paypal ger dig sedan kredit på ditt Paypal-konto. Du kan nu skicka den Paypal-krediten till alla som litar på Paypal (alla som har ett Paypal-konto). Någon som fick din Paypal-kredit kan konvertera den till riktiga pengar med Paypal genom att ta ut den till banken.

Ankare utför samma funktion i Stellar. Skillnaden är att alla “Paypals” och andra ankare fungerar i samma nätverk så att de alla kan handla med varandra nu – detta gör systemet mycket kraftfullare. Människor kan nu enkelt skicka och utbyta alla dessa olika ankarkrediter med varandra.

Distribuerat utbyte

Stellar-huvudboken kan lagra erbjudanden som människor har gjort för att köpa eller sälja valutor. Erbjudanden är offentliga åtaganden att byta en typ av kredit mot en annan till en förutbestämd kurs. Bokboken blir en global marknadsplats för erbjudanden.

Alla dessa erbjudanden utgör det som kallas en orderbok. Det finns en orderbok för varje valuta / emittentpar. Så om du vill byta Virgin Bank / EUR mot bitstamp / BTC tittar du på den specifika orderboken i huvudboken för att se vad folk köper och säljer den för.

Detta gör det möjligt för människor att inte bara köpa och sälja valutor på ett utländskt valfritt sätt utan också konvertera valutor sömlöst under transaktioner.

Stellar Lumens Partnerships

Stjärntecken är att hjälpa fattiga och obankrade. År 2017, IBM tillkännagav ett partnerskap med Stellar-protokollet att utveckla ett gränsöverskridande blockchain-baserat betalningssystem för stora banker. Detta skulle avsevärt förbättra effektiviteten i gränsöverskridande transaktioner, särskilt för länder i Sydostasien där överföring kostar materia och många hushjälpare har inte råd att skicka pengar hem. För närvarande fungerar programmet med 47 valutor och i 72 länder.

Stellar Lumens (XLM) -valuta

Lumens är namnet på symbolen för Stellar-nätverket. De kallades ursprungligen stjärnor när Stellar-nätverket lanserades 2014, men med lanseringen av det uppgraderade nätverket 2015 ändrades namnet på token från stellar till lumen.

Stellar-nätverkets inbyggda valuta, lumen, tjänar två syften:

 1. Fungerar som en liten anti-spam-roll
  • Varje transaktion har en mindre avgift – 0,00001 lumen – förknippad med den. Denna avgift förhindrar användare med skadliga avsikter att översvämma nätverket (annars känt som en DoS-attack). Lumens fungerar som en säkerhetstoken som mildrar DoS-attacker som försöker generera ett stort antal transaktioner eller konsumerar stora mängder utrymme i storboken.
  • På samma sätt kräver Stellar-nätverket att alla konton har en balans på minst 20 lumen. Detta krav säkerställer att konton är giltiga, vilket hjälper nätverket att upprätthålla ett smidigt flöde av transaktioner.
  • Kan underlätta transaktioner med flera valutor
   • XLM underlättar ibland handel mellan valutapar mellan vilka det inte finns någon stor direktmarknad, som fungerar som en bro. Denna funktion är möjlig när det finns en likvid marknad mellan lumen och varje inblandad valuta.

   Stellar Lumen-mätvärden

   Vid tillkomsten av Stellar Network skapades 100 miljarder lumen (XLM) enligt vad som anges i protokollet. Som en del av sitt vårdnadsmandat har Stellar Development Foundation (SDF) anförtrotts att övervaka att de allra flesta, 95 miljarder, av lumen fördelas till världen.

   • 50% ges i små steg till så många människor som möjligt.
   • 25% som ska ges till andra företag och ideella organisationer för att nå människor som stellar.org annars inte skulle kunna nå via Direct Signup-programmet.
   • 20% ges till bitcoin- och XRP-innehavare
   • 5% ska behållas av Stellar.org för verksamhet.

   Stellar-nätverket har en inbyggd, fast inflationsmekanism. Nya lumen läggs till nätverket med en hastighet på 1% varje år. Nätverket tar också ut en basavgift för varje operation i en transaktion. Fonderna från basavgifter läggs till inflationspoolen.

   Som en balanseringsåtgärd för ekosystemet kan alla som har lumen rösta om vart medlen i denna pool går. Varje vecka distribuerar protokollet dessa lumen till alla konton som får över.05% av rösterna från andra konton i nätverket.

   Hur man bryter Stellar (XLM)

   En fråga som ofta ställs är hur man bryter Stellar (XLM). Stellar kan inte brytas i en process som liknar Bitcoin eftersom den inte använder Proof-of-Work. Istället förlitar sig Stellar på återupprättade noder som bekräftar transaktioner via ett röstningssystem. Blockbelöningar ges till Stellar Nodes med 1% inflation per år. Du kan köpa eller sälja Stellar (XLM) på Binance Exchange.

   Resurser:

   Stellar webbplats https://www.stellar.org/

   SCP whitepaper https://www.stellar.org/papers/stellar-consensus-protocol.pdf

   Blogg https://www.stellar.org/blog/

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Please Follow Us
   Facebooktwitter
   Promo
   banner
   Promo
   banner