Er IOTA værd at investere i 2019?

IOTA er måske et af de største alternativer til blockchain-teknologi til rådighed i dag og vil sandsynligvis ryste kryptovalutaverdenen på flere måder end en.

Kort sagt planlægger de at gøre det muligt for maskiner at betale for ting ved hjælp af kryptokurrency og tingenes internet.

Er IOTA værd at investere i 2019? Lad os finde ud af det.

Vil du lære, hvordan du handler kryptokurver som en professionel? Tag vores kryptokurrency kursus!

Hvad forsøger IOTA at opnå?

IOTA forsøger at fjerne transaktionsgebyrer og reducere transaktionstider ved at bruge Internet of Things (IoT), deraf navnet.

De hævder at være en tredje generations kryptokurrency, der kan tillade mikrotransaktioner mellem enhver enhed.

Dette er vigtigt, fordi de fleste blockchains kæmper med mikrotransaktioner, såsom at købe en kaffe.

Gebyrer kan opveje den faktiske transaktion og minearbejdere ignorerer sandsynligvis små transaktioner fordi belønningen ville være ubetydelig for dem.

Dette kan betyde, at små transaktioner kan tage lang tid at blive bekræftet.

Fordi IOTA er designet til at være så let, kan enhver enhed bruge den, så længe den har forbindelse til internettet.

Biler kan betale for deres brændstof, huse kan betale husleje eller deres pant eller regninger.

Maskiner kan endda bruge IOTA til at interagere med hinanden og skabe en maskine til maskinøkonomi hvor maskiner kan betale hinanden ting for tjenester.

IOTA udvikles af IOTA Foundation, en nonprofitorganisation med hovedkontor i Berlin, Tyskland

IOTA Foundation og har partnerskaber med Audi, VW-koncernen, Bosch og Microsoft og en overflod af universiteter.

Hvordan fungerer IOTA?

iota, kryptokurrency

Det mest afgørende ved IOTA-værker er, at det bruger ikke blockchain-teknologi. I stedet for, hvad det bruger er en DAG (Regisseret cyklisk graf).

Det kalder sin algoritme ‘The Tangle’, og de mener, at det er bedre end blockchain-teknologi, og det er relativt simpelt at forstå.

Enhver forbindelse mellem noder kaldes en ‘kant’. Dette hvor transaktioner bliver bekræftet.

Teoretisk er der ingen direkte linje i Tangle, men nye transaktioner vil altid være i slutningen af ​​grafen.

Transaktioner eller som de også kaldes ‘websteder’ og slutningen kaldes ‘tip’. De venter på at blive verificeret af de næste transaktioner, der følger dem.

Hver transaktion, der tilføjes, skal bekræfte to før den.

Jo længere en transaktion accepteres på netværket, jo sværere bliver det at udføre et dobbeltforbrug.

På grund af den måde, hvirvel fungerer, er det meget let. Dette betyder, at enhver maskine kan behandle transaktioner, hvis den har en internetforbindelse.

Formodentlig, som flere transaktioner tilføjes, IOTA bliver hurtigere, ikke langsommere, som mange blockchains gør. Dette er dog stadig teoretisk og er endnu ikke testet.

IOTA er også kvantecomputer bevis, hvilket betyder, at det er i stand til at modstå kvantecomputere.

Kvantecomputere er en potentiel trussel mod Bitcoin netværk, fordi de kunne overmande og få kontrol over netværket.

Fordi IOTA ikke bruger blockchain-teknologi, det kræver ikke minedrift, hvilket betyder, at der er ingen gebyrer hvilket gør IOTA betydeligt billigere at bruge.

Men der er ingen avancerede funktioner som f.eks smarte kontrakter eller dApps. Der er også en fast levering af IOTA tokens.

Når det er sagt, er antallet af IOTA-tokens meget stort, cirka 2.779.530.283 MIOTA, hvilket er en mega IOTA, der er en million IOTA-mønter.

Så det faktiske antal IOTA-mønter er næsten tre kvadrillioner (15 nuller, det næste trin efter en billion).

De fleste børser viser det en million (MIOTA).

Hvordan har IOTA klaret sig?

iota møntmarkedshætte

Ifølge CoinMarketCap, i skrivende stund er IOTA den 19. største kryptokurrency efter markedsværdi.

IOTA har en samlet markedsværdi på $ 701.334.513, en handelsvolumen døgnet rundt på $ 5.764.473 og en cirkulerende forsyning på 2.779.530.283 MIOTA-tokens og en token koster $ 0.252321.

Siden IOTA’s frigivelse har der været volatilitet med IOTA, der åbner meget højt især mod Bitcoin.

IOTA‘S højeste markedsværdi var ca. $ 14,5 mia. I december 2017. Et par måneder senere i maj 2018, efter et stort fald, toppede det igen på ca. $ 7 mia.

Fra det tidspunkt og indtil nu, IOTA har stort set været i pris, svæver omkring $ 1 milliard dollar.

For at IOTA klatrer tilbage til lignende højder, skal det sandsynligvis forbedre sin brugeroplevelse og øge vedtagelsen blandt maskiner.

Kontrovers

Mange fremtrædende figurer i kryptovalutaverdenen er bekymrede over, hvor godt IOTA fungerer.

En af de mest højlydte imod IOTA er Richard Heart.

Heart hævder, at en DAG kun er god til lagring af data og ikke kan lide udviklerne.

Han er især kritisk over for, hvordan IOTAs tegnebog fungerer, og mener, at den ikke er særlig sikker og ikke kan lide brugergrænsefladen.

Det skal dog nævnes, at Heart er en kontroversiel figur inden for kryptovalutaverdenen. Mens noget af det, han siger, har nogle grunde, skal det tages med en knivspids salt.

Det skal også nævnes, at meget af hans kritik af IOTA er rettet mod dens grænseflade.

Han mener, at IOTA skal arbejde nu, mens den er meget ung og stadig har brug for tid til at udvikle sig som mange andre kryptokurver.

Der er også mange derude, der mener, at IOTA er en fidus.

Teamet bag IOTA er dog meget åbent og genkendeligt. Formentlig, hvis IOTA var en fidus, ville det være meget usandsynligt, at de ville bruge deres reelle identiteter.

Der var også meget kontrovers, da grundlæggerne blev lukket ud af bestyrelsen for IOTA Foundation og ventede på bestyrelsespladser i mere end fire måneder.

En af grundlæggerne bad endda bestyrelsesformanden, Dominik Schiener, om at holde op.

Fonden stod over for kritik, da Schiener angiveligt sagde, at en uafhængig sikkerhedsforsker “havde brug for et slag”.

Som svar på dette, University College of London afbrød bånd til IOTA-fonden at sige, at det var “upassende for sikkerhedsforskere at blive udsat for trusler om retslige skridt for at afsløre deres resultater”.

Noget af kontroversen rettet mod IOTA måske fordi det ikke involverer minedrift. Det er en trussel mod kryptokurrency-minedrift, og de vil måske dæmpe den.

Andre har påpeget, at fordi der ikke er nogen minedrift, er der intet incitament til at arbejde på netværket. Med blockchains er der incitamenter gennem minedrift.

Når det er sagt, er der også en række tekniske problemer, som også skal løses.

Tangle har ikke en tidsstempel-funktion som de fleste blockchains har. På grund af dette kan Tangle ikke bestemme rækkefølgen, i hvilken transaktioner foretages.

Derudover hævder nogle det DAG’er skaleres i teorien, men ikke i egentlig praksis. Det kan være muligt, at Tangle kan løbe ind i de samme problemer, som blockchains gør.

Kritikere hævder, at IOTA kun kan beskytte mod dobbeltforbrug, hvis alle noder har alle transaktioner, og det er ikke muligt, hvis du vil skalere.

Der er også mennesker, der argumenterer for, at IOTA ikke er produktionsklar, hvilket forklarer, hvorfor dens tegnebogsfunktioner og interface ikke fungerer godt, i det mindste i øjeblikket.

Måske er den største kritik af IOTA, at det er muligvis ikke sikker mod et 51% angreb.

For at virvar kan kontrolleres, skal kun 34% af netværket angribes, hvilket gør det betydeligt mere sårbart end blockchain.

Er IOTA værd at investere i 2019?

investere i iota

Det primære problem bag investering i IOTA er, om en DAG er et bedre system end blockchain. Hvis du mener, at det kan fungere bedre, kan IOTA være en god investering for dig.

Et andet stort spørgsmål, som IOTA-tilhængere er nødt til at kæmpe med, er holdet bag IOTA. Hvis de kan lægge denne kontrovers bag sig, kan de muligvis få mere interesse for projektet.

Du skal også tro, at IoT bliver en realitet. Vi er stadig meget langt væk fra at blive implementeret i mange produkter. Det kan bare være en utopisk idé indtil videre.

Det er også værd at nævne, at forhandlere skal huske, at de fleste børser viser IOTA som MIOTA (en million IOTA-mønter). En IOTA er ikke meget værd.

For at handle det effektivt skal du handle som MIOTA.

Centrale punkter

Hvis du husker noget fra denne artikel, skal du gøre det til disse nøglepunkter.

  • IOTA bruger en DAG i stedet for blockchain-teknologi. Teoretisk set skal det være hurtigere og ikke kræve transaktionsgebyrer.
  • For hver foretaget transaktion bekræftes to. Formentlig vil dette betyde, at når der foretages flere transaktioner, bliver det hurtigere
  • IOTA søger at blive integreret med IoT. Dette gør det muligt for enhver enhed, der er forbundet til internettet, at udføre transaktioner.
  • Det IOTA projektet har haft masser af kontroverser. De fleste tiltrækker sig, hvor godt IOTA fungerer for sine brugere såvel som handlinger, der er udført af IOTA-teamet.

Lær at handle IOTA med vores kryptokurrency kursus

Vil du lære mere om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Tilmeld dig derefter vores kursus for handel med kryptokurrency!

Hvis du nød at læse denne artikel fra Handelsuddannelse, giv det en like, og del den med alle andre, som du tror, ​​det også kan være af interesse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner