Bästa böcker om blockchain att läsa för nybörjare 2021

En blockchain är en tidsstämplad serieregistrering av data som inte kan raderas och som distribueras och hanteras utan central myndighet. 

Blockchain som teknik har rekord som går tillbaka till för några decennier sedan, men det bryter in i existens, och att komma till rampljuset blev möjligt med tillkomsten av bitcoin, som utvecklades och byggdes på blockchain-teknologins ekosystem av pseudopersonen / gruppen under namnet Satoshi Nakamoto. Sedan dess har blockchain-tekniken och dess komplement fått massivt erkännande och forskning till sin kredit. 

Här kommer vi att fokusera lite på blockchainens vetenskap och historia och sedan på de bästa böckerna på blackboard för dem vars önskan är att forska mer och utvidga sin horisont inom blockchain-teknikområdet och kanske ta fram en nisch för sig själva eller bygga på de olika nischer som redan tagits ut av tidigare forskare och adopterare. 

Vetenskapen om Blockchain

Enligt Wikipedia är en blockchain en växande lista över poster som kallas block, som är länkade med hjälp av kryptografi. Varje block innehåller en kryptografisk hash av det tidigare blocket, en tidsstämpel och transaktionsdata, vilket är varje detalj som hänför sig till en sådan aktuell transaktion eller block kopplat till den tidigare, och detta representeras generellt som ett Merkle Tree. 

Vetenskapen om Blockchain

Hanteras av ett peer-to-peer-nätverk, en blockchain är designad motståndskraftig mot modifiering av dess data. Det är en öppen distribuerad huvudbok som kan registrera transaktioner mellan två parter effektivt och på ett verifierbart och permanent sätt. Vetenskapen om blockchain ligger på dess tre pelare, som är; decentralisering vilket innebär att kontrollen till blocken inte styrs centralt, genomskinlighet vilket förklarar att alla transaktioner och register är sanna, tillförlitliga och korrekta, och oföränderlighet, vilket representerar dess förmåga att permanent lagra data med det raderas, redigeras eller förloras. 

Kryptografi är å andra sidan en metod för att skydda information och kommunikation genom användning av koder så att endast de som informationen är avsedd för kan läsa och bearbeta den. Blockchain, som en teknik, bygger på kryptografi, och det gör det säkert, snabbt och, viktigast av allt, pålitligt. Det första arbetet med en kryptografiskt säkrad blockkedja tillskrivs Stuart Haber och W. Scott Stornetta år 1991.

Bästa böcker om Blockchain

Blockchain: Blueprint för en ny ekonomi

Problemet vi får i teknikområdet är att de flesta tittar på att veta mer om blockchain-teknik eller de som tror att de vet mer ser kryptovalutor eller bitcoins som blockchain och vice versa. De tolkar blockchain för att enbart byggas för att bara registrera transaktioner med bitcoins och andra kryptovalutor från en plånbok, gruvpool eller utbyte etc. till den andra, men de gjorde allt fel här! 

Blockchain byggdes för att verifiera, lagra och säkra data! Den byggdes för att passa in i vårt vardagsliv, och det är aktiviteter. Blockchain-ekosystemet, som innehåller bitcoins och andra kryptovalutor, utvecklades för att passa betydande aspekter av mänskligt liv, allt från sektorer som jordbruk till gruvdrift, energi, fastigheter, sport, transport, sjukvård, bank, tillverkning, handelsfinansiering och till och med regeringen / offentliga sektorer. 

BlockChain Bluwprint för en ny ekonomi

Sanningen är att blockchain byggdes för att täcka alla områden i ekonomin, för att växa och utvecklas som en plan där en mycket bättre världsekonomi kommer att byggas och trivas vidare, där all relaterad data för varje sektor krypteras för endast de som är involverade i det och hålls säkert och obefläckat. I huvudsak, i korta och enkla ord, blockchain är nästa allt! 

Mastering Blockchain

Ingen stod någonsin upp på en kall morgon och blev en skicklig författare, eller en vältalig talare / talare eller en erfaren och framgångsrik konstnär eller idrottsman, det tog dem tid och studier att behärska sin konst och bli proffs i dem. Så är det också med blockchain, så om någon någonsin vill behärska blockchain-utrymmet, dess tekniska kunskap, kryptografi, kodning och andra grundförutsättningar som är inneboende i blockchain, förväntas en sådan person vara redo att ägna tid och naturligtvis studera inom blockchain-området. Den senare delen av den här artikeln kommer att döma över de bästa böckerna om blockchain för att studera för att hjälpa till att bemästra blockchain-konst.

Bästa böcker om blockchain för nybörjare 

bästa böcker om blockchain

Det finns olika böcker för närvarande tillgängliga på blockchain-serien, men man måste göra det bästa för att ha ett fullständigt grepp om allt som krävs för blockchain. Rekommenderas bästa böcker på en svart tavla för nybörjare inkluderar; 

 1. Melanie Swan’s Blockchain: Blueprint för en ny ekonomi. 
 2. Daniel Dreshers bok om Blockchain Basics: En icke-teknisk introduktion i 25 steg.
 3. Cybrosys Technologies Blockchain-e-bok. 
 4. Mastering Bitcoin av Andreas M. Antonopoulos. 
 5. Blockchain Revolution av Don och Alex Tapscott. 
 6. Blockchain av Melanie Swan. 
 7. Satoshi-boken av Phil Champagne. 
 8. Blockchain från koncept till utförande av Debajani Mohanty. 
 9. Blockchain för alla av Sir John Hargrave. och,
 10. Grunderna i Bitcoins och blockchains: En introduktion till kryptovalutor och tekniken som driver dem av Anthony Lewis. 

Var och en av dessa böcker kommer säkert att utöka din kunskap om blockchain oavsett vilken nivå du var innan du läste dem.

Bästa böcker om blockchain-utveckling 

Den boken på Blockchain

Här ser vi mina sju bästa rekommendationer om de bästa blockchain-böckerna för utvecklare som vill gräva i blockchain-utveckling och expansion. De inkluderar; 

 1. Introduktion av Ethereum och soliditet: Grunden för kryptovaluta och blockchain-programmering för nybörjare av Chriss Dannen.
 2. Blockchain Science av Roger Watten Hofer. 
 3. Den boken på Blockchain: en timmes introduktion av Jonathan Morley. 
 4. Blockchain-aktiverade applikationer: Förstå Blockchain-ekosystemet och hur man får det att fungera för dig av David Metcalf, Max Hooper och Vikram Dhillon. 
 5. Blockchain-utvecklaren: En praktisk guide för design av Elad Elton. 
 6. Blockchain Developers Guide: Utveckla smarta applikationer med Blockchain-teknik av Brenn Hill et al.
 7. Programmering av Bitcoin: Lär dig hur du programmerar Bitcoins från Scratch av Jimmy Song. 

Programmering av Botcoin

Dessa böcker innehåller allt som behövs för programmerare som väljer att känna till och bidra till utvecklingen av blockchain-ekosystemet. 

Tidigare publicerade böcker om Blockchain

Låt oss ta en titt på några toppval som släpptes förra året för dem som vill ha just släppta böcker som naturligtvis är aktuella, med mer information och resultat om blockchain, de inkluderar; 

 1. Blockchain Bubble or Revolution: The present and Future of Blockchain and Cryptocurrency av Aditya Agashe, Neel Mehta och Parth Detroja. 
 2. Grunderna i Blockchain: En guide för att bygga läskunnighet inom Blockchains ekonomi, teknik och affärer av Behina Waterbury, Bill Wagner och Tom Serres. 
 3. Blockchain: The Next Everything av Stephen P. Williams. 
 4. Legal Tech, Smart Contracts och Blockchain redigerad av Corrales Compagnucci och andra. 
 5. Grunderna för Bitcoin och Blockchain: En icke-teknisk introduktion för nybörjare om Blockchain-teknik … av Arthur T. Brooks. 

Dessa böcker är nybakade och innehåller reviderade och omprövade resultat om olika undersökningar som gjorts om blockchain-teknologiska ekosystemet, alla dess grunder och till och med om dess utveckling. 

Slutsats 

För att du ska kunna behärska blockkedjans konst och vetenskap måste du först och främst göra dig redo att studera om det. Den här artikeln har gjort rättvisa för bra och rekommenderade böcker om blockchain, både om dess utveckling, historia och för nybörjare. Njuta av åkturen. För att få tillgång till dessa böcker kan du alltid kolla in pdf-enheter eller Amazon-böcker för att få dem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner