ASIC vs GPU Mining Profitability: Ποιο είναι το καλύτερο υλικό;

Η εποχή των κρυπτονομισμάτων ξεκίνησε με την κυκλοφορία της Λευκής Βίβλου bitcoin το 2009. Με την κρυπτογράφηση, ήρθε η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και οι ανθρακωρύχοι των οποίων το μόνο καθήκον είναι να προσθέσουν ακριβή μπλοκ συναλλαγών στο blockchain. Για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, πρέπει να χρησιμοποιηθούν ισχυροί υπολογιστές.

Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU). Ωστόσο, έπρεπε να αντικατασταθούν με μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU) και ολοκληρωμένα κυκλώματα ειδικά για εφαρμογές (ASIC). Οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι είναι σχισμένοι μεταξύ του υλικού εξόρυξης που θα χρησιμοποιηθεί. Υπάρχει μια μάχη υπεροχής, Εξόρυξη ASIC έναντι GPU. Αυτή η κριτική θα αποκαλύψει τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματά τους και την κερδοφορία των ASIC και της GPU.

 Μια σύντομη εισαγωγή στη διαδικασία εξόρυξης

Όταν μιλάμε για εξόρυξη, έρχεται στο μυαλό η παραδοσιακή εξόρυξη όπως άνθρακας, διαμάντια και χρυσός. Ωστόσο, όσον αφορά την κρυπτογράφηση, η εξόρυξη είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι μπάλας. Η εξόρυξη αναφέρεται στη διαδικασία καταγραφής και αποθήκευσης αμετάβλητων συναλλαγών στο Blockchain. Οι υπολογιστές χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή της διαδικασίας εξόρυξης. Πρώτον, θα συλλέγουν συναλλαγές bitcoin σε ένα μπλοκ και μετά όταν φτάσει στη μέγιστη χωρητικότητά του. θα προσθέσουν το μπλοκ στο blockchain. 

Για να δημιουργήσει αυτά τα μπλοκ συναλλαγών, ένας ανθρακωρύχος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει CPU, GPU ή ASIC για να λύσει έναν κρυπτογραφικό αλγόριθμο. Κάθε ανθρακωρύχος που επιλύει πρώτα το πρόβλημα ανταμείβεται με ένα ορισμένο ποσό BTC (12BTC). Εκτός από την ανταμοιβή, ο ανθρακωρύχος κερδίζει επίσης ένα τέλος για την επεξεργασία των συναλλαγών που είναι αποθηκευμένες στο μπλοκ.  

Γιατί εξόρυξη GPU?

ASIC εναντίον GPU; Η μάχη της υπεροχής των μεταλλείων

Πριν γίνει εξειδικευμένη η εξόρυξη, οι ανθρακωρύχοι έπρεπε να χρησιμοποιούν CPU για την επικύρωση του blockchain. Μετά από λίγο, οι ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν ότι οι GPU και ASIC θα μπορούσαν να επεξεργαστούν τον αλγόριθμο απόδειξης εργασίας bitcoin, επίσης γνωστός ως SHA256 καλύτερα. Στη συνέχεια, η αποδοτικότητα εξόρυξης GPU το κατέστησε πιο επιθυμητό έναντι της CPU.

Κατά την εξόρυξη με υλικό GPU Mining, οι συναλλαγές επαληθεύονται και δημιουργούνται νέα κρυπτονομίσματα χρησιμοποιώντας κάρτες γραφικών. Οι GPU προσφέρουν πολλά οφέλη σε σχέση με το υλικό της CPU. Μια τυπική GPU μπορεί να επεξεργαστεί ταχύτητες έως και 3200 οδηγίες 32-bit ανά ρολόι, αριθμός που είναι 800 φορές υψηλότερος από την ταχύτητα της CPU που χρονολογεί μόνο 4 οδηγίες 32-bit ανά ρολόι.

Ομοίως, οι GPU έχουν σχεδιαστεί για να εκτελούν παρόμοιες εργασίες με την CPU και ακόμη καλύτερα. Οι GPU μπορούν να εκτελέσουν περισσότερους υπολογισμούς από τον επεξεργαστή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι κατασκευασμένο με μεγάλο αριθμό αριθμητικών μονάδων λογικής (ALU), η οποία επιτρέπει τους μαθηματικούς υπολογισμούς GPU. Οι GPU μπορούν να αποδώσουν περισσότερο κατά τη διαδικασία εξόρυξης κρυπτογράφησης λόγω της ALU.

Ωστόσο, αυτή η κριτική δεν έχει καμία σχέση με τους CPU. είναι μια περίπτωση Εξόρυξη ASIC έναντι GPU. Σε σύγκριση με το ASIC, οι GPU έχουν δυνατότητα μεταπώλησης. Κοίτα αυτό τον τρόπο; Οι GPU δημιουργήθηκαν αρχικά για τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών. Οι κάρτες δημιουργούνται για τη δημιουργία και την αύξηση της απόδοσης εικόνας σε συσκευές υπολογιστή. Τώρα, εάν αποφασίσετε να σταματήσετε την εξόρυξη, η GPU σας εξακολουθεί να έχει αγοραία αξία, σε αντίθεση με την ASIC. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το υλικό εξόρυξης GPU για να εξορύξετε τα ακόλουθα νομίσματα. Ethereum, Ethereum Classic, BitTube, Bitcoin Gold, Monero. Επίσης, κατά την αναζήτηση μιας συσκευής που βοηθά στην εξόρυξη GPU, ίσως θελήσετε να λάβετε υπόψη σας, NVIDIA και AMD.

Η Παντοδύναμη Εξόρυξη ASIC

ASIC εναντίον GPU; Η μάχη της υπεροχής των μεταλλείων

Αν και οι ανθρακωρύχοι χρησιμοποιούν την εξόρυξη GPU για χρόνια, αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από την εξόρυξη ASIC. Τα συγκεκριμένα ολοκληρωμένα κυκλώματα της εφαρμογής αποδίδουν καλύτερα από τους δύο CPU και GPU κατά την εκτέλεση υπολογισμών κατακερματισμού. Η κερδοφορία εξόρυξης GPU υπέστη οπισθοδρόμηση με την έναρξη των ανθρακωρύχων ASIC καθώς τα τσιπ ASIC ήταν καλύτερα στην επίλυση του αλγορίθμου SHA256.

Σε αντίθεση με τις CPU και τις GPU, η εξόρυξη ASIC γίνεται με επαγγελματικούς υπολογιστές εξόρυξης ειδικά σχεδιασμένοι για τον υπολογισμό ενός συγκεκριμένου αλγορίθμου μόνο. Δηλαδή, τα ASIC έχουν σχεδιαστεί για να είναι αποδοτικά στο χώρο και είναι πιο ισχυρά. Ένα πλεονέκτημα που κατέχουν από την GPU είναι το γεγονός ότι καταναλώνουν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Αν και τα ASIC είναι πιο ακριβά, έχουν υψηλότερα κέρδη σε σύγκριση με την GPU. 

Η απόδοση ποιότητας ASIC είναι ένα άκρο που κρατά το υλικό πάνω από την GPU. Για παράδειγμα, το δικό μου ASIC είναι μόνο μεμονωμένα νομίσματα, οπότε αν κάνετε εξόρυξη Bitcoin ή Litecoin με υλικό ASIC, θα ξεπεράσει όλο το άλλο υλικό. Κρυπτογράφηση ASIC Το εξορυκτικό υλικό έχει δημιουργηθεί ρητά για να εκτελεί τους υπολογισμούς που απαιτούνται από έναν συγκεκριμένο αλγόριθμο κρυπτογραφικής κατακερματισμού. Είναι προσαρμοσμένα σε μια χούφτα, κρυπτονομίσματα και είναι αποτελεσματικά στην προσφορά ενός υψηλού «hashrate». Μερικά από τα νομίσματα που μπορείτε να εξορύξετε με μια συσκευή ASIC όπως το Dragonmint 16t περιλαμβάνουν Bitcoin, Litecoin, Dash και Zcash.

ASIC vs GPU Mining: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Θα συγκρίνουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τόσο της ASIC όσο και της GPU

Εξοπλισμός εξόρυξης ASIC

Πλεονεκτήματα:

 • Τα ASIC προσφέρουν υψηλές επιδόσεις και υψηλούς ρυθμούς κατακερματισμού κατά την εξόρυξη συγκεκριμένου νομίσματος. 
 • Η ASIC δεν καταναλώνει τόσο ηλεκτρικό ρεύμα όσο GPU. Έχει επίσης εντυπωσιακή απόδοση H / W 
 • Σε σύγκριση με την GPU, τα ASIC είναι μικρότερα σε φυσικό μέγεθος. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνουν λιγότερο χώρο.
 • Τα ASIC παρέχουν επίσης υψηλότερα κέρδη από τα αντίστοιχά τους. 

Μειονεκτήματα:

 • Μία από τις μεγαλύτερες απενεργοποιήσεις σχετικά με το υλικό ASIC είναι το υψηλό κόστος του. Το κόστος αγοράς ενός μπορεί να είναι πολύ ακριβό.
 • Σε αντίθεση με τα GPU, ένα ASIC εξορύσσει συγκεκριμένα νομίσματα. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε να εξορύξετε άλλα νομίσματα με ASIC εξόρυξης Litecoin. Αυτό καθιστά τη συσκευή εντελώς άχρηστη με την εξόρυξη άλλων κρυπτογράφησης. 
 • Ενώ μπορείτε να μεταπωλήσετε τις GPU σας, είναι μια διαφορετική ιστορία για ASIC. Η ASICS δεν έχει μεγάλη δυνατότητα επαναπώλησης. Ομοίως, παρά την τακτική αναβάθμιση, τα ASICs δεν είναι τίποτα για να γράψετε σπίτι. Όπως είναι, έχουν αναβαθμιστεί στην 9η έκδοση. 

Υλικό εξόρυξης GPU

Πλεονεκτήματα:

 • Οι GPU έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για γενικούς υπολογιστικούς σκοπούς. Έχει επίσης μια μεγάλη δυνατότητα επαναπώλησης και όταν δεν χρησιμοποιείται πλέον για εξόρυξη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια ή AI.
 • Επίσης, οι GPU είναι πολύ αποδοτικοί σε πολύπλοκους υπολογισμούς. 
 • Οι GPU είναι αναβαθμίσιμες. Δεδομένου ότι είναι τυπικό υλικό, μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί και να μεταπωληθεί για υψηλότερη τιμή από ό, τι ένα ASIC θα μεταπωληθεί.

Μειονεκτήματα:

 • Ένα από τα σημαντικότερα μειονεκτήματα της GPU είναι η υψηλή κατανάλωση ενέργειας. Σε αντίθεση με το ASIC, η GPU καταναλώνει περισσότερη ισχύ και συνεπάγεται μεγαλύτερο κόστος για τον ανθρακωρύχο.
 • Ενώ η GPU είναι εξαιρετικό υλικό, δεν είναι τόσο ισχυρή όσο η ASIC και δεν προσφέρει τόσο μεγάλη απόδοση. 
 • Επίσης, το υλικό εξόρυξης GPU μπορεί να είναι ογκώδες, μεγάλο και δυσκίνητο. Από την άλλη πλευρά, το υλικό ASIC είναι μικρότερο σε μέγεθος και μπορεί να εκτελέσει διπλάσια λειτουργία. 
 • Οι ανθρακωρύχοι θα διαπιστώσουν ότι το υλικό ASIC προσφέρει περισσότερα όσον αφορά την κερδοφορία όταν πρόκειται για την εξόρυξη συγκεκριμένων νομισμάτων όπως το Bitcoin και το Litecoin. 

Ποια είναι η αποδοτικότητα μεταξύ της ASIC VS GPU Mining 

Η αγορά μακράς αρκούδας του 2018 επηρέασε την εξόρυξη τόσο άσχημα που η Bitmain μία από τις μεγαλύτερες μεταλλευτικές εταιρείες στον κόσμο απέλυσε περίπου το 50% του εργατικού δυναμικού της. Η διαπραγμάτευση Bitcoin έγινε πιο κερδοφόρα από την εξόρυξη και οι περισσότεροι ανθρακωρύχοι μετανάστευσαν. Ωστόσο, το ερώτημα τώρα είναι πόσο κερδοφόρα είναι η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας ASIC ή GPU?

Ως ιδιώτης επενδυτής, η εξόρυξη είναι πιο ακριβή καθώς έχετε περιορισμένους πόρους. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθιστούν την εξόρυξη δυσάρεστη, και αυτό είναι το γεγονός ότι η δυσκολία στην εξόρυξη έχει αυξηθεί. Η δυσκολία εξαπλώνεται με βάση τον αριθμό της υπολογιστικής ισχύος στο δίκτυο. Αυτό προκαλεί αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης καθώς περισσότεροι υπολογιστές εισέρχονται στο δίκτυο. 

Από την άλλη πλευρά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αριθμομηχανή εξόρυξης NiceHash για τον υπολογισμό της κερδοφορίας της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας ASIC ή GPU. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα στο NiceHash, μπορούμε να δούμε πώς κάθε υλικό εξόρυξης κατατάσσεται ως προς τα κέρδη ανά ημέρα. Όπως και κατά τη στιγμή της γραφής, τα ακόλουθα είναι τα κέρδη στο ASIC εναντίον GPU Mining.

GPU ΚΕΡΔΗ / ΗΜΕΡΑ ASIC ΚΕΡΔΗ / ΗΜΕΡΑ
AMD Radeon VII 0,00015600 BTC

(1,26 USD)

MicroBT Whatsminer M1OS 0,00107900 BTC

(8.70 USD)

NVIDIA TITAN V 0,00014400 BTC

(1,16 USD)

BITMAIN Antminer S16 (56ο) 0,00107600 BTC

(8.67USD)

NVIDIA RTX 2080 Ti 0,00013800 BTC

(1,11 USD)

BITMAIN Antminer S17 (53η) 0,00107900 BTC

(8.20 USD)

NVIDIA RTX 2070 Super 0,00010400 BTC

(0,84 USD)

BITMAIN Antminer S17 Pro (53η) 0,00101800 BTC

(8.20 USD)

NVIDIA RTX 2080 0,00010400 BTC

(0,84 USD)

BITFURY B8 0,0098100 BTC

(7.91USD)

συμπέρασμα

Τέλος, κάθε υποψήφιος ανθρακωρύχος πρέπει να έχει κατά νου ότι η επιλογή υλικού εξαρτάται από τα νομίσματα που θέλετε να εξορύξετε. Για πολλούς ανθρακωρύχους που εστιάζουν σε altcoins, οι GPU είναι ευπρόσδεκτο υλικό καθώς μπορούν να σας επιτρέψουν να εξορύξετε πολλά νομίσματα ταυτόχρονα. Ωστόσο, οι ανθρακωρύχοι είναι προειδοποιήσεις για να λάβουν υπόψη πολλούς παράγοντες κατά την εξόρυξη altcoins. Ενώ η GPU είναι ένα πολύ προσιτό εργαλείο για την εξόρυξη altcoins, πρέπει να μάθετε εάν το νόμισμα έχει εισαχθεί σε ανταλλαγές, κατανάλωση ενέργειας, τιμή αγοράς, όγκος συναλλαγών, αλγόριθμος εξόρυξης και διαγράμματα Hashrate. Όλοι αυτοί οι παράγοντες θα βοηθήσουν στην εξόρυξη κερδών από GPU.

Από την άλλη πλευρά, η εξόρυξη ASIC είναι πιο κατάλληλη για ανθρακωρύχους που ενδιαφέρονται να εξορύξουν μόνο ένα συγκεκριμένο νόμισμα κρυπτογράφησης. Προσφέρει επίσης χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που αποτελεί πόλο έλξης για εξόρυξη σε χώρες με υψηλά ποσοστά ηλεκτρικής ενέργειας. Στο τέλος, η μάχη της υπεροχής, της εξόρυξης ASIC έναντι της GPU εξαρτάται από την επιλογή του ανθρακωρύχου. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner